Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
1e elftal
Seizoen 2016-2017 | seizoen 2015/2016 | Seizoen 2014/2015 | Seizoen 2013/2014 | Seizoen 2012/2013 | Seizoen 2011/2012 | Seizoen 2010/2011 |

Naam Alias Leeftijd Comp Beker Oefen Nacomp
1 Feike Attema 27
2 Bert de Boer 22 8 8 2
3 Ruerd Bouma 20 2 2
4 Sebastiaan Elgersma  28 3 3
5 Hille Grondsma 33
6 Eeuwe van der Heide  24 14 4 4
7 Albert van der Heide  20
8 Hidde Huitema  32 2 1 1
9 Eeuwe de Jong 22 1
10 Edwin Krol 27
11 Douwe Jan Osinga 29
12 Klaas Reitsma 25
13 Ruurd Ringnalda 22
14 Rein Ritzema  23
15 Arjen Speerstra 27 1
16 Jeroen Tekstra 18 5 4 1
17 Haiko Veenstra 27
18 Wiebe Visserman 1
19 Ygram Ykema 26
20 Sjoerd Zijlstra 23

info 25-5 Leeuwarden 1 - 4 Heeg
Info 30-5 Heeg 4 - 3 Leeuwarden

Info
1-9 Heeg 3 - 0 Tollebeek
Info 8-9 V en V '68 0 - 2 Heeg
Info 15-9 Heeg 4 - 2 Wolvega FC
Info 22-9 DWP 0 - 0 Heeg
Info 29-9 DESZ 1 - 0 Heeg
Info 13-10 Delfstrahuizen 3 - 1 Heeg
Info 20-10 Heeg 1 - 2 Workum
Info 27-10 Heeg 3 - 1 Sweach De
Info 3-11 Wâlde De 6 - 2 Heeg
Info 10-11 Heeg 2 - 1 Suameer
Info 17-11 Rood Geel 2 - 1 Heeg
Info 1-12 Heeg 2 - 7 Arum
Info 2-3 Heeg 1 - 3 DESZ
Info 9-3 Workum 3 - 1 Heeg
Info 16-3 Heeg 0 - 2 Delfstrahuizen
Info 19-3 Heeg 4 - 3 V en V '68
Info 30-3 Sweach De 3 - 0 Heeg
Info 1-4 Wolvega FC 5 - 1 Heeg
Info 6-4 Heeg 0 - 3 Wâlde De
Info 9-4 HJSC 1 - 2 Heeg
Info 13-4 Suameer 1 - 1 Heeg
Info 20-4 Heeg 3 - 3 Rood Geel
Info 27-4 Tollebeek 11 - 2 Heeg
Info 4-5 Heeg 1 - 4 DWP
Info 11-5 Arum 3 - 0 Heeg
Info 18-5 Heeg 3 - 2 HJSC
 bron voetbalnoord.nl
 
Leeuwarden - Heeg
Na een lang seizoen met pieken en dalen is het seizoen van Heeg 1 dan toch met het gewenste resultaat afgesloten, namelijk handhaving in de 4e klasse A. Heeg had zichzelf een goede uitgangspositie verschaft door zaterdag met 1-4 uit bij Leeuwarden te winnen. Donderdagavond was het op een druk bezocht sportpark de Skatting al snel beslist. In een wedstrijd waarin een legioen aan kansen werd gemist door Heeg werd het uiteindelijk 4-3 voor de gastheren.
 
Waar Heeg de luxe had om met een 15-koppige selectie aan de wedstrijd te beginnen, moest Leeuwarden dit in eerste instantie doen met precies 11 spelers. Later werd dit nog aangevuld met laatkomers zodat de Leeuwarders toch nog mogelijkheden hadden om te wisselen. Heeg startte met Albert op de goal. Achterin stond het alsvolgt: Feike, Arjen, Ygram. Op het middenveld stonden Klaas, Ruerd, Ruurd en Hidde. Voorin moesten Jeroen, Bert en Eeuwe het gaan doen. Het was vandaag de bedoeling om snel de openingsgoal te maken zodat de ban snel gebroken zou zijn.
 
En zoals afgesproken gebeurde dit. Heeg stond binnen 20 minuten al met 2-0 voor. Beide doelpunten kwamen op naam van Eeuwe van der Heide. Hij rondde tweemaal bekwaam af na goede aanvallen van het vlaggenschip. Hierbij moet wel gezegd worden dat aan beide doelpunten ‘een luchtje’ van buitenspel zat. De Leeuwarders waren het zacht gezegd niet eens met de beslissingen van de leidsman. Heeg mocht niet klagen en genoot dus al snel van de gewenste voorsprong. In het restant van de eerste helft had Heeg geen kind aan Leeuwarden. Kans op kans werd om zeep geholpen. Met name Eeuwe van der Heide had in de eerste helft al voor een hattrick/kwartet kunnen zorgen. Zoals de voetbalwet dan geldt, als je hem zelf niet maakt dan doet de tegenstander het wel. Het was maar weer eens een tegengoal van grote schoonheid. Een volley van de aanvoerder van Leeuwarden belande schitterend achter Albert. Waar het 6/7/8-1 bij rust had kunnen staan, stond er nu dus 2-1 op het scorebord.
 
Na rust was het een iets ander spelbeeld. Het goede voetbal van de eerste helft van Heeg was niet meer terug te vinden in de tweede helft. Leeuwarden probeerde zo nu en dan nog wat en kon er daarom uitkomen. Heeg heeft echter met flankspelers Eeuwe van der Heide en Jeroen Tekstra snelheid voorin lopen en daardoor is er altijd dreiging vanaf de zijkanten. Halverwege de tweede helft stuurt Klaas Reitsma, Eeuwe diep met een leep balletje. Laatstgenoemde passeert de keeper en de 3-1 is een feit. De rest van de tweede helft was een formaliteit. Leeuwarden geloofde het wel en Heeg hoefde niet meer. De aanvoerder van Leeuwarden zorgde uit een penalty nog voor 3-2 maar even later was het Bert de Boer die uit een scrimmage voor de vierde goal van Heeg zorgde. In de laatste minuten van de wedstrijd werd de einduitslag uiteindelijk op 4-3 bepaald door wederom de aanvoerder van Leeuwarden.
 
Tweemaal winst voor Heeg 1 in het tweeluik tegen Leeuwarden. Dit betekent handhaving en dus volgend jaar weer 4e klasse. Heeg mag achteraf gezien niet klagen met de loting van de nacompetitie. Leeuwarden gaat volgend jaar namelijk fuseren met Rood Geel. Ze waren voorafgaand aan de nacompetitie al verzekerd van de 4e klasse. Over 2 wedstrijden gezien was Heeg de dik verdiende winnaar van deze nacompetitie.
 
In de selectie van Heeg zullen volgend seizoen, ten opzichte van het huidige seizoen, een aantal mutaties plaatsvinden. Zo stopt onder andere aanvoerder Hidde Huitema na jarenlang dienstverband bij Heeg 1. Hoe de A-selectie er volgend jaar precies uitziet, moet nog blijken.
 
Graag tot volgend seizoen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen!
 
Heeg - Leeuwarden
Zaterdagmiddag speelde Heeg de eerste promotie/degradatiewedstrijd tegen V.V. Leeuwarden. Er werd verwacht minimaal gelijk te spelen om zo goed de tweede wedstrijd in te gaan.
 
Trainer Klaas Wittermans had beschikking over een bijna fitte selectie. Haiko Veenstra was niet fit. Albert van der Heide was weer terug na zijn schorsing. 
 
Heeg begon goed aan de wedstrijd. Via goed drukzetten in de achterhoede van Leeuwarden weet Eeuwe van der Heide de bal te veroveren en alleen richting de goal te stellen. Hij legt de bal keurig opzij en Hidde Huitema kan de 0-1 binnen schuiven. 5 minuten later is het helaas alweer gelijk door miscommunicatie achterin. Met 1-1 gaan we ook de rust in. Leeuwarden krijgt in de eerste helft nog verschillende kansen maar weet ze niet af te maken. 
 
In de rust wordt Sebastiaan Elgersma vervangen door Bert de Boer en Sjoerd Zijlstra door Rein Ritzema. 
 
In de tweede helft was Heeg de bovenliggende partij. Heeg gaat opzoek naar de 1-2 en zet alles op alles. Leeuwarden kan weinig meer doen dan tegenhouden en weet af en toe via een kleine counter nog richting de goal van Heeg te komen. Het is Bert de Boer die de 1-2 maakt.  Heeg dringt aan en wil meer uitdoelpunten maken om het tweeluik zo al voor een groot gedeelte te beslissen. De 1-3 valt dan ook als halverwege de 2e helft Eeuwe van der Heide alleen op de doelman afkomt. Leeuwarden weet het laatste kwartier geen vuist meer te maken en Heeg maakt via Jeroen Tekstra zelfs de 1-4. 
 
In een wedstrijd waar Leeuwarden in de eerste helft licht de overhand had en Heeg de tweede helft opermachtig was, is 1-4 een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Een grote stap richting lijfsbehoud is gezet. Aanstaande donderdag moet er nog 1 keer geknokt worden om ook volgend jaar in de 4e klas te voetballen. Kom uw club donderdag steunen om 19:30 op het sportpark aan de Skatting!
 
Heeg - HJSC
Onder toeziend oog van vele toeschouwers heeft Heeg de belangrijke wedstrijd tegen HJSC in de strijd tegen directe degradatie met 3-2 gewonnen. Door deze uitslag is HJSC gedegradeerd naar de 5de klasse. Heeg krijgt via de nacompetitie nog een extra kans om zich te handhaven in de 4de klasse. In een tweeluik zullen de Hegemers het opnemen tegen Leeuwarden welke de eerste periodetitel wist te veroveren in de 5de klasse B.
 
Heeg begon ten opzichte van vorige week met een tweetal andere spelers in basisopstelling. De van een schorsing teruggekeerde Arjen Speerstra verving de lichtgeblesseerde Ruurd Ringnalda. Bert de Boer startte ten faveure van Jeroen Tekstra. 
 
HJSC begon de wedstrijd sterk en wist Heeg ver terug te dringen op eigen helft. Aede-Piet Hoekstra probeerde namens de gasten in de openingsfase een strafschop te versieren via een fopduik. Scheidsrechter Smit wuifde dit verzoek weg. Toch was het Heeg dat op een 1-0 voorsprong kwam, Eeuwe van der Heide plaatste een bal perfect in de winkelhaak! Enkele minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. De gevaarlijke Justin Boonstra werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Boonstra schoot zelf de strafschop binnen. Na de 1-1 was HJSC met name via Boonstra nog een aantal keer gevaarlijk. Uit een van deze aanvallen tikte Piet-Jan Nauta in buitenspelpositie de bal in het doel. De scheidsrechter keurde het doelpunt terecht af. Heeg herpakte zich goed na de sterke openingsfase van HJSC en probeerde via de vleugels gevaarlijk te worden. Met name Hidde Huitema had geen kind aan zijn directe tegenstander en brak een aantal keer gevaarlijk door. Bij één van deze acties werd hij gevloerd in het strafschopgebied en wees de scheidsrechter naar de stip. Bert de Boer benutte de strafschop. Net voor rust was Ruerd Bouma dichtbij een doelpunt maar zijn schot ging net voorlangs.
 
Na rust ging HJSC met een extra aanvaller spelen daardoor kreeg Heeg voorin veel ruimte. Na een snelle omschakeling van Heeg wist Arjen Speerstra op aangeven van Eeuwe van der Heide het laatste tikje te geven zodat de bal in het doel verdween: 3-1. HJSC speelde de tweede helft voornamelijk met lange halen van achteruit waarop de verdediging van Heeg redelijk eenvoudig kon anticiperen.  De goed spelende youngster Pieter Wiersma wist HJSC toch terug in de wedstrijd te brengen door knap de 3-2 binnen te schieten. Door goed verdedigen van het gehele team kwam Heeg daarna niet meer in de problemen. Via snelle uitbraken had Heeg nog kans op meer doelpunten maar de precisie ontbrak. Uiteindelijk bleef de stand 3-2 in het voordeel van Heeg.
 
Met dezelfde inzet en enthousiasme en af en toe iets meer voetbal moet het mogelijk zijn om aanstaande zaterdag een goed resultaat te behalen tegen Leeuwarden. Uw support is echter wel nodig dus kom zaterdag massaal naar de 1ste nacompetitiewedstrijd!
 
Arum - Heeg
Door het verlies van afgelopen zaterdag tegen Arum kan Heeg 1 zich klaar gaan maken voor weer een 'finale' tegen HJSC. De uitslag van de allerlaatste wedstrijd van de competitie zal voor één van beide teams rechtstreekse degradatie betekenen, de ander zal er in de nacompetitie nog om moeten spelen. Heeg voetbalde zaterdag goed, creëerde veel kansen, maar wist niet te scoren. Arum ging uiterst effectief met haar kansen om en won uiteindelijk met 3-0.
 
Het was aanvankelijk weer puzzelen voor trainer Klaas Wittermans. Wybe Visserman is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een gekneusde enkel. Sjoerd Zijlstra was afwezig in verband met een zeilevenement in Lemmer. Arjen Speerstra en goalie Albert van der Heide waren geschorst. Debutant in de selectie was Thijs Hilverda.
 
In tegenstelling tot de afgelopen weken was de eerste helft van Heeg nu wel goed te noemen. Spelers wisten elkaar te vinden en daardoor leverde het enkele goede kansen op. Arum wist tot aan de rust maar mondjesmaat gevaarlijk te worden. Een gelijk opgaande strijd werd onderstreept met de 0-0 ruststand.
 
Helaas kreeg Heeg in de 49e minuut de deksel al op de neus. De bal kwam terecht bij de spits van Arum, Kevin Jaarsma. Hij wist de bal onder Hille door te schuiven en daardoor moest Heeg tegen een 1-0 achterstand aankijken. Heeg lijkt dit seizoen patent te hebben op wonderschone tegentreffers. Het was namelijk in de 63e minuut wederom Jaarsma, hij schoot de bal op de rand van het zestienmetergebied snoeihard in de winkelhaak. Hille kansloos, en de 2-0 is een feit. Een domper, want Heeg speelde tot dusver allerminst een slechte wedstrijd. In het vervolg van de tweede helft gaat het daarom op zoek naar de aansluitingstreffer. Onder andere Eeuwe van der Heide had enkele keren kans om te scoren. Wanneer Arum aan het eind van de wedstrijd 3-0 weet te maken, is de wedstrijd definitief gespeeld.
 
Het voetbal van Heeg was deze middag positief te noemen. Het team heeft goede dingen laten zien en zal dit ook tegen HJSC moeten laten zien. De selectie zal voor aankomende zaterdag redelijk compleet zijn. Zo is onder andere Sebastiaan Elgersma terug van een vierweekse trip naar Australië. Wij nodigen u van harte uit om Heeg zaterdag tegen HJSC aan het werk te zien. De 3 punten moeten in Heeg blijven en daar is alle support voor nodig. Dus, komt allen!
 
 
Heeg - DWP
Heeg moest het zaterdag opnemen tegen DWP. In de strijd tegen degradatie was het belangrijk om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. Helaas was DWP de bovenliggende partij en verloor Heeg met 1-4.
 
Ten opzichte van vorige week had trainer Klaas Wittermans een aantal (noodgedwongen) mutaties doorgevoerd in de basiself. Hille Grondsma verving de geschorste Albert van der Heide als doelman. De veldspelers Hidde Huitema, Feike Attema en Ygram Ykema keerden terug in de basisopstelling na hun schorsing en/of blessure. De zieke Eeuwe de Jong ontbrak in de selectie.
 
Heeg begon niet onaardig aan de wedstrijd en was redelijk gelijkwaardig aan DWP. Na een minuut of 20 kwam DWP op 0-1 via een, gemakkelijk gegeven, strafschop. Heeg had gedurende de eerste helft twee kleine mogelijkheden op een doelpunt. De grootste kansen waren voor DWP weggelegd en zij wisten twee hiervan te benutten zodat Heeg bij rust tegen een 0-3 achterstand aankeek.
 
Met de wind in de rug zette Heeg DWP in de beginfase van de tweede helft redelijk onder druk.Een bekeken schot van invaller Wybe Visserman leverde de 1-3 op. Even was er hoop op meer voor Heeg. De 1-4 van DWP enkele minuten later maakte een einde aan deze hoop. Ondanks kansen voor beide partijen bleef de stand 1-4 op het scorebord staan.
Een domper naast de nederlaag was het uitvallen van Wybe Visserman met een enkelblessure. 
 
Op dit moment bezit Heeg de 12de plaats wat betekent dat Heeg promotie/degradatie duels zal moeten spelen. Echter met nog 2 wedstrijden op het programma kan hierin nog een hoop veranderen. Zaterdag wacht voor Heeg als eerste de uitwedstrijd tegen Arum.
 
Tollebeek - Heeg
Wat op voorhand een mooi affiche leek in de strijd om degradatie, bleek zaterdagmiddag kwart over vier een kansloze middag te zijn geweest voor Heeg. Het was bij tijd en wijlen prijsschieten voor Tollebeek. De elf tegentreffers van Heeg onderstrepen dit. De eretreffers van Eeuwe van der Heide en Jeroen Tekstra maakten de nederlaag niet minder dragelijk.
 
Heeg moest al snel tegen een achterstand aankijken. Binnen 7 minuten was het raak. Een pass voorlangs werd knap binnen gewerkt door een aanvaller van Tollebeek. Heeg speelde de rest van de eerste helft zonder beleving en creëerde weinig. De ruststand was daarom ook 4-0 in het voordeel van Tollebeek. Na rust was het, net als in de eerste helft, snel raak. Het was Sjoerd Zijlstra die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Dit bleek het begin van een hele, hele lange tweede helft. Bij een 6-0 achterstand moest per slot van rekening keeper Albert van der Heide het veld ook nog ruimen. Hij ging er af met direct rood en spits Bert de Boer moest de rest van de wedstrijd dienen als sluitpost. Na een benutte penalty, nog een eigen doelpunt en een handvol andere doelpunten, stond er uiteindelijk 11-2 op het scorebord.
 
Een troosteloze middag met een belabberd resultaat. Snel vergeten en toewerken naar aankomende zaterdag. DWP komt op bezoek in Heeg en zal, zeker na deze wedstrijd, een gemotiveerd elftal tegenkomen welke de punten graag in Heeg wil houden.
 
 
Rood Geel - Heeg
Zaterdagmiddag speelde Heeg tegen Rood Geel. De uitwedstrijd verloor Heeg met 2-1. Ditmaal werd er verwacht minimaal 1 punt te halen om zo degradatie te kunnen ontlopen.
 
Trainer Klaas Wittermans moest zijn basiself op enkele plaatsen wijzigen. Feike Attema had rug problemen en Haiko Veenstra last van zijn schouder. Wel was aanvoerder Hidde Huitema terug van een schorsing en Ruurd Ringalda van een blessure. De bank werd vandaag warm gehouden door Rein Ritzema, Ruurd Ringalda en B-junior Lieuwe Feenstra.
 
Heeg begon heel slap aan de wedstrijd. Het keek binnen enkele minuten al tegen een achterstand aan na miscommunicatie achterin tussen Wybe Visserman en doelman Albert van der Heide. Gelukkig maakt Heeg uit de eerstvolgende aanval de gelijkmaker. Het is Bert de Boer die knap binnen schiet. Heeg laat in de rest van de 1e helft weinig meer zien. Het is Rood Geel dat de 1-2 en 1-3 maakt. Vooral de 1-2 is van uitzonderlijke schoonheid. Een afgeslagen bal wordt van een kleine 30 meter vol in de kruising geschoten.
 
In de rust wordt Klaas Reitsma vervangen door debutant Lieuwe Feenstra. Sjoerd Zijlstra is gedurende de 1e helft al vervangen door Rein Ritzema. 
 
In de tweede helft was Heeg de bovenliggende partij. Heeg gaat opzoek naar de aansluitingstreffer en zet alles op alles. Rood Geel kan weinig meer doen dan tegenhouden. De aansluitingstreffer komt er dan ook als Eeuwe van der Heide op aangeven van broer Albert de 2-3 over de keeper lopt. Heeg dringt aan en de keeper van Rood Geel moet enkele keren optreden om een doelpunt te voorkomen. Tevens is er enkele keren discussie met de leidsman over wel of geen strafschop voor de thuisploeg. Edoch krijgt Heeg vlak voor tijd een penalty als Rein Ritzema wordt gevloerd. Het is Bert de Boer die koelbloedig voor de 3-3 tekent. 
 
In een wedstrijd waar Rood Geel in de eerste helft duidelijk de overhand had en Heeg de tweede helft was een gelijkspel een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Aanstaande zaterdag moet er gewonnen worden van directe concurrent Tollebeek die aan een goede serie bezig zijn.
 
Suameer - Heeg
Zaterdagmiddag speelde Heeg tegen, het ook tegen degradatie strijdende, Suameer. De heenwedstrijd wist Heeg met 2-1 te winnen. Op een matig bespeelbaar veld moesten beide ploegen in een open wedstrijd genoegen nemen met een punt.
 
Trainer Klaas Wittermans liet dezelfde basiself als afgelopen dinsdag starten. Alleen de geschorste Hidde Huitema werd vervangen door Haiko Veenstra. In verband met een groot aantal afwezigen namen de 2de elftal spelers Hilbert Roukema en Friso van Eck naast Wybe Visserman plaats op de bank.
 
Heeg startte sterk aan de wedstrijd en had via Eeuwe van der Heide twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. De sterke openingsfase werd een vervolg gegeven in  eerste helft. Voornamelijk door goede aanvallen via de vleugelaanvallers en dode spelmomenten was Heeg meerdere malen gevaarlijk. Suameer kwam echter toch op een 0-1 voorsprong. Eeuwe de Jong schoot uit een voorzet van Suameer de bal ongelukkig in eigen doel. Ondanks de tomeloze inzet en gedrevenheid wist Heeg voor rust niet te scoren. 
 
In het begin van de tweede helft was Suameer de bovenliggende partij. Suameer was vooral gevaarlijk door de fysiek sterke spits Klaas Buma. Arjen Speerstra wist met behulp van, de inmiddels ingevallen, Hilbert Roukema hem goed in bedwang te houden. Toch kwam Heeg op 1-1. Eeuwe de Jong wist namelijk uit een hoekschop de bal binnen te werken! In de slotfase waren zowel Eeuwe van der Heide als één van de aanvallers van Suameer dichtbij de winnende treffer maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.
 
In een wedstrijd waar Heeg in de eerste helft de overhand had en Suameer de tweede helft was een gelijkspel een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Aanstaande zaterdag komt Rood Geel op bezoek in Heeg. Met uw steun moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te behalen. Dus kom zaterdag in grote getale naar de wedstrijd Heeg – Rood Geel, aanvang 14.30 uur!
 
HJSC - Heeg
Dinsdagavond mocht Heeg 1 dan eindelijk aantreden tegen buurman en concurrent HJSC 1. Deze wedstrijd was eerder dit seizoen al 2 keer uitgesteld/afgelast. Door de prima omstandigheden kon de clash tussen beide dorpen ditmaal wel plaats vinden. Onder het toeziend oog van veel meegereisde supporters trok Heeg aan het langste eind.
 
Voor aanvang van de wedstrijd was het voor trainer Klaas Wittermans, zoals wel vaker de laatste weken, redelijk puzzelen. Afwezig vandaag waren Ruurd Ringnalda, Ygram Ykema, Rein Ritzema, Edwin Krol en de al langer geblesseerde Douwe Osinga. Wybe Visserman is terug van een blessure en kon weer aansluiten. Aanvoerder Hidde Huitema pakte zaterdag tegen De Walde zijn vierde gele kaart en leek aanvankelijk geschorst. De KNVB bepaalde dat Hidde zijn schorsing pas een dag na de derby in gaat, hij kon dus gewoon starten. Al met al stond er een goed team dat er voor wilde knokken.
 
De start van de wedstrijd was perfect voor Heeg. In de derde minuut kwam een lange bal van Sjoerd Zijlstra terecht bij Eeuwe van der Heide, hij aarzelde niet en de 0-1 hing tegen de touwen, een mooie opsteker! Heeg had het de rest van de eerste helft goed voor elkaar. De normaliter gevaarlijke aanvalslinie van HJSC werd onschadelijk gemaakt en daardoor werden er, op een paar afstandsschoten na, geen kansen weggegeven. Heeg voetbalde goed, werkte hard en kon daardoor de 0-1 vasthouden tot de rust.
 
In de rust was er één noodgedwongen omzetting. Haiko Veenstra kwam in het veld voor Eeuwe de Jong. Laatstgenoemde liep in de laatste minuten van de eerste helft een blessure op en kon daardoor zijn goede wedstrijd geen vervolg geven. Qua voetbal veranderde het niet veel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. HJSC werd vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten, Heeg was gevaarlijk met snelle uitbraken van de aanvallers. Toch werd één van de vele vrije trappen in de 65e minuut benut door de laatste man van HJSC, 1-1. Niet veel later was het Ruerd Bouma die namens Heeg de paal trof. Helaas, maar dit bleek even later de inleiding te zijn van de nieuwe voorsprong van Heeg. In de 75e minuut schoot Eeuwe van der Heide Heeg namelijk naar 1-2. Hij rondde een vrije trap van de ingevallen Jeroen Tekstra netjes af. Deze voorsprong werd door een goede teamprestatie niet meer uit handen gegeven in de resterende tijd.
 
Al met al een mooie overwinning, die gezien de kansenverhouding terecht was. Zaterdag speelt Heeg 1 uit tegen Suameer. Bij winst doet Heeg goede zaken in de strijd om degradatie. Uw support is echter wel nodig, dus kom zaterdag massaal naar sportpark ‘De Heidkamp’ te Suameer!
 
Foto’s van de wedstrijd HJSC 1 – Heeg 1 zijn hier te vinden:
 
Heeg  De Walde
Wanneer we in de laatste fase van de competitie komen , ja dan moet je alles op alles zetten om niet bij de laatste 4 van de ranglijst te eindigen ,. Maar meest al komen dan de problemen , schorsingen, blessures , afzeggingen ,   u weet wel hoe dat gaat . Bij de gasten waren 7 spelers van de vaste kern niet aanwezig . bij Heeg waren dat er 6 spelers .  Dat zegt wel genoeg dunkt  mij . voor de staf dus puzzelen voor een goede balans in  het veld . Voor de aanwezige spelers word het dan wel moeilijk om in een niet compleet team  de juiste balans te vinden , vaste patronen ontbreken dan , maar dat was vandaag ook van toepassing bij de gasten .Onder leiding van de Gebr, Muiselaar staat de Walde toch maar mooi bovenaan , een prestatie van formaat , gezien de grootte van het gebied waar men vandaan komt , maar toch  straks zonder club  bij een e v t  promotie , ja zo raar kan het gaan in de voetbalwereld .Vandaag waren de gasten beter , feller op de bal , veel al iets eerder ,dan de Heeg spelers , jammer maar de naar punten snakkende  Heeg ploeg , kon vandaag dit  de Walde niet bestrijden , voor rust werd het 0-1 ,en na rust duurde het tot de 80 e minuut eer de 0-2 viel , een ongelukkige goal , de gelijkmaker wou maar niet vallen , en dan gebeurt het wel aan de andere kant ,ook de wissels bij de thuisclub konden  Heeg vandaag niet redden ,  dat het dan ook nog  0-3  word is geen schande , goed gestreden , goede aanvallen , maar scoren word steeds moeilijker .Goed we gaan er voor , de prijzen worden op de laatste competitie dag verdeeld , dus  we  houden moed  .
 
De Sweach  - Heeg, uitslag 3-0
 
Zaterdag  30 maart  uit tegen de Sweach , die op de 4e plaats van de ranglijst staat , en nog steeds kampioens aspiraties heeft , na jaren  3e klas gespeeld te hebben , nu dus spelend in de 4e klasse A  , Heeg daar en tegen op de 10 e plaats , met 19  punten uit 16 wedstrijden Mocht de thuisclub de beste speler missen , Heeg daar en tegen was vrij volledig ,dus dat was een goede kans op minimaal een puntje , misschien zat er meer in , maar dat leest u verder in dit verslag . Jeroen, Bert , en Eeuwe voorin , Rein , Ruerd , en Ruurd Ringnada  midden . Achter Sjoerd , Arjen ,Ygram , en Feike , en deze spelers moesten op een zeer droog veld aan de bak .De eerste helft had Heeg verdiend op voorsprong moeten staan , maar al eerder schreef ik u , dat scorend vermogen ontbreekt , door een fout achterin werd het net voor rust 1-0 . Onverdiend , maar dat telt in voetbal niet , de 2e helft in de 60 e minuut Hidde , en Eeuwe eruit , Sebastiaan en Klaas er in , en er komt meer actie , meer gevaar , Sebastiaan is ontketend , Klaas geeft goede  ballen aan , maar de afwerking faalt ,helaas .Dan 80 e minuut discussie grensrechter Jan Veldhuis ,en scheidsrechter Jongsma over buitenspel na gescoord doelpunt door thuisclub , en word goedgekeurd 2-0 ,maar buitenspel situatie was er wel .Dan valt ook de 3-0 nog en worden hier onnodig weer 3 punten verspeeld , terwijl er veel meer voor dit team had ingezeten , Paasmaandag uit tegen Wolvega ,we zien u graag daar aan de lijn .want uw steun is hard nodig .
 
Heeg - Delfstrahuizen, uitslag 0-2

NIPT    VERLIES  HEEG  TEGEN  DELFSTRAHUIZEN 

Zaterdag middag   16  maart Heeg  ,thuis tegen opponent Delfstrahuizen , ondanks de zeer slechte weersomstandigheden , toch een goed bespeelbaar veld . Verloor Heeg uit tegen Delfstrahuizen  met 3-1 , vandaag moet je toch eens punten pakken , wil je niet verder afzakken richting laatste vier op de ranglijst , dus zullen alle spelers maximaal deze 2e helft van de competitie moeten presteren ,en inzet tonen om het trouwe thuispubliek te belonen voor hun trouw aan de club . Heeg zonder de geblesseerde Douwe Jan en verder aardig compleet , met als wissels E v d Heide , Rein Ritzema en Arjen Speerstra .

Het  zijn de gasten die Heeg hun wil opleggen , en tot de 25e minuut houd Heeg stand , maar dan door een fout achterin kan Wesly Tink probleemloos inkoppen , iedereen kijkt naar iedereen , maar niemand doet iets, 0-1 .Dan blessure Klaas Reitsma ,  gaat er uit ,en Rein Ritzema komt erin , deze veroorzaakt veel overtredingen , maar de gasten blijven voetballen ,en Heeg heeft het enorm zwaar te verduren ,dan bal van Sebastiaan naar Ruerd Bouma , kan makkelijk scoren , maar bal gaat over , Eeuwe de Jong eveneens kans , maar weer niet raak .Na rust A. Speerstra en Ev d Heide  er in ,Ruerd en Hidde er uit , komt er nu meer actie bij Heeg , ja er komt iets meer actie , maar scoren doen de gasten via de nummer 6 Ev d Wal ,deze maakt een mooi doelpunt , 0-2 ,met nog een half uur te gaan .Jeroen Tekstra heeft een gouden kans, weer niet raak , dan twijfel bij buitenspel situatie , maar wel gegeven ? weg kans .Dan E v d Heide kans, loop toch door ,en je kunt scoren , nee dat lukt niet ,dan wel 4x aanvallen Heeg , maar allen buitenspel , ja ja ook dat nog , Heeg verliest hier weer 3 dure punten.

 
Heeg - DESZ, uitslag 1-3

SLECHT  BEGIN  2E SEIZOENS HELFT   HEEG

Na een lange tijd van trainen ,oefenen ,en afgelastingen was het zaterdag 2 maart  zover dat de 2 e helft van de competitie begon, en wel met een volledig programma in de 4e klasse.  Heeg heeft 12 wedstrijden gespeeld, daarentegen zijn er teams die al 15 wedstrijden op hun conto hebben staan. Tegenstander DESZ heeft er 14 gespeeld en heeft 10 punten meer dan de thuisclub. Helaas ontbreken bij beide teams wel een 5 tal vaste basisspelers, zeer jammer. Voor trainer Klaas Wittermans en leider Jeroen Meinen was het behoorlijk puzzelen om een toch zo sterk mogelijk team op het veld te krijgen, toch valt het niet eens tegen wat er nu in de basis stond.

Het is DESZ dat bij het begin gelijk duidelijk maaktwat de bedoeling is, men wil winnen, men wil hogerop naar de 3 e klasse en tegen Heeg punten pakken. Maar dan moet je de talrijke kansen wel verzilveren, vele kansen, maar geen killer voorin. Dat was voor Heeg het sein van donders nu moeten wij dan maar scoren. Sebastiaan vandaag spits, en Hidde rechtsbuiten, hadden de kans om  Heeg aan een voorsprong te helpen, edoch de scherpte was er niet, en dat was heel jammer. Het is de 40e minuut, Desz vrije trap, en Robbert Elken krult de bal in de kruising 0-1 onze goed keepende Albert is kansloos. Na rust is er gewisseld, en weer krijgt Heeg vele mooie bijna niet te missen kansen, Sebastiaan weer en Klaas Reitsma met Hidde, doch geluk en scherpte ontbreken; maar dan is het DESZ dat wel scoort 0-2 . Heeg begint er in te geloven en beter te spelen en zie daar is het Ruerd Bouma die scoort, schitterende aanval en mooi doelpunt., Dan lukt het niet om gelijkmaker te scoren; zo dicht er bij met goed voetbal van dit team met zoveel invallers; en dan scoort DESZ heel schlemielig uit een ver afstandsschot, waarbij Albert denkt, die gaat over; nee die valt zo maar in goal in de kruising 1-3. Heeg probeert het nog, maar de gasten waren vandaag  beter, dat is waar, en Heeg verspeelt hier 3 punten. trainer en leider hadden gezien inspanningen richting team meer verdiend.  

 
Zwak Heeg, onderuit tegen Arum

Voor trainer en leider de taak om de spelers te motiveren deze wedstrijd punten te pakken om bij de winterstop toch een goede klassering af te dwingen , edoch ,vooraf commotie over welk veld te spelen , consul had Hoofdveld afgekeurd , en dus dan maar spelen op B veld , trainingsveld , scheidsrechter Noppers oordeelde anders , spelen op hoofdveld en anders niet , deze oordeelde dat Hoofdveld goed bespeelbaar was , en aldus werd besloten dit te doen , zeer jammer dat het de gehele middag regende , en hoofdveld voor de winter een beste opdonder kreeg , als je als consul gehele jaar je best doet ,en dan overkomt je dit ,dan is dat zeer jammer ,  goed  we gaan voetballen Bert de Boer nu op linksvoor ,Eeuwe op spits en de snelle Jeroen Tekstra  op rechtsvoor ,Klaas links mid, Hidde midmid en Eeuwe de Jong rechtsmid ,het is  eerst  aftasten , Rein goed schot op goal , keeper red ,corner Heeg , net naast ,Ede Jong kans , weer net niet ,dan is het Kevin Jaarsma die vrije schietkans benut , 0-1 ,Heeg schrikt , maar komt niet meer aan voetballen toe . Gasten spelen goed ,fel maar wel fair en weten voor rust  voorsprong uit te bouwen naar 0-4 , hoe kun je zo onderuit gaan .Na rust Bert en Ruurd er uit ,en Haiko en Ruerd Bouma er in ,en dan verwacht je een sterk Heeg terug , maar dat pakte anders uit , Arum bleef jagen en wist de score geleidelijk uit te breiden , Bij Heeg Albert er uit na tik tegen hoofd , Sebastiaan Keeper , ook Hidde voetblessure en er uit , dan weet Eeuwe v d Heide te scoren 1-5 ,en Arum scoort 1-6 ,en 1-7 valt ook nog ,JeroenTekstra weet er nog 2-7 van te maken ,en dit was niet wat de meeste trouwe supporters van Heeg hadden verwacht ,volgende week de derby  H J S C – Heeg  .

 
Rood Geel  - Heeg, uitslag 2-1
Verslag: H. Haanstra
Kon ik u enige weken terug melden dat de Gebr . Muizelaar  trainers bij de Walde bezig waren aan hun laatste seizoen , nu kun je lezen op Voetbalnoord dat beide trainers naar Rood Geel gaan , de ploeg waar Heeg vandaag tegen speelt .Aan het Kalverdijkje ,op kunstgras ,wat volgens kenners plat begint te worden ,ja wie zal het zeggen , dat zal wel stille jalousie zijn , want wij zullen het nog vele jaren met het bekende gras moeten doen . Wel zijn er grootte plannen aldaar om de clubs Nicator ,Leeuwarden en Rood Geel samen te voegen ,en een compleet nieuw sportpark te realiseren , aldus de bij Heeg  bekende Mark  de Haas  ,die nu een paar teams lager voetbalt , en zeer waarschijnlijk bestuurslid word bij Rood Geel.Zo , weet u dat ook maar weer, Heeg vandaag met Hidde ,Haiko en Ruurd Ringnalda op de bank ,voor Sebastiaan Eeuwe ,en Bert , en zij moeten het doen, Heeg voetballend volgens de standaard vierde klasse school , achter dichtgooien ,lange ballen geven, en 2 snelle spitsen die moeten scoren ,aldus het voorwoord van Rood Geel .Inderdaad krijgt E v d Heide al snel een dot van een kans , alleen voor de goalie van de thuisclub, maar scoort niet ,ook de thuisclub wil scoren , maar wij hebben Albert , Heeg is iets sterker ,weer E v d Heide alleen voor doelman en komt weer niet tot scoren ………., kansen over en weer in een niet spectaculaire 1e helft , dan wissel Sebastiaan er uit en Hidde erin en door fout achter in kan Jelmer Kingma van Rood Geel de bal in doel koppen ,daar waar Albert er net niet bij kan , en deze speler Heeg op achterstand zet   1 – 0 .Dan broer Eeuwe, weer kans voor goalie thuisclub  ,en jammer , Eeuwe  weet weer niet te scoren ,…….dan redding Feike Attema achterin na goede aanval thuisclub ,Heeg wil wel , maar het gaat moeizaam ,Klaas Reitsma dikke fout , bal komt bij speler R G en gaat net goed , oei ,dan wissel Haiko Veenstra er in ,en Ruerd Bouma er uit .Dan mooie voorzet E v d Heide naar Hidde ,en deze scoort wel 1-1  in 80 e minuut.Dan wissel, en Anour Bourakba bij R G,er in  ,scoort vaak aldus verslagen Voetbalnoord ,dus op letten Heeg , nee dus, krijgt bal en loopt zo door ,zonder dat iemand deze speler aanvalt, ……en scoort beheerst 2-1 .Heeg loopt achter de feiten aan en verliest hier onnodig zeer dure punten ,nog 2 wedstrijden, en we zitten op de helft van de competitie ,dit kan veel beter ,nu nog 7 e plaats ,maar verschil in punten word steeds kleiner ,dus moet dit beter . 
 
Heeg - Suameer, uitslag 2-1
Verslag: H. Haanstra

Voor trainer Klaas Wittermans en leider Jeroen Meinen was het weer puzzelen ,om met een zo goed mogelijke opstelling in het veld te verschijnen , Hidde niet fit , Ygram niet fit , en Rein geschorst , dan is het maar goed dat er een brede selectie is en Heeg goed aan deze belangrijke wedstrijd kan beginnen , waarom belangrijk ,wel eerste periode isgewonnen door Desz , dus bij een goede start kun je proberen de tweede te pakken , met voorin de belangrijkste mensen ,want die moeten scoren , met Sebastiaan op linksvoor , Eeuwe v d Heide spits ,en Bert op rechtsvoor en Klaas en Ruerd B en Eeuwe  de Jong op middenveld begint Heeg  tegen  de onbekende tegenstander uit Suameer .Ja onbekend want Heeg speelde niet eerder tegen deze ploeg , eerst is het aftasten van beide kanten ,waar bij de Hegemer goalie gelijk in actie moest , ook Bert kansje , maar mist uit corner ,de enorm hard werkende Eeuwe de Jong krijgt een goede kans , maar gaat net naast ,dan is het de nummer 11 van Suameer Klaas Buma die net naast schiet uit een doldwaze situatie ,hoe  gaat dit goed , maar dan krijgt Sebastiaan kans ……geeft bal aan Eeuwe v d Heide ,en deze mist ….dan bal van Ev d H op Ruerd Bouma en deze scoort keurig ,prima aanval ,prima goal ,publiek gaat er achter staan .Dan overtreding bij Heeg ,speler gasten schreeuwt om penalty ,mooi niet dus , Dan merkwaardige wissel net voor rust, Ed Krol er uit en W Visserman er in ,niemand die dit begrijpt, dan 55 minuut, fout achterin bij Heeg en 1-1 Publiek geeft Heeg steun ,E v d Heide onderuit binnen 16 , Penalty Sebastiaan ,raakt lat en weg droomkans ?? De wedstrijd krijgt een grimmig karakter ,er gebeurd veel ,zelfs Klaas krijgt geel , achterin bij Heeg spits uur ,dan Jeroen Tekstra er in en Sebastiaan er uit , de eerste de beste bal van Jeroen was perfect op maat naar E v d Heide en gaat net naast ,keurig op maat ,en jammer dat deze actie niet beloond word , dan in de 80 e minuut scoort dezelfde Eeuwe v d Heide wel ,2-1 , opluchting bij de vele Heeg suppoters ,waar onder uw verslaggever ,wat een match ,wat een spanning ,maar de goed leidende scheidsrechter Haarsma maakt om 16.25 een eind aan deze spannende pot voetbal  ,volgende week op naar Rood Geel ,steun uw team en kom .

 
De Walde –Heeg zaterdag 3 november uitslag 6-2
Ondanks de vele regen gingen alle wedstrijden in de 4e klasse A door . Heeg ging naar een oude bekende naar de overkant van de Hegemermeer deWalde . Voor velen een bekend terrein , met de wetenschap dat dat je daar wil winnen , je enorm goed je best moet doen , meestal op een zeer zwaar bespeelbaar veld , zoals ook vandaag het geval was ., maar dat geld voor beide teams . Vooraf kwam het bericht dat de beide trainers ,de Gebr. Muizelaar bezig waren aan hun 2e en laatste seizoen bij de thuisclub, u ziet de trainerscarrousel draait alweer op volle toeren , voor uw schrijver dezes rubriek zijn beide geen onbekende , en wetende van hun goede resultaten ,was Heeg gewaarschuwd . De thuisclub had de laatste 3 wedstrijden gewonnen ,daar en tegen had Heeg maar 1 x gewonnen over de laatste 3 wedstrijden Heeg heeft 13 punten en de Walde 18 punten , dus wil je bijblijven moet je winnen .Bij Heeg Hidde spits ,Sebastiaan op links en Bert op rechtsvoor Ruerd achter de spitsen met Klaas en Eeuwe de Jong middenveld . Heeg begint goed met kansje voor Hidde , kopbal net over , Sebastiaan kansje maar geluk is niet aanwezig , in de 20 e minuut stompt Albert bal weg , komt bij speler thuisclub en scoort 1-0 .,Uit een corner scoort Heeg via een frommelgoal ,1-1 en even later Hidde onderuit binnen 16 penalty ,en Sebastiaan scoort 1-2 .De zeer vele Hegemer supporters zagen na rust een ander de Walde , en een ander Heeg.Bert de Boer eruit , Edwin Krol erin en meerdere wijzigingen , Heeg was niet het team van voor rust , in de 60 minuut werd het 2-2 en de 3-2 was er ook al voor iedereen wist wat er gebeurde .De eerste Heeg supporter vertrekt , en in 70 minuut werd het 4-2 , thuisclub zet meer druk ,Heeg staat niet goed , voetbalt niet ,en de 5-2 is er ook al , Klaas er uit en Arjen er in ,dan overtreding Albert , vrije trap en raak 6-2 , met de vermelding dat alleen goalie Albert over de hele wedstrijd een voldoende haalt , klasse Albert , we houden hoop op een verbetering in spel en inzet en zien u graag terug thuis tegen Suameer .

Op de website www.kykjesstudio.nl staan mooie foto's van de wedstrijd. Klik hier voor de link.
 
Heeg  - De Sweach, uitslag 3-1
Verslag: H. Haanstra
Onder  goede omstandigheden kon weer op het vertrouwde hoofdveld worden gespeeld , en wel tegen de nummer 5 van de ranglijst De Sweach met 14 punten , en Heeg nummer 8 met 10 punten , dus was er veel aan gelegen om de spelers te motiveren om de stijgende lijn voort te zetten . Edoch afwezig Hidde , Arjen ,en Rein , dus trainer en leider moesten puzzelen. Sebastiaan op linksvoor , Eeuwe vd Heide spits , en Bert op rechtsvoor , Ruerd weer mid mid en Heeg moet eerst vol aan de bak , daar de gasten  vol uit gingen en Heeg wel even stond te kijken , maar de betrouwbare goalie Albert was ook nu weer attent . Kleine kansjes voor Heeg; Eeuwe  v d Heide , Bert op Sebastiaan , maar deze kopt naast. Dan bij scrimmage gaat bal in goal door fout bij de Sweach 1-0 voor Heeg. Dan kans gasten ,Albert red , dan pikt E vd Heide bal op en scoort 2-0 prima actie ook Bert denkt dat kan ik ook en 5 minuten later scoort hij de 3-0. Dan Albert gestrekt in goal ,en red Heeg ,klasse. Sebastiaan net naast , bij de gasten gaat alles veel te kort , en men praat te veel in het veld.  Douwe dan voor Sebastiaan. Na rust gelijk een kans voor Bastiaan Spoelstra voor de gasten. Vervolgens blessure nummer 7 Dennis Klaster. Na behandeling kans Heeg , ook Douwe is gedreven , maar scoort niet. Heeg kruipt door het oog van de naald , bij zeer gevaarlijke acties gasten. Dan Ruerd er uit en Jeroen Tekstra er in , meer actie in spel , maar Heeg speelt goed ondanks de afwezigheid van 3 vaste basis spelers. Dan Ed Krol gewisseld voor Sj Zijlstra en uit een corner scoort Bastiaan Spoelstra 3-1. Dan nog ferme overtreding Dennis Klaster en Rood na eerst zelf onder uit gehaald te zijn , ja dat gebeurt ook. De goed leidende scheidsrechter Wiersma laat zich niet vermurven en Heeg wint en pakt 3 mooie punten . Volgende week uit naar de Walde waar we u weer hopen te zien om ons team te steunen  . 
 
Heeg  - Workum, uitslag 1-2
Verslag: H. Haanstra
Zaterdag 20 oktober ,beker , inhaal weekend en Heeg moet de afgelaste wedstrijd tegen Workum inhalen , het hoofdveld is slecht en Wetraveld is bespeelbaar , dat betekend dat er veel arbeid is verricht alvorens begonnen kon worden , met dank aan de consul en zijn hulp . Heeg staat 6e met 10 punten en Workum staat 8e , met 8 punten ,dus bij winst gaat Workum Heeg op de ranglijst voorbij .Dat betekend dat trainer Klaas Wittermans en leider Jeroen Meinen extra attent moeten zijn , om de spelers te motiveren , deze wedstrijden zijn altijd spannend ,gezien in het verleden gespeelde wedstrijden en uitslagen .Goed, wissels vandaag Hidde ,Douwe ,Klaas en Ed Krol .Bert de Boer in de spits en daarachter Ruerd Bouma , wegens blessure niet spelend Sebastiaan.  Het is Workum dat goed begint en aangeeft dat zij hier willen winnen , spel is beter , thuis spelend op kunstgras , laat zien dat ballen aankomen , iets wat je bij de thuisclub niet ziet ,dan is het Rein Attema  die Arjen Speerstra wil passeren ,deze glijd uit , Attema  passeert makkelijk en scoort na 10 minuten 0-1. Enkele kansjes Heeg , lukken niet , terwijl druk groter word van Workum ,en in de 30 minuut schiet S Buma uit het niets de 0-2 in . Ruerd Bouma moet echt nog wennen aan zijn stekkie en Heeg draait niet zoals wij al gewend waren ,en Eeuwe v d Heide zoekt te veel het midden op , en dus met te veel spelers daar staat , Arjen Speerstra raakt bij scrimmage geblesseerd , word vervangen door Ed Krol .Heeg probeert na rust Workum onder druk te zetten , lukt niet ,wel enkele kansjes , maar ook bij Albert is het spannend , deze keept constant goed , dan Jeroen Tekstra er uit Hidde erin , spel word iets beter , dan Bert er uit en Douwe erin , Heeg gelooft er nog in ,en het E vd Heide die uit een mooie actie de lat raakt , even later scoort deze wel 1-2 ,vele kansjes komen, maar Workum pakt hier 3 zeer belangrijke punten.  Dank aan de goed leidende scheidsrechter Lania ,en een terechte winnaar vandaag .
 
Delfstrahuizen - Heeg, uitslag 3-1
Verslag: H. Haanstra
Zaterdag 13 oktober moest Heeg naar Delfstrahuizen , na een verplicht vrij weekend , door de overvloedige regenval , dus extra gemotiveerd , met als wettig afwezige leider Jeroen Delfstrahuizen speelde 7 jaar in de 3e klas ,en was nu gedegradeerd naar de4e klas ,terwijl Heeg promoveerde van van de 5e naar de 4e klas ,. Ons T C lid Tjalling Haanstra was vandaag aanwezig en had hier enorm mooie wedstrijden gespeeld , mooie herinneringen als namen Sipke Hulzinga en vele anderen ,prachtige spannende wedstrijden , en allemaal op het scherpst van de snede . Maar dat is verleden tijd , heden is nu aan de orde 2012 , en Heeg staat er goed voor , soms denk je, zou,het lukken om ook weer naar die 3e klas te promoveren , het blijven dromen . maar waarom niet , stroop de mouwen op knok ervoor en probeer het .Goed dat laatste had ik beter niet kunnen schrijven , want het tegenovergestelde gebeurde , slappe hap , al na 3 min had het 1-0 kunnen zijn , maar in de 8e minuut is het wel raak , Kevin Tinga komt van rechts aan stormen en kan ongehinderd inschieten ,mijn droom aan diggelen , 1-0 en wat je daarna ziet is een zwoegend Heeg dat zich hier niet thuis voelt , op een zwaar bespeelbaar veld komt praktisch geen bal goed aan , verdere details over de eerste helft bespaar ik u. Na rust wissels, Sebastiaan en Klaas er uit ,Ruerd Bouma en Bert de Boer er in , en zie het loopt in eens veel beter , meer overspel , betere passing en bezieling , en daar moet je het van hebben ,E v d Heide schiet net naast , Bert kans , maar ook goalie Albert moet weer vol aan de bak , dan Hidde kans ,kopbal net mis , ook verdediger A Speerstra moet reddend op treden achterin bij Heeg ,veel beleving nu . Dan wissel , Hidde er uit en de snelle Jeroen Tekstra er in , dan hoop je op de gelijkmaker , maar …….bij aanval thuisclub op rechts vlak bij onze assistent scheidsrechter Jan Veldhuis buitenspel geconstateerd , maar spel gaat door en er word gescoord Jan houd vlag omhoog , scheidsrechter komt bij Jan , overleg ………………en goal , 2-0 , Publiek thuisclub is het met Jan eens BUITENSPEL , ongeldig doelpunt , maar scheids van der Spoel keurt goal goed , Waar voor staat daar dan een assistent scheidsrechter , en nota bene vlakbij , ????.
Gelukkig scoort Jeroen 2-1 en de laatste minuten zijn hectisch ,Albert mee naar voren bij corner Heeg ,geen goal , maar bij snelle counter scoort thuisclub 3-1 , Heeg krijgt niet wat het verdient en kans op 1e periode is verkeken , zeer jammer dat een arbitrale beslissing deze wedstrijd beslist ,een puntje had gezien de 2e helft verdiend geweest .


DESZ - Heeg, uitslag 1-0
Verslag: H. Haanstra
Zaterdag 29 september 2012 een beslissende dag , in de beginfase van de competitie , Heeg en Desz beide tien punten en beide 1 en 2 in de periode stand , welke over 8 wedstrijden gaat ,dus spanning en strijd is te verwachten , beide teams speelden de vorige week gelijk , wat ook al weer het krachtsverschil laat zien in deze mooie 4 e klas . Desz vorige week op spionage tocht bij D W P –HEEG , weet dus alles , gewoon een waarnemervan T C voor uit sturen , en succes is verzekerd ? Bij Heeg personele problemen ,A.Speerstra ziek , dus moet trainer Klaas Wittermans omzettingen plegen , jammer , maar wel waar , Feike neemt plaats in van Arjen , en Ruurd Ringnalda gaat naar de rechtsback , Bert start als spits , en Jeroen Tekstra begint op rechtsvoor , Sebastiaan op links voor , Desz is in de beginfase beter ,achterin verdedigt D.Slunink van Desz zeer goed, vrije trap Sebastiaan red het niet , en wat opvalt is dat er op een zeer klein speelveld word gespeeld , beide teams spelen ver van de goal , Sebastiaan wisselt met Jeroen maar levert geen goals op ,dan is het R.Elken van Desz die voor goalie Albert komt ,maar deze red keurig .Een vreemde pot voetbal opeen kunstgrasveld ,waar het opviel dat Desz spelers zeer vaak vielen , uitgleden enz , zelfs tijdens de wedstrijd nog van voetbalschoenen moesten wisselen , rust o-o dan Bert eruit en Edwin Krol erin , Sebastiaan vrije trap , niet raak , Jeroen eruit en E v d Heide erin ,dan Rein Ritzema in conflict aanvaller Desz ,vasthouden ,en geel ,vrije trap geen goal ,Albert blijf betrouwbaar voor Heeg , bij aanval Heeg geen buitenspel , wel gegeven , opstootje trainer Desz in veld ,bal niet uit bij consternatie ,geen sanctie , Hidde veel kansen , maar vaak geblokkeerd ,vele kansen ,rommelige strijd , Hidde gouden kans , glijd uit , en mist ………………alleen voor goal .Dan 89 minuut aanval Desz over links Edwin loopt mee achteruit ,inplaats van aan te vallen ,speler Desz wipt erom en schiet en ………..scoort .1-0 Wat een deceptie in een raar spelletje voetbal , en als dan ook nog de onder Heeg staande ploegen winnen , ja dan komt dit zeer hard aan , maar hoop blijft , volgende week Workum , op ons mooie sportpark in Heeg .

 
DWP - Heeg, uitslag 0-0
Verslag: H. Haanstra
Zaterdag 22 September weer eens naar een ploeg , waar we een hele tijd niet tegen hebben gespeeld , dus word het oppassen geblazen , D W P staat 3e met 7 punten ,Heeg staat 2 e met 9 punten , dus wil je bij blijven ,dan moet je minimaal een punt pakken , , maar een stunt uithalen ,is ook niet verkeerd . Trainer Klaas Wittermans was trainer van D W P van 1998 t/m 2001 , dus dat is ook al weer een bijkomstigheid , maar daar is al weer veel veranderd , dus afwachten maar .Afwezig vandaag Jeroen Tekstra .Dat bied dan kansen voor spelers die minder vaak aan de bak moeten , dus een gezonde concurrentie . Bij D W P lezen we in het voorwoord , dat trainer Jan Pasveer de neuzen weer de zelfde kant heeft opgekregen , he wat zou dat nu weer betekenen , onrust, of te veel meningen over doen en laten , aldaar , we weten het niet , maar we gaan voetballen .Het is de thuisclub die het eerste kwartier duidelijk sterker is , de eerste uittrap van keeper Heeg gaat naar tegenstander , maar loopt goed af .na 15 min vrije trap Hulzebos D W P maar gaat net goed , Heeg is gewaarschuwd , dan Hidde op Sebastiaan , weer niet raak , spel gaat snel heen en weer , Heeg krijgt 3 kansen op rij , maar scoort niet , ook hier weer foute beslissing grensrechter, scheids blijft baas , Ygram red Heeg , door bal weg te koppen ,zelfs Klaas Reitsma krijgt kans om te scoren , maar faalt ook , dan E v d Heide onderuit in de 16 , maar doorspelen gebaart scheids ,rust 0-0 , dan na rust eerst geen wissels , wel vreemde tonelen ,bij de thuisclub , shirt wissel in veld ,terwijl we al spelen , Hidde onderuit , en dan red Feike Attema Heeg al weer achterin ,zo snel gaat spel op en neer , spannend , sportief , beide teams loeren op die ene kans , dan Klaas wissel , voor Bert , snelle wisselingen in spel ,opletten is de boodschap ,Hidde geblesseerd ,eruit , Ruerd Bouma erin , Kom brink D WP vele kansen , vloekt om eigen falen , , dan Eeuwe v d Heide schot op binnenkant paal en ….bal gaat er niet in, wat een mooie actie, maar dan is D W P alweer bij de goal van Albert en pakt de bal keurig uit de verste hoek goal, wat een sfeer, wat een spanning, en beide teams verdelen de punten, stand blijft 0-0, al met al een prachtige pot voetbal, met alles er op en aan, en dan blijkt dat koploper Desz ook gelijk heeft gespeeld, en zijn beide trainers tevreden met getoonde spel.
 
 
Klik hier voor het verslag van de Jouster Courant.

 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden