Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
3e elftal
Selectie | wedstrijdverslagen | Topscorers 2016/2017 | fotoalbum | Topscorers 2015/2016 | Topscorers 2014/2015 | topscorers 2013-2014 | verslagen 2015/2016 | verslagen 2014-2015 | verslagen 2013-2014 |
Wedstrijdverslagen seizoen 2013-2014:
 
 
 

45+ toernooi 7 x 7 bij H.J.S.C. op 30 mei 2014.

Het was weer zo ver en om 18:30 uur verzamelden wij ons allen op het parkeerterrein voor vertrek op de fiets richting Hommerts – Jutrijp voor het bovengenoemde toernooi. Piepend en krakend fietsen wij over het ons vertrouwde fietspad en ik keek en luisterde eens naar al die oude fietsen want … Het waren echter niet de fietsen die protesteerden maar de oude lijven, zou het wat worden?

 

Op het veld aangekomen kwamen we natuurlijk veel oude bekenden tegen, want die heb je op onze leeftijd en bij zo’n plaatselijk toernooi en in de box kwam ik naast Tjeerd Schrale te zitten. We hebben hem nog een contract willen aanbieden maar hij weigerde en zo speelden wij zonder de Schrale’s. Ook ons zangtalent ‘Dhr.Tekstra’ verkoos het om ‘met kennisgeving’ afwezig te zijn vanwege een zangklusje (o.a.45+ van Gurbe Douwstra op het repertoire) en ons laatste afzegging was een oud teamgenoot en ‘Heechspanning gast’ die na enige bietjes had toegezegd en vandaag ontnuchterd dacht waar begin ik aan, dus niet.

 

Balk 45+.

Wij gingen los tegen Balk en begonnen voorzichtig, nog geen reserves en dan moet er niets gebeuren want dan sta je maar met zes man in het veld maar het geluk was aan onze zijde.

Goed tikkend konden we het spel vrij breed houden zodat er plotseling in het midden voldoende ruimte voor Siep Vellinga was om op te stomen naar de doelman van Balk en die arme man mocht daarna vissen. Dit gaf vertrouwen en even daarna was het wonderlijk om te zien hoe Rob Bijlsma, aangespeeld op de achterlijn net naast het doel de bal er toch in kon krullen. Ook de volgende was mooi, nu vanaf de ander kant van het doel lepelde hij de bal hoog over de doelman het netje in. Thijs Veenstra zette de uitslag vast op 4 – 0 voor ons na een bal goed op zijn breed borst onder controle te brengen en beheerst in te schieten. Achterin waren het Luutzen de Jong Jaring de Boer en Epie Gerritsma die Balk bij Jan de Vries vandaan hielden vandaar die 0! Maar hadden wij niet te vroeg al ons kruit verschoten vroegen wij ons af toe we tevreden het veld af liepen.

 

L.S.C. 1890 45+.

Een wel heel oude ploeg, meet dan 100 jaar maar gelukkig konden de spelers nog een aardig potje voetballen. We zetten onze pas gearchiveerde extra spelers Auke van Netten (1*) en Salah al Mawdawy meteen maar in. De laatste moest al handje schuddend eerst langs al onze tegenstanders want het was zijn oude ploegje maar toen werd er gevoetbald. En dat dezen ze goed. Al vrij snel werden we uitgespeeld en de tegenstreffer was fraai maar voelde zuur.

We herpakten ons goed en zo kon het gebeuren dat er in het midden voldoende ruimte was voor Thijs Veenstra om alleen op doel af te gaan en zowaar de gelijk maker te maken.

Lang leek daarna de wedstrijd in een gelijk spel te eindigen maar met de fluit in de mond voor het eindsignaal zag de scheids dat Thijs Veenstra alleen op de doelman af ging deze omspeelde en languit de grasmat opzocht. Vermoeidheid dachten wij, strafschop vloot de scheid en in overtijd schoot Siep Vellinga deze onberispelijk in.

 

*1. Uit goed ingelichte bronnen heb ik begrepen dat bij opgave in januari dit jaar was bepaald dat de spelers op de eerste dag van die maand 45 moesten zijn om mee te mogen doen. Maar deze oude Hommertser (of zoiets) heeft het voorelkaar gekregen dat dat in de reglementen van vandaag stond ’45 op de dag zelf’. Als een klein kind met Sinterklaas zo blij was deze jongste speler van ons team.

 

Oudega 45+.

En zo konden het gebeuren dat in de laatste wedstrijd twee ploegen tegenover elkaar stonden die niet alleen buurdorpen waren maar ook beide alle twee de wedstrijden hadden gewonnen.

Onze coachen Jacky Reen en Rimmer Grondsma, beide ook 45+, hadden al bepaald dat een gelijkspel vanwege het doelgemiddelde voldoende was voor ons om de finale te halen en daar speelden we ook na. Controlerend spelend proberen we het wel maar in de afwerking ontbrak iets. Oudega loerde op de kansen die er ook kwamen maar voor ze bij Jan Vries waren was daar dan niet veel meer van over.

 

De Finale.

Vooraf aan de deze wedstrijd werd eerst gespeeld om de plekken 8 t/m 3 en wel als volgt:

Woudsend 45+  – Balk 45+                    2 – 0.

IJ.V.C. 45+       – L.S.C. 1890 45+         0 – 0 (0 – 1 na verlenging).

N.O.P. 45+       –- Oudega 45+              0 – 3.

En dan weet je dat onze gastheren en buren H.J.S.C. onze tegenstanders zijn. Eerst hebben ze nog geprobeerd om ons om te kopen, hebben ze ons onder druk gezet want op je eigen feestje de finale verliezen kan toch niet en ook is ons extra bier aangeboden maar ze vergaten dat wij gisteren ‘Heechspanning’ hadden dus wij wilden er om voetballen.

Ontzag voor elkaar zorgde voor een aftastende eerste helft waarin H.J.S.C. mocht aftrappen.

En al aftasten waren er aan beide kanten doel pogingen waar de doelmannen warme handen van kregen.

Op de helft van de 15 minuten speeltijd wisselen vanwege de lage zonstand en terwijl wij klaar stonden voor de aftrap viel de bal voor de voeten van Klaes Gerbrandy en die is van H.J.S.C. Tikkie naar voren naar zijn maatje, tikkie op doel en bal keren deed Jan de Vries onvoldoende en naar later bleek was de eindstand een feit.

Hierna kwam er nog een fraaie tweede helft, Heeg wilde het doelpunt, H.J.S.C. wilde niet verliezen en in een eerlijke partij bleven ze overeind. Na drie jaar eindelijk eigen toernooi winnaar en vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd heren!

 

De Feesttent.

Ondanks de vele regen van afgelopen dagen waren de velden goed bespeelbaar bij H.J.S.C. en voor de feesttent hadden ze nog een goed plekje gevonden waar de trotse H.J.S.C. spelers de hele avond met hun medaille om de nek rondliepen. En met welke speler van welk team je ook sprak, er waren deze avond geen verliezers, meedoen daar gaat het om en reken maar dat wij er volgende jaar weer zijn met nog meer gerijpte 45+ spelers.

 

De Politieauto.

In het nachtelijk duister, op de terugweg over het ons vertrouwde en slingerende fietspad zat de sfeer en nog steeds goed in. Al veranderde de fietsformatie bij het tegemoet komen van en plissieauto heel tactisch in ‘Voorlichtjes’ voorop. ‘Achterlichtjes’ achteraan en bij diegenen waar het licht al uit was in het midden en dan bedoel ik deze keer wel de fietsen. Piepende en krakende geluiden heb ik trouwens niet meer gehoord.

 

 

 
 

NOK 4 - Heeg 3  10 mei 2014

Na 3 weekenden noodgedwongen rust eindelijk weer een match voor Heeg 3. De ziekenboeg raakt weer een beetje leger en zo scheuren we met 14 man incl. Manus(je van alles) richting Gaasterland. Jan de V. kan trouwens nog post van het CJIB tegemoet zien. Ondanks dat de barbecue al klaar staat, is het geen fijn weertje. Maar het veld ligt er zoals altijd prima bij. Om 14.15 uur gaan we los en al gauw merken we dat het geen makkie wordt. Zijn wij nu zo slap of zij nu zo scherp? We hebben vanmiddag in ieder geval met een heel ander team te maken dan in Heeg. Peter krijgt nog een levensgrote kans maar daarna gaat het snel. De jonge honden zijn gretig en snel en al gauw kijken we tegen een 0-3 achterstand aan, een afstraffing dreigt. Vlak voor rust kan Rob na een mooie aanval in ieder geval de eer redden. In de rust spreken we af dat we feller moeten zijn als we er nog iets van willen maken. Wat volgt is een knotsgekke 2e helft. Daarom weet ik niet meer precies wie welke goal nou eigenlijk maakte. Al gauw maken we de 3-2 en is het zowaar weer een wedstrijd. Maar doordat we nu vol op de aanval spelen, is het houden en keren tegen hun pijlsnelle aanvallers. NOK herstelt al gauw de marge en het wordt dus 4-2. Vlak daarna scoort Heeg weer en is het 4-3. Dan wordt het 5-3 en lijkt het een verloren strijd. Maar Heeg vecht zich terug en vindt de aansluiting weer, 5-4. Vlak voor tijd is het de ingevallen Piet die de de keeper omspeelt en de gelijkmaker binnenschiet. De andere invaller Dirk maakte er twee en Thomas eentje. Maar terwijl de klok 4 uur slaat ruikt Heeg zelfs nog de overwinning en gaat daar ook vol voor. In de blessuretijd nog een uitbraak van de thuisclub en voorstopper Jacob moet ingrijpen of beter gezegd vastgrijpen. Dus een penalty voor NOK en deze wordt benut en dan is de wedstrijd afgelopen ennokken we toch nog met lege handen af.  Gezien de 2e helft was een punt verdiend geweest. In de kantine zien we nog een foto hangen van het team waar we eigenlijk tegen moesten. Een heel verschil toch. Volgende week thuis tegen kampioen SDS weer een nieuwe uitdaging. 

TvdM
 

Oudega 2 - Heeg 3 12 april 2014

 

De tassen konden weer in de bezemwagen van Rinse, dat betekent dus weer een uitwedstrijd per fiets voor Heeg 3. Dit keer richting onze westerburen Oudega. We missen nogal wat spelers: Jacob, Piet, Rimmer (blessure), Arjen (werk), Thomas en Peter (vakantie)|. Gelukkig wil Sander (jonkje) ons weer helpen en dus een selectie van 13 man. Ook is Rimmer er niet als coach en moet Jacky dus alleen de tactiek bepalen (niet zeure, voetballe). In de beginfase is Heeg, met de wind in de rug, de bovenliggende partij. Paulus (Messi) wordt randje buitenspel aangespeelt door Mark en kan vervolgens eenvoudig scoren. Niet lang daarna volgt een vrije trap aan de linkerkant genomen door Teade. Deze wordt feilloos achter de weifelende keeper gekopt. En wie maakte deze prachtige goal: een Oudega verdediger. Bedankt! Even later wordt Rob vrijgespeeld, hij omspeelt de keeper en zijn schuiver wordt door dezelfde oranje pechvogel tegen de touwen gewerkt. Maar de bal was al over de doellijn, volgens Rob. En zo staat Heeg na een halfuur op een riante 0-3 voorsprong. Vervolgens wordt de doorgebroken Thijs vastgehouden in de ‘zestien’, scheidsrechter Groeneveld ziet hier vreemd genoeg geen penalty in. Dan moet voorstopper Auke geblesseerd het veld verlaten. It Jonkje (met al 90 minuten in de benen) komt er voor hem in. De eerste de beste keer dat Oudega gevaarlijk is, is het ook een doelpunt. De Oudega spits is alert als Heeg verzuimt de bal weg te werken. De 2ehelft komt Siep erin en bij Oudega ook frisse krachten. Oudega is in de 2e helft, met de wind in de rug, de betere partij. Gevaarlijk wordt het eigenlijk amper, al moet Jan nog wel een keer gestrekt op een venijnig schot. De beste kansen zijn uiteindelijk via de counter ook nog voor Heeg. Siep biedt Johannes een kans voor open doel, maar hij schiet tegen de keeper op. Even later kan Johannes weer alleen op de keeper af maar schiet hij de bal veel te wild over. Zo blijft het 1-3 en schuift Heeg op naar de voorlopige 2e plek op de ranglijst. Na derde helft blijkt dat Rinse de tas van Auke ook mee naar Heeg heeft genomen, dus moet hij over Heeg naar Gaastmeer fietsen. Ook de fietssleutel van Sander ligt al in Heeg, gelukkig kan de fiets mooi achterin de bus van Luutzen, eind goed al goed.   

 

TvdM

 
 Balk 4 - Heeg 3  5 april 2014

Na de mooie overwinning op onze buren, de vierde overwinning op rij, reizen de Hegemers vol vertrouwen af naar Gaasterland. Balk 4 is een taaie tegenstander, die voor de winter in Heeg nog als winnaar van het veld stapte. De selectie telt veel blessures en pijntjes momenteel. Gelukkig kan interim coach Freerk vandaag beschikken over 2 A-junioren. Bob (2 Bobs vanmiddag) en Sander, 'jonkje' volgens JdV. Al gauw krijgt Thomas na een mooie actie een grote kans, maar treft het zijnet. Waar het vorige week zo makkelijk ging, gaat het vandaag erg stroef. Steeds komt Heeg een stap te laat en heeft het te maken met een tegenstander die ook wil combineren. Achterin heeft Heeg de zaken goed op orde en dus zijn de meeste kansjes toch voor Heeg. Met een brilstand gaan we de kleedkamer in, waar de frustraties over en weer worden uitgesproken, erg gezellig. Na de rust is het Balk dat de bovenliggende partij is. Een vlammend schot wordt nog prima gepakt door Jan. Halverwege de 2e helft is het wel raak voor de thuisclub, als uit een afgeslagen corner de bal in hoek wordt geschoten. De verwachting is dat Balk nu door gaat drukken, maar Heeg (met enkele verse krachten) richt zich op. Linksback Teade besluit maar eens ten aanval te trekken. Zijn afgemeten voorzet wordt door Rob prima tegendraads over keeper gekopt. Na de toch vrij onverwachte gelijkmaker is Balk er wat van af en krijgt Heeg zelfs nog kansjes op de overwinning. Maar dat zou teveel van het goede zijn geweest. Dan klinkt het eindsignaal van de zeer goede scheidsrechter. Heeg blijft ongeslagen na de winter, maar volgende week moet het tegen (het vast gebrande) Oudega beter.

TvdM

P.S. Er zijn mooie foto's gemaakt van de wedstrijd. Bekijk ze op de site www.vvbalk.nl onder 'fotoboek' 

29-03-2014

VV HJSC 3 – VV HEEG 3

 

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de derby tegen HJSC. Altijd een beladen en sportieve wedstrijd, sportief omdat iedereen elkaar goed kent(een  Heegermer die in Hommerts voetbald, en oud-Hommertsers die bij Heeg voetballen). Zomers trainen we ook samen, tot ieders tevredenheid. Beladen is het ook, want niemand wil verliezen, want dat moet je minstens een half  jaar aanhoren. Met zijn allen op de fiets naar Hommerts, om 13.30 vertrekken, behalve Jan, die  is al vooruit gefietst (kin ik mooi myn eigen tempo fietse, hoek my net yn ut swit te jeiien) keepers en linksbuitens………Aangekomen  op het sportpark oan it far, zit Sjackie en Mark al op ons te wachten. Ook Rinse is met een auto vol tassen gearriveerd, na iedereen te hebben begroet gaan we omkleden. We spelen vandaag zonder spits Dirk, die genoot van een weekendje center parks, Johannes geblesseerd, Freerk geblesseerd en Arjen moest werken. Dan de wedstrijd, er was veel publiek gekomen om deze topper te aanschouwen, zelfs SDS had een afvaardiging langs gestuurd. Bij winst van ons, is SDS eigenlijk  bijna kampioen. In het begin van de wedstrijd moesten we zoals meestal even zoeken wie waar staat, hoeveel spitsen hebben ze, hoe doen we het. Maar als het dan staat, dan staat het ook. We waren al snel de bovenliggende partij, en halverwege de eerste helft was het de keeper van Hommerts die de bal niet klemvast kon pakken, bij een vrije trap van Siep, en ik de 0-1 in de touwen kon schieten. Niet veel later  houdt keeper Jan volgens de scheidsrechter de bal te lang beet (de 6 sec. regeling) indirecte vrije trap, in eigen strafschopgebied) Deze wordt slim genomen door Sjoerd Tichgelaar, waar iedereen op een schot rekent, geeft hij een tikje breed/ vooruit op Ronald Yntema en   1 – 1. Dan rechten wij onze rug en beginnen we echt goed te voetballen, we creeren vele kansen uit mooie aanvallen. De 1 – 2 is dan ook uit het boekje, rondspelen, Thomas inspelen, achterlijn halen, voorzetten en Thijs komt inlopen, boem, doelpunt. Hjsc is van slag en wij gaan door, als Paulus zijn moeilijkste kans (bal uit de lucht plukken en meteen raakschieten) benut, dan is het 1 -3 en kunnen we theedrinken. In de pauze moet  fysio John vol aan de bak om de een en ander op de been te houden, ook gaan we wisselen, Mark voor Jaring en Sander voor Teade. De tweede helft is van een stuk minder niveau, wij wachten wat af, HJSC dringt aan met wat corners, maar krijgt geen echte kansen. Toch valt de 2 – 3 als Dennis v/d Molen de bal van een afgezwaaide corner op de pantoffel neemt. HJSC speelt alles of niets en wij krijgen steeds meer kansen, Piet onderkant lat bv. Als Siep de vierde van de middag maakt, 2 – 4,  is de wedstrijd gespeeld. En gaan we voor de derde helft. Een terechte overwinning deze keer voor ons, HJSC won terecht in Heeg, dus is alles weer eerlijk verdeeld. De derde helft was ook van een hoog niveau, het was erg gezellig, voor sommigen duurde de derde helft iets te lang zagen we op de Whatsapp voorbij komen. Hoort er allemaal bij, we kijken nu al weer uit naar volgend jaar.

 

No 6.Heeg 3 - Scharnegoutum 3  22-03-2014

Deze 3e wedstrijd in de 3e maand van het jaar om half 3 tegen het 3e van Scharnegoutum moest het 3e van Heeg proberen voor de 3e keer op rij de 3 punten te pakken. En we hadden nog wat recht te zetten tegen 'Skarnegay' de uitwedstrijd ging immers met 2-0 verloren. De scheidsrechter van vandaag lijkt trouwens sprekend op die we in Scharnegoutum hadden, alleen die draafde weleens, maar deze niet. Scharnegoutum is best een leuk ploegje en ze gaan scherp van start, waar de Hegemers duidelijk nog niet helemaal wakker zijn. Als we eenmaal wakker zijn gaat het een stuk beter. Na een misverstand bij de gasten, kan Thomas alleen op de keeper af. Hij twijfelt links of rechts om de keeper, dus gaat de bal recht vooruit en gelukkig door de benen van de keeper het doel in. De tegenstander is er een beetje af na dit doelpunt en ook de scheids moet het ontgelden, deze laat in vloeiend Sneekers weten hier niet van gediend te zijn. Op links wordt vervolgens Siep vrijgespeeld en hij schiet de bal fraai in de verre hoek. In het verslag van Scharnegoutum staat 'hun slimme nummer 7'. Nou slim is anders, maar wel een mooie goal. In de rust moet Freerk, die halverwege de 1e helft de geblesseerde Johannes verving, eruit door een knietje. Jaring, Messi en Rob komen erin, Thomas en Thijs gaan er ook uit. De tweede helft een gelijkwaardige strijd, met kansjes over en weer. Keeper Jan staat op zijn plek bij een gevaarlijk schot en aan de andere kant probeert 'stormram' Rob het met een lob over de keeper, die via de onderkant lat het veld weer ingaat. Vervolgens denkt Scharnegoutum te scoren maar het is buitenspel. Dus blijft het 2-0 en zo kunnen we moe maar voldaan onder de douche. Volgende week de topper tegen HJSC hopelijk kunnen we de goede reeks voortzetten.
   
TvdM  

Heeg 3 – EBC 2

 Vandaag de wedstrijd tegen  EBC 2, in Oosterzee hebben vele van ons, nog nooit, of bijna nooit gespeeld. Wel een lekker smûk veld met een nog smûkkerige kantine. Vandaag met een redelijke grote en fitte

Selectie naar Oosterzee gereisd. Marc kreeg een “ouwelulledag” en ook  Teade was  niet van de partij. Speler/coach Rimmer gaf Freerk de opstelling mee, en stapte vanwege zijn hernia maar weer op zijn fiets, vol vertrouwen dat we dit klusje ook zonder hem kunnen klaren. Onderweg druk telefoon verkeer ivm flitskasten langs de weg. De scheidrechter van dienst was een oude bekende, die heeft ons  bij VVI ook al eens gefloten, prima scheidsrechter trouwens, die ondanks zijn leeftijd het allemaal prima zag. Jaring en Arjen hadden de ski-latten weer omgeruild met hun voetbalschoenen, en stonden weer op hun vertrouwde plaats als laatste man, en Arjen weer als back . We begonnen vrij slordig aan de wedstrijd, veel balverlies, en een tegenstander die er bovenop zit. Wel waren we duidelijk de betere voetballende ploeg, waarbij we enige kansjes creëren. Het doelpunt valt echter uit een vrije trap, die door Siep met veel gevoel langs de keeper werd geschoten.    0 -  1!!!.  Veel langer  dan twee minuten konden we hier niet van genieten, want bij de eerste de beste tegenaanval scoorde EBC   1 – 1. Lekker is dat, gelukkig hebben wij een kopspecialist in ons team( want dit is geen toeval meer) Freerk, hij kopte een corner feilloos bij de tweede paal binnen: 1-2.

In de tweede helft moesten Piet en Freerk uit voorzorg gewisseld worden, ook Dirk kreeg rust. Thomas, Johannes en ondergetekende  kwamen er in, EBC begon fel aan de tweede helft maar na een mooie combinatie van Rob(ingevallen voor Paulus) en Thijs maakte Thomas  er al vlot 1 – 3  van. Daarna geloofde EBC het wel een beetje, en kregen we kansen,veel kansen, heeeel veeel kansen,en hele mooie aanvallen, maar scoren deden we niet meer. Dus floot de scheidsrechter om 15.45 deze sportieve wedstrijd af, zodat we de Smûke kantine op konden zoeken.

 

 

No. 6.

 

EBC 2 – Heeg 3       1-3                                                                             15-03-2014

 

Volgens de mail waren we gewaarschuwd dat EBC bestond uit schoppers en uit voorzorg had de verstuurder hiervan vrij genomen om naar het friese haagje met het mooie Abe stadion te gaan. Daar aangekomen in Oosterzee (en dus niet de buren Piet) werd al snel duidelijk dat het meer gezelligheid was dan andersom. Niet iedereen was helemaal fit, dus was het een spelletje de kreupelen zullen de blinden begeleiden. Met een bekende scheids, die ons ook bij de laatste wedstrijd bij VVI had gevloten, begonnen we aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat we hier niet hoefden te verliezen, maar je moet dan wel meer scoren dan zij. Na wat kansjes is het Thijs die er op een 20 meter van de goal doorheen loopt maar onderuit gehaald wordt en dus een directe vrijetrap. De keeper is nog druk bezig om de muur goed te zetten als de scheids toestemming geeft om de vrijetrap te nemen. Hierbij kan ik hem rustig in de vrije hoek inschieten en is het 0-1. Edoch een paar minuten later is het alweer 1-1 doordat de gebarentaal niet aankomt bij de blinden in het veld, dus kunnen we weer op nieuw beginnen. Nu is het Messie die op onbegrijpelijke wijze op links er doorheen slalomt en op onbegrijpelijke wijze onderuit gehaald wordt en dit op onbegrijpelijke wijze niet door de scheids wordt gezien, dus voetballen we lekker door. Iets later is het Thijs die met een corner Freerk zijn hoofd weet te vinden en is het 1-2 voor ons. Na de pauze is het een EBC die 5 minuten erg aanvallend begint, maar tot grote kansen leidt dit niet. Halverwege de eerste helft had ik al een andere tegenstander met tattoo en piercing bij mij gekregen, maar hij wilde niet te veel draven want hij was min op e beullig. Nu werd hem gevraagd of hij wat meer bij mij mee moest verdedigen want ik kon zijn vader wel zijn. Dit kon niet volgens hem want ik was niet de type voor zijn moeder. Halverwege de tweede helft werd het 1-3 voor ons door een goal van Thomas en was de wedstrijd gespeeld. Verder uit spelend en hier en daar wat kansen voor met name Rob, wordt Peter tot 2x onderuitgehaald en met een val alla Robben weet hij de vrije trap mee te krijgen. Ook deze zal er niet in gaan en blijft de eindstand op 1-3 voor ons.

Na een ieder te bedanken voor de sportieve wedstrijd krijg ik van de scheids als een vaderfiguur de complimenten voor mijn voetballen. Maar dit kan dus niet, want mijn moeder was niet het type van vreemdgaan.

 

Groet Siep.

 

 Heeg 3 - CVVO 5  8-3-2014

De eerste wedstrijd weer na de winterstop op deze heerlijke lentedag. Voor de heren op zekere leeftijd is het altijd weer even wennen. Gelukkig is er (door de meesten) doorgetraind deze winter, dus de conditie is aardig op peil. Heeg is in de beginfase de bovenliggende partij op het hobbelige A-veld. Er komen kansjes en halverwege de 1e helft ook een doelpunt voor Heeg. Na een mooie actie trekt Thomas de bal voor en dan is het Dirk, die (als ware hij een echte spits) voor zijn man komt en scoort. Heeg houdt het achterin (zonder Jaring, wintersport) dicht en geeft geen kans weg. Meteen na rust gaat het echter mis. Heeg krijgt de bal achterin niet weg en een Lemster profiteert en schiet de gelijkmaker binnen. Gelukkig voor Heeg komt het vlak daarna weer op voorsprong, als invaller Thijs de keeper met een geplaatst schot verrast. Na wat omzettingen heeft Heeg het weer aardig onder controle, al voetbalt CVVO een stuk beter dan voor rust.  Dit leidt tot onnodig veel paniek en geschreeuw bij sommige Hegemers. De 3-1 komt dus als geroepen, het is Piet die de bal in de verre hoek weet te prikken. Het is uiteindelijk pinchhitter Rob die de wedstrijd in het slot gooit, alleen voor de keeper blijft hij koel. De krachten bij de Hegemers zijn dan wel aardig weggevloeid en de (jongere) Lemsters kunnen hierdoor nog 1x scoren en dan klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter. Dit was vandaag Jan van der Heide die toevallig aanwezig was op het sportpark en spontaan aanbood te fluiten. Hulde voor deze clubman. De stijve spiertjes kunnen weer even in de rust, volgende week wacht EBC in Oosterzee. 

TvdM  

Heeg 3 - De Wâlde 3 30-11-2013

Na de nederlaag tegen SDS en een zaterdag vrij,
mochten de heren van het 3e weer in de wei.
Met op de bank twee halven en een heule,
gingen we voor de overwinning speule.
De Wâlde speelde in het vertrouwde geel en groen,
dus scheids Bijl besloot zijn gele shirt weer uit te doen.
Even later kwam hij terug in het zwart,
en kon de wedstrijd dan toch van start.
Al snel was het na een mooie bal van Piet,
Thomas die de keeper kansloos liet.
Heeg speelde de 1e helft best wel vet,
maar de ballen wilden niet in het net.
De Wâlde verscheen ook gevaarlijk voor het doel,
maar ze hadden niet het juiste balgevoel.
Thijs moest ook alweer afhaken,
en zo kon noodlid Dennis weer minuten maken.
De tweede helft zette De Wâlde aan,
en kwam Heeg soms onder druk te staan.
Ook Thomas moest geblesseerd uitvallen,
dus Rob mocht ook nog even ballen.
Terwijl De Wâlde aan de gelijkmaker dacht,
werd Dirk in de zestien ten val gebracht.
Scheids Bijl gaf Heeg terecht een strafschop,
en deze werd benut door invaller Rob.
De maan scheen al bijna door de bomen,
dus de tijd voor de derde helft was gekomen.
Geweldig was het vanmiddag zeker niet,
maar wel 3 punten en de groeten van Sint en Piet. 

Heeg 3 - Oudega 2  9-11-2013

Het blijven toch speciale wedstrijden, die tegen onze buren uit Oudega. Die wil je gewoon niet verliezen. Het zweet breekt Dirk daarom al tijdens het omkleden uit, dus hij gooit er vast een busje deodorant tegenaan (heel fijn geurtje). Beide teams zijn tot dusver met een wisselvallig seizoen bezig. Een wedstrijd die alle kanten op kan dus, zoals alle wedstrijden in deze (Mickey Mouse)competitie trouwens. Onder een waterig november zonnetje is het eerst even aftasten van beide kanten. Na een aantal goeie kansen (en dito reddingen) over en weer is het linkshalf Teade die halverwege de eerste helft Heeg op voorsprong zet. Zijn schot wordt nog aangeraakt door een oranjehemd en laat zo de keeper kansloos. Oudega, een jong team aangevuld met enkele ouwe rotten, komt echter al snel weer op gelijke hoogte. Een vrije trap wordt knap ingekopt buiten bereik van keeper Jan. Vlak voor rust is het oud-Oudega speler Jacob die Heeg weer op voorsprong zet. Thijs haalt verwoestend uit maar raakt de paal, de rebound wordt benut door Jacob. De eerste fase na rust zet Heeg er een tandje bij en Oudega heeft moeite om de bal in de ploeg te houden. Een te korte terugspeelbal op de keeper wordt onderschept door Dirk en hij maakt geen fout: 3-1. Waarschijnlijk raakte de verdediger bedwelmd door Dirk zijn licht erotische geur. Vervolgens speelt de goed ingevallen Piet zichzelf vrij en schiet de bal fantastisch in de kruising. De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar de Oudegaasters tonen veerkracht en de krachten bij de Hegemers beginnen wat weg te vloeien. Na een vlotte aanval weet de Oudega spits knap te scoren, maar veel tijd is er niet meer. In de laatste minuut nog een handsbal van invaller Marc, volgens Siepie binnen 'de 16'. De penalty wordt benut en meteen daarna klinkt het eindsignaal van deze sportieve match. Een mooi zege dus voor de equipe van Jacky Reen. De biertjes smaakten tijdens de nazit dan ook extra lekker. Stonden we 2 weken geleden nog 10e, staan we nu opeens 2e. Edoch, volgende week in Easterein een onvervalste topper tegen (het niet meer ongeslagen) SDS. 

TvdM

CVVO 5 - Heeg 3  2-11-2013

De zevende wedstrijd van het seizoen brengt ons 'op 'e Lemmer' voor de wedstrijd tegen de nummer laatst CVVO 5. Voorafgaand krijgen we nog even een potje (letterlijk) knokken te zien tussen de plaatselijke junioren en hun tegenstanders uit Sneek. Gelukkig gaat het er in onze wedstrijd een stuk sportiever aan toe. Al gauw blijkt dat we de bovenliggende partij zijn tegen de jonge Lemsters. Ondergetekende slingert de bal maar eens voor en het is Rimmer (net ingevallen voor de geblesseerde Thomas) die de bal erin weet te koppen. Vervolgens moet Rimmer er weer af met een blessure. En ja hoor, zijn vervanger Jacob scoort ook. Alleen voor de keeper weet hij een mooie aanval beheerst af te ronden. Valk voor rust wordt het zelfs 0-3 uit een corner. Het is Freerk die de bal geheel vrijstaand kan binnenkoppen. Na rust gaat Heeg door met goed voetballen. Al snel is het Paulus die, op aangeven van invaller Thijs, op 'Messiaanse' wijze zorgt voor de 0-4.
Dan vindt Siep het toch wel sneu worden voor CVVO. Hij geeft een splijtende pass door de verdediging (die van Heeg wel te verstaan) en de Lemster aanvallers weten wel raad met dit buitenkansje. Maar kort daarna maakt hij zijn foutje weer wat goed door de 1-5 erin te koppen (3 kopgoals vandaag!) Dan komt Auke erin voor de geblesseerde Paulus, maar deze invaller scoort niet... Heeg voetbalt de wedstrijd gecontroleerd uit en dan klinkt het eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter. Een goeie wedstrijd van Heeg en met name doordat de sfeer in het veld een stuk beter was dan de vorige keren. Volgende week dé derby thuis tegen Oudega, hopelijk zijn we dan allemaal weer fit en positief. 

TvdM 15

Na de 6-1 overwinning op EBC, mochten we nu naar Scharnegoutum, waar deze keer het derde op ons wachtte. Ondanks dat woensdag de  ene na de andere geblesseerd uit de training stapte, waren we toch redelijk compleet. Alleen Jan,  Rimmer en Piet konden echt niet meedoen. Wel waren er nog al wat “halven”, maar een paar” halven “maken weer een hele .Vorig seizoen heb ik het verslag van de wedstrijd tegen Flevo Boys geschreven. Wat in die wedstrijd voor Flevo Boys van toepassing was, gold nu voor ons: wij de bal, en zij de doelpunten. Kansen waren er  vooral in de eerste helft genoeg, maar geen doelpunten.

Wel twee keer een counter om de oren gehad. Er moet worden gezegd dat het tweede doelpunt wel erg mooi was ingeschoten, onze keeper Lennart was kansloos.  Zo mooi maakt Scharnegutum ze  waarschijnlijk niet iedere week, en dat troffen wij dan net weer! In de tweede helft de nodige wissels: Mark, Paulus, Johannes en Arjen erin, Thijs, Thomas, Freerk en Teade eruit. We werkten hard en deden ons best, maar het wilde maar niet lukken om te scoren. Nee,  wij zaten niet in een dipje, we waren inmiddels in een krater aanbeland. En…..het vele gezeur en gemopper op elkaar hielp ons ook niet echt vooruit! Het laatste kwartier kwam Rob er nog in en gingen we 1 op1 spelen. Ook dit leverde helaas niets op. Als laatste moet vermeld worden dat er bij gebrek aan een scheidsrechter, Rinse bereid was gevonden om te fluiten. Voor een kratje bier, dat dan wel weer. Rinse deed dit overigens prima. As. zaterdag hebben we vrij, daarna maar weer met frisse en vrolijke moed proberen uit onze krater te klimmen.

 

Nr. 6

 

 
Heeg 3- EBC 2  5-10-2013

Een onbekende tegenstander vandaag, de blauw-witten uit Oosterzee en Bantega. Na de zeperd van vorige week tegen Hommerts, is iedereen gebrand om de punten dit keer in de (nieuwe) tas te stoppen. Meteen de eerste aanval wordt beheerst afgerond door Rimmer. Volgens grensrechter Rinze exact na 42 seconden. Een flitsend begin, wat echter geen flitsend vervolg krijgt. De eerste helft worstelt Heeg met zichzelf, met het dramatische veld, en met de tegenstander die in een laag tempo acteert. Maar wederom is het aanvoerder Rimmer die zijn ploeg bij de hand neemt. Vlak voor rust verdubbelt hij de score met een mooie volley. De tweede helft schakelt Heeg een tandje bij en al gauw is het Piet die met een mooi schot doel treft, maar deze wordt afgekeurd omdat er blijkbaar iemand buitenspel staat. Dan is het tijd voor Thomas, om zijn eerste minuten van het seizoen te maken. Hij zorgt voor veel dreiging voorin en ook al gauw voor de 3-0. 
Omdat vaste keeper Jan tot de winterstop niet meer zal spelen door een slepende blessure, hebben we vandaag A-junior Marten onder de lat. Hij doet het prima maar kan niet voorkomen dat EBC van dichtbij de 3-1 maakt. Maar Heeg laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en het is de andere invaller, Rob die de 4-1 binnenschiet. Ook onze spits Dirk scoort dan eindelijk zijn 1e van het seizoen, altijd goed voor het vertrouwen. Het slotakkoord is voor Thomas die zijn 2e van de wedstrijd maakt en de eindstand bepaalt op 6-1. Een mooie uitslag waar we mee verder kunnen, volgend week uit naar Scharnegé. Altijd lastig. 

TvdM 

Heeg 3 - Woudsend 3  14-09-2013

Op deze regenachtige middag de eerste competitiewedstrijd voor het nieuwe derde (of het oude vierde). Een nieuw avontuur in de kelder van het amateurvoetbal de reserve 6e klasse. Een leuke klasse dat wel, met vele derby's erbij. Om te beginnen dus Woudsend. De warming up doen we in onze nieuwe warming-up shirts (bedankt Veenstra Schilders) maar helaas zonder ballen (bedankt Freerk). Na een drietal bekerwedstrijden waarin het met name tegenhouden was, blijkt al gauw dat we vandaag zelf het spel moeten maken en hoe moet dat ook al weer? Heeg start zeer voortvarend dat wel, al na luttele minuten is het Jacob die de bal er van dichtbij in weet te schuiven. Maar een minuutje later ligt de bal er aan de overkant ook alweer in. Woudsend blijkt te beschikken over een paar uitstekende en doelgerichte spitsen. Voordat wij daar achter zijn, staat het echter al 1-4. In een mum van tijd plaatst Woudsend een aantal messcherpe counters. Vol ongeloof kijken we elkaar aan, zijn wij nu zo slecht of zijn zij nu zo goed? Na een (om)wisseling hebben we het weer onder controle en kan Paulus Pieter (Messi) na een mooie aanval de 2-4 aantekenen. Na rust gaan we verder op zoek naar doelpunten met de invallers Rimmer en Siep (de metselaar) erbij. Na een halfuur wordt Thijs omver geduwd in de zestien en krijgen we een strafschop. Deze wordt zelfverzekerd opgeëist en benut door Jacob. Daarna gaan 1 op 1 spelen met Rob en Piet erbij. Thijs scoort maar het doelpunt wordt afgekeurd (buitenspel). Ook Woudsend scoort, maar keeper Lennert wordt daarbij omvergelopen, dus dat feestje gaat ook niet door. We komen dus niet verder dan 3-4, het moet (en het kan) veel beter, tot de volgende keer. 

Groet 'De Linksback' 
    

 
 

           

 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden