Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
1e elftal
Seizoen 2016-2017 | seizoen 2015/2016 | Seizoen 2014/2015 | Seizoen 2013/2014 | Seizoen 2012/2013 | Seizoen 2011/2012 | Seizoen 2010/2011 |
Wedstrijdverslagen
seizoen 2011/2012
 
 
HEEG 1 KAMPIOEN!!!
Heeg is dinsdag 15 mei na een 1-0 zege op (buurman) HJSC kampioen geworden en gepromoveerd naar de vierde klasse! Onder toeziend oog van honderden supporters speelde Heeg een uitstekende wedstrijd. De winnende treffer viel in de eerste helft uit een vrije trap van Sebastiaan Elgersma die de bal steenhard in de kruising schoot.

Heeg 1 - HJSC 1
Op dinsdagavond 15 mei is de 3e wedstrijd tussen Heeg en HJSC een feit . Heeg moet winnen en de gasten hebben genoeg aan een gelijk spel om kampioen te worden in de 5e klasse A . Heeg wil graag promoveren, maar buurman HJSC wil ook heel graag omhoog, daar de 5e klas ook altijd maar weer het zelfde is. Dus voor de talrijke toeschouwers was dit een toetje om niet te missen; de koude oorlog taktiek vooraf was voorbij en nu was het werkelijkheid.
Onder donkere wolken werd begonnen en met enkele omzettingen in het team begon Heeg furieus aan deze finale; en deze omzettingen resulteerden in een goed en fanatiek strijdend Heeg. Sebastiaan op links en Eeuwe van der Heide op rechts met Douwe op spits ging het zeer goed; wat een prachtig spel, wat een strijd, en wat een passie. De gasten werden overrompeld, maar af en toe waren Jelte Raap en de zeer snelle Justin Boonstra ook aktief voor de goal bij Heeg. Het is Sebastiaan die in de 25e minuut uit een vrije trap keihard inschiet en keeper Jelle vd Hoek kansloos maakt, 1-0, wat een vreugde bij de Heeg supporters. Maar Heeg wil meer, Eeuwe v d Heide krijgt vleugels, is razendsnel en behendig, en komt vaak net niet aan scoren toe, want de achterhoede van HJSC was gewaarschuwd.Wel zeer attraktief spel, publiek geniet, Arjen Speerstra word gemangeld, geen overtreding, doorspelen zegt scheids.  Eeuwe vd Heide weer een kans ,maar weer net niet; gasten zijn even gevaarlijk maar rust is en blijft 1-0 .

Dan na rust is het Niels die na 65 minuten wegens een blessure veld verlaat, en komt Bert de Boer er in, meer snelheid , nou dat gebeurt, prachtig om te zien hoe beide teams knokken voor hoofdprijs, maar Heeg is vandaag zeer goed op dreef; dan rare botsing Arjen met speler HJSC, raakt gewond bij wenkbrauw, gaat er even uit ,maar komt op karakter terug , dit wil je niet missen. De aanvallen golven op en neer, het publiek geniet en houdt de adem in want het zal toch niet gebeuren dat je dit weggeeft? nee Heeg knokt door, Sebastiaan er uit en Jeroen Tekstra er in , nog meer power voorin; wat een kansen, maar allen afgeweerd door de stugge achterhoede van de gasten, steeds weer een been, en net niet raak. Maar het klokje tikt door en even voor 22.00 uur dinsdagavond 15 mei is HEEG DE KAMPIOEN in de 5e klasse A . Heren trainer, leider, spelers, voorwaar een mooi stukje voetbalreclame voor de club. Bij dezen nogmaals gefeliciteerd, en voor HJSC hopen wij dat zij de beide wedstrijden tegen Blue Boys goed afsluiten en alsnog mee promoveren.
Een woord van dank aan de zeer goed fluitende scheidsrechter Beekman uit Bant is wel op zijn plaats, mede dankzij de leidsman werd het een zeer boeiende pot voetbal, waar bij een ieder aan zijn trekken kwam.
Wij van de v.v. HEEG zien u graag terug in het nieuwe seizoen, met dank voor uw aanwezigheid .

We wensen HJSC en Blokzijl veel succes in de nacompetitie.

Onderstaand enkele links naar andere sites met berichten over het kampioenschap.
Sneeker Nieuwsblad
 
Heeg 1 met 1 punt terug uit Blokzijl

Heeg 1 kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Blokzijl in de kampioenspoule.Heeg 3 verloor uit tegen Heerenveense Boys 5 nipt met 2-1.
Heeg 4 verpletterde hekkensluiter CVVO 5 met maar liefst 0-7!

Blokzijl 1 - Heeg 1
Door een technische storing is het verslag van de wedstrijd HJSC – HEEG niet geplaatst .
Vandaag 12 mei uit tegen Blokzijl , dat ook verloor tegen HJSC , kan Heeg het zich makkelijk maken en dan daar winnen , thuis heb je dan genoeg aan een gelijk spel .Allemaal theorie die door zeer velen deze dagen word gebezigd .
Edoch trainer en leider staan samen met de spelers voor de zaak om deze theorie te bewerkstelligen , en u weet theorie en werkelijkheid gaan nooit samen .

Vandaag op goal Hille Grondsma en Albert mag dinsdag weer vol aan de bak .Zoals al vermeld voor Blokzijl was de minicompetitie al ten einde door het verlies tegen HJSC Dus deze spelers konden vrij uit voetballen en daar schuilt het grootte gevaar dan voor de tegenstander ,want die wil graag punten pakken om nog een kans te behouden op promotie Het is Blokzijl dat bij een foutje van Hille bijna gelijk al scoort , maar gelukkig gaat het net goed , wel worden er achterin meer foutjes gemaakt , wat resulteerd in een 1-0 stand in de 20e minuut .Het is Hidde die gelijk maakt , maar doelpunt word afgekeurd wegens buitenspel Ruurd Bouma schot op lat , ja ja niks zit mee ook Arjen Speerstra schot op goal maar keeper red .Sebastiaan kans ., maar naast , zodat rust 1-0 blijft.
 
Na rust Hidde en Haiko er uit en Rein en Bert er in , zij moeten het maken samen met Jeroen en Sebastiaan , maar het duurt tot de 75 e minuut eer Sebastiaan gelijk maakt ,dan moet je nog een keer scoren , en wanneer je moet ,juist dan word het moeilijk , Ede Jong nog gewisseld voor Ruurd Ringnalda , vele kansen volgen , het is Jeroen die te slap in schiet , en dat moment kan wel eens heel duur zijn gezien de stand na afloop 1-1
 
Heeg kan Dinsdag 15 mei een prijs pakken tegen opponent HJSC .
Wie de gelukkige word weten we Dinsdagavond 22.00 uur , u bent welkom op ons sportpark om uw team te steunen en we hopen op een mooie sportieve wedstrijd .

Uw reporter: Harm Haanstra


Videoverslag Blokzijl - Heeg 


KAMPIOENSWEDSTRIJD
Dinsdag 15 mei, 20.00 uur:
 
Heeg 1 - HJSC 1
 
Heeg 1 moet winnen om kampioen te worden, bij een gelijkspel of nederlaag gaat HJSC er met de titel vandoor. Wij hopen en rekenen op een massale opkomst van onze supporters!

 

Heeg 1 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om kampioen te worden in de 5de klasse A. Onder toeziend oog van veel publiek was HJSC met 2-0 te sterk.
 
Klik hier voor een verslag van het Friesch Dagblad.
Enkele foto's van de wedstrijd zijn hier te bewonderen.
 
Mede door deze uitslag zijn zowel Heeg, HJSC en Blokzijl op een gedeelde eerste plaats geëindigd. Een mini competitie tussen deze teams moet uiteindelijk de kampioen opleveren. Gisteravond heeft HJSC de eerste wedstrijd in deze 'kampioenspoule' met 2-0 gewonnen van Blokzijl. Het resterend programma is als volgt:
 
Zaterdag 12 mei, 14.30 uur:
Blokzijl 1 - Heeg 1
 
Dinsdag 15 mei, 20.00 uur:
Heeg 1 - HJSC 1
 
Laten we het team in deze wedstrijden massaal gaan ondersteunen!
 


 
Heeg 1 - HJSC 1 uitslag 2-4
Zaterdag 19 november is de datum dat er een prijs valt te verdienen in de 5 e klasse A van de KNVB . Heeg heeft met winst op Hielpen 25 punten , maar wacht nog op antwoord KNVB , ? HJSC heeft 23 punten en is bij winst periode kampioen . Voor Heeg betekend dit dat er thuis dus moet worden gewonnen wil je de periode pakken ,dus moet trainer Klaas Wittermans alle zeilen bijzetten om Heeg een prijs te bezorgen , afstand 4 km naar de tegenpartij , dus weet je alles over de spelers , van HJSC , want dan kun je daar op inspelen . Bekend is dat men er bovenop zit qua spelers , begeleiding ,want men wil ook wel eens hogerop spelen .dus de Heeg leiding is gewaarschuwd . Afwezig is Hidde en dat is zeer jammer , Friso op links Douwe spits, en E v d Heide rechts , zij moeten scoren om Heeg in de race te houden . Achter Rein Arjen Ygram , en Feike zij moeten de snelle voorwaartsen van HJSC bedwingen .

Het is gelijk duidelijk wat de bedoeling is ,een zeer fel en gedreven HJSC speelt Heeg dol in de beginfase en Jelte Raap is met kopbal al zeer dichtbij doelpunt ,en Niels heeft de handen vol aan deze beweeglijke speler ,maar Feike staat oog in oog met Justin Boonstra , nog moeilijker te bestrijden , en maak je maar waar , en Justin scoort al in de20 e minuut 0-1 ,Heeg weer in actie en kansje via Niels , maar Feike raakt Justin kwijt en deze aarzelt niet en scoort weer 0-2 een huivering gaat door het Heeg publiek , Niels raakt geblesseerd , maar kan verder , dan overtreding binnen 16 bij HJSC , penalty ,Friso neemt deze , maar mist ,dan botsing Arjen met Steve Bakker , maar beiden kunnen verder , dan overtreding Arjen en geel ,dan aanval Heeg en Douwe scoort 1-2 Dan vele kansen Heeg , edoch net voor rust lukt het niet om gelijk te maken , sfeer langs de lijn , kans HJSC ,albert red ,dan Douwe nog beuty kans , gejuich alom maar geen doelpunten rust 1-2 . Dan wissels bij Heeg ,Arjen en Feike eruit en Ruurd en Haiko er in , weer kans Friso maar over , weer druk HJSC via links ,bal komt voor , en Albert duikt en pakt bal , maar slaat bal ongelukkig in eigen doel 1-3 , wat een deceptie , weer Justin die achterhoede verslaat en scoort . Wissel bij Heeg ,Niels eruit en Ed Krol er in maar HJSC speelt slimmer ,feller , dan Friso kans uit corner en scoort 2-3 , wat een sfeer in Heeg ,talrijke publiek leeft mee , schitterend voor de echte voetbal lief hebber , Heeg word nu iets beter ,kansen Ruurd Ringnalda , jammer afwerking niet goed ,Douwe kans , het kan nog gejuich alom ,gelijkspel is voldoende , maar door foutje achterin scoort HJSC 2-4 , met nog enkele minuten en enorm veel kansen en veel sfeer eindigt deze wedstrijd in een voor Heeg verloren strijd waar Heeg veel al achter de feiten aan liep , een woord van dank aan de zeer goed leidende scheidsrechter Blom uit Zandvoort ,is zeer zeker op zijn plaats . Maar wel weg is de periode titel en dat doet pijn .
 
Oudega 1 - Heeg 1 uitslag 0-4
Zaterdag 12 november de moeder aller derby s OUDEGA- HEEG zoals in het voorwoord van het programmaboekje van Oudega stond vermeld . Ja, altijd een beladen wedstrijd ,door de jaren heen , en dat zal wel nooit anders worden , maar wanneer de wedstrijd daar is dan blijft de hoop op een sportieve wedstrijd aanwezig , en dat stond ook mooi omschreven in het voorwoord , strijd is mooi , en vandaag was toch een belangrijke dag voor de ploeg van trainer Klaas Wittermans , daar Heeg nog in de race is voor de periode titel , dus moet er op een sportieve manier getracht worden de punten te veroveren . Oudega hekkensluiter, en Heeg mee bovenaan , daar de wedstrijd tegen Hielpen nog niet door de K N VB tot een duidelijke uitspraak is gekomen is de punten telling een beetje verwarrend ,goed we nemen u mee naar het sportpark ItJoo waar het moet gebeuren , Sebastiaan afwezig wegens blessure ,en verder een vrij voltallige selectie van Heeg , en concurrentie is er dus ook ,daar we 4 wissels hebben , scheidsrechter is vandaag dhr G, Haarsma uit Tjerkgaast . Voorhoede vandaag Douwe, Hidde , en Friso , en dat geeft goede hoop , de snelle Hidde spits dus word er wat van hem verwacht .

Heeg begint meteen met druk zetten en in de10 e minuut is het Douwe die door fout van keeper Buma scoort 0-1 , edoch Hidde wil ook scoren , en dat lukt in de 15 e minuut uit een pas van Niels 0-2 , ook Friso krijgt legio kansen , hij is minder goed in de afwerking , maar Douwe is strijdlustiger , mooie pas op Hidde lukt net niet , maar goed gespeeld ,dan geel M , Hoekstra ,na overtreding op Eeuwe de Jong .Even later Hidde geel na fout , dan word Oudega iets beter , wat af en toe vreemde situaties op levert voor de goal van Albert , en Heeg wil wel maar ruststand blijft de comfortabele 0-2 .
Wissel na rust E v d Heide voor Hidde , Heeg weer legio kansen Ev d Heide alleen voor keeper Roald Buma , maar ook weer net niet raak , Friso goede bal voor ,maar keeper red , wanneer je denkt hoe komt dit , zet Heeg aan , en scoort Douwe uit kopbal 0-3 , dan wissel Arjen Speerstra er uit en Haiko er in , en deze scoort uit eerste balcontact 0-4 , ja ja zo raar kan het lopen ,dan Feike er uit en R Bouma er in ,en word de strijd weer heviger , Eeuwe weer kansen, jammer dat dit niet lukt , Friso kans , maar de eindstand is en blijft 0-4 .

Heeg weer drie punten erbij H J S C wint Y V C speelt gelijk en 19 november dus de volgende derby Heeg – H J S C , al met al een sportieve wedstrijd die gezien de gele kaarten keurig sportief is verlopen .
Heeg - SVBS'77 uitslag 6-1
In het voorwoord van ons programmaboekje stond vermeld dat het onbekende SVBS iedere keer maar weer richting sudwestfryslan moest afreizen , inderdaad is dit waar maar wij hoeven maar 1 x richting BeltSchut Sloot , dus voor voor Heeg valt dat mee . Vermeld moet worden dat Wiebe de Boer ernstig is geblesseerd ,en voorlopig niet aan voetballen toe komt, wij wensen je veel sterkte toe en hopen dat dit ongemak weer snel voorbij is en je weer kunt voetballen met je mede spelers .. Gelukkig is Feike Attema weer terug van een blessure , Hidde is wissel en dat geeft weer hoop op een goede opstelling . Al met al vandaag een spannend weekend daar YVC en HJSC ook tegen elkaar spelen ,dus is er vandaag alles mogelijk , wedstrijd word vandaag geleid door scheidsrechter S J Fijlstra en moet trainer Klaas Wittermans de ploeg motiveren om goed te voetballen .

Heeg speelt met Douwe ,Sebastiaan , en Friso voorin , en zij moeten het doen , en Sebastiaan krijgt kansen in de eerste 10 minuten om van te watertanden . Toch is het Friso die de 1-0 laat aantekenen , en Sebastiaan denkt ,dat kan ik ook , ja in de 15 e minuut scoort hij de 2-0 na aannemen van een mooi balletje voorgezet door maatje Friso , Heeg is sterker in deze fase en moet doorgaan , maar vergeet de score voor rust uit te breiden , met af en toe momenten dat je denkt van dit hoeft niet ,gelukkig is Albert een vertrouwde sluitpost en schiet Ruurd Ringnalda net voor rust op paal .
Na rust eerst toch wel gevaarlijke momenten voor de Heeg goalie en publiek maakt zich zorgen , maar snel kantelt de wedstrijd en scoort de immer hard werkende Eeuwe de Jong de bevrijdende 3-0 , Friso scoort de 4-0 en Douwe scoort de 5-0 binnen 10 minuten tijd uit een corner Dan wissel SVBS en wissel bij Heeg ,Feike eruit en Ed Krol er in ,achterin staat het toch goed met Rein ,Ygram , Arjen en nu Ed Krol op rechtsachter . Sebastiaan mist dot van kans ...... Friso onderuit ,wat gebeurt er , kansen te over ,Friso eruit en Hidde er in , gelukkig weer terug , SVBS zit af en toe in de wedstrijd , maar Heeg wil meer , het is Douwe Osinga die na 80 minuten 6-0 laat aantekenen en scoort uit een corner . Dan toch handsbal binnen 16 en penalty voor de gasten en is de eer gered 6-1 , mooie punten voor Heeg ,YVC wint van HJSC , minder mooi is dat leider Jeroen met spoed weg moest ,en hij niet kon genieten van deze overwinning ,sterkte gewenst . 
  
Heeg - Hielpen uitslag 2-1 (gestaakt na 75 minuten)
Waren de laatste 5 wedstrijden goed voor 15 punten , na de afgelasting thuis tegen Woudsend na de overdadige regenval ,en afgelasting , ja dat doorbrak de zegereeks van Heeg . Na een goede oefenpot tegen Espel , en de doordeweekse wedstrijd tegen Woudsend was het vandaag 29 oktober dat Heeg thuis tegen Hielpen moest aantreden , en moest winnen om de aansluiting te behouden met de kopgroep . Een belangrijk weekend, want H J S C speelde thuis tegen Woudsend , edoch de ploeg van Heeg word geplaagd door blessures en zie dan maar eens een goede wedstrijd neer te zetten . Dat is gelukkig de taak van de trainer en de leider , en de ploeg die er stond was er klaar voor , samen proberen een goed resultaat neer te zetten .

Ja wanneer Friso dan binnen 5 minuten raak schiet , maar doelpunt afgekeurd ziet worden , komen er nogmaals legio kansen ,helaas allen onbenut , ook Sebastiaan en Arjen Speerstra waren zeer dicht bij scoren , maar weer misten zij de scherpte om voor Heeg de doelpunten te pakken , ook Hielpen wist af en toe de defensie van Heeg in gevaar te brengen , maar goalie Albert v d Heide was attent.
Dan is het gelukkig Sebastiaan die na een goede actie in de 30 e minuut weet te scoren en de 1-0 laat aantekenen , helaas door foutje goalie Albert word dat geel en penalty , en deze word benut dus 1-1. Hielpen ruikt meer , maar Heeg verdedigt goed , wat betekend dat de ruststand 1-1 blijft .

Na rust Haiko eruit en Wiebe de Boer er in , weer legio kansen , Heeg , maar scoren blijft uit . Dan is het de zeer attente Niels Potma die uit een corner de bal precies de goede wending gaf en .....scoorde via kopbal , keurig gedaan , zeer goed genomen en precies op maat bij Niels . 2- 1 Dat lucht op , en de vele trouwe toeschouwers zijn blij , nu proberen de tegenstander onder druk te zetten , maar Hielpen blijft voetballen , en bij verre uitloop van goalie Albert gaat het niet goed ,Albert moet tijd, winnen om in zijn goal terug te komen , trapt bal voor Hielpen speler weg , en dat mag niet, dus overtreding en kaart , 2 x geel , dus rood , Sebastiaan wordt doelman , maar weer zet Heeg aan en bij aanval van doorgebroken Eeuwe de Jong komt deze in aanraking met keeper Hielpen ,deze raakt geblesseerd aan hoofd , en word verbonden door onze EHBO'er Theo Speerstra , waar voor veel dank . Dan besluit het team van Hielpen niet verder te spelen en loopt van het veld naar de box . Daar komen zij ook niet meer uit om te spelen , nog 15 minuten te gaan ,en de verdere gang van zaken laat uw reporter over aan de KNVB die in dezen maar moet beslissen , een faire match die zeer vreemd eindigt ...  
 
Heeg - Woudsend uitslag 3-3
Daar de spanning bovenin aardig begint toe te nemen waren velen uit de naaste omgeving aanwezig om te zien hoe het vlaggenschip van Heeg het er van af ging brengen , want een periode titel is zeer belangrijk aan het einde van de competitie . Heeg speelde zonder Hidde en , Douwe , wegens blessures , Wiebe de Boer nam achterin de plaats over van Arjen en Sebastiaan was spits , Ruurd Bouma werd linksbuiten en deze groep moest het doen .

Heeg kreeg kansen van Eeuwe de Jong ,en Sebastiaan , en de hardwerkende Ev d Heide , maar het duurde tot de 20 e minuut dat Heeg via Ev d Heide op voorsprong kwam , nadat deze eerder geel had gekregen . Dan fout achterin en Woudsend scoort 1-1 , maar Heeg zet aan en Eeuwe de Jong scoort de 2-1 , Heeg draait nu goed en uit een corner scoort Sebastiaan de 3 –1 wat ook ruststand word .
De 2 e helft begint Woudsend furieus en dat betekend na 55 minuten de 3-2 , nog is het niet gedaan met de enorme druk die voor de achterhoede van Heeg een ware plaag moet zijn , wat een kansen voor Woudsend . Dan weer een naar geval waarbij Ev d Heide weer geel krijgt en dus eraf moet , Heeg verder met 10 man , en Woudsend profiteert en scoort de gelijkmaker 3-3 . Dan word Heeg weer beter en krijgt nog vele kansjes van Friso die Ruurd vervangt , en Sebastiaan , dan enorme overtreding Woudsend op Feike Attema wat niet met geel of rood bestraft word ,en dit vele vragen op werpt . Als Niels dan op middenveld overtreding maakt , en wel geel krijgt ja dan verhoogt dat de spanning binnen de teams , een slechte wedstrijd qua voetbal , maar wel met alles er op en er aan en de vele toeschouwers kregen waar voor ze gekomen waren , een spannend avondje Heeg . 
 
IJVC 1 - Heeg 1, uitslag 1-0
H.Haanstra
Na het afgelasten van de wedstrijd tegen Woudsend die op 26 oktober word ingehaald zou je denken dat de selectie extra gemotiveerd aan deze wedstrijd zou beginnen . Met een goede reeks en zicht op een periode titel moet het dus in en tegen Ylst gebeuren , en tegen Y V C ben je al extra gespannen daar er eerder in Ylst werd verloren . Afwezig vandaag Haiko Veenstra en Hidde Huitema , maar wel op volle sterkte met een brede selectie . Voor trainer en leider Klaas en Jeroen dus een taak om deze groep te prikkelen om een goede prestatie te leveren .Ook was er sprake van een koude oorlog , in het voorwoord van de Ylsters stond doodleuk vermeld dat dat ze voordeel hoopten te putten uit het spelen op ‘’kunstgras ‘’ ja ja leuk geprobeerd maar niet waar , mooi op natuurgras . Het is inderdaad Heeg dat zeer goed van start gaat , met een prachtige aanval via Feike naar Ruurd Ringnalda , dan naar Friso , met een dot van een kans ,maar geen goal . Dan Eeuwe v d Heide bijna goal , maar van de lijn gehaald door Yv c Dan vrije trap Y v c , overtreding Arjen , maar loopt goed af .Dan Douwe alleen ,een pracht kans , maar afwerking is niet goed . Dat was een goed begin , met net geen doelpunten , zeer jammer dat geluk nu niet aanwezig, was , spel gaat verder , thuisclub komt langzaam maar zeker beter in spel en ontstaan er voor goalie Albert v d Heide spannende momenten voor zijn goal , ook dit gaat allemaal net goed , Dan Niels Potma ,jonge wat een kans en schiet over .De nummer 10 van Yv c Rens Soenveld is een plaag voor Heeg , zeer actief en balvast maakt hij het de Heger achter hoede zeer moeilijk , ja dat is en blijft benauwd met deze aanvallen en gelukkig is de ruststand 0-0 .

Eerst geen wisels na rust ,trainer geeft spelers het vertrouwen om door te gaan , Niels weer dot van kans en ook Eeuwe v d Heide ,net niet , dan de mooiste aanval tot nu toe Douwe kopbal uit goede aanval , maar geluk is er niet , dat moet je afdwingen , zegt men , maar bij zoveel kansen, zal dat dan toch moeten komen , nee Rens Soenveld van thuisclub , word steeds beter en achterhoede Heeg heeft handen vol aan deze speler , dan Friso er uit en Sebastiaan erin , meer power , maar ook bij Sebastiaan is het net niet , dan discutabele momenten van wel of niet buitenspel bij aanvallen Heeg , jammer scheids gaat mee met assistent , Douwe geel , na geirriteerd bal weggeschopt te hebben , komt die goal , ja dan is werklust beloond , maar maak hem dan ook . Feike red keurig , Eeuwe mooie aanval naar Sebastiaan , maar naast , tijd dringt , weer Rens Soenveld in aanval en dan bij scrimmage voor goal Albert is het nummer 14 Reinder Steenbeek van Yv c die scoort , met nog 5 minuten te gaan , ja die vliegen om , en weer staat Heeg met lege handen in Ylst , edoch bij zoveel kansen en niet scoren ja dan moet je dat beetje geluk afdwingen . Buurtgenoot H J S C wint in en tegen Blokzijl en komt op 19 punten en Heeg komt op 15 punten evenals YVC , maar met beter doelgemiddelde staan zij 3e en Heeg komt op de 2e plaats  
 
Blokzijl 1 - Heeg 1, uitslag 0-2
H.Haanstra
Bij winst in en tegen Blokzijl maak je kans alleen de koppositie te pakken , maar dan moet je het eigenlijke onbekende Blokzijl wel verslaan . Onbekend is ook weer te veel gezegd want niet lang geleden is er in Heeg tegen deze ploeg geoefend die toen onder leiding stond van trainer Joop van den Berg , die vandaag ook aanwezig was bij zijn voormalige clubs . Ook aanwezig was Mark van Hiel , vorig jaar trainer bij Heeg en ook hij kan Heeg niet vergeten , wat wel betekend dat we een hechte club hebben en samen veel plezier en verdriet beleven bij onze v v Heeg .

Goed vandaag 01 oktober onder een stralend zonnetje moesten de spelers van Heeg zien te bewijzen dat zij bovenaan staan en naarmate dat zo is , gaat iedere tegenstander op jouw jagen , dus moesten ze vol aan de bak . Met Eeuwe v d Heide op rechtsvoor , wat betekend dat Sebastiaan er vandaag niet bij is .ging Heeg voortvarend van start wat al gelijk leuke kansjes opleverde ,vrije trap Ruurd Ringnalda, net mis ,maar aan de andere kant moest Albert ook vol aan de bak , bal op lat bij Heeg , bij corner Blokzijl net naast . Vrije trap Hidde jammer op keeper , maar dan maakt keeper Blokzijl foutje , komt er te ver uit en de snelle Eeuwe scoort beheerst met een lobje over de keeper .0-1 na 20 minuten . Dan Douwe Osinga keihard schot op goal , onderkant lat en bal stuitert er weer uit , dan herkansing voor leeg doel , maar geen succes . De achterhoede van Heeg heeft het zwaar ,wat betekend dat dat de thuisclub druk zet , en aangemoedigd door trainer van Eerde , om verwarring bij Heeg te stichten gaat het vaak net goed , ook dank zij de zeer goed keepende Albert komt Heeg goed weg . Dat de warmte in oktober veel energie neemt is duidelijk , maar dat geld voor beide partijen . Hidde veel scoringskansen , maar net niet raak ,dan houd Arjen Speerstra speler vast net buiten 16mtr , vrije trap , en gaat maar net naast rust blijft 0-1 .

Na rust Friso erin voor A.Speerstra en volgen er een paar omzettingen in het team ,en weer kan deze wedstrijd alle kanten op , veel kansen over en weer , en veel aanmoedigingen trainer thuisclub maar Heeg houd stand ook dankzij Albert die Heeg staande houd , dan weer Hidde die een kopbal uit vrije trap net mist en langzaam aan krijg je een gevoel , dat het kan , Heeg speelt nu goed en ziet zelf ook dat het moet gebeuren , en terwijl je dat denkt is het in de 75e minuut weer Eeuwe v d Heide die prima de uitkomende keeper omspeelt en scoort 0-2 ja ja dat was verdiend . Verder veel kansen voor Heeg , maar ook de thuisclub is vaak dichtbij een doelpunt , maar de zege is voor Heeg , met een glunderende trainer en leider van Heeg hebben zij dit met de ploeg keurig gedaan ,en gaan de drie punten mee naar Heeg 
 
Heeg 1 - Scharnegoutum 1, uitslag 3-1
H.Haanstra
Zaterdag 24 september onder ideale weersomstandigheden thuis tegen Scharnegoutum met steeds meer publiek zou het leuk zijn dat Heeg de mooie serie doorzet . Maar de kenner weet ook dat je Scharnegoutum niet moet onderschatten want verloren tegen deze ploeg werd er heus wel . Goed vandaag beginnen we in de basis met Douwe op links Hidde spits en Sebastiaan op rechts , met Eeuwe de Jong Niels en Ruurd op middenveld. Achterin Feike , Ygram , Arjen, en Haiko en uiteraard met Albert op goal , deze spelers gaan van start en doen dat zeer goed, want het is Eeuwe de Jong , die al na 5 minuten weet te scoren uit een zeer goede aanval, 1-0 , dan is het na 10 minuten dat Niels geblesseerd raakt en helaas het veld moet verlaten . Voor Niels komt Eeuwe v d Heide erin en word er toch wel een omzetting gedaan in het team , Heeg word in deze fase iets beter , maar Scharnegoutum blijft wel gevaarlijk . Hidde raakt geblesseerd maar kan doorgaan , gelukkig maar , dan raakt Eeuwe de Jong geblesseerd door elleboog stoot wat geen kaart oplevert voor de speler van Scharnegoutum ,dan vrije trap genomen door Marcel Boersma en deze schiet wel raak , wat 1-1 betekend , . Dat geeft spelers Scharnegoutum vleugels en worden sterker , maar de thuisclub geeft geen krimp, achterhoede houd zich staande , edoch ook Sebastiaan raakt licht geblesseerd maar kan doorspelen . Eeuwe v d Heide krijgt kansje ,maar het lukt nog net niet . , Ook Sebastiaan krijgt kans door vrije trap maar de ruststand blijft 1-1 . Dan na rust Sebastiaan er uit en Ed Krol erin Ruurd eruit en Rein erin en verkeren we in een rommelige fase , maar geleidelijk gaat aan gaat Heeg beter spelen wat na 75 minuten resulteert in een goede aanval opgezet door Douwe via Eeuwe v d Heide naar Hidde en deze schiet raak 2-1 , keurig gedaan . Corner Heeg genomen door Hidde op Eeuwe v d Heide die net naast kopt , dan vrije trap Scharnegoutum waarbij Heeg niet snel genoeg reageert en goed weg komt daar deze over gaat .
Eeuwe v d Heide wil scoren ,krijgt ook kansen maar bij goede actie is het uiteindelijk wel raak en volgt de beloning voor hard werken en veel inzet en dus de eindstand op 3-1 zet wat betekent dat Heeg zege reeks voortzet . .
Sleat 1 - Heeg 1, uitslag 1-2
H.Haanstra
Vandaag 17 september de 3e competitie wedstrijd in en tegen Sleat en kans bij een overwinning om de eerste plaats te behalen. Wat een verschil bij vorig jaar , nu gelijk mee bovenin en toen onderin , maar gedane zaken nemen geen keer , dat was toen en we leven en spelen nu anno 2011 , Wanneer Heeg tegen Sleat moet spelen dan komen altijd weer beelden terug van de laatste hectische wedstrijd aldaar met alles erop en aan. Dus Heeg was gewaarschuwd , maar dat was niet af te zien aan de beginfase van het spel van Heeg , de thuisclub zat er gelijk bovenop . Maar Sleat komt na 5 minuten op voorsprong via een corner, 1-0 , ja dan moet je er zelf ook fel tegenaan , wat resulteerde in een zeer goede aanval opgezet via Ed Krol –Eeuwe de Jong en Douwe –Osinga was de afmaker , 1-1 Dan volgt een wedstrijd met veel fouten achterin bij Heeg , maar goalie Albert v d Heide red Heeg , bij een kopbal van Niels Potma op Heeg goal red Albert op een fabuleuze manier. Het is even rommelig in de verdediging maar mede dankzij doelman Albert valt de gevreesde treffer niet.
Veel situaties ontstaan door foute opstelling achterin en dan herpakt Heeg zich weer en komen er aan de andere kant weer kansjes ,E v d Heide krijgt wel kansen maar scoort nog niet en Heeg rust met 1-1 . Gewisseld na rust Ed Krol eruit en Rein Ritzema erin , weer veel kansen over en weer , bij Sleat zijn er spelers bij die levensgevaarlijk zijn , maar het afmaken gaat hen slecht af , bij corner Heeg mist Ev d Heide op een haar na de bal , oei dat had verdiend geweest , dan wissel Hidde Huitema eruit en de snelle Arian Feenstra erin ,zal het dan toch lukken , ja wel het lukt, bij vrije trap van Ruurd Ringnalda komt de bal precies bij de goed opgestelde E v d Heide en deze kan de bal inkoppen , keurig gedaan , 1-2 met vermelding dat bewaker van Ev d Heide nu niet goed stond , gelukkig voor Heeg ,dan Niels geblesseerd , maar kan door , Sebastiaan erin voor E v/d Heide , bij vrije trap door deze speler gaat bal net over , Heeg pakt hier 3 punten en blijkt na de uitslagen gehoord hebbende koploper . Volgens oud trainer van Heeg dhr Jan Vogelzang was dit voor de thuisclub de beste wedstrijd tot nog toe , ja jammer dat je dan met lege handen staat , maar dat verhaal komt bij Heeg heel bekend voor .
 
Heeg 1 - EBC 1, uitslag 6-1
H.Haanstra
Zaterdag 10 september onder een stralend zonnetje werd de 2e competitiewedstrijd voor Heeg gespeeld . Heeg dat vandaag speelde in de nieuwe outfit van de hoofdsponsor VeenstraFritom ,waarvoor veel dank van Bestuur en spelers moest toch redelijker wijs tegen dit E B C dat maar 30 spelende leden heeft ,punten kunnen pakken. Scheidsrechter was dhr Sjoerdsma , en deze scheids loopt al heel wat jaren mee, hij wist te vertellen dat hij zelf nog gevoetbald had in Heeg tegen Wiebren Jorritsma en Minne Bergstra en dat ze hun toen nog moesten verkleden in de melkfabriek aan de overkant van de weg .Ja ja nostalgie dus . Trainer Klaas Wittermans is eigenlijks nog bezig om een goed draaiend team te formeren , maar het gaat steeds beter, en met de snelle Ev d Heide voorin krijgt Heeg gelijk al kansjes ,wat na 5 minuten al resulteerd in een goal door Eeuwe v d Heide .1-0 Na10 minuten maakt zelfde speler er 2- 0 van , dan word E B C iets sterker en door foutje achterin word het 2-1 . Ook Hidde Huitema dringt aan , maar het lukt net niet , Douwe Osinga pracht kans weer net niet tot dat uit een scrimmage speler E B C eigen doelpunt maakt 3-1 . Heeg weer kans op de paal , Arjen Speerstra word gewisseld en Feike Attema komt erin word Heeg weer sterker maar ruststand blijft 3-1. Na rust weer veel inzet en goed overspel wat na 50 minuten 4-1 betekend en weer door E v d Heide , de tevens goed spelende Hidde Huitema scoort nu wel en dan is het 5-1 , keeper E B C laat bal los , en Hidde scoort . Douwe Osinga werkt hard en wil ook scoren , na vele kansjes lukt dat ook en wel in de 85 e minuut , na een zeer goede aanval , 6-1 Dan klinkt eindsignaal en krijgen spelers applaus , iets wat heel lang geleden is . Een mooie overwinning met drie punten er bij , en verdiend . 
 
Leeuwarden 1 - Heeg 1, uitslag 1-2
H.Haanstra
Zaterdag 03 september was de dag dat de competitie voor Heeg 1 van start ging, na een matige voorbereiding met oefenwedstrijden en de Beker was het nu werkelijkheid . Door de late vakantie in het noorden was van een optimale voorbereiding geen sprake . Toch had onze nieuwe trainer een goede opstelling weten te maken . Voor Ruurd Bouma moet het een kick zijn om geselecteerd te zijn inde wedstrijd tegen Leeuwarden . De ploeg waar we goede herinneringen aan hadden , maar wel als een goede tegenstander .waar je niet te licht over moet denken .

Goed met E v d Heide , Hidde Huitema en Friso van Eck voorin moest het hier gebeuren . Albert v d Heide was vandaag onze goalie, Heeg begon goed aan deze wedstrijd en na een kwartier was het Friso die een dot van een kans kreeg , maar net niet scoorde. Even later een keurige aanval en met aangeven van Hidde op Eeuwe v d Heide wist deze wel te scoren 0-1 na 12 minuten spelen . Friso weer kans maar net over , ook Leeuwarden gaat drukken, en schot op de lat , daar komen we goed weg , Heeg word nu iets sterker in deze fase , Hidde word weer onderuitgehaald. Jammer dat dit steeds weer gebeurd , als je goed speelt , en zo word getorpedeerd , dan moet er toch beter op gestraft worden . Vrije trap Leeuwarden , net mis , weer geluk .Dan word ook Niels onderuit gehaald , maar Heeg word sterker , goede aanval van Eeuwe de Jong op Hidde , maar buitenspel . Ook Ruurd Bouma krijgt kans maar word te slap ingeschoten , corner Heeg lukt ook niet , maar de dreiging blijft , met 0-1 word het rust . Friso en Ruurd na rust eruit Douwe en Berend erin , en deze krijgt gelijk toch een kans , maar bij leeg doel gaat bal er niet in . Dan in de 55 e minuut is het de goed spelende Niels die het overzicht goed bewaart en wel scoort 0-2 . Ook Leeuwarden wisselt , en word hierdoor gevaarlijker , spel word iets grimmiger , Niels weer onderuit gehaald en Heeg heeft het zwaar te verduren in deze fase van de strijd .
Berend weer kans , maar goalie Leeuwarden is slimmer , jammer , maar gevaar blijft en de thuisclub is niet is van plan om zonder slag of stoot op te geven . Heeg komt goed weg als in de slotfase in blessuretijd de 1-2 valt , maar wel met 3 punten uit Leeuwarden vertrekt .zowaar een goede start en goed spel .

 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden