Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
2e elftal
Selectie | Wedstrijdverslagen | Statistieken | Seizoen 2011/2012 | Seizoen 2010/11 | Foto's | Beker |
Eindstand

# Team G W G V P V T PM
1 Mulier (2) 22 17 3 2 54 67 26
2 Waterpoort Boys (2) 22 14 4 4 44 58 31 2
3 Bolswardia (2) 22 12 6 4 42 53 31
4 SDS (3) 22 10 4 8 31 53 43 3
5 AVC (2) 22 8 4 10 28 39 48
6 QVC (2) 22 9 3 10 27 45 48 3
7 Heeg (2) 22 7 8 7 27 49 53 2
8 SC Franeker (2) 22 5 7 10 22 38 58
9 SC Joure (3) 22 6 3 13 21 49 74
10 NOK (2) 22 4 8 10 20 43 51
11 IJVC (2) 22 4 8 10 20 23 46
12 Oudehaske (2) 22 5 4 13 19 43 51

Uitslagen

Competitie

Waterpoort Boys 2 - Heeg 2, uitslag 3-3
Doelpunt: Eeuwe, Wiebe (pen.), Berend

Heeg 2 - NOK 2, uitslag 4-0
Doelpunten: Jelger Bles, Eeuwe (3x)
 
IJVC 2 - Heeg 2, uitslag 1-1
Doelpunt: Wiebe

Heeg 2 - Oudehaske 2, uitslag 2-2
Doelpunten: Jelger B., Lex

SDS 3 - Heeg 2, uitslag 1-4
Doelpunten: Albert, Bert, Eeuwe, Sebastiaan

AVC 2 - Heeg 2, uitslag 1-1
Doelpunt: Bert

Heeg 2 - QVC 2, uitslag 2-4
Doelpunten: Eeuwe (2x)

Heeg 2 - Bolswardia 2, uitslag 1-1
Doelpunt: Eeuwe

SC Franeker 2 - Heeg 2, uitslag 3-2
Doelpunten: Eeuwe (2x)

Heeg 2 - SC Joure 3, uitslag 2-5
Doelpunten: Johan, e.d.

Oudehaske 2 - Heeg 2, uitslag 1-2
Doelpunten: Steef (pen.), Eeuwe

Mulier 2 - Heeg 2, uitslag 9-0
 
Heeg 2 - Waterpoort Boys 2, uitslag 1-1
Doelpunt: Johan

NOK 2 - Heeg 2, uitslag 2-2
Doelpunten: Eeuwe (2x)

Heeg 2 - IJVC 2, uitslag 1-1
Doelpunt: Steef
 
Heeg 2 - AVC 2, uitslag 3-0
Doelpunten: Berend, Bert, Eeuwe

Bolswardia 2 - Heeg 2, uitslag 2-4
Doelpunten: Eeuwe (2x), Bert, Jelger B
 
Heeg 2 - SC Franeker 2, uitslag 4-2
Doelpunten: Jelger B, Sjoerd, Wiebe, Arian

Joure SC 3 - Heeg 2, uitslag 5-2
Doelpunten: Wiebe (2x)

Heeg 2 - SDS 3, uitslag 1-3
Doelpunt: Jelger

QVC 2 - Heeg 2, uitslag 1-4
Doelpunten: Steef (3x), Piet

Heeg 2 - Mulier 2, uitslag 2-5
Doelpunten: Friso, Jelger B

Beker:
Nijland 2 - Heeg 2, uitslag 3-1
Doelpunt: Jelger B

Heeg 2 - IJVC 2, uitslag 3-1
Doelpunten: Berend (2x), Wiebe

Bolswardia 2 - Heeg 2, uitslag 2-4
Doelpunten: Jelger B, Berend (2x), Eigen doelpunt

Oefen:
Heeg 2 - HJSC 2, uitslag: 4-1
Doelpunten: Berend (3x), Haiko

RES 2 - Heeg 2, uitslag 2-2
Doelpunten: Eeuwe (2x)

Scharnegoutum 2 - Heeg 2, uitslag 3-1
Doelpunt: Sebastiaan
Opmerking: slechts 60 minuten gespeeld.

Blauw Wit 3 - Heeg 2, uitslag 6-1
Doelpunt: Albert

Topscorers
1. Eeuwe van der Heide
18
2.
Berend Ritzema
9

Jelger Bles 8
4. Wiebe de Boer
6

Steef Ritzema
5
6.
Bert de Boer 4
7. Johan Altena 2
8.
Albert van der Heide
2

Sebastiaan Elgersma
2
10.
Haiko Veenstra 1

Piet de Jong 1

Sjoerd Zijlstra 1

Arian Feenstra 1

Friso van Eck 1

Lex van Roessel
1

Competitiewedstrijden

Waterpoort Boys 2 - Heeg 2

Op vrijdag de 13e moest Heeg 2 het seizoen afsluiten tegen de Waterpoort Boys uit Sneek. Een wedstrijd waarbij niks meer op het spel stond. WPB speelde thuis 11 wedstrijden waarvan slechts 1 verloren ging. Volgens de verhalen zouden 11 spelers van de tegenpartij vroegtijdig naar de kant zijn gestuurd. Heeg is dus gewaarschuwd en zou zich goed moeten voorbereiden. Kwart over 7 rijdt de selectie dan ook sportpark het Schuttersveld op. En onder toeziend oog van wedstrijdsponsor Vermaning straatwerk werd er om half 8 afgetrapt.  Voor Heeg verschenen aan de start de volgende 11 namen. Mboua tussen de palen. Hoppa, de Koning, Kriel en Speer in de achterste linie. Fustje, Bor en Penaltykiller nummer 1 bestrijken het middenveld. Voorin zal het smeerteam bestaan uit Blesse N’kufo, Student en de Flits. Op de bank zitten nog 4 dikke jongens waaronder Edje die terug is bij het Team waar hij thuis hoort.

Opvallend dat bij WPB de keeper geruild heeft met zijn broer Richard de Jong. Richard zal de eerste helft tussen de palen plaatsnemen en zijn broertje zal de spitspositie bekleden.  Beide partijen spelen leuk voetbal en het is langs de lijn genieten van het spelletje. Kansen zijn er over en weer en sportief spel van beide ploegen. Af en toe een lichte overtreding maar alles is vriendelijk en er is niks aan de hand. Heeg komt kort voor de rust op 1-0 door een geweldige goal van Eeuwe van der Heide! Deze stoomt op vanaf de rechterkant en vanaf de punt 16 meter lobt hij de bal over de doelman! Een fantastische goal waarvoor zelfs Vermaning een applaus overheeft. Er volgt nog een hilarisch moment als de scheidsrechter een hoekschop geeft. Iemand van WPB lijkt het niet te snappen en roept kwaad dat het een corner is. De scheidsrechter zegt dat het tocht echt een hoekschop is. Als de WPB speler vervolgens nog harder wil roepen dat het een corner is lijkt hij te beseffen dat hij een moment van verstandsverbijstering had en houdt zijn mond. Kort voor rust komt Wiebe ongelukkig in botsing met een speler van WPB. Een dik wang en een gevoelloze kaak zijn het gevolg de beste man bied vervolgens meerdere malen zijn excuses aan. In de rust wordt de tactiek nog even doorgesproken en vervangen Ruerd en Edwin, Friso en Arjen.

Na rust gaat de wedstrijd verder met Richard de Jong op zijn vertrouwde plek in de spits bij WPB. Ook de tweede helft blijft leuk om te zien en te spelen. Het spel golft heen en weer. Het is Wiebe dit nogmaals meld dat het excuses aanvaart is nadat de WPB speler maar weer eens zijn spijt betuigd. Doelman Albert keept weer een geweldige wedstrijd met enkele zeer goede reddingen. Helaas kan hij de 1-1 niet voorkomen. Heeg gaat gewoon door en blijft keurig voetballen. Er volgt een terechte strafschop als er een Speler van WPB liggend op de grond de bal met de hand voor een paar Heegemer benen wegmaait.  Bert laat het dit keer over aan broer Wiebe en deze schiet keurig binnen 1-2!  10 minuten voor tijd komen Sjoerd en Klaas het veld in voor Eeuwe en Jelger Bles. Vervolgens krijgt WPB een penalty nadat Jelger Hoeksma iets te hardhandig een duw uitdeelt. Albert stopt vervolgens heel netjes de penalty! Maar waar elke scheidsrechter hem goed zou keuren schijnt Albert niet op zijn lijn te hebben gestaan. Heeg kan zich inhouden en heeft er in de laatste wedstrijd vrede mee. Albert is vervolgens kansloos op de 2de penalty. Nog geen 5 minuten later ligt de 3-2 al achter onze doelman. Het is een buitenspel goal maar zoals hij zelf ook toegeeft na de wedstrijd maakt Herman een fout en vlagt hij niet. Helaas maar Heeg gaat opzoek naar de 3-3. Als er vervolgens een hoekschop mag worden genomen is het al ver in blessuretijd. De scheidsrechter meldt dat hij na de hoekschop zal affluiten en doelman Albert gaat mee naar voren. De corner wordt genomen en valt via de kluts voor de voeten van Berend,  3-3!! Het is hierna ook gelijk gebeurd en iedereen heeft vrede met een puntje. Zowel Heeg als WPB  hebben een leuke wedstrijd gespeeld.

Het was een geweldige wedstrijd om te spelen maar ook om te kijken. Complimenten voor WPB en de leidende arbiter! Niks aan het handje en it Twadde sluit het seizoen af op een keurige manier. Het is een wisselend seizoen geweest maar uiteindelijk wordt Heeg 7de in de competitie. Het was een seizoen met een constante goede sfeer binnen het team. Elke week weer was het een genot om te voetballen met de mannen van het smeerteam en zo hoort het ook te zijn.  Als er bij thuiskomst gevraagd werd of er een leuke middag was gehad was het altijd JA! Heeg 2 het vriendenteam waarvoor spelen een grote eer is. Volgend seizoen zijn we terug voor hopelijk weer een fantastisch seizoen! Helaas zal er een traditie sneuvelen dit jaar. Herman van der P heeft namelijk zijn tuin vol met tomaten geplant. Hierdoor geen afsluitingsfeestje bij dit erelid thuis. Edoch hebben wij hier begrip voor en wensen onze grensrechter veel succes met de groenten. Tevens is er door van der Pik melding gedaan dat de pauw niet meer onder ons is, helaas. Ook de blije doos is dit jaar niet meer uitgedeeld en zal er niet meer op de swingende muziek van K3 gedanst worden.

Het ga u allen goed!

Uw verslaggever


Heeg 2 - NOK 2

Op een zeer zonnige zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen NOK op het programma. Het einde van de competitie nadert en Heeg is 'veilig', in tegenstelling tot tegenstander NOK. Zij strijden samen met Oudehaske, IJVC. SC Joure en SC Franeker tegen degradatie. De vorige ontmoeting eindigde in een 2-2, Eeuwe redde in de laatste minuut een puntje.
Ook deze zaterdag was het voor leider Johan weer een karwei om elf dikke jongens op te stellen. Gelukkig speelde het derde al om kwart voor één waardoor Wybe, Lex en Sierd bij het smeerteam konden meeballen. Zij hadden reeds een keurige 9-2 overwinning geboekt. Ook Eeuwe had nog even meegespeeld, hij was in een kwartiertje goed voor vier doelpuntjes.  De wedstrijd werd begonnen met Albert op de goal en Jelger, Bert (alias de hoer van het team), Johan en Peter achterin. Op het middenveld speelden Haikoekoe, Wiebe en Wybe, voorin stonden Bles, Eeuwe en Berend. Sierd, Lex, Bauke Boekema en Sjoerd, jawel Sjoerd, houden de bank warm. Sjoerd is dus weer terug in het smeerteam na een periode zonder bier en voetbal en hij is van plan om zijn eerste minuten te maken na geveld te zijn door de ziekte van Pfeiffer.
De wedstrijd begon slecht voor Heeg. NOK begon sterk en kreeg enkele opgelegde kansen die op een trieste manier gemist werden. Na een opleving van de in bloedvorm verkerende Eeuwe is het Jelger Bles die de bal via de paal volledig tegen de verhoudingen binnenwerkt. Speler NOK: ''we hieden al tsjien keer skoren mutten''. Hierna is het wederom NOK dat aanvalt en meteen via een prachtig schot het kruis van het doel raakt. Luttele momenten later is het opnieuw de paal die geraakt wordt. Er  volgen nog enkele kansen voor Heeg en NOK, maar er wordt niet meer gescoord en het is het smeerteam dat met een voorsprong de kleedkamer in gaat.
In de rust worden Bert en Wybe vervangen door Lex en Sierd. In de tweede helft is er een onveranderd spelbeeld, Heeg komt er summier uit en NOK krijgt kansen zoals de pupillen van de week die ook altijd van Hille voor open doel krijgen. Als het niet de paal of lat is, is het wel Albert die tegenhoudt. Hij heeft enkele fenomenale reddingen en het leek alsof hij weinig behoefte had om er ééntje door te laten. Hij krijgt de complimenten van de spelers van NOK en er zal een standbeeld voor Albert geplaatst worden. Op een moment dat iedereen de gelijkmaker van NOK verwacht is het toch Eeuwe die Heeg op 2-0 zet. Er heerst grote opluchting bij de spelers van Heeg 2 en de mannen uit Oude- en Nijemirdum zijn diep teleurgesteld. Sjoerd valt in voor de leeggespeelde Jelger Bles en Bauke Boekema gunt zo Sjoerd zijn rentree in het smeerteam. Eeuwe weet nog twee keer van de teleurstelling van NOK te profiteren en schroeft zijn productie van de middag op naar 7!  Het schijnt dat de nieuwe trainer van Heeg 1, Klaas Wittermans, vermomd (waarschijnlijk in een lange regenjas en met zonnebril op) stiekem aan het kijken was bij Heeg 2. Wittermans heeft al eerder aangegeven gecharmeerd te zijn van Eeuwe en hij zou hem dan ook willen inlijven voor het eerste. Hetzelfde geldt voor linksback Peter, maar hij heeft helaas deze middag zijn schoenen verkeerd om aangetrokken waardoor hij er in de voorbereiding harder aan zal moeten trekken.
Teletekstsupporters zullen gedacht hebben dat Heeg degradatiekandidaat NOK even van de mat gespeeld heeft, maar dit was dus absoluut niet het geval. NOK is dan ook terecht teleurgesteld, edoch is het jammer dat sommigen hier niet zo goed mee om kunnen gaan en dat gaan botvieren op de scheidsrechter. Leidsman Siepie weet wel raad met zulke mantsjes en stuurt hem dan ook met een rode prent van het veld.

Heeg 2 neemt door de overwinning de zesde plaats in de competitie in, met nog één wedstrijd voor de boeg. Volgende week speelt het de kraker tegen de Waterpoort Boys op sportpark Schuttersveld. Uitwedstrijden bij WPB staan altijd garant voor spektakel: dit seizoen verspeelde WPB thuis slechts 3 punten en werden er liefst 11 rode kaarten genoteerd. De vorige wedstrijd eindigde in een 1-1 na een laat doelpunt van Johan. Er wordt om 12:15 afgetrapt.

IJVC 2 - Heeg 2

Volgt (1-1)

SDS 3 - Heeg 2

Week 15 van kalenderjaar 2011 is een drukke week voor de mannen van It Twadde. Dinsdag 12 april moest er in de Greidhoeke worden aangetreden tegen de mannen van S.D.S. 3. Er moest vroeg worden begonnen omdat verlichting in deze streek nog niet ontdekt is. Helaas waren Leider Johan en Arjen de J bezig met cultuur opdoen. De mannen kwamen na een hele route door de Greidhoeke net op tijd aan op het sportpark. S.D.S. staat hoger dan Heeg op de ranglijst dus met een puntje zouden de mannen heel blij moeten zijn. Onder toeziend oog van trouwe supporters Loekie en Auke gaat Heeg los tegen te mannen uit Oosterend. Na enkele minuten al een domper voor S.D.S. de spits moet het veld verlaten wegens een schouder uit de kom. S.D.S. komt daarna niet meer in het spel voor. Heeg komt na 15 minuten op een 0-1 voorsprong door Eeuwe van der H en voor de toeschouwers is het genieten. It Twadde speelt op deze dinsdagavond het beste veldspel van het seizoen en via Sebastiaan wordt het 0-2! In de eerste helft worden enkele kansen om de score verder uit te bouwen niet benut en hierdoor wordt er thee gedronken met een 0-2 voorsprong.

Hoogtepunt van de eerste helft is echter een geweldig stukje springwerk van de net ingevallen spits van S.D.S. Deze beste man wil een bal uit het naastgelegen weiland halen. De sloot tussen het weiland en het sportpark lijkt ons een te groot opstakel maar met een aanloopt moet het lukken zegt deze ervaren rot. En ja hoor, hij haalt de overkant! Met de schoenen vol blubber en een paar stinkende sokken heeft hij de bal. Bij het terug springen gaat het opnieuw mis en de wedstrijd wordt vervolgt met natte voeten voor de Greidhoeker.

In de rust vervangt Ruerd B Jelger B en gaat Heeg door met goed veldspel en kansen niet afmaken. Sebastiaan wordt dan gewisseld voor Hilbert. Van uit het niets komt S.D.S. dan op 1-2, een kans is het niet eens te noemen. Geluk is het goede woord bij deze goal. Heeg schrikt hier niet van en via de gebroeders Van der Heide, met Albert als afmaker, wordt het 1-3. Bert maakt enkele minuten voor het einde van de match nog 1-4 met een keihard schot in het kruisje. S.D.S. viel vanavond vies tegen terwijl Heeg heerlijk voetbalde en dik verdiend 3 punten meeneemt terug naar huis. Een Lucas was er deze dinsdagavond niet.

Zaterdag 16 april moet er worden gestreden tegen de nummer laatst Oudehaske. Met een hele geringe selectie moeten er 3 punten worden gehaald. Lex, Jelmer G, Roel en Wiebe V mogen deze middag hun opwachting in het Smeerteam maken. Hierdoor zijn er genoeg spelers om te beginnen en hebben we zelfs nog 2 wissels. Over het spel valt dit keer niet veel goeds te melden. Een enkele keer is er op de zandvlakte een goede combinatie te zien maar op dit veld is het gewoon moeilijk voetballen. Gelukkig komt Heeg op 1-0. Wiebe de B speelt netjes Jelger B vrij voor de doelman en deze schiet heel mooi de bal in de touwen. Een bal van Eeuwe belandt niet veel later op de lat en in de rebound kan Jelger B zijn plasser er niet tegenaan krijgen. Helaas 1-0 bij de rust.

Na rust wordt er weer niet heel best gespeeld door beide ploegen. Wel wordt het 2-0 door Lex na weer een pass van Wiebe de B! In de pocket die punten denkt Heeg. Helemaal omdat er enkele doelpunten worden afgekeurd omdat de grensrechter van Oudehaske denkt dat het de vlaggetjes weken zijn.  Helaas wordt het 2-1 en begint Heeg er niet beter op te voetballen. Met nog 10 minuten op de klok denkt Johan het nog even leuk te maken en kopt hij de bal keurig netjes en beheerst in het hoekje van de goal! Doelman David Meul kan er alleen maar naar kijken en 2-2 wordt er op het scorebord gezet als blijkt dat Kriel zijn eigen doelman verslagen heeft. Keurige kopbal maar helaas! Kansen zijn er daarna nog voor beide ploegen maar met een puntje in de zak wordt er afgevloten. Volgende week dé topper van het seizoen de Kypmantsjes treffen we dan. Een wedstrijd waar het omdraait in een voetbalseizoen.

Groeten uw verslaggever

AVC 2 – Heeg 2

Op zaterdag 9 april was de kraker tegen AVC 2. Het tweede laat na de winterstop veel punten liggen, het wist alleen tegen Oudehaske te winnen. De overige wedstrijden eindigden 3 keer in een nederlaag en twee maal in een gelijkspel.  Daarom was het zaak dat deze wedstrijd drie punten behaald zouden worden. Tevens heeft het smeerteam twee punten in mindering mogen ontvangen, omdat de uitwedstrijd tegen SDS niet afgelast mocht worden. Al met al slapeloze nachten voor leider Kriel.

Thuis werd AVC met speels gemak aan de kant gezet: 3-0. Eeuwe, Bert en Berend maakten een doelpunt. Vandaag staat keeper Arnold tussen de palen bij It Twadde. Peter, Arjen, Johan en Jelger vormen de achterhoede. Het middenveld bestaat uit Bert, Wiebe en Ruerd. Voorin staan de gebroeders van der Ha met Steef.

Opvallende verschijning vandaag is de scheidsrechter. Blijkbaar kan de man niet alles uit elkaar houden en eist dan ook dan er een minutenlange verkleedpartij wordt gehouden. Keeper Arnold start namelijk in het blauw, de kleur van het tenue van AVC. Dit accepteert de scheidsrechter niet en Arnold moet een kanariegeel keepersshirt aantrekken. Toen dit opgelost was, had de keeper van AVC weer een verkeerd shirt aan (ook blauw) en moest ook hij naar de kleedkamer om zijn tenue te verwisselen. Hij kwam terug in safari-groen, de scheidsrechter had echter ook groen waardoor hij genoodzaakt was om een zwart shirt aan trekken. Verbazing alom bij de spelers van Heeg en AVC, dit neigt toch wel naar ongewenste intimiteiten met mieren.

Afijn, de wedstrijd. De wedstrijd gaat lange tijd gelijk op. AVC krijgt enkele mogelijkheden, net zoals Heeg. Eeuwe en Steef komen enkele malen gevaarlijk door, maar stuiten op de keeper of op de grensrechter. Toch is het links-mid Bert die enkele minuten voor rust vrij staat voor de keeper en de bal er in weet te lobben. Zoals de meeste goals van Bert: voor hem eenvoudig, voor anderen een flinke klus.

In de eerste helft weet de scheidsrechter zich net zoals voor aanvang van de wedstrijd te profileren. De scheidsrechter lijkt veel voor de tegenstander te fluiten en wendt zich bij overtredingen alleen maar tot de aanvoerders der beide elftallen. Aan het einde van de eerste helft kwam hij wederom naar Johan om te melden dat nummer tien zijn mondje moet houden en tegen rood aan zit. De verbazing is groot, omdat nummer tien Albert zich de eerste helft als een zonnetje gedragen heeft.  Waarschijnlijk heeft de arbiter hem verward met zijn broeder Eeuwe, die enkele keren furieus reageerde nadat hij voor de zoveelste keer afgevlagd werd. Desondanks besluit Johan Albert te wisselen en brengt hij Jelger “Blaise Nkufo”, die gelukkig niet kan praten.

In de tweede helft wordt er aan beide kanten slecht gespeeld. Het is AVC dat het overwicht heeft en Heeg dat voorin de bal maar niet vast kan houden.

Dan volgt er wederom een hoofdrol voor de scheidsrechter. AVC krijgt enkele meters voor het strafschopgebied een vrije trap. De vrije trap belandt in de muur van Bert en Steef, niks aan het handje zou je zeggen. Toch besluit de scheidsrechter een penalty toe te kennen. Bert verklaart dat hij de bal op zijn reet kreeg en laat voor de volledigheid nog even zijn imposante billenpartij inclusief schotwond zien. De scheidsrechter ging hier echter niet in mee. Of Steef of Bert hands gemaakt heeft wist hij ook niet, maar een penalty was het zeker. De strafschop wordt feilloos binnengeschoten en het staat dus weer 1-1.

Hierna is het Eeuwe die zich van zijn slechte kant laat zien. Hij is het opnieuw niet eens met de leidsman en maakt hem uit voor mafkees. Hij wordt in eerste instantie gespaard, maar hij mag na een tweede belediging toch een gele kaart ontvangen. Als Eeuwe hierna nog doorgaat met een speler van AVC, besluit de scheids een tweede prent te trekken en Eeuwe mag vertrekken. Heeg mag net zoals vorige week een grote periode met 10 man verder.

AVC gaat door en zinspeelt op een doelpunt. Toch blijkt AVC niet over voldoende kwaliteit te beschikken om het Heeg heel lastig te maken, op één moment in de laatste minuut na. Een bal wordt strak voorgegeven en een speler weet binnen het vijfmetergebied snoeihard in de te koppen. Gelukkig voor Heeg weet hij het niet te vinden. Johan weet: nu spelen we gelijk. En zo geschiedde: de scheidsrechter besluit opmerkelijk genoeg geen extra tijd te rekenen en fluit af.

Heeg doet zichzelf wederom tekort en deelt de punten met de tegenstander. Het is daardoor op dit moment ongekend spannend in de 3e klasse reserve. Het verschil tussen de nummer zes en elf bedraagt namelijk slechts drie punten. Het is de taak aan Heeg om de komende wedstrijden tegen medelotgenoten IJVC, NOK en Oudehaske te winnen om een plek in het linkerrijtje veilig te spelen.

Heeg 2 – QVC 2

Wat een wedstrijd! De verslaggever zal er niet omheen draaien, het was niet best wat er vertoont werd op het sportpark. Na 10 minuten staat Heeg al met 2-0 voor. 2 keer een schot op goal en de keeper met het woonschip in het oor kan de bal niet onder controle krijgen. Iets wat hij niet moet doen als een niet fitte Eeuwe van der Heide in de buurt is. Deze tikt dan ook 2 keer goed binnen. 2-0 dus na 10 minuten spelen. Goed bezig, helemaal omdat de Quick valken combinatie uit stavoren nog geen kans gekregen hebben. Dan komt echter het kantelpunt in de match. Een onschuldig balletje krijgt de doelman van Heeg niet onder controle en een speler van QVC kan hem zo binnen lopen. De goalie wil zijn doel echter schoon houden dus neemt de speler in de houtgreep. Iets wat niet door de beugel kan volgens de leidsman. Een rood kaartje voor de goalie en een strafschop voor de Quick valken. 2-1 na 25 minuten en Heeg moet met 10 man verder. De rest van de wedstrijd is te kansloos om op papier te zetten en na 90 minuten staat er een schandalige 2-4 op het scorebord.  De Lucas van de week was niet zo moeilijk dit keer. De goalie had hier zelf ook wel vrede mee. Toch waren er genoeg mensen die dicht in de buurt kwamen. Waaronder Tekstra junior met de paarse schoenen, 2 wissels op het andere veld en niet te vergeten Lucas die het jammer vond dat Edwin bij Heeg 1 zijn meters maakte. Volgende week hopelijk beter, dan staat de Algemene voetbal club uit Sexbierum te wachten.

Heeg 2 – Bolswardia 2

Zaterdag 26 maart moest het vlaggenschip van de V.V. Heeg aantreden tegen de grote jongens uit de stad. Er waren veel afwezigen en blessures hierdoor kon Heeg maar moeilijk aan 11 man komen edoch werd er om half 3 afgetrapt met 11 spelers. Albert noodgedwongen op goal, Jelger H, Bert, Johan en Rein in de achterste linie. Steef, Klaas en Wybe Visserman bestreken het middenveld. En voorin moest het gevaar komen van Eeuwe van der H en Jelger B. Berend werd ook voorin gezet maar het was duidelijk dat deze niet lang zou spelen. De aanvoerder van Bolswardia had namelijk al een bedje voor meneer Ritzema geregeld in het welbekende Antonius Ziekenhuis.  Wissels waren er niet de eerste helft.

Bolswardia bestreek voor de wedstrijd de 2de plaats in de competitie dus lastig zou het zeker worden.

Heeg begint met het oude vertrouwde spel, Bolswardia maakt het spel en Heeg wacht af en komt er af en toe uit met een pijlsnelle counter. Kansjes voor beide partijen zijn er volop. Maar beide partijen missen de scherpte. Tot een paar minuten voor rust er een moment van onoplettendheid van de verdediging is en Bolswardia toeslaat. Een schot vanaf de 16 valt binnen, 0-1 achterstand staat op het bord van het sportpark. Heeg herstelt zich en wacht rustig op de kansen die komen, Jelger B mist helaas de scherpte waardoor de kleedkamer opgezocht wordt met een kleine achterstand. Tevens werd er nog een overtreding gemaakt door Steef Ritzema. De leidsman bestraft het met geel.

In de rust blijkt dat Jelger B kapot is en moet worden vervangen. De B’s die net terug zijn van hun wedstrijd wordt gevraagd en Thijs Hilverda is bereid om met het smeerteam mee te doen. De tactiek is duidelijk: 1-1 maken.  Hiermee waren de tactische besprekingen ook gebeurd en ging het gesprek over belangrijkere dingen. Leider Kriel stelt zijn pupillen gerust en zegt dat er meer vrouwen zijn dan pisbakken. Het doet de jongens goed en met dit goede gevoel wordt het speelveld weer opgezocht.

Thijs Hilverda wordt op de linksachter positie gezet door leider en coach. Rein Ritzema moet in de voorhoede het verschil gaan maken. Opvallend is echter dat Berend nog steeds aanwezig is en de aanvoerder van Bolswardia blijkbaar het bedje in het ziekenhuis nog niet opgemaakt heeft. De tweede helft gaat verder zoals de eerste helft geëindigd is. Bolswardia maakt het spel en Heeg wacht op de kansen die komen. Na 10 minuten spelen wordt Rein van ons afgenomen door Heeg 1. Opmerkelijk is echter dat niemand terug komt. Het blijkt dat de wissels van het eerste liever douchen en het tweede laten stikken dan clubliefde te tonen en even een balletje mee te trappen op het geweldige sportpark. Het is wel weer duidelijk wat de verstandsverhoudingen binnen de club zijn. Dank hiervoor heren. De inmiddels gedouchte Jelger Bles gaat haastig opzoek naar een 11de man en Bauke Boekema wil met alle clubliefde even ballen! Bauke kleedt zich snel om en na 15 minuten loopt hij het veld in. Heeg heeft gelukkig de 15 minuten overleeft en de 0-1 staat nog steeds op het scorebord. Er wordt even overlegd tussen coach en leider. De heren besluiten een meesterzet te doen. Johan gaat van de laatste man positie naar de spitspositie. Bolswardia begint met knikkende knieën te spelen en weten zich er geen raad mee dat de grote Kriel zich nestelt tussen de verdedigers van Bolswardia. En ja hoor, enkele minuten later wordt de verdediging dolgespeeld en Eeuwe maakt eindelijk de verdiende 1-1!  Johan neemt weer positie achterin en Heeg speelt de wedstrijd lekker uit en neemt een puntje mee de kleedkamer in.

Opmerkelijk is ook wat er op het bijveld gebeurt. Daar blijkt dat Ens met te weinig auto’s is om de 3 punten mee naar huis te nemen. Na enig overleg wordt besloten dat Ens zo sportief is om ze in Heeg te laten. Onze dank hiervoor. Heeg 2 pakt een goed en mooi puntje vanmiddag tegen de nummer 2 en heeft weer een mooie, gezellige en heerlijke voetbalmiddag gehad!

Dank gaat vandaag uit naar Wybe Visserman, Thijs Hilverda en Bauke Boekema voor het meespelen. Tot homo’s van de dag worden de wissels van Heeg 1 gekroond omdat ze ons 15 minuten met 10 man hebben laten spelen. Ook worden bedankt onze trouwe supporters Loekie en Auke van der Heide voor het geloof in ons team en de trouwe steun! Volgende week thuis QVC, altijd lastig.

Gegroet de vervanger van Herman van der P

SC Franeker 2 - Heeg 2

Op een zeer fijne voorjaarsmiddag werd er afgereisd naar hoge het noorden om te spelen tegen Sport Club Franeker, het tweede elftal wel te verstaan. Vorige keer werden ze huiswaarts gestuurd met een 4-2 nederlaag, Jelger Bles, Wiebe, Arian en zelfs Sjoerd zorgden voor de doelpunten. Allen kunnen door verscheidene redenen vandaag niet aanwezig zijn, dus zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Leider Kriel posteerde Arnold op de goal, de achterhoede werd gevormd door Jelger, Johan, Hilbert en Peter. Niels, Bert en Dirk stonden op het middenveld en Albert, Berend en Eeuwe verwachtten in de voorhoede bruikbare ballen van hen. Arjen en Ruerd hielden de bank warm.

Van de vorige wedstrijd zijn de zeer bonkige spits – groot lijf plus bril – en de zwakke achterhoede nog bijgebleven. Dit alles spreekt niet erg tot de verbeelding, maar in de beginfase was het Frjentsjer dat een buitenspeldoelpunt wist te maken. Grens Herman vlagde en het is ook voor de achterhoede van Heeg duidelijk dat er een paar spelers buitenspel liepenpen, maar het is de middenstip geposteerde Hells Angel die besliste dat het geen buitenspel was.  Ook na beraad met grens Herman was hij niet te benijden en kende de goal toe. Johan was hiervan niet te spreken en besloot om er eens fel in te gaan en de bal fut te meanen. Helaas voor Johan leverde dit een pijnlijk moment op, hij meande namelijk vol over de bal heen.

Luttele minuten later wordt trouwe supporter Sjoerd ingeseind over het feit dat keeper Hille al na vijf minuten afgevoerd is in Toppenhuzen. Sjoerd onderneemt direct actie en jakkert er samen met Arnold in de krielmobiel heen. Johan vervangt na enig oponthoud Arnold en de wedstrijd kan voortgezet worden. Arjen vervangt hem in het hart van de defensie.

Binnen vijf minuten is het de gevreesde schonkige spits die het lijf er in zet en zich vrij speelt. Een ietwat lucky schot belandt in het doel en het staat voor rust alweer 2-0 voor de geelblauwen. Heeg heeft opnieuw weinig melk in de pap te brokkelen en loopt achter de feiten aan, een herhaling van de zeperd van vorige week tegen Joure.

In de rust wordt Bert uit voorzorg gewisseld (enkel) en vervangen door Ruerd. Ondanks deze kwaliteitsinjectie is het Franeker dat opnieuw scoort via de mastodont in de voorhoede. De kopjes bij Heeg gingen ietwat verder hangen en de wedstrijd leek gespeeld. Toch is het Heeg dat de tweede helft de bovenliggende partij is, overigens was Franeker in de eerste helft slechts wat effectiever. Er volgen kansen via de drie spitsen, maar het is Eeuwe die zo’n 15 minuten voor tijd een treffer aantekent.  De sfeer in het veld wordt gespannen en vooral topchef Dirk houdt niet van verliezen. Hij krijgt woorden met een verdediger van Franeker en deze loopt enkele momenten later vol tegen Dirk op. De scheidsrechter besluit beide heren een rode prent te geven. Chef Kranenborg zou het typeren als een gewaagde beslissing, Dirk deed immers niet veel. Het is hierna wederom Eeuwe die scoort nadat een opzichte overtreding van Albert niet als zodanig werd beoordeeld door de scheidsrechter.Het is alweer de tiende treffer voor de doelpuntenmachine.

Het Heegemer kwartiertje werd afgesloten met een massaal offensief, waar zelfs keeper Johan mee naar voren ging. Helaas wist Johan (dit seizoen al goed voor twee doelpunten) niet het verschil te maken. Er volgden enkele scrimmages, maar met tien Franekers op de doellijn (één sluipmoordenaar voorin) ging de bal het net niet in.

Franeker houdt de punten dus in eigen huis en bij Heeg blijven de resultaten na de winterstop uit. Van de vier wedstrijden na de winterstop werd er slechts één keer gewonnen. Toch wordt er vanzelfsprekend met een opgeheven hoofd uitgekeken naar de thuiswedstrijd tegen Bolswardia van volgende week, een team dat deze dit seizoen al tweemaal is verslagen.

Heeg 2 - SC Joure 3

Na de fijne 1-2 overwinning van de heren van Heeg 2 op Oudehaske 2 van vorige week was het deze keer de bedoeling om het derde van SC Joure aan de kant te schuiven. Eertijds dit jaar werd het een vrij geflatteerde 5-2 overwinning voor de groenhemden, nadat Wiebe het smeerteam op een comfortabele 2-0 had gezet.

Heeg begint dit keer met een iets gehavende opstelling. Rechtsback Jelger is ziek en Steef is afwezig omdat de nood bij het eerste hoog is. Arnold is wederom de vaste sluitpost. In de achterhoede vervangt Dirk Jelger en spelen Johan en Hilbert centraal. Peter staat links op zijn vaste plekje. Ruerd mag na een aantal goede invalbeurten op een basisplekje centraal op het middenveld rekenen, Arjen en Bert staan op de flanken. Voorin staan Berend en de gebroeders Van der Heide.

It Twadde is dus uit op revanche en dit is ook te zien in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Toch is het Joure dat al na 3 minuten een slap schot in het doel ziet belanden. Keeper Arnold lag al met de handen gespreid op de grond, maar een polletje zorgde ervoor dat de bal nog net opstuitte en in het doel belandde.

Het is hierna Heeg dat de mouwen opstroopt en terecht op 1-1 komt. Berend brengt de bal in en Bert schiet de bal goed in. Daarna wordt de opnieuw ingebrachte bal van Arjen verwerkt tot een doelpunt door de verdediger van Joure. Het is hierna Heeg dat dicteert en onder andere Arjen weet goed gebruik te maken van de vrijheden die hij ziet op links.

10 minuten voor rust wordt Eeuwe erg hard op zijn neus geraakt door een onvervalste elleboog en het vergaat hem van de pijn. Dit incident ontgaat arbiter van dienst Cnossen, toch wisten velen een slaande beweging waar te nemen. Na de charge op Eeuwe was het wel Joure dat meteen een doelpunt maakte. Arnold laat de bal los en een speler van Joure kon makkelijk zijn ploeg op voorsprong zetten. Twee minuten later is het opnieuw Joure dat met een prachtig schot de 1-3 aantekent. Als klap op de vuurpijl is het drie minuten weer Joure dat simpel kan scoren. Met nog vijf minuten in de eerste helft is het Joure dat nog een viertal aardige kansen produceert. Hier weet Heeg een schot van Bert tegenover te zetten. Zoals Johan terecht opmerkte, verdiende iedereen een dikke onvoldoende de eerste helft.

In de rust wordt Eeuwe met zijn inmiddels nog groter wordende neus vervangen door een andere spits met een neusje voor de goal, namelijk Jelger. Berend gelooft het ook wel en vertrekt naar het eerste. Hij wordt door Thijs vervangen.

In de rust wordt terecht opgemerkt dat Heeg niet van deze ploeg hoeft te verliezen en het gaat dan ook in de eerste 5 minuten op zoek naar goals. Dit resulteert in twee corners. Bij de tweede corner laat de keeper van Joure de bal los, helaas wist Heeg deze grote kans niet te verwerken tot een doelpunt. Het is hierna Joure wat er scherp uitkomt, zo wordt er een kwartier na rust de lat geraakt uit een corner.

Enkele minuten later maakt Albert op slinkse wijze hands en vervolgens weet Johan hieruit de 2-4 te scoren. Toch is het Joure dat orde op zaken stelt en binnen één minuut de 2-5 tegen de touwen schiet.

De rest van de wedstrijd was zeer gezapig en eigenlijk net zoals de rest van de wedstrijd het aanschouwen niet waard. Heeg speelde te slap om serieus aanspraak te willen maken op de doelstelling, het vijfde worden in de competitie. Opnieuw is het Joure dat slimmer voetbalt en de drie punten binnenharkt.Volgende week wacht directe concurrent SC Franeker 2, de thuiswedstrijd eindigde in een nette 4-2 overwinning.

Het vlaggenschip van V.V. Heeg slaat weer toe!!

Oudehaske 2 – Heeg 2

Zaterdag 26 februari begon de tweede seizoenshelft van it twadde. Tussen de laatste wedstrijd voor de winterstop (9-0 verlies in Witmarsum) en vandaag zat niet heel veel voetbal. Vorige week oefende Heeg 2 onder toeziend oog van de nieuwe trainer tegen blauw wit 3 en werd het met 6-1 naar huis gestuurd. Waar dus bijna alle spelers hun eigen ramen ingooiden voor volgend seizoen. Het kon vandaag alleen maar beter. De voorbereiding was dan ook van een zeer hoog niveau want terwijl er ergens bami gebakken werd, werd in de kantine van Oudehaske begonnen met een kopje koffie en het ruilen van de welbekende voetbalplaatsjes. Zelfs de plaatselijke dorpsgek van Oudehaske stond hiervan te kijken.

Na een korte warming up ging de wedstrijd van start op het kunstgras. Heeg begon goed met in de eerste minuut een schot van Piet. Deze ging jammer genoeg net over.  Heeg dicteerde de eerste 10 minuten tot groot genoegen van het Heeg publiek die met grote getallen naar Oudehaske waren gekomen. Oudehaske werd daarna iets beter en kwam na een kwartier door een schot op 1-0. Heeg pakt hierna de draad weer op. Voorin wordt de verdediging van Oudehaske dolgedraaid door de gebroeders Van der Heide en Berend. Hierbij hebben ze steeds vaker de noodrem nodig wat resulteert in een terechte gele kaart voor de rechtsback. Bij een van de overtredingen vertelt Albert de verdediger van Oudehaske even de waarheid over zijn schandalige spel. Als Albert tot bedaren is gebracht meld de verdediger dat hij een Hollander is en geen Fries verstaat (misschien maar goed ook).  Na 25 minuten spelen krijgt Heeg een 100 procent kans op de gelijkmaker. Na een mooie actie van Eeuwe, die enkele verdedigers en de keeper het bos in stuurt, wordt zijn schot helaas van de lijn gehaald. Heeg gaat door en na een half uur wordt Eeuwe in de 16 meter vast gehouden en krijgen we terecht een strafschop. Tot schrik van iedereen eist Steef de bal op (deze schoot vorige week op de lat in het oefenduel). Hij schuift hem echter nu goed binnen en Heeg staat verdient op 1-1. Kleine kansjes over en weer volgen. 1 minuut voor de rust wordt Bert door een schandalige tackel de wedstrijd uitgetrapt.  Oudehaske kon het waarschijnlijk niet aanzien dat deze rechtsback constant mee opkwam. Bert strompelt met een groot ei op zijn enkel naar de kleedkamer en wordt vervangen door de enige wissel van vandaag Ruerd Bouma.

Heeg gaat na rust goed door met voetballen en laat Oudehaske niet veel uithalen voor de goal van keeper Arnold. Peter, Johan, Edwin en Ruerd staan degelijk te verdedigen. Via het middenveld, Niels, Piet en Steef gaat Heeg opzoek naar de overwinning. Na 70 minuten geeft Steef een keurige steekbal op Eeuwe. Deze lobt/schiet de bal keurig over de doelman heen. 1-2 voor het smeerteam! Kansjes zijn er daarna ook voor Oudehaske maar het is Heeg dat moet uitlopen naar 1-3 en 1-4 maar de gebroeders Van der Heide krijgen eerst samen de bal er niet in en daarna krijgt Eeuwe oog in oog met de doelman te veel tijd en begint te twijfelen. Hierdoor worden het nog spannende minuten voor de toeschouwers. De uitstekend fluitende scheidsrechter is echter van plan om 5 minuten blessuretijd bij te trekken en Oudehaske krijgt in deze 5 minuten enkele kansen. Pas in de allerlaatste minuut lijkt de gelijkmaker te vallen. Na een voorzet kan iemand van Oudehaske op 2 meter van het goal vrij binnen koppen. Hij heeft daar vandaag echter geen zin in en hij kopt de bal netjes naast. Goed bezig jonge! De leidsman besluit hierop af te fluiten en hierdoor slaat het smeerteam weer keihard toe! Een goed begin van de tweede seizoenshelft voor het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging. Volgende week SDS uit, waar vorig jaar het hoogtepunt van het seizoen gebeurde. Kriel kwam de middellijn over en maakte de openingstreffer. Laten we hopen dat hij volgende week weer net zo bezeten is. Er wordt na de wedstrijd nog snel naar Espel gereden om het eerste aan het werk te zien. Bij Lemmer meldt doelman Arnold dat er vanaf nu geen koe meer te zien is, alleen maar bloembollen.  Hoogtepunt in Espel was bowling- partycentrum het Ducdalf en het schitterende schot van de nummer 15 van Lutjebroek 10. En zo is na de paspoort controle bij de grenspost van de Lemmer het smeerteam weer terug in Fryslân met gelukkig 3 punten! Heeg staat momenteel op de 6de plaats met 3 punten achterstand op de nummer 2. Alles is dus nog mogelijk en met de gedachten dat leider Johan er nog een jaartje aan vastplakt als het tweede zich aan het einde van het seizoen bij de eerste 5 bevindt gaan we op volle kracht verder en het binnen halen van de punten.

 Gegroet de coach.

Winterstop bij it Twadde

Buiten is het wit, de sneeuw dwarrelt langzaam naar beneden en de elfstedenkoorts neemt toe. Het is winterstop en de spelers van it Twadde hebben even geen wedstrijden. Toch wordt er volop getraind en wordt er veel aan teambuilding gedaan. Er worden veel activiteiten ondernomen. Hierop wordt gezamenlijk terug gekeken naar de eerste seizoenshelft. Hierover verschilt niemand van mening, het was een goed halfjaar. De resultaten waren over het algemeen goed met een enkele uitschieter naar beneden maar ook een paar zeer goede resultaten. Hierdoor is de sfeer binnen de ploeg uitstekend. Ook wordt er in de winterstop een vergadering gepland. De bedoel is dat de gehele ploeg hierbij aanwezig is. Er zal even gesproken worden over hoe het seizoen af te maken. Besloten wordt om de vergadering op tweede kerstdag te houden op het hoofdkantoor van onze sponsor. De details van deze vergadering zullen intern blijven, echter wordt er wederom herhaald om minimaal bij de eerste 5 te eindigen. Als dit doel behaald is zal leider Johan Kriel Altena er nog een seizoen aanvast plakken in het smeerteam.

Er bereikte tijdens te winterstop de aanvoerder nog een heugelijk nieuwtje. Bij het horen van dit nieuws geeft de aanvoerder toe een paar traantjes te hebben weg gepinkt. Er zijn mensen die zoveel clubliefde hebben dat er een tatoeage op hun lichaam gezet wordt. Dit stelt natuurlijk niks voor en is niet altijd zichtbaar voor de buitenwereld. Wat echte clubliefde is liet de doelman van it Twadde zien. Deze man schafte een nieuwe automobiel aan, welke helemaal in de kleuren van de plaatselijke voetbalvereniging gespoten is. Volgens Gomes was dit ook de kleur van een clubje uit de sted Eindhoven, de naam van dit volksclubje ben ik echter vergeten. Hierbij wil ik echter een officiële oproep plaatsen om het voorbeeld van onze ballenvanger te volgen en bij aanschaf van een vervoersmiddel clubliefde te tonen! Respect voor de doelman van it  Twadde.

Het is dezelfde doelman die gedurende de vorstperiode mij voorbij rijdt. Volgens eigen woorden op de wel bekende “kachelpiipreedens”. Er werden echter meer spelers gespot op dit heerlijke vervoersmiddel over de bevroren wateren van Heech. En vele kilometer werden er geschaatst  in de tuin van leider Kriel. Deze had speciaal de wateren in zijn voortuin beschikbaar gesteld aan het team. Nogmaals dank hiervoor meneer en mevrouw Altena!

Als laatste wil ik nog even een melding doen van de scheidrechters kunsten van coach Krol. Deze heeft hij enkele malen getoond gedurende de winterperiode. Alleen maar lofzang hierover en bij deze een dikke veer in de …... van coach Krol.

Tot bij een volgende verslagje van ons vriendenteam.

Gegroet een vriend

Mulier 2 – Heeg 2   20 november 2010         
Vandaag moest het smeerteam van Heeg aantreden in en tegen Mulier. Een gehavend team moest op de been worden gebracht doordat sinterklaas aankwam, de befteling werd bezocht of omdat er spelers werden opgeëist om bij het eerste op de bank plaats te nemen. Een lichte troost vandaag was de tegenstander, Mulier 2, oftewel de koploper. Volgens velen geen pretje om tegen te spelen.
Over de wedstrijd wil ik weinig kwijt. 9-0, dat spreekt voor zich. De mentaliteit van ‘schuim op de bekken’ ontbrak duidelijk vandaag. En zo kun je nog wel even verder gaan. Typerend voor de wedstrijd is dat zelfs aanvoerder Sjoerd het veld moest ruimen (iedereen had al kenbaar gemaakt dat er een goile stoot langs de kant stond) met een enkelblessure? of toch voor het praatje met de blonde schone? Klasse Sjoerd, dan maar met 10 man verder. Achteraf blijkt ook nog eens dat Keeper Arnold Haanstra zijn vinger heeft gebroken, en nee dit kwam niet door het feit dat hij negenmaal moest vissen. Al met al zat er dus weinig mee in Witmarsum, of het moest de rentree van Siep Vellinga in het 2e zijn. Maar als we na de wedstrijd horen dat hij liever was gaan klussen valt ook dat in duigen.
De woorden van Coach Edje zeiden na afloop genoeg; een zwarte dag in de historie van het smeerteam. Affain, we druipen af met de staart tussen de benen. Een veel te sterk Mulier heeft ons vandaag flink de das om gedaan.
Desondanks deze demotiverende voetbalmiddag smaakte hij weer best, en werd er rijkelijk gesmeerd.

Was getekend,

‘1 van de 11 kansloze spelers zaterdag’

Heeg 2 – Waterpoort Boys 2                                                     13 november 2010

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Altijd lastig natuurlijk. De voorbereiding begonnen al weken geleden. Er werd gezocht naar een straatklusje op deze 13de van november. Toch was er niemand in it Twadde die scheve tegels in de oprijlaan had liggen. Hierdoor trad WPB met de gewone selectie aan en was er bij de tegenstander niemand afwezig. Bij de tegenstander bleek dus niks te halen. Dan moest de voorbereiding van de leden van Heeg 2 maar perfect gaan, en dat gingen ze! Leider Johan wist op vrijdagavond samen met onder andere Herman de “boeierkwis” te winnen. Dit moest natuurlijk gevierd worden. En zodoende was kriel op de vooravond van de wedstrijd tegen WPB 3 uur thuis en had hij op de wedstrijddag de pap nog in de benen. Gelegenheidskeeper Arnold Haanstra was een half uurtje later thuis. De beste voorbereiding had onze grensrechter. Deze werd om half 6 wakker op de bank en is toen toch maar op bed gaan liggen. Conclusie voor aanvang was duidelijk: aan de voorbereiding zal het niet liggen!

De opstelling van Heeg werd doorgesproken: Arnold keept omdat Hille ziekjes is. Achterin starten Jelger H, Johan, Hilbert en Arjen de J. De ruit op het middenveld werd gevormd door Rolf, Bert, Berend en Sjoerd. En voorin moest het komen van het duo Jelger B en Eeuwe v/d H. Gecoacht werd er door Edwin en wissels waren Peter, Dirk en Arian.  Tot onze grote spijt was Rein afwezig deze was naar een lager team gezet om daar een poging te doen de club te redden. Herman sprak vlak voor aanvang de opstelling van WPB door, deze bestond uit: Vermaning, Vermaning, de Jong, Vermaning, de Jong, Vermaning, Vermaning, Poiesz, Vermaning, Tinus en Hanus.

Bij het betreden van het veld was het commentaar van Vermaning over het goed bespeelbare wetraveld duidelijk: “Ik hef nog nooit sun kansloos veld sien. Deze club is echt een schande!” Heeg begon goed en liet WPB het spel maken. Dit lukte ze niet echt omdat het natuurlijk een kansloos veld was. Toch had Vermaning nog meer te melden: “De ballen binne te zacht hier scheids, dat seage ze zelf ook de hele tiid”. Heeg stond goed te verdedigen en kreeg zo nu en dan een klein kansje. Toch moeten we eerlijk zijn en was WPB de beter ploeg. De Jong zegt na 5 minuten al tegen de goedspelende spits Vermaning: ”ga do maar achterin staan”. Waarop Vermaning reageert met een negatief antwoord en de Jong het nogmaals herhaald: “Laat mij nou maar eens in de spits speule”. Na een klein half uur spelen mag WPB een corner nemen, deze wordt door de Jong goed bij de tweede paal neergelegt en lijkt er in 1 keer in te draaien. Bij de Heegemer tweede paal staat echter Hilbert. Deze kopt netsjes de bal vlak voor de lijn weg, grensrechter en scheidsrechter staan op de lijn en zijn het erover eens dat hij niet zat. Vermaning dacht hier echter anders over: “die bal was minstens 1 meter over de lijn scheids, dat kenne wij hierweg sien”. 0-0 nog steeds en WPB begint steeds meer op elkander te zeuren. Heeg geniet hier zichtbaar van en weet dat als het zo doorgaat de kansen wel komen. Kansjes komen er ook wel maar het levert helaas niks op. Het wordt bij WPB zo erg dat aanvoerder de Jong naar de kant schreeuwt: “Ome Johan, haal mij der maar ut hoor! Ik geloaf ut wel!” Duidelijke taal waar het dan ook bij blijft. 0-0 met rust waar Heeg zeer tevreden mee is omdat WPB gewoon beter is.

In de rust wordt Rolf met lichte liesklachten vervangen door Arian. Peter vervangt Bert die net zoals Rein de club moet redden. Dirk komt 10 minuten na rust in het veld voor Hilbert. De tweede helft is precies hetzelfde als de eerst helft. WPB maakt het spel, Heeg wacht op de kansen die wellicht komen. Na 10 minuten in de tweede helft is het spijtig genoeg dan toch raak. De Jong draait goed weg en laat doelman Arnold kansloos. 0-1 voor Waterpoort Boys en daar heeft Heeg vrede mee. Heeg speelt goed en knokt maar WPB is gewoon beter. Er wordt dan ook niet lang stil gestaan bij de tegentreffer en Heeg wacht weer rustig af op de kansjes. WPB gaat ook door, door met het missen van kansen. Want steeds weer stuit WPB op de vandaag heel erg sterk keepende Arnold. Bal na bal wordt er door deze jonge doelman gepakt en daardoor staat het nog steeds 0-1. Tinus en Hanus vermaken zich prima omdat WPB steeds aanvalt en kansen krijgt. Beginnend achterin bij WPB speelt Vermaning de bal naar Vermaning. Deze speelt de bal naar Tinus, die speelt naar links op Vermaning. Vermaning speelt Hanus in, die draait en de Jong inspeelt. Die vervolgens terug legt op Vermaning en het schot wordt gepakt door Arnold.

Zo zag de hele middag er ongeveer uit. Tot de klok exact 16:15 slaat. Het is zaterdag 13 november, kwart over 4 in de middag. Er staan nog enkele seconden op de klok als Dirk aanlegt voor een schot vanaf 25 meter. De bal wordt aangeraakt door Vermaning en komt voor de voeten van een Heeg speler! Is het echt waar? De spanning op het naastgelegen veld was al verdwenen en daardoor ziet het massaal toegestroomde publiek het ook. Het is Johan Altena die opduikt in de 16 meter van WPB! Johan Altena de man die zeer zelden over de middenlijn komt. Johan Altena, woorden schieten te kort om dit moment te beschrijven. Want oog in oog met de keepende Vermaning blijft Kriel koelbloedig en schiet de 1-1 binnen! Een kippenvel moment voor heel Heeg 2 en bij het schrijven van dit verslagen levert het de schrijver opnieuw kippenvel op. Johan, die buitenadem is van de lange reis naar voren, begin te juichen en kan nog 2 meter lopen voordat hij voorover valt van vermoeidheid. Het hele tweede er boven op! Deze 13de van november, 16 uur en 15 minuten oud, alweer een moment voor de geschiedenis boeken. GEWELDIG!! Na dit heugelijke feit was de wedstrijd ook afgelopen.

WPB had meer verdient maar ze hadden, zoals ze zelf ook toegeven, de kansen af moeten maken. Heeg heeft geknokt, gevochten en 1 punt binnen gesleept tegen de koploper. Dat uitgerekend Kriel scoort heeft waarschijnlijk met zijn voorbereiding te maken. Arnold keepte geweldig, Arian had na afloop nieuwe longen nodig en het kratje bier was dik verdiend voor het smeerteam! Volgende week nummer 2 Mulier, waar we de eerste wedstrijd van dit seizoen 2-5 van verloren hebben.

De linkermiddenvelder

30 oktober
Heeg 2 - IJVC 2, uitslag 1-1
Na een vrij weekend, vandaag de derby tegen IJVC 2. Deze wedstrijd werd niet gespeeld op veld B zoals mijn collega vermelde maar om 12.30 uur op het hoofdveld voor Heeg 1 – IJVC 1. De grote vraag was natuurlijk of Heeg 2 met deze enorme druk kon omgaan….
Vooraf in de kleedkamer probeerde Rein weer als vanouds rugnummer 9 of 10 te veroveren. Uiteraard faalde hij hier weer hopeloos in…. Coach Kriel en assistent Edje hadden de opstelling weer mooi uitgetekend op het whiteboard (sinds we deze gebruiken hebben we nog niet verloren…). Jammer was alleen dat Eeuwe dit niet snapte, hij dacht dat we met 4 spitsen achter elkaar gingen spelen…. In de werkelijkheid werd er gestart in een 4-4-2 systeem, met de volgende elf spelers: Hille als doelman. Dirk, Edwin, Johan en Peter stonden als verdedigers opgesteld. Middenveld: Bert, Klaas, Berend en Rein. De twee aanvallers waren Eeuwe en Steef. Op de bank zaten Jelger H en ons nieuwe aanwinst Rolf Koopmans. Afwezig waren Wiebe (blessure), Jelger B (ziek) en Sjoerd (scouten in Barcelona).
 
IJVC startte in de as met redelijk wat routiniers die het voetballen nog niet verleerd waren. Op doel stond oud-doelman van Heeg Durk ’tape’ Reijenga die ongetwijfeld zijn teamgenoten de kwaliteiten van Heeg 2 heeft verteld. Aangezien dit er nogal wat zijn is hij hier vast heel lang mee bezig geweest……  Beide teams begonnen redelijk afwachtend aan de wedstrijd. IJVC probeerde met lange ballen hun spitsen aan het werk te zetten, de verdediging van Heeg kon hier redelijk eenvoudig op reageren. ’Het Smeerteam’ probeerde met snelle uitvallen, het IJVC lastig te maken. IJVC dacht halverwege de eerste helft op voorsprong te komen alleen grens Herman constateerde terecht dat het buitenspel was. Hierna moesten de ’Kypmantsjes’ zich natuurlijk op alles en iedereen afreageren van opmerkingen op de scheids tot harde overtredingen. Dit gedrag werd genadeloos afgestraft door Heeg via een razendsnelle counter van Edwin, Berend en eindstation Steef die resulteerde in de 1-0. Berend was enkele minuten eerder ook al dicht bij een doelpunt maar hij verzuimde de bal af te geven op broer Steef. Vlak voor rust kwam er na een steekpass van Klaas weer gevaar van Berend maar in zijn stiftje zat te weinig kracht.
 
Na rust werden Edwin en Eeuwe vervangen door Jelger en Rolf. Laatstgenoemde maakte na 15 jaar zijn rentree in wedstrijdverband. Zijn eerste actie leverde bijna gelijk een doelpunt op. De kansen van Rein en Steef resulteerden ook niet in doelpunten waarna Heeg steeds meer onder druk kwam te staan. Uiteindelijk viel de 1-1 na een misverstand tussen Hille en Johan. De spits van IJVC en debutant Rolf waren vlak voor tijd nog dichtbij een winnende treffer maar het bleef 1-1. Qua kansenverhouding was dit niet echt terecht maar we speelden en scoorden niet zo gemakkelijk als de voorgaande weken waarbij we vandaag eigenlijk aan ons zelf te danken hebben dat we niet als winnaar van het veld kwamen.
 
Volgende week spelen we uit in het bos bij NOK 2. Hopelijk kunnen we na 3 overwinningen, een vrij weekend en dit gelijkspel voor het 6de weekend op rij ongeslagen blijven!
 
Klaas
16 oktober
Heeg 2 - AVC 2, uitslag 3-0
SMEERTEAM NIET TE STUITEN

Vandaag staat de wedstrijd tegen het dorpje SexBierum op het programma tegen het zo goed presterende smeerteam van Heeg.

 

Langzaam aan komt het smeerteam binnendruppelen in het trefpunt op het o zo mooie sportpark ‘’De Skatting’’.  Er wordt besloten om met de volgende 11 te beginnen. Hille op de kooi met Sjoerd, Arjen, Johan en Rein achterin. Edwin, Klaus en de gebroeders de Boer vormen het front op het middenveld en de 2 spitsen zijn vandaag Eeuwe en Berend.

 

Het hoogtepunt van Berend is al voor de warming up, want hij vindt zijn shirt nl. 9 als eerste uit de tas. Tsssssjil man nummer neugen is zijn reactie hierop. Daarna volgt de altijd zo spectaculaire warming up. En nog een paar kleine instructies van ausputser Kriel. En dan kan de wedstrijd beginnen.

 
Als snel heeft Heeg het veld overwicht en het is dus wachten op de 1-0. De verdedigers hebben  de spitsen in de broekzak en het middenveld staat ook goed. En de balvaste spits met de snel bewegende Eeuwe erom heen gaat ook zoals uit het boekje. Dan volgt er een mooie lange bal van Johan op Klaas en die bewaart de rust en speelt Berend vrij voor de keeper 1-0. Na nog een aantal kansen pikt Eeuwe de bal op aan de linkerzijde en kapt en draait een paar verdedigers uit en prikt hem vanaf een mooie positie in de rechter bovenhoek 2-0. Bert krijgt nog een 100% kans maar die heeft de vrijdagavond nog in zijn benen zitten. Tussendoor heeft Eeuwe nog geel gekregen en dat had de nummer 6 van AVC ook verdiend maar niet gekregen na 2 grove charges.

 

Dan volgt de rust met een lekker bakje thee en dom praat. Er is 1 wissel, Wiebe gaat eruit en Jelger B komt erin.

 

De 2de helft begint het smeerteam weer goed vanaf de aftrap, na 10 min. moet Edwin helaas  afhaken met een lichte blessure en komt Stuffie er in. Heeg heeft nog steeds het veld overwicht met af toe een klein kansje. Dan komt de assistent van het vlaggenschip Stuffie weer ophalen en komt kypmantsje Elgersma erin. Een opmerkelijk moment.

Na een goede aanval op links over een aantal schijven heeft Eeuwe de kans op 3-0 maar schiet tegen de keeper. Dan volgt er een aanval over rechts en het is Bert die vanaf een meter of 16 het half lege doel weet te raken. 3-0 en de buit is binnen.  5 min. voor tijd krijgt Heeg nog een onterechte penalty tegen maar het is Hille die redt, en met gebalde vuisten in de lucht en schreeuwend met  ‘’ dit is gerechtigheid, Gomes’’  zijn emotie even kwijt kan. Er volgen nog een paar minuten en dan fluit de verder goed leidende arbiter af en heeft het smeerteam voor het eerst dit seizoen tegen een dorpje gewonnen!

 
In de kantine wordt na afloop nog even gezellig nagebierd en Johan heeft besloten om nog een jaar door te gaan als het een top 5-klassering wordt dit seizoen. Volgende week vrij en daarna volgt de moeder der derby’s tegen de blauwhemden van Drylst op veld B van de vv Heeg. KOMT ALLEN!
 
De voorstopper
 
9 oktober 2010
Bolswardia 2 – Heeg 2, uitslag 2-4

De datum 9 oktober stond bij menig lid van ’het smeerteam’ al dikgedrukt in de agenda. Niet omdat we een uitwedstrijd tegen Bolswardia 2 hadden maar vanwege het feestje.

Eerst moest er dus nog even gewonnen worden want dat komt de sfeer altijd ten goede bij feestjes. Dit moest wel gaan lukken want van Bolswardia wordt bijna nooit verloren en van ’stêdse’ ploegen (IJlst, Bolsward, Stavoren en Franeker) is er in de beker en competitie tot nu toe altijd gewonnen. Jammer is alleen wel dat alle wedstrijden tegen een ’dorpje’ (Nijland, Witmarsum, Oosterend en Joure) werden verloren.

Om 12.15 uur startte de wedstrijd op het Bolswardse kunstgras, met bij Heeg in het in doel Hille. Jelger H, Edwin en Arjen S vormden de achterhoede. Het middenveld bestond uit Bert, Klaas, Wiebe en Sjoerd. Eeuwe v/d H, Rein en Jelger B. stonden in de aanval. De bank werd warm gehouden door Berend en Peter. Uiteraard was Herman grensrechter. De eerste twintig minuten verliepen redelijk gelijkmatig tussen het op de 2de plaats staande Bolswardia en Heeg. Bolswardia kwam via slecht uitverdedigen van Heeg op 1-0. Lang stond deze score niet op het scorebord want Eeuwe kopte knap de 1-1 binnen uit een corner van Wiebe. Dankzij een misverstand tussen de keeper en een verdediger van Bolswardia kon Bert vijf minuten voor rust simpel de 1-2 binnen tikken.

In de rust werd besloten om de gebroeders de Boer en Edwin te vervangen door Berend, Peter en Johan. Laatstgenoemde was inmiddels ook gearriveerd. Alleen de reden om wat later te arriveren was voor iedereen niet duidelijk. Zo zou hij eerst moeten werken of oppassen en weer een ander had het er over dat hij op verjaardag moest bij mem Altena. Wat de reden ook was alleen de laatste wordt geaccepteerd……

Het moment van de wedstrijd vond begin tweede helft plaats: onze inmiddels bekende dorpsgenoot Hille ’Gomes’ Grondsma onderbrak zijn aanloop voor een doeltrap omdat hij een muis (!) signaleerde. ”He scheids! Er loopt een muis over het veld!” luidde de opmerking van Hille waarop de scheidsrechter reageerde: ”Welk rugnummer heeft ie?” ”Dat kan ik niet zien scheids maar ik denk we moeten geen fratsen hebben, zie” aldus Gomes. Fratsen kwamen er niet van de muis maar wel van Peter van der Pol. Peter leverde namelijk een perfecte voorzet van een metertje of 25 precies op het hoofd van Eeuwe af. Eeuwe wist wel raad met deze kans zodat we op 1-3 kwamen. De op vrijdag verwijderde verstandskies bij Peter bezorgde hem vandaag duidelijk extra kwaliteiten. Gelukkig heeft hij er nog drie….. Over het verdere verloop van de wedstrijd valt eigenlijk weinig te schrijven. Bolswardia kwam nog even terug op 2-3 maar via een mooi opgezette counter scoorde ’Bleske’ op aangeven van Eeuwe de 2-4. Bolswardia beschikte daarna niet meer over de kwaliteiten om weer terug in de wedstrijd te komen en Heeg spaarde zijn energie voor de nog lange middag en avond.

Na een bezoek aan Workum 1 - Heeg 1, de kantine, een etentje in de Boeier, het ballontrappen op De Syl (winnaar: Friso ’fustje’) werd de dag uiteindelijk door zo’n twintig man (die dit seizoen minimaal 1 minuut hadden gespeeld bij Heeg 2) afgesloten bij sponsor d’AldWâl.

Volgende week speelt ’het smeerteam’ thuis tegen AVC 2 uit Sexbierum, een dorpje… altijd lastig!

Klaas

2 oktober 2010
Heeg 2 – SC Franeker 2, uitslag 4-2

“Het smeerteam slaat keihard toe”

Heeg 2 moest het zaterdag 2 oktober opnemen tegen een stadse ploeg namelijk Franeker 2. Op papier een lastige wedstrijd omdat Franeker derde staat en Heeg ook maar dan van onderen. Toch was er een goede sfeer aanwezig bij “itTwadde”. De voorbereiding met 14 spelers begon goed en messcherp. Met dank aan Harm hing er in de kleedkamer een ontzettend “steds” schrijfbord. Hierop werd de opstelling uitgetekend en gemeld wat er moest gebeuren. Hij moest erin! De scherpte werd nogmaals onderstreept door het nieuwe puitje dan geleverd werd. Hierin werden de waardevolle spullen veilig opgeborgen. De wekelijkse analyse van Herman was duidelijk: “lang op 0-0 hore, dan beginne se wol op elkoar te seuren”. Er werd begonnen met de volgende namen: Hille op goal. Achterin: Jelger H, Arjen S, Johan A en Peter v/d P. Op het middenveld mochten Dirk B, Klaas R, Berend R en Wiebe de B het waarmaken. Voorin starten Jelger B en Arian F. De bank werd warm gehouden door coach Edwin K, Rein R en Sjoerd Z. Rein is het hier niet mee eens en geeft aan in bloedvorm te zijn. De coach geeft echter geen gehoor aan zijn oproep en plaatst de heer Ritzema toch op de bank naast zichzelf en Sjoerd.

Heeg begon welvarend en hield zich aan de analyse van Herman. Het tempo lag laag en Heeg begon afwachtend voor de nummer 3 van de competitie. Nadat blijkt dat Franeker vandaag geen potten gaat breken schakelt “itTwadde alias het Smeerteam” een tandje bij. Franeker krijgt de beste kansen en Heeg mag de scheidsrechter bedanken dat het geen strafschop tegen krijgt na een smerige overtreding van de laatste man van Heeg. Dan komt de eerst uitbraak van Heeg waarbij Jelger B en Berend goed combineren en Berend Arian helemaal vrijspeelt. Deze past zich goed aan aan het niveau van het smeerteam en schiet 1 op 1 met de keeper raak! Tegen alle verwachtingen in en tegen de verhoudingen in staat het smeerteam op een 1-0 voorsprong. De eerste helft verloopt vrij rustig, Kriel houdt nog een bal van de lijn en Dirk alias Durk heeft last van zijn lies. Op de bank is druk overlegt hoe dit op te lossen. Er wordt besloten Rein de tweede helft te gebruiken als geheime wapen op de positie linksbuiten/spits. Dirk wordt vervangen door Sjoerd die daardoor op rechtshalf/rechtsbuiten komt te staan. Dit is echter geen probleem voor deze veelzijdige voetballer.

Bij het rust signaal staat het 1-0 voor “itTwadde”. In de rust is het belangrijkste gespreksonderwerp het aankomende feestje. Dit staat gepland op 9 oktober en er wordt reikhalzend naar uitgekeken door het smeerteam. In de rust komt het geheime wapen van Heeg binnen lopen en wordt besloten dat hij Arian gaat vervangen. Rein herhaalt nogmaals dat hij vanaf minuut 1 had moeten starten omdat hij in bloedvorm is. Hij belooft echter zijn belofte na te komen en zijn bloedvorm waar te maken.

De tweede helft wordt echter verkeerd begonnen door Heeg. Franeker komt op gelijke hoogte door een gelukje, 1-1. Hetzelfde verhaal als de eerste helft vervolgt zich echter, Franeker maakt het spel en Heeg zakt wat in en wacht op de kansen die komen. De tweede kans van Heeg in de wedstrijd is voor Bles. Deze komt na goed werk en een assist van Arjen Speer vrij voor de keeper. Beheerst schiet hij raak! 2-1! 2 kansen voor Heeg, 2 doelpunten! Geweldig, de stemming op het veld is dan ook super!  Iets te goed want nog geen 5 minuten later schiet Franeker met veel geluk de 2-2 binnen. Ongelofelijk maar waar staat het weer gelijk.

Heeg probeert het weer op te pakken en gaat opzoek naar de winst. Terwijl de kansen voor Franeker zijn en Kriel opnieuw een bal van de lijn moet halen is het Rein zijn bloedvorm waar maakt. Hij geeft een perfecte steekbal op de rechtsbuiten Sjoerd. Inderdaad u leest het goed! Rechtsbuiten Sjoerd kan er net zijn “grutte teen” tegen aan krijgen en hij scoort! Het mag in de krant maar Sjoerd scoort tot ergernis van de verdediging van Franeker en Heeg staat weer voor! Totaal tegen de verhouding in maar zeer goed.

Dan gebeurt het hoogtepunt van de laatste jaren. Edwin Krol maakt zijn rentree bij de V.V. Heeg. Na jaren blessureleed en presteren op het niveau van Heeg 1 is hij dan eindelijk terug waar hij hoort: Het Tweede alias het Smeerteam! Onder luid applaus vervangt hij Jelger B en neemt zijn positie in de spits in. Vandaag 2 oktober is een historische dag en hoort in het rijtje thuis van kampioenschappen en promoties van Heeg. Vandaag 2 oktober de dag dat Edwin Krol weer present is bij “itTwadde”. Nadat Edwin er in komt gaat het lopen bij Heeg. Het gaat spelen op een niveau waar “It Fean” nog u tegen zegt. Wiebe legt een bal die van 50 meter recht naar beneden valt dood op zijn voet. Het scheelt niet veel of de bank van Franeker begint te klappen. Rein en Edwin vinden elkaar moeiteloos voorin en met een Ronaldinho-achtig hakje speelt Rein Edwin vrij voor de doelman. De bal wordt net aangeraakt anders staat het smeerteam gewoon op een 4-2 voorsprong. Messcherp gaat Heeg opzoek naar de 4-2. Ook buiten het veld is de scherpte te merken. Herman van der Pol vlagt goed en coacht zijn pupil Peter van der Pol. Gedurende de tweede helft meldt Herman van de Pol (vader van Peter) zich dan ook aan dezelfde zijlijn. Herman en Herman hebben het er even over en zijn het erover eens dat Wiebe scherper moet verdedigen. Hierin hebben ze gelijk, achteraf bleek het het enigste onopvallende moment te zijn van Wiebe in de wedstrijd. Ook Jelger H bleef de hele wedstrijd scherp. Zelf in de kantine was hij nog mes- maar dan ook messcherp. De tweede helft gaat verder met een uitworp van Hille. Deze gooit op een Gomes-achtige wijze de bal naar Berend. Het is tekenend voor de tweede helft van Heeg, zeer goed en van een hoog niveau. Rein trekt dit hoge niveau door en zet 10 minuten voor tijd met opnieuw een steekbal Wiebe vrij voor de doelman. Deze wist nog hoe zijn neefje hiervoor gescoord had en met zijn “grutte teen” schiet hij de bal binnen. 4-2 voor de mannen van het smeerteam! Fantastisch! Heeg speelt daarna de wedstrijd professioneel uit en komt niet meer in de problemen.

Er is terecht gewonnen vandaag. Rein heeft zich aan zijn beloftes gehouden. Ook was de invloed van Edwin als coach groot en maakte hij de juiste beslissingen op de juiste momenten. Dirk zijn tekening met “daar moet hij in” was inspirerend voor Heeg en heeft geholpen. De wonderen waren de wereld nog niet uit en de broeders Ritzema hadden beide een vies broekje, logisch ook aangezien zij voorop in de strijd gingen vandaag. Na de wedstrijd moest Kriel zich met spoed thuis melden. Er waren tantes op bezoek dus het smeerteam had hier begrip voor. De stemming was na de wedstrijd was zeer goed en uitspraak als “die het wol hout far de door” viel dan ook goed. Hoogtepunt van de wedstrijd bleek iets anders dan vooraf gedacht. Het was niet de rentree van. Deze rentree van Edwin viel in het niets bij het debuut van Eelkje als kantinejuf. Vandaag 3 zeer fijne punten voor Heeg 2. Op naar volgende week. Bolswardia uit en het feestje van het smeerteam.

“de rechtsbuiten”

25 september 2010
SC Joure 3 – Heeg 2, uitslag 5-2

Na de zeperd tegen het derde team van SDS, werd vandaag vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen een andere derde team, ditmaal van SC Joure.  Onze moed zakte ons wel wat in de schoenen toen wij niet op de mooie hoofdvelden van sportpark de Hege Simmerdyk mochten spelen, maar op de oude bijvelden, waar wij in oude, versleten kleedkamers werden geposteerd.

Enfin, de wedstrijd. Deze begon voortvarend voor het keurkorps van coach Krol. Het was Dirk Barneveld die fanatiek aan de wedstrijd begon, wat resulteerde in een één op één met de keeper. Ook een tweede kans wist hij helaas niet te verzilveren.

Wiebe wist dit wel te doen. Uit een zeer scherp aangemeten voorzet van Rein wist Wiebe het net te laten bollen. Dit gebeurde op een zeer merkwaardige manier. Hij probeerde de bal te koppen, maar raakte de bal met zijn neus of iets dergelijks. Vervolgens meldde hij geblesseerd te zijn en moest er verzorging komen. Hij gaf aan dat het hem in de rug schoot.

Deze capriolen weerhielden hem er niet van om daarna nog eens een rebound heerlijk in de verre hoek te pompen: 0-2. De complimenten voor Wiebe en Heeg 2 na deze welvarende start!

Joure deed voor rust nog iets terug. In de tweede helft was het wederom Heeg dat probeerde aan te vallen. Jelger Bles en Berend Ritzema mistten nog voor open doel, het was Joure dat de kansen benutte. Dit resulteerde in een zeer geflatteerde overwinning voor Joure. Ook mag er een kritische blik geworpen worden op de instelling van Heeg 2. Een 2-0 voorsprong mag je namelijk nooit weggeven, al helemaal niet tegen een niet al te bijzonder team als Joure.

18 september 2010
Heeg 2 – SDS 3, uitslag 1-3

Deze wedstrijd stond in het teken van het missen van kansen. Het was Heeg dat aanzette en het spel maakte, maar SDS dat al zijn drie kansen benutte. ‘Bleske’ deed nog iets terug, maar het mocht niet baten. Vanwege de grote teleurstelling is dit verslag daarom nogal klein van omvang.

11 september 2010
QVC 2 – Heeg 2, uitslag 1-4

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week was Heeg gebrand op de drie punten. QVC, dat op voorhand één van de mindere broeders in deze competitie is, lijkt hierbij de te kloppen ploeg. Aangezien QVC slechts over twee velden beschikt en er die middag drie elftallen moesten voetballen, waren wij gedwongen om op een hondenbaan in te trainen. Ook was deze baan geschikt voor boogschutters. Dit was een prima intrainlocatie voor de mannen van het tweede.

De wedstrijd begon een beetje stroef. Het was Heeg dat de hele tijd een mannetje over had in de naam van Wiebe. Hierdoor ontstond een overwicht, welke in een doelpunt werd omgezet door Piet. Deze bal moest eerst wel van richting worden veranderd en compleet verkeerd ingeschat worden door de keeper om in het doel te belanden.

Ok in de rest van de wedstrijd was het Heeg dat het overwicht had. Toch was het QVC dat een paar 100% procent kansen niet benutte en Heeg dat goed weg kwam. Het was de individuele klasse van Steef Ritzema dat de doorslag gaf deze middag. Hij wist driemaal het net te vinden.

4 september 2010
Heeg 2 – Mulier 2, uitslag 2-5

Na het goed verlopen oefen- en bekerprogramma stond nu de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Zoals hierboven beschreven is, is Heeg 2 in vorm.    Toch begon deze wedstrijd teleurstellend. De achterste man kon doorstomen en verwoestend uithalen. Resultaat hiervan was dat de bal strak in de hoek belandde en keeper Hille kansloos was. Toch wist het tweede veerkracht te tonen en wist het via een prachtige goal van Friso terug te komen in de wedstrijd.  De Witmarsummers wisten nog voor het eindsignaal het niveauverschil te etaleren. Jelger Bles zijn doelpunt had niet veel melk in de pap te brokkelen en Mulier ging er met de 3 punten vandoor.

Bekerwedstrijden
In de beker waren we ingedeeld bij IJVC 2, Bolswardia 2 en Nijland 2. Op het eerste oog dus een zware loting. Bolswardia eindigde vorig jaar als 2e op de ranglijst en Nijland speelt 2e klasse. Van IJVC hebben wij niet zoveel te vrezen.

Als eerste werd gespeeld tegen Bolswardia. Het waren de Bolswarders die het spel maakten, maar Heeg dat er met de punten vandoor ging. Na een riante 2-0 voorsprong zakte Heeg terug en gaf het de voorsprong weg. Bolswardia drukte door, maar Heeg strafte deze arrogantie keihard af en counterde de 3 punten binnen. Een hoofdrol was wederom weggelegd voor Berend, die deze wedstrijd tweemaal net trof.

Het gaat It Twadde dus voor de wind, en wie zou IJVC zijn om afbreuk te doen aan deze soevereiniteit?  Ook IJVC werd makkelijk verslagen, nadat de eerste helft in een overwinning resulteerde nadat ondergetekende de bal in eigen doel werkte. Heeg hoefde maar even aan te zetten en het legde de IJlsters over de knie. Onder aanvoering van de sterk spelende Piet werden Wiebe en twee Berend  (wederom twee maal) bediend. Dit betekende alweer Berend zijn 7e doelpunt, meer dan dat hij in het gehele vorige seizoen wist te maken.

Heeg staat hierdoor gedeeld eerste met Nijland, dat dus ook zijn wedstrijden wist te winnen. Op papier dus een lastige tegenstander, wat ook blijkt in de wedstrijd. Heeg heeft het lastig en komt op achterstand. Ook in het restant was Nijland sterker en werd de snelle gelijkmaker van Jelger Bles weggepoetst: 1-3. Hierdoor bekert Nijland verder, iets waarover de meesten niet zullen treuren.

Heeg 2 – HJSC 2, uitslag 4 – 1

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Dit seizoen heeft het tweede een aantal nieuwe gezichten: Dirk Barneveld kwam over van HJSC, Jelger Hoeksma speelde vorige seizoen bij de B1 en Rein Ritzema hield het bij het eerste voor gezien vanwege zijn studie op Terschelling. Ook zijn er een aantal spelers gestopt, zoals Peter en Thomas. Voor de rest is het team aardig in tact gebleven.

It Twadde is dit jaar wederom gesitueerd in de 3e klasse C, wat inhoudt dat we tegen teams mogen aantreden waarvan het eerste normaalgesproken een klasse hoger speelt dan ons eerste elftal. Om weer op dit hoge niveau te komen werd daarom besloten een oefenwedstrijd tegen streekgenoot HJSC te spelen. Dit team speelt een treetje lager, wat dus geen probleem mag zijn ondanks dat velen nog een trainingsminuten gepakt hadden.

Heeg had duidelijke moeite met het stugge HJSC, dat meer ingespeeld leek dan het onze.  Toch wisten wij op voorsprong te komen, door een prima schot van Haiko dat over de keeper heen de bovenhoek invloog. Prima start dus, ware het niet dat HJSC nog voor rust de gelijkmaker wist te maken. In het restant wist Heeg nog zijn klasse te tonen en liep het door drie doelpunten van Berend Ritzema uit tot 4-1 waarmee het tweede een verdiende zege boekte.


 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden