Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
2e elftal
Selectie | Wedstrijdverslagen | Statistieken | Seizoen 2011/2012 | Seizoen 2010/11 | Foto's | Beker |
Kampioensfeest Heeg 2
Hieronder enkele foto's van Kudhur Haddad van het kampioensfeest van Heeg 2!
Helaas ging de wedstrijd tegen QVC 2 met 2-3 verloren.Heeg 2 Kampioen!
Vandaag mogen we aantreden tegen hekkensluiter ONS Sneek 5. Daarnaast neemt onze concurrent Workum 3 het op tegen QVC 2. Bij verlies van de Brijbekken en bij een eigen overwinning kunnen we vandaag kampioen worden. Aangezien de laatste nederlaag van Workum ergens in oktober (ofzo) was houdt niemand hier echt rekening  mee.

De selectie is weer enorm vandaag, de opstelling: Hille; Hilbert, Ygram, Lennert, Peter; Wiebe, Klaas, Haiko; Robin, Hidde en Albert. Op de bank: Edwin, Niels, Arjen, Friso en Arian.

Uit wisten we maar liefst met 0-9 te winnen van dit team. In de eerste helft geven ze ons toch meer dan aardig tegenstand en moeten we vol aan de bak om niet in de problemen te komen. In het eerste half uur zijn beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Net voor rust is het dan toch raak als Hidde supersnel weer opstaat en de 1-0 binnen werkt.

Net na rust beland een bal op de arm van één van de verdedigers van ONS Sneek en benut Wiebe de toegekende strafschop: 2-0.Twintig minuten voor tijd komt Friso in het veld voor Robin en laat zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Friso zorgt namelijk voor de 3-0 en 4-0 (goede voorzet van Arjen) en gooit daarmee de wedstrijd in het slot. Over de misser voor leeg doel van Friso zullen we het maar niet te veel hebben…. Hij zal ongetwijfeld veel ‘getagd’ worden deze week!

Wanneer iedereen rond 16.30 uur plaatsneemt in de kantine komen de eerste geruchten door dat Workum heeft verloren….. Een belletje van Jeroen zorgt voor de bevestiging. HEEG 2 KAMPIOEN 2015/2016!!! Volgens de ‘oudjes’ Hille en Hilbert het eerste kampioenschap sinds 2002/2003 voor It Twadde! Het feest barst dan snel los in de kantine, we ontvangen o.a. van de club, Heeg 1 en de technische staf kratjes bier! Grens Herman gooit er een Louis van Gaal achtige speech uit!  “we zijn de beste van Oudega, we zijn de beste van Woudsend, We zijn de beste van IJlst, we zijn de beste van Hommerts en we zijn de allerbeste van heel Sud-West Fryslan!!! We bellen naar Rolpeal in Workum of ze daar ook weten wat Workum 3 heeft gespeeld….. en ondertussen klinkt de ene naar de andere meezinger door de boxen. De avond duurt nog lang……..

Volgende week de thuiswedstrijd tegen QVC 2 en dan op ‘de karre’ op door Heeg en dan het echte kampioensfeest vieren! Was het maar weer zaterdag………

Heeg 2 wint met bloed, zweet en…. bloed van AVC 3
Na de nederlaag van vorige week is de opdracht simpel: drie keer winnen! Vandaag de eerste horde om 12.45 uur mogen we uit op kunstgras tegen AVC 3 aantreden. Zoals bij elke uitwedstrijd weer veel ‘geklaag’ over het afgesproken vertrek tijdstip, 11.00 uur dit keer al. De één heeft geen tijd om te eten, de ander kan niet uitslapen, weer een ander kan eerst niet aan het werk.

We starten met de volgende 11: Hillemans, Haiko, Hilbert, Lenny, Peter; Wiebe, Niels, Ygram; Bles, Douwe en Appie. Op de bank: Klaas, Friso, Thijs Trip, Rattie en Arjen.

Op het door ons gehate kunstgras (3 nederlagen dit seizoen waarvan 2 op kunstgras) beginnen we niet al te scherp aan de wedstrijd. Zou het spanning zijn? AVC heeft hier duidelijk geen last van en komt via een prachtige kopbal al snel op een 1-0 voorsprong. Langs de lijn is het bijna even interessant als in het veld, de leiding van AVC is namelijk wel in voor wat matchfixing en hebben het over vijf kistjes bier…. De spelers van de thuisploeg denken hier anders over en geven vol gas. Als wij één keer echt aanzetten schiet Appie met een mooie boogbal de 1-1 binnen. Hierna ontstaan er kleine kansen voor Apie, Douwe en Bles. Uiteindelijk is het laatstgenoemde die knap de 1-2 binnen knalt. AVC lijkt de hoop al op te geven Heeg creëert een aantal grote mogelijkheden waarbij Ygram het dichtstbij een nieuwe treffer is. Toch lukt het niet om afstand te nemen en vlak voor rust komt AVC uit een corner op 2-2.

Met na rust Klaas en Thijs voor Ygram en Haiko beginnen we aan de tweede helft. Lang duurt de invalbeurt van Thijs niet. Bij een hoge bal knallen Thijs en Hilbert vol met de hoofden tegen elkaar! Bij beide zien we meer bloed dan hun gezicht, de mensen van AVC helpen ons goed met de verzorging. Feddy en Haiko moeten echter wel met Thijs naar de eerste hulp vertrekken. Na 15 minuten gaan we weer verder. Hilbert (met tulband) wordt gewisseld voor Friso. Laatstgenoemde komt op zijn favoriete positie van ‘lopende’ middenvelder te spelen…… Friso genoot zichtbaar... Onder aanvoering van de sterk spelende Wiebe leggen we vervolgens aanval na aanval op de mat maar is het AVC die tegen de verhouding de 3-2 binnen schiet. De titelaspiraties lijken hiermee weg te zijn.

Gelukkig is er nog een kwartier te spelen en omdat de spelers één voor één uitvallen heeft ook Edje de kleren aangetrokken en speelt het laatste kwartier nog mee. Een vrije trap van Wiebe beland via onderkant lat weer uit het doel, Bles komt tweemaal vrij voor de keeper maar komt niet tot scoren. In de 80ste minuut reageert Bles scherp op een bal die terugkomt van de paal en tikt de 3-3 binnen. Met nog 10 minuten te spelen is opeens alles weer mogelijk. Noodgedwongen moet Hilbert weer in het veld voor de geblesseerde Bles. De eerste bal die Hilbert ontvangt is precies op kophoogte maar met een ontzettende schijnbeweging duikt hij slim onder de bal door….Uiteindelijk is het Friso die tot grote opluchting van heel It Twadde vlak voor tijd de beslissende 3-4 binnenschiet! Klasse! In de slotminuut poeiert Wiebe een vrije trap van minstens 25 meter nog snoeihard op de kruising! Na 90 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter af en kunnen we drie zwaar bevochten punten bijschrijven.
 
Na afloop racen we snel naar Heeg om nog een deel van de opening van het watersportseizoen mee te pakken. Wat ‘Hes’ met ‘Hillebil’ en ‘Heumel’ bedoeld snap ik alleen nog steeds niet….

De stand bovenin:
1. Heeg 2, 20 wedstrijden, 47 punten
2. Workum 3, 18 wedstrijden, 40 punten.
3. QVC 2, 19 wedstrijden, 38 punten

Volgend weekend vrij om vervolgens op 14 mei thuis tegen hekkensluiter ONS Sneek 5 aan te treden.

Oh ja en clubliefde bestaat zeker bij VV Heeg:
1. Ygram speelde de eerste helft bij AVC 3 – Heeg 2, stapte vervolgens in de auto en reed 60 km van Sexbierum naar Wolvega om daar op de bank plaats te nemen bij Wolvega 1 – Heeg 1!
2. Douwe onderbrak zijn familieweekend in Dalen, reed naar Sexbierum werkte zich 70 minuten lang een slag in de rondte! En voegde zich rond 16.00 uur weer bij zijn familie.
3. Thijs Trip van Heeg 3 verkoos een rol als wisselspeler boven een voetbalvrij weekend! Al had hij achteraf gezien dit liever niet gedaan……
4. Edwin arriveerde zaterdagochtend om 11.00 uur weer op Schiphol na zijn huwelijksreis. Scheurde snel naar Heeg om mevrouw Krol en de koffers af te leveren. Stapte weer in de auto op weg naar Sexbierum en speelde nog 15 minuten zeer verdienstelijk mee!


Heeg 2 onderuit bij buurman HJSC 2
Zaterdag de uitwedstrijd tegen HJSC 2. Dan weet je vooraf dat de groen witte thuisploeg ten koste van alles van de grote buurman Heeg wil winnen. Bij Heeg om diverse redenen veel afwezigen, zo konden Roelof, Klaas, Wiebe, Douwe, Edwin en Arjen niet opgesteld worden. Jeroen en Feddy lieten de volgende 11 spelers starten: Hillemans; Haan, Nelis, Lenny, Peter; Haiko, Ygram, Huitie; Bles, Frezo en Rattie. In de dug-out namen Appie, Hilbert en Hayo plaats.

Ook HJSC is verre van compleet maar legt veel meer strijdlust dan ons op de mat. Heeg speelt ver ondermaats in de eerste helft en via een ‘edje’ van Niels staat het na een kwartier 1-0. Na het inbrengen van Appie na 25 minuten spelen voor Friso komt er meer vuur in de ploeg. En na een mooie actie en een dito schot van Appie staat het na een half uur spelen weer 1-1. We lijken hierna door te drukken maar op aangeven van de (niet speelgerechtigde?!) Tousaint komt HJSC vlak voor rust op 2-1. Op basis van de eerste helft zeker terecht.

Na rust is het al snel alles of niets maar gaat HJSC goed om met de ruimte die Heeg hierdoor weggeeft. In de 60st minuut komt HJSC dan ook op 3-1. Hierna wordt elke bal naar voren gepompt door Heeg. Scrimmage op scrimmage volgt, raakt Bles de lat en ziet Ygram zijn poging van de lijn gehaald worden. Als vervolgens Appie in 75ste minuut zijn strafschop mist is het duidelijk dat het lastig gaat worden om een resultaat te boeken. HJSC vertraagt het spel slim en beschikt ‘toevallig’ over maar één reservebal zodat het regelmatig wachten is totdat het spel weer hervat kan worden. Als Heeg opnieuw een strafschop krijgt zorgt Bles voor de 3-2. Er is echter te weinig tijd (en geluk) om de gelijkmaker te forceren. Al met al een teleurstellende middag voor It Twadde.

Door het verlies bedraagt de voorsprong op concurrent Workum (virtueel) nog 1 punt waardoor dit de nieuwe stand bovenin is:

1. Heeg 2, 19 wedstrijden, 44 punten
2. Workum 3, 18 wedstrijden, 40 punten
3. QVC 2, 19 wedstrijden, 38 punten


Heeg 2 wint topper van AVC 3!
Eindelijk! De topper tegen AVC 3 staat op het programma. Vooraf bedroeg het verschil 6 punten in het voordeel van Heeg maar met de wetenschap dat we zowel vandaag als over twee weken tegen AVC 3 aantreden zegt dit niets.

Na een pittige training op donderdag moesten de volgende 11 het gaan doen: Roelof, Haan, Edje, Hilbert, Peter; Haiko, Wiebe, Ygram; Appie, Friso en Hidde. Op de (te kleine) bank: Arjen, Rein, Lenny, Bles, Niels en Sander. Geblesseerd langs de lijn: Hille, Klaas en Douwe.

De grote vraag was natuurlijk “hoe goed zijn die lui?”. Enkele ‘scouts’ hadden tijdens HJSC 2 – AVC 3 al opgemerkt dat de achterhoede niet meer de snelste was. It Twadde profiteert hier in de openingsfase optimaal van, Appie haalt op snelheid de achterlijn en Friso tikt na 5 minuten de 1-0 al binnen. Heeg verzuimt om in deze fase ruimer afstand van AVC te nemen en na een foutje achterin staat het na 15 minuten spelen geheel tegen de verhouding in 1-1. Heeg zet hierna aan en verschijnt veelvuldig voor het doel en uiteindelijk is het Appie die op aangeven van Hidde de 2-1 maakt. De vreugde wordt nog groter als Appie met een ‘wippertje’ Ygram bereikt en die met een technisch perfecte volley de 3-1 achter de doelman schiet. We gaan vol op zoek naar nog een doelpunt en na kansen van onder meer Huitie en Frezo krijgt Appie de allergrootste….. maar helaas stopt de doelman van AVC de strafschop!

In de rust drie wissels namelijk Rein, Lenny en Bles voor Peter, Haiko en Friso. Na de rust ontstaat er een meer fysieke strijd tussen beide teams maar de goed fluitende Timo Wittermans zit er scherp boven op. Ook Herman vlagt goed!  De routiniers van AVC kiezen voor een iets andere tactiek de tweede helft en dit levert met name in het begin redelijk wat kansen op. Heeg heeft het puur aan Roelof te danken dat de tussenstand van 3-1 ongewijzigd blijft. Waar wij in de eerste helft duidelijk het beste van het spel hadden daar zijn de bezoekers de tweede helft de baas op het veld. Gelukkig staat het achterin als een huis en geven we niets meer weg. Derhalve dus een mooie 3-1 einstand voor de mannen van ‘het kadaver’ en ‘de mier’!

Nog vier wedstrijden te gaan en na afloop wordt er al gespeculeerd over de ‘de karre’….. maar volgende week eerst de derby uit tegen HJSC 2. En reken maar dat we het niet cadeau krijgen daar in Hommerts!

De stand bovenin:
1. Heeg 2, 18 wedstrijden, 44 punten
2. Workum 3, 17 wedstrijden, 37 punten
3. AVC 3, 18 wedstrijden, 35 punten
4. QVC 2, 18 wedstrijden, 35 punten

Heeg 2 met miniem verschil langs Woudsend 2
Na een vrij een voetbalweekend maar met een zeer geslaagde trouwerij van Edje en Andrea, staat vandaag Woudsend uit op het programma. Volgens velen zou het een ‘makje’ worden maar in de werkelijkheid viel dit toch wel een beetje tegen. De basisopstelling is als volgt: Roelof; Hilbert, Edje, Lenny, Peter; Haiko, Klaas, Ygram; Arjen Z(ZP), Frezo en Appie. Ook vandaag was het weer druk op de bank: Wiebe (wordt gespaard, jaja..), Rattie, Douwe, Haan en Niels mochten naast Jeroen en Feddy plaatsnemen. In de lappenmand bevinden helaas Bles en Hillemans zich.

Zoals verwacht laat Woudsend ons het spel maken en zakt de thuisploeg ver terug op eigen helft. In de eerste helft laten we de bal goed rondgaan maar houdt ons voetbal eigenlijk op als we in het vijandelijke strafschopgebied komen. Als snel komen we via Arjen op voorsprong maar de scheids keurt op advies van grensrechter het doelpunt af. Via een mooie ‘tikkie-takkie’ aanval is Ygram na een kwartier dicht bij het openingsdoelpunt maar ook deze poging beland niet in het doel. Heeg legt de ene na de andere aanval op de mat, Hilbert (inclusief ‘slepende’ bovenbeenblessure) en Peter stomen veelvuldig mee naar voren en Appie schiet uit alle hoeken en standen maar we krijgen die ‘rot’ bal er niet. Gelukkig houdt Friso het hoofd koel en schiet vlak voor rust knap de 0-1 tegen de touwen!

Na rust zijn we meer aan het wisselen als voetballen. Douwe er in, Douwe eruit, Wiebe er in, Wiebe eruit, Wiebe er weer in. Friso eruit, Friso er in enz. Tussendoor zijn we druk op zoek om de bevrijdende 0-2 binnen te schieten maar het zit niet mee. De grens vlagt veel, de scheids fluit veel, Albert raakt de lat, Klaas de paal en Friso is zeer dichtbij een doelpunt. Zelfs de coachende woorden van supporter Loekie (sjitte!, sjitte!) helpen niet…. Als je zelf niet scoort dan scoort meestal de tegenstander maar we hadden het geluk dat Woudsend niet bij machte was om tot echte uitgespeelde kansen te komen. Al werd er ook goed verdedigd, Edje heerste achterin en Peter (al maanden in topvorm!) schakelde lokale vedette Fernando eenvoudig uit. Dus stappen we na 90 minuten met een 0-1 overwinning van het veld!

Na afloop blijkt Workum 3 met 2-3 gewonnen te hebben van AVC 3 waardoor dit de nieuwe stand is:
1. Heeg 2, 17 wedstrijden, 41 punten
2. AVC 3, 17 wedstrijden, 35 punten
3. Workum 3, 16 wedstrijden, 34 punten

Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur de kraker tegen AVC 3!

Heeg 2 “als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest”

"Voetbal is simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent, moet je eerder vertrekken."
Dat eerder vertrekken had onze us Haan vandaag zeker moeten doen. Voor de wedstrijd tegen concurrent Workum 3 dacht Haan een ‘powernapje’ te doen maar die duurde wel heel lang…. ….Daardoor begonnen we met de volgende elf: Roelof, Hilbert, Edje, Lenny, Peter; Wiebe, Klaas, Ygram; Bles, Douwe en Rattie. Op de bank namen Fust, Arjen en Niels plaats.

"Je moet schieten, anders kan je niet scoren."
Dit deden beide teams in de eerste helft amper. Heeg werd een paar keer via Bles gevaarlijk maar kwam niet tot scoren. Doordat Heeg goed verdedigde en veel arbeid op de mat legde kon Workum ook niet echt gevaarlijk worden in de eerste helft.

"Simpel voetballen is het moeilijkst."
Heeg liet na rust kort zien dit wel te beheersen, na een pass van Klaas zorgde Bles, met links, voor de 1-0. Hierna bleven we goed voetballen al kwamen we niet tot meer doelpunten.

"Voordat ik een fout maak, maak ik hem niet."
Halverwege de tweede helft werd het steeds wat grimmiger en werden er veel fouten gemaakt. Zo torpedeerde Klaas één van de middenvelders van Workum en ontstond er een opstootje. Een echte fout dus. De scheids dacht in deze situatie een gele kaart te kunnen geven en de wedstrijd te hervatten, fout dus.  Klaas moest namelijk ook nog tien minuten afkoelen. Nog geen minuut later zorgde een foutje van Wiebe ervoor dat Workum mocht aanleggen voor een strafschop. Roelof ‘keek’ de bal goed naast, door dit foutje van Workum bleef het 1-0. Workum bleef doordrukken en tien minuten voor tijd werkten ze de 1-1 vanuit een hoekschop binnen.

"Voetbal is een spel van fouten. Wie de meeste maakt, verliest. Wie er de minste maakt, wint. Zo simpel is het."
Beide teams maakten uiteindelijk even veel fouten vandaag getuige de 1-1 einduitslag. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

"Elk nadeel heb z'n voordeel."
Door het 1-1 gelijkspel blijft het gat met Workum 3 ‘gewoon’ 4 punten (als Workum de inhaalwedstrijd wint). De stand bovenin:
1. Heeg 2, 16 wedstrijden, 38 punten
2. AVC 3, 15 wedstrijden, 35 punten
3. Workum 3, 15 wedstrijden, 31 punten


Heeg 2 plichtmatig langs ONS Boso Sneek 4
Vandaag mogen we uit aantreden tegen laagvlieger ONS Boso Sneek 4. We starten in de volgende opstelling: Roelof; Sierd, Edwin, Wiebe, Lenny; Friso, Klaas, Tekkie; Bles, Douwe en Appie. Op de bank nemen Haan, Rattie, Ygram, Haiko en Arjen plaats.

Het begint lekker bij Topklasser ONS Boso Sneek, eerst kunnen we de kleedkamer niet in omdat er een ander team in zit. Voordat we kunnen aftrappen is het wachten op de 11de man van de tegenstander. Aangezien ONS geen wissels, leider of supporters heeft moet Haiko ook nog eens de eerste 10 minuten vlaggen bij de Snekers totdat er een wissel arriveert. De matige voorbereiding heeft niet veel invloed op ons want binnen vijf minuten heeft Bles de 0-1 er al in liggen. Even later schuift voorstopper(!) Wiebe mee in en schiet van afstand de 0-2 binnen. Al weer de 4de treffer voor Wiebe uit de laatste drie wedstrijden! Vlak voor rust zet Tekkie met zijn veelbesproken grote teen de 0-3 ruststand op het fictieve scorebord.

Een bakje thee kan er bij Topklasser ONS Boso Sneek niet vanaf in de rust…..we moeten ons zelf maar redden. In de rust mist Jeroen duidelijk de afwezige Feddy…. Zoveel wissels is voor één coach niet heel erg makkelijk want eerst wil hij Wiebe en Douwe wisselen later toch weer niet dan weer wel…..  Uiteindelijk maken Sierd, Friso, Tekkie plaats voor Haiko, Ygram en Arjen.

Na de pauze spelen we ongeconcentreerd maar toch scoort Bles al vrij snel de 0-4. De scheidsrechter (tevens leider) vindt het dan tijd voor een cadeautje voor de Snekers een geeft een strafschop na een licht duwtje van Haiko. Deze wordt feilloos benut: 1-4. Na twee wedstrijden ‘droog’ te hebben gestaan scoort Allbert eindelijk weer en doet dit met een prachtig schot in de bovenhoek: 1-5 Uit een counter weet één van de voorwaartsen van ONS de 2-5 te scoren. Hierna bloedt de wedstrijd eigenlijk wat dood.

Dit veranderd als tien minuten voor tijd Edwin wordt gewisseld voor zijn ‘bokkejun’ en binnen de kortste keren heeft hij zijn voetbaloutfit verruild voor een ruiters outfit. De scheids en de sportieve tegenstanders stemmen er mee in dat ‘Edje’ alias Jeroen Dubbeldam nog enkele minuten (in de spits!) meespeelt. In de laatste minuut passeert Edje op het ‘parcours’ enkele tegenstanders komt in ‘galop’ alleen op de keeper af. Als een echte verdediger schiet hij de bal helaas naast….. De scheids vindt het dan wel voldoende. Ondanks de winstpartij een matige wedstrijd van ‘It Twadde’ maar wel weer drie punten!

Volgende week thuis de kraker tegen Workum 3.
De stand bovenin:
1. Heeg 2, 15 wedstrijden, 37 punten
2. AVC 3, 15 wedstrijden, 35 punten
3. Workum 3, 14 wedstrijden, 30 punten

Heeg 2 verslaat SC Joure 5 met monsterscore!
Vandaag mogen we aantreden tegen SC Joure 5, waar we uit 1-1 tegen speelden. Volgens velen het best voetballende team die we zijn tegen gekomen in de eerste seizoenshelft. Er moet wat gebeuren dus vandaag!

De opstelling: Hille; Haan, Edwin, Hilbert, Peter; Wiebe, Klaas, Ygram; Bles, Douwe en Appie. Op de bank nemen Arjen, Haiko, Sierd en Hayo plaats. Met name de basisplaats van ‘medisch wonder’ Peter was verrassend te noemen. Vorige week uitgevallen met een op het oog zware blessure maar vandaag gewoon weer voetballen! We mochten van Jeroen vandaag niet ons geliefde ‘tikkie-takkie’ spel op het middenveld spelen maar moesten zo snel mogelijk de spitsen zoeken. 

In de eerste helft speelden we zeer goed voetbal, veel gevaar voorin, het middenveld heerst, de verdedigers winnen hun duels zodat Hille niets te doen krijgt. Na een aanval uit het boekje via Appie en Klaas schiet Bles de 1-0 binnen. Even later staat Bles na een hele, echt hele, slimme ingooi van jawel Appie alleen voor de keeper en dat betekent 2-0. Kort voor rust is de hattrick van Bles een feit als hij de 3-0 binnenschiet.

Met Sierd voor Peter starten we de tweede helft goed en moeten we eigenlijk na vijf minuten al twee keer scoren. Uiteindelijk duurt het 10 minuten voor een nieuw doelpunt als Bles zijn vierde(!) binnen schiet 4-0. Direct hierna wordt de ‘Bles-show’ beëindigd door Jeroen en Feddy die Arjen Smeagle  voor hem inbrengen. Wiebe laat met een knap afstandsschot zien dat we ook zonder Bles kunnen scoren: 5-0. Daarna volgt de fase van Smeagle met een schot op de kruising, twee goede doelpunten (6-0 en 7-0) en misser op een meter afstand voor een leeg doel….. Na lang blessureleed mocht ook Haiko in de slotfase zijn eerste minuten weer maken, op naar meer! Ook Hayo valt in en scoort weer bijna…. Op verzoek van de Jousters vind de goed fluitende Chris Bijl het na 85 minuutjes wel welletjes en kunnen we een mooie 7-0 overwinning bijschrijven.

Al met al een mooie teamprestatie en doordat de wedstrijd van concurrent AVC 3 niet door ging staan we eindelijk weer eerste!

Oh ja, ook nog een complimentje aan Appie die weliswaar wederom niet scoorde maar wel 4 assists kon bijschrijven…..Klasse!

De stand bovenin:
1. Heeg 2, 14 wedstrijden, 34 punten
2. AVC 3, 14 wedstrijden, 32 punten
3. QVC 2, 15 wedstrijden, 29 punten
4. Workum 3, 13 wedstrijden, 27 punten

Heeg 2 met korfbaluitslag langs Foarut 3
Veel afgelastingen in de regio vandaag, de meeste spelers gaan ervan uit dat wij ook afgelast worden. Om 9.40 uur een berichtje van Jeroen in de groepsapp: 11.30 aanwezig. Dit betekent dat we ‘gewoon’ om 12.30 uur aftrappen tegen Foarut 3.

Helaas ontbrak vandaag de zieke Edwin maar toch hebben we een ruime selectie. De opstelling: Hille; Hilbert, Ygram, Lennert, Peter; Wiebe, Klaas, Friso; Arjen Z., Appie en Hidde. Op de bank: Bles, Haan, Roelof en Douwe.

Aangezien we enkele weken geleden ook tegen Foarut 3 speelden weten we nog goed waar hun zwakte licht. Jeroen verplicht ons om vroeg druk te zetten, dit resulteert al snel in twee vroege goals van Wiebe (afstandsschot) en Hidde (alleen op de keeper). Even lijkt het een walk-over te gaan worden maar nadat er niemand van Heeg ingrijpt komt Foarut eigenlijk uit het niets op 2-1. Een inschattingsfoutje van Hille levert Foarut ook nog eens de 2-2. Heeg raakt niet in de waar blijft goed voetballen en beloond zichzelf door goals van wederom Wiebe en Hidde en gaat daardoor rusten met een 4-2 tussenstand.

Met Roelof, Douwe en Bles voor Hille, Hidde en Arjen starten we aan de tweede helft. Zoals wel vaker komen we niet scherp uit de kleedkamer en schiet Foarut snel de 4-3 binnen. Door doelpunten van Klaas en Bles komen we op 6-3 en is de wedstrijd beslist. De bezoekers weten nog eenmaal te scoren zodat de einduitslag 6-4 is.

Volgende week thuis om 12.15 uur tegen SC Joure 5. In de uitwedstrijd behaalden we ons enige gelijkspel tot nu toe.


Heeg 2 op zijn Duits naar de overwinning
Na een vrij weekendje moesten we vandaag aantreden tegen het SC Joure 3 van Johannes Elgersma. In Joure wisten hier nipt met 1-2 van te winnen. Vanwege een ware blessuregolf binnen It Twadde en enkele afwezigen vooraf personele problemen. Gelukkig was Niels weer beschikbaar. Daarnaast beschikten we vandaag over twee cracks van weleer namelijk Freerk van Ommen en Thijs Veenstra. Door de basisplaats van laatstgenoemde stonden vandaag voor het eerst in de geschiedenis van de VV Heeg een vader, zoon en schoonzoon met drieën tegelijk binnen de lijnen!

De opstelling: Roelof; Edje, Vader Veenstra, Zoon Veenstra, Peter; Klaas, Niels, Schoonzoon Veenstra; Arjen Z, Friso en Appie. Op de bank: Bles, Hilbert, Freerk en Hayo.

Het is wennen in de eerste helft mede door een aantal andere spelers dan gebruikelijk. Helemaal voor aanvoerder Edje die Thijs aanspreekt met ‘Siep’ mmmm….. Heeg voetbal niet goed de eerste helft het is slordig en Joure loert met twee snelle buitens slim op de counter. Joure komt vaker in scoringspositie dan ons. Een inschattingsfoutje van de verder goed keepende Roelof levert de 0-1 op. 

Na de rust, met Hilbert en Bles voor Arjen en Niels, wordt er al snel overgeschakeld op “alles of niets”. Eén op één achterin en op het middenveld er een mannetje extra bij. Joure houdt in eerste instantie goed stand tot de 75ste minuut als Bles slim de 1-1 binnen schiet. Even later krijgt scheidsrechter Siepie Cnossen een bal tegen zijn hoofd en gaat gestrekt naar de grond. Gelukkig valt het mee maar er wordt geen risico genomen. Rinse Koornstra fluit de resterende 10 minuten. Heeg pompt de ene naar de andere bal naar voren maar komt niet tot scoren. Een minuut voor tijd wordt Thijs net buiten de 16 naar de grond gewerkt en krijgen we een vrije trap. Appie eist de bal wederom op en schiet de bal prachtig over de muur via onderkant lat in het doel: 2-1! De blessuretijd wordt vervolgens overleefd zodat we drie mooie punten kunnen bijschrijven. Met een wedstrijd en een punt minder hebben we koploper AVC 3 weer in het vizier!

Volgende week om 12.30 uur thuis tegen Foarut 3.

Heeg 2 goed uit de winterstop
Na een lange winterstop met zaalvoetbal, een ‘trainingskamp’ op Terschelling , veel afgelaste oefenwedstrijden, evaluatiegesprekken (jaja…) en af en toe eens een training mochten we vandaag de competitie hervatten tegen Foarut 3. De geroutineerde Menaldumers hadden vorige week in hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop SC Joure 5 met 7-2 klop gegeven. Hierdoor reisden we toch enigszins gespannen af naar Menaldum waar Foarut bovendien haar wedstrijden op het door ons gehate kunstgras speelt.

Jeroen en Feddy kozen voor de volgende opstelling: Hille, Sander, Edwin, Lennert, Peter; Wiebe, Klaas, Ygram; Appie, Friso en Douwe. Op de bank: Robin, Haan, Sierd (even geleend van Heeg 3) en in geval van nood Hayo. Helaas viel Douwe in de warming up geblesseerd uit waardoor Robin op linksbuiten startte.

De door Jeroen uitgedokterde tactiek blijkt goed te werken in de eerste helft. Foarut wordt amper gevaarlijk en Heeg heeft veel meer balbezit. Na ongeveer twintig minuten spelen schiet Appie verdient de 0-1 tegen de touwen. Er lijkt niets aan de hand te zijn totdat Hille, met de bal klemvast in zijn handen, door de spits van Foarut het doel wordt in ‘gebeukt’. Het is wachten op het fluitsignaal van de scheidsrechter deze klinkt pas weer voor de aftrap van Heeg. Onbegrijpelijk maar na een half uur staat het wel 1-1. Na flink wat commotie om dit doelpunt recht Heeg de rug en schiet Appie de bal via een Foarut speler in het doel (1-2) enkele minuten later omspeelt Rattie koelbloedig de keeper en schuift beheerst de 1-3 binnen.

Nadat Appie kort na rust de 1-4 binnenschiet lijkt het helemaal een makkie te worden. Foarut zet daarna de boel wat om en probeert met wat directer spel het Heeg lastig te maken. Wij moeten een aantal keer noodgedwongen wisselen waardoor de organisatie weg is. Foarut profiteert hier optimaal van door kort achter elkaar de 2-4 en de 3-4 te scoren. Zou het dan toch? Maar nee, gelukkig keept Hille goed en straft Fustje een foutje in de achterhoede genadeloos af: 3-5.

Nog opmerkelijke zaken? Ja!
-Appie moest twee keer het veld verlaten, één keer met kramp in beide benen en een keer voor een tijdstraf na het wegtikken van de bal.  
- Feddy blijkt met krukken nog ontzettend snel te zijn op de eerste meters...
- Invaller Hayo scoorde bijna
- Haan dacht sterker te zijn dan een beer van 2 bij 2 en ondervindt de gevolgen nu nog....
- Sierd 'Klomp' kreeg eindelijk zijn afscheidscadeau voor zijn trouwe inzet voor It Twadde! Al maken we graag af en toe nog eens gebruik van hem!Volgende week de topper thuis tegen Workum 3 oftewel de virtuele nummer 1 tegen de huidige nummer 1. Spannend….!

Heeg 2 loopt tegen 2de nederlaag aan
Om goed voorbereid aan de wedstrijd tegen Makkum 3 te beginnen werd er afgelopen woensdag om 20.45 uur (net de Champions League) geoefend in IJlst tegen Oeverzwaluwen 2. De versterkte (4 man uit het eerste) Koudumers zetten ons weer even met beide voetjes op de grond wisten met 1-5 van ons te winnen.

De opstelling tegen Makkum 3 vandaag: Hille, Sander, Yke, Haan, Peter (de man in vorm), Edje, Wiebe, Douwe, Appie, Klaas en Fust. Op de bank: Hilbert, Lenny, Bles (alleen als het moet) en de tweede zoon van Feddy. 

Op één of andere manier hebben we het altijd lastig tegen de Makkumers. Na de openingsfase is het al duidelijk dat we vandaag geen (sinterklaas)cadeaus ontvangen op Sportpark de Braak (wat een naam…) Na een knullig misverstand bij Heeg achterin komt Makkum snel op 1-0. Makkum speelt met het mes tussen de tanden en met name Albert moet het ontgelden. De scheidsrechter floot, laten we zeggen, niet zijn meest gelukkige wedstrijd maar Heeg maakte daar te weinig mis/ge-bruik van. Na enkele omzettingen wordt het spel in het laatste kwartier iets beter wat resulteert in twee goede kansen voor Douwe.

Na de rust begint Heeg scherp en staat Friso precies op de goede plek om de 1-1 binnen te schieten. Erop en erover is de gedachte bij Heeg maar dit valt dik tegen. Na een zeer gemakkelijk gegeven vrije trap is het de irritante, oude, sluwe, grijze, vos van Makkum die toch wel knap de 2-1 binnen kopt. Bij Heeg heeft inmiddels het halve team last van (kunstgras)pijntjes en tot overmaat van ramp komt Makkum ook nog op 3-1. De wedstrijd lijkt gespeeld totdat ‘Hayo’ Hilverda met één van zijn eerste balcontacten de bal heerlijk in de kruising schiet: 3-2 en de hoop is terug. In de slotfase spelen we alles of niets maar helaas wordt het ‘niets’ en lopen we tegen onze tweede nederlaag aan.

De commentaren waren trouwens vandaag niet mals; grens Herman bestempelde één van onze voorwaartsen als ‘doldriest’, Jeroen maakte in de bespreking duidelijk dat een gewaardeerde kracht van It Twadde te weinig techniek heeft om op zijn geliefde laatste man positie te spelen… Diezelfde gewaardeerde kracht concludeerde dat in de week waarin een bepaalde speler terugkeerde er twee keer werd verloren, meer als in de rest van het seizoen bij elkaar….

Mede dankzij overwinningen van onze buren uit Hommerts en Woudsend staan we virtueel nog eerste maar zullen we wel vol aan de bak moeten om de koppositie daadwerkelijk te heroveren. Volgende week nog één keer vlammen voor de winterstop als SC Joure 3 op bezoek komt.

Heeg 2 met ruime cijfers langs Woudsend 2
Na de top zaterdag van vorige week moeten we vandaag aantreden tegen Woudsend 2. De gebruikelijke afrondoefening voor de wedstrijd belooft niet veel goeds. De nooit scorende Edje weet als enige Hille te passeren….

Heeg start met de volgende elf: Hille; Hilbert, Edje, Trip 4; Wiebe, Douwe, Appie, Peter; Bles, Fust en Rattie. In de dug-out nemen Ygram, Haan en Roelof plaats.

It Twadde startte zeer matig aan de wedstrijd volgens velen het slechtste half uur dit seizoen. De spits van Woudsend krijgt drie goede kansen om te scoren maar gelukkig houdt Hille ons in de wedstrijd. Na een halfuur herstellen we ons enigszins, via een fantastische streep uhh rollertje van Wiebe komen we vrij onverwachts op 1-0. Heeg gaat door en kort voor rust scoort Bles zijn wekelijkse doelpuntje: 2-0. Ondanks het voetbal niet goed is gaan we rusten met een comfortabele 2-0 tussenstand.

Na de rust gaat Heeg een tempo hoger spelen en komt Woudsend er niet meer aan te pas. Met verzorgd voetbal van achteruit wordt de ene naar de andere kans gecreëerd. Uiteindelijk weten Douwe twee keer (waarvan één na een ouderwetse slalom) en Friso één keer (een echte spitsengoal)  de keeper te verschalken en winnen we voor de tweede keer op rij met 5-0!

Al met al weer een mooie zaterdag waarin we de koppositie weten te behouden! Wederom wordt achterin “de nul” gehouden wat misschien wel even knap is als de vele doelpunten die we de laatste weken scoren. Toch is er één iemand wat teleurgesteld, Appie denkt na afloop dat hij wel “een stuk of drie” assists heeft gegeven maar als blijkt dat Jeroen slechts één heeft genoteerd is dat flink balen…. Helemaal als je ook niet hebt gescoord…..

Volgende week, mits het deze week niet teveel regent, thuis om 14.30 uur tegen Foarut 3.


Heeg 2 wint overtuigend van QVC 2 en neemt de koppositie over
De jaarlijkse traditie om met de trein naar Stavoren af te reizen is al weken geleden gecanceld. Jeroen en Feddy willen geen “schoolreisje gevoel” voor de topper. Alles moet wijken voor het resultaat! Dan is het best wel weer moeilijk om met de auto in Stavoren te arriveren. Een zwarte Golf staat al bijna in Workum, een zwarte Passat heeft ook wat moeite maar gelukkig komen we op tijd aan.

Ondanks een paar afwezigen is de keuze weer reuze qua spelers. De opstelling: Roelof; Sander, Ygram, Haan; Edje, Wiebe, Hooiko, Peter; Bles, Douwe en Huitie. Op de bank: Arjen, Friso, Trip 4 en Appie.

De openingsfase is redelijk in evenwicht zonder grote kansen. De opvallendste speler bij Heeg is Peter die zijn neef compleet zoekt speelt en hem zelfs met een hakje door de benen speelt! Edwin is twee keer dichtbij zijn eerste doelpunt in de senioren maar ziet zijn pogingen net naast en net over gaan. Gelukkig heeft Bles vandaag zijn ‘Bumba’ neusje voor de goal weer teruggevonden en reageert zeer alert op een te korte terugspeelbal en schiet mooi de 0-1 tegen de touwen. QVC tikt redelijk maar kan geen kansen creëren. Ze schieten wel uit alle hoeken en standen, eerst van 16 meter dan van 20 meter en kort voor rust wel van 30 meter. Langs de kant krijgen de aanwezigen in de laatste vijf minuten voor het rustsignaal een heuse geschiedenisles van ‘master’ Hille….

Met inmiddels een aantal verse krachten binnen de lijnen gaat Heeg vol op zoek naar een nog een doelpunt. Na goed breed leggen van Appie is het Hidde die de 0-2 binnen schiet. Bij QVC zakt daarna zichtbaar de moed weg en als er bij hen ook nog een speler met een tijdstraf naar de kant moet is het Heeg die aanzet! Binnen tien minuten wordt de score uitgebreid naar 0-5! Eerst is het wederom Hidde die de keeper verschalkt, de 0-4 is voorzet van Appie die per ongeluk in de kruising beland. Het slotakkoord is wederom van Appie die met een prachtig boogballetje de einduitslag op het scorebord zet. Ondertussen is het ook bekend dat onze concurrenten Makkum en Joure beide hebben verloren zodat we de nieuwe koploper zijn! Nadat ook Peter zijn tas heeft gevonden verlaten we met drie dik verdiende punten Stavoren.

Na de derde helft volgt de vierde helft bij sponsor D’ Ald Wal waar we ons buikje weer goed rond kunnen eten tijden het teamuitje. Ook de quiz van Haan en Fust is van hoog niveau: “Welke speler heeft de meeste ex-zwagers als ploeggenoten?” en “Hoe heet de slaapknuffel van Ygram?” zijn enkele vragen. Als klap op de vuurpijl maken we ook het optreden van rapper Sjors nog mee…. Wie kent hem niet?

Volgende week, als koploper dus, thuis tegen Woudsend 2 om 13.30 uur! 

Heeg 2 wint eenvoudig van ONS Sneek 4
Vooraf ontvangen we prachtige nieuwe warming-up shirts gesponsord door Discotheek d’ Ald Wal. Bedankt! Ook dank aan Veenstra Schilders die elk shirt heeft voorzien van een nummer.

De basisopstelling voor vandaag: Roelof; Sander, Edwin, Lennert, Peter; Ygram, Douwe, Hilbert; Bles, Friso en Albert. Op de bank: Rattie, Arjen, Haan en Wiebe. Hille krijgt rust voor de topper van volgende week, Haiko en Klaas hebben ‘last’ en spelen ook niet.

Op papier zou, het op de 11 de plaats staande, ONS Boso Sneek 4 een makkie moeten zijn. In werkelijkheid is dat eigenlijk ook wel zo. Na 45 minuten spelen staat er een 4-0 ruststand op het (fictieve) scorebord door doelpunten van Douwe (2x), Appie en jawel Ygram. Enig smetje is de enkelblessure van Appie die daardoor vroegtijdig naar de kant moet.

Na de rust speelt Heeg de wedstrijd zakelijk uit en door twee doelpunten van Bles eindigt de wedstrijd in een eenvoudige 6-0 overwinning.

Eigenlijk was iedereen vandaag al bezig met het duel van volgende week. Dan staat koploper QVC 2 op het programma. De ploeg uit Stavoren heeft 17 punten en wij 16 punten. Een echte topper dus!

Heeg 2 wint met matig spel de derby tegen HJSC 2
Vooraf enige problemen bij het samenstellen van de selectie, luxeproblemen wel te verstaan. Iedereen is “gek in de bealch” en wil tegen HJSC 2 voetballen. Afgelopen donderdag 18 man te trainen waarvan er 16 beschikbaar zijn om vandaag te voetballen plus nog twee afvallers van het eerste. Uiteindelijk kiezen Jeroen en Feddy voor de volgende elf: Hille; Hilbert, Ygram, Haan; Edwin, Klaas, Douwe, Haiko; Appie, Friso en Rattie. De vijf (!) wissels zijn Peter, Keimpe, Sander, Roelof en Bles. Eigenlijk beginnen er 13 Hegemers aan de wedstrijd want bij HJSC spelen de in Heeg wonende Jan Koopmans (volgend jaar echt maar eens bij Heeg voetballen) en De Parel.

Het tactisch concept van HJSC is simpel deze middag: lange halen snel thuis. Heeg probeert voetballend door de defensie van HJSC te komen. Na ongeveer twintig minuten spelen vloert de doelman ús Appie en krijgen we een strafschop. Appie schiet zelf feilloos de 1-0 binnen. De HJSC’ers willen ten koste van alles van de grote buurman winnen en raken niet alleen de bal…. zo moet Klaas na een tik van achteren na een half uur het veld verlaten. Even later wordt Haiko getorpedeerd en in de tweede helft wordt de enkel van Friso getest…. Heeg houdt het hoofd koel en Douwe schiet fraai de 2-0 binnen tegen zijn ex-clubgenoten. Heeg wil meer maar de verdediging van HJSC onder leiding van Dennis ‘pizza’ houdt goed stand tot de rust.

Kort na rust komt HJSC op 2-1 en keert het vertrouwen terug bij de bezoekers. Heeg is onnauwkeurig in de eindpass en komt niet tot grote uitgespeelde kansen. Naarmate de wedstrijd vordert wordt het voetbal aan de kant van Heeg steeds minder maar wordt er wel met volle overgave verdedigt.  Met name Haan is niet te houden vanmiddag en wint bijna al zijn duels! Friso is in de slotfase dichtbij de ‘bevrijdende’ treffer maar schiet helaas tegen de doelman op. Echt gevaarlijk wordt HJSC eigenlijk ook niet meer. Na 90 minuten fluit Timo Wittermans uit Hommerts (!) in Heeg voor het eindsignaal. Ondanks het matige spel van It Twadde zijn de verhoudingen tussen Heeg 2 en HJSC 2 voor minimaal een half jaar duidelijk! Tevens blijven we meespelen om de bovenste plaatsen!
 
Ondanks de nederlaag ‘spelen’ de mannen van HJSC 2 wel sportief de derde helft in Heeg. Tot in april in de Hommerts! Na afloop van onze wedstrijd nog volop spektakel aan De Skatting als Heeg 1 tweedeklasser Zwaagwesteinde 1 na strafschoppen uit de beker gooit. Klasse mannen!

Volgende week spelen we thuis op het lekker vertrouwde tijdstip van 14.30 uur tegen ONS Boso Sneek 4.

Puntendeling voor Heeg 2 in topper tegen Joure 5
Vandaag nemen we het al voor de derde keer dit seizoen op tegen SC Joure. In de beker wisten met 7-1 te winnen van SC Joure 4. Enkele weken geleden behaalden we een 1-2 overwinning op SC Joure 3. Dit keer is het vijfde elftal de tegenstander, volgens insiders het beste elftal van de drie.

Helaas veel afwezigen vandaag: Bles (vakantie), Wiebe (werk), Hilbert (werk), Arian (werk) Peter (zeilen), Lennert (hamstring), Herman (vlaggen bij Heeg 1) en zelfs coach Meinen verkiest een vakantie boven het voetbal. Desondanks starten we met een sterke basisopstelling: Hille; Sander, Ygram, Edje, Haan; Douwe, Klaas, Haiko; Appie, Friso en Rattie. De bank naast coach Feddy is met Arjen Z(ZP)., Roelof en Feike ook goed bezet. De thuisploeg staat 2de op de ranglijst, om de aansluiting met de bovenste plaatsen te behouden is het voor Heeg belangrijk om in ieder geval niet te verliezen.

Al snel is het duidelijk dat beide teams gelijkwaardig aan elkaar zijn, er wordt goed georganiseerd gevoetbald en er wordt weinig ruimte weggegeven. Hille heeft vrij weinig te doen uitgezonderd wat lastige terugspeelballen van Ygram en Sander. Heeg krijgt via Albert de grootste kans maar hij heeft zijn vizier niet op scherp staan. Dit wordt bevestigd als hij vervolgens de twee vrije trappen over het vangnet knalt…..Gescoord wordt er voor rust niet en zo zoeken we met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

Haiko moet na rust helaas geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en wordt vervangen door Arjen Z. Voor zowel Joure als Heeg blijft het lastig om een gaatje in één van defensies te vinden. Met nog twintig minuten op de klok wordt Roelof ingebracht voor de keihard werkende Rattie. Een gouden wissel van coach Feddy want met één van zijn eerste balcontacten zet Roelof Heeg op een 0-1 voorsprong. De combinatie tussen Haan en Albert voorafgaand aan het doelpunt was ook zeer mooi! Nog geen vijf minuten later krijgt Douwe de bal ongelukkig op zijn hand en daardoor mag Joure aanleggen voor een strafschop die voor hen de gelijkmaker oplevert. In de slotfase kan de wedstrijd nog alle kanten op, eerst raakt Joure de paal en even later schiet Friso net naast. Met een 1-1 einduitslag in een sportieve wedstrijd kunnen beide teams uiteindelijk tevreden zijn en zo blijft Heeg meedoen in de strijd bovenin. Na afloop gaat het vooral over de prachtige foto op de groepsapp…..

Volgende week thuis de derby tegen HJSC 2. Dit zullen ongetwijfeld weer twee (of drie??) zware helften worden. Eens kijken of we Jelte Raap & Co kunnen verslaan!


Eerste nederlaag Heeg 2
In plaats van zaterdagmiddag, voetballen we dit keer ons wekelijkse potje voetbal op vrijdagavond. Tegenstander Workum 3 kan anders niet voldoende mensen op de been brengen. De wedstrijd wordt in Workum pal naast de opvanglocatie van de vluchtelingen gespeeld.

De opstelling vandaag: Hille; Arnold, Ygram, Lennert, Peter; Wiebe, Klaas, Lieuwe; Jelger, Albert en Hidde. Vanaf de bank starten: Hilbert, Arjen Z en de twee Rattie’s.

Bij tegenstander Workum 3 staat Sjoerd Zijlstra (met aanvoerdersband) in het centrum van de verdediging. De eerste helft speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld en veel aanvallen zijn er niet te bewonderen. Eenmaal verschijnt Workum goed voor het doel en is het meteen raak: 1-0. Wij krijgen eigenlijk twee goede kansen eerst komt Lieuwe een teenlengte te kort op een goede voorzet van Jelger. Even later schiet Jelger met zijn chocoladebeen net naast.

De tweede helft verloopt voor ons moeizaam, Workum 3 heeft de bus goed geparkeerd en wij komen niet verder dan tot aan het strafschopgebied. Uit een van de snelle uitbraken van Workum schiet de spits de bal op de hand van de ingevallen Hilbert. Een “je kunt m geven situatie” en als je uit speelt verdwijnt de bal natuurlijk op de stip. De strafschop wordt feilloos binnen geschoten: 2-0. Ondanks een klein slotoffensief en de inbreng van een aantal verse krachten kunnen we niet meer gevaarlijk worden en is de eerste nederlaag een feit. Voor Arjen Z natuurlijk extra zuur die een half jaar lang de grappen van broer Sjoerd moet aanhoren….

Volgende week nemen we het thuis op tegen Foarut 3. Tussendoor oefenen we a.s. dinsdagavond om 20.00 uur tegen ons vaste oefentegenstander SDS 2.Heeg 2 verslaat koploper SC Joure 3
Onder prachtige weersomstandigheden moesten we het vandaag uit opnemen tegen koploper Joure 3. De spelers hiervan zaten midden in de “Jouster Merke” en dat viel op het veld goed te ruiken….

Jeroen en Feddy stuurden de volgende 11 het veld op: Hille; Edwin, Douwe, Hilbert, Peter; Wiebe, Klaas, Hidde; Jelger, Albert en Arian. Op de bank begonnen Robin, Ygram, Arnold en Friso. Bij Joure stond Johannes Elgersma (rood wit staat je beter) op zijn vertrouwde rechtsbackpositie tussen de geroutineerde mannen.

In de openingsfase hadden we duidelijk een overwicht wat resulteerde in een aantal kansen voor onder andere Bles, Klaas en Albert. Onze leider gebruikt misschien wel eens iets te vaak de woorden “we vergeten om onszelf te belonen” maar vandaag waren ze zeker van toepassing.  Wanneer je echter zelf niet scoort dan doet tegenstander het wel….. zo ook vandaag. De Jousters kwamen uit een counter na een vreemde scrimmage op 1-0.  Met twee noodgedwongen wissels waarbij Robin en Arnold de geblesseerde Edwin en Arian kwamen vervangen gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Lang liet deze niet op zich wachten toen Wiebe met een prachtig afstandsschot de 1-1 binnen schoot.

Met de gewisselde Johannes (in VV Heeg-jasje) bij de Jousters op de bank begonnen we sterk aan de tweede helft. Albert stond binnen de minuut al vrij voor de keeper maar zijn schot verdween met buitenkant rechts naast de goal. Ook onder andere Robin en Hidde konden de keeper niet verschalken. Halverwege de tweede helft frommelde Albert echter vanuit het niets de 1-2 achter de doelman. Dit betekende een hele opluchting! De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en ging steeds aanvallender spelen. In de slotfase speelde Joure alles of niet maar mede dankzij een prachtige redding van Hille en een engeltje op de lat werd de 2-1 voorsprong behouden en kunnen we minimaal nog een weekje genieten van onze ongeslagen status.

Volgende week spelen we op vrijdagavond uit tegen Workum 3. Opnieuw komen we dan een ex-Heeg speler tegen. We zijn benieuwd of Sjoerd zich durft warm te lopen in zijn afscheidscadeau….

Heeg 2 goed uit de startblokken

Ten opzichte van vorige seizoen hebben er flink wat mutaties in de selectie van Heeg 2 plaatsgevonden. Door het doorschuiven van de A-junioren naar de senioren is de selectie veel ruimer geworden. Dit seizoen zal er ook  ‘prestatiegerichter’ gewerkt worden als in de vorige seizoenen.  De leiders dit seizoen zijn Jeroen Meinen en Feddy Hilverda, Edwin Krol verzorgt de trainingen en uiteraard hanteert Herman van der Pol de grensrechters vlag.

De voorbereiding en de beker zitten er inmiddels op. Vorige week werd de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 0-9 gewonnen. Vandaag stond het geroutineerde Makkum 3 op het programma, volgens insiders één van de kampioenskandidaten.

Vooraf enige ophef omdat zowel leider Jeroen Meinen (de man van de klok) als vice-aanvoerder Hille Grondsma (specialist in timemanagement) niet op het afgesproken tijdstip van 11.15 uur aanwezig zijn. Waar Jeroen al snel arriveert laat de komst van Hille op zich wachten. Nervositeit alom maar gelukkig is Hille rond 11.30 uur aanwezig.

De opstelling voor vandaag: Gomes; Haan, Boer Douwe, Trip 4, Patje; Wiebo, Kanu, Hoooiko; Bles, Appie en Rattie. Op de (straf)bank starten Edje, Fust, Huitie en Arjen Z.

Onder leiding van de goed fluitende Timo Wittermans begint It Twadde sterk aan de wedstrijd en is het in de openingsfase de baas op het veld. De eerste kleine kans is voor Robin maar onze soldaat heeft het vizier nog niet op scherp. Uit een verre ingooi van Haiko en het al dan niet verlengen van Jelger, schiet Klaas Heeg fraai naar een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later is Albert, na een prachtige aanval via Wiebe en Jelger, dichtbij een nieuwe treffer maar zijn schot gaat jammerlijk over. In deze fase ‘vergeet’ Heeg om ruimer afstand van Makkum te nemen. Sterker nog Makkum komt via een knappe kopbal uit een corner op 1-1. Een goede diepe bal van Douwe wordt door goalgetter Jelger vakkundig met lobje over de keeper geplaatst en levert net voor rust een 2-1 voorsprong op.

Met Edwin (geroemd om zijn aanvallende impulsen) op rechtsback, Friso aanvallend op het middenveld en Hidde op linksbuiten als verse krachten starten we aan de tweede helft. Makkum start sterk aan de tweede helft en drukt Heeg ver terug op eigen helft maar Heeg geeft weinig tot niets weg. Helaas moet Friso al snel het strijdperk weer verlaten met een enkelblessure. Gevaarlijk wordt Heeg nog sporadisch al komt Makkum ook niet tot grote uitgespeelde kansen. In de slotfase is het vooral tegenhouden en hopen op een snelle counter. Mede dankzij goed keeperswerk van Hille houden we stand en kunnen we de 2-1 voorsprong over de streep trekken.

Al met al een goede teamprestatie waarbij iedereen keihard heeft gevochten.

Na afloop zien we Heeg 1 spectaculair met 5-4 van Tzummarum winnen en vervolgens draait Harm weer eens meerdere malen aan het draaiend rad. Wat een feest! 

Volgende week spelen we tijdens de ‘Jouster Merke’ uit tegen koploper Joure 3 met daarbij oud-Hegemer Johannes Elgersma. Eens kijken wie we vrij laten in de opbouw…… 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden