Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
3e elftal
Selectie | wedstrijdverslagen | Topscorers 2016/2017 | fotoalbum | Topscorers 2015/2016 | Topscorers 2014/2015 | topscorers 2013-2014 | verslagen 2015/2016 | verslagen 2014-2015 | verslagen 2013-2014 |

45+ toernooi 7 x 7 bij H.J.S.C. op 27 mei 2016.

Precies vier weken terug werd onze Jacob van der Goot 45 (Welkom bij de club) en nu mag hij meedoen aan het toernooi van H.J.S.C. En zoals gebruikelijk gaan wij daar op de fiets naar toe, hij ook, hij had er toen als 7 kilometer fietsen opzitten. Even dachten wij dat Hommerts ons niet wilde hebben, het fietspad leek bij de ‘Iendrachtswei’ afgezet met hekken maar we konden er tussendoor. Oudega was ons al voorgegaan.

Deze kwamen we daar ook als eerste tegen en we hebben eerst maar oud Hegemer Johan Altena en nu speler van Oudega 45+ gefeliciteerd met zijn vierenveertigste verjaardag van afgelopen woensdag. We hoefden trouwens niet tegen hun te spelen.

IJ.V.C. 45+ met oud Hegemer Tjeerd Schrale was onze eerste tegenstander en ze waren beter dan vorig jaar. Zij zorgden voor de eerste druk en het eerste gevaar. Rob Bijlsma zorgde voor het eerste doelpunt en die was voor ons. Dat was op het moment dat wij wat meer controle op de wedstrijd kregen. Toen het daarna door toedoen van Thijs Veenstra 2 – 0 werd was de wedstrijd gelopen. Jan de Vries, waarvan IJ.V.C. 45+ dacht dat hij gestopt was, hield de nul.

Hierna was Woudsend 45+ aan de beurt. Van vorig jaar wisten we dat dit ‘dreeg’ kon worden dus Rimmer Grondma dacht bij de eerste bal aanname meteen maar aan scoren. Bijna vanaf de achterlijn in de korte hoek, met wat hulp van de doelman, en we stonden al voor. ‘Dreeg’ werd het niet meer omdat vlot hierop onze ‘Benjamin’ scoorde. Rob Bijlsma mocht de 3 – 0 maken en daarna was Woudsend 45+ uitgespeeld. Rimmer Grondsma, kreeg hierna alle ruimte (en dat moet je hem niet geven) om door te lopen voor onze vierde. Achterin hield onze doelman, waarvan in de krant stond dat hij gestopt was, de nul.

L.S.C. 1890 45+, dus hééél oud, was de volgende en we wisten dat we aan een gelijk spel voldoende hadden voor de finale. Voorin wilden we wel, Salah Al Mahdawy al helemaal tegen zijn oude ploegje, maar het lukte niet helemaal. En langzaam werd het een wedstrijd voor de verdedigers. Epie Gerritsma bleef de spits uit de wedstrijd houden, Luutzen de Jong, spelend met de rem erop, verstoorde bijna iedere aanval en Jaring de Boer en Auke van Netten bleven attent controle op de verdediging houden. En Jan de Vries, waarvan iedereen dacht dat hij gestopt was, hield de nul.

De finale was bereikt en het leek erop dat we tegen Oudega 45+ plus moesten maar het werd H.J.S.C 45+. De laatste plaats was voor de Polder Boys welke alleen een leider hadden gestuurd en de zevende plek was voor Woudsend 45+.

IJ.V.C. 45+ en O.N.S. 45+ streden om de vijfde plek welke door een 3 – 0 voor IJ.V.C. 45+ was.

L.S.C. 1890 45+ verloor met 2 – 1 van Oudega 45+ welke derde werd op dit toernooi.

En toen nog de finale Heeg 45+ tegen H.J.S.C. 45 +. We waren scherp, zij waren goed en we moesten vol aan de bak, kansen over en weer, maar Jan de Vries stopte verscheidene ballen. Een verzorgde opbouw deed de bal bij Rob Bijlsma belanden die deze subtiel doorschoof naar de goed doorlopende Thijs Veenstra, recht op Klaes Gerbrandy af. De doelman van H.J.S.C. die er al een paar goed had uitgehaald maar dat deze keer niet voor elkaar kreeg bij deze bal. Het was voor het eerst in het toernooi dat we een gilletje gaven voor een doelpunt. H.J.S.C. 45+ gooide daarna alles op de aanval, Klaes Gerbrandy werd veldspeler en het werd behoorlijk druk bij ons achterin. De druk werd groot en in de aller laatste minuut was het dan toch nog zover. Maar het was Jan de Vries (waarvan heel H.J.S.C. 45+ gehoopt had dat hij gestopt was) die zich met ruim 60 jaar ervaring voor de bal gooide en deze al stoppend over de achterlijn schoof. De hoekschop die volgde leverde geen gevaar meer op en het toernooi was gewonnen. En dat was de laatste, Jan de Vries stopt met stoppen, het zit erop.

In de Feesttent werd ons als medegedeeld dat we ook volgend jaar weer welkom zijn en dat verbaasde ons een beetje na de:

Toernooiwinst van 2012 (Finale Heeg – IJ.V.C. 2 – 0).

Tweede plek van 2013 (Polder Boys waren eerste).

Tweede plek van 2014 (Finale Heeg – H.J.S.C. 0 – 1).

En de toernooi winst 2015.

En nadat we als kampioen waren gehuldigd volgde nog een kampioensfoto en diverse biertjes. Jacky Reen ontbrak toen al, hij had met alle 7-tallen gesproken, had alle wedstrijden gezien en vond dat het bedtijd was. De BBQ was goed en de terugweg verliep vlot ondanks de afzet hekken op het fietspad, zo halverwege Hommerts – Heeg.

Epie G.

VVI 5 - Heeg 3    3-0  zaterdag 14 mei 2016

De laatste wedstrijd van het seizoen op sportpark De Stripe. Altijd voor velen een weerzien met oude bekenden. Ook voor Jacky die lang geleden mooie tijden hier beleefde als hoofdtrainer. Maar we spelen niet tegen die ouden maar tegen de iets jongeren. Buien en harde wind teisteren het hobbelige b-veld, waar Heeg vanaf het begin moeite heeft met de tegenstander. Heeg probeert te voetballen maar er is veel balverlies. VVI voetbalt ook niet briljant maar is net iets beter en doelgerichter. Na ongeveer een half uur spelen ontsnapt een aanvaller van VVI en kan van dichtbij afronden. Het eerste echte gevaar van Heeg is op slag van rust, als Rob de bal van afstand de bal over de keeper heen schiet, maar de deklat raakt. Met 1-0 gaan we aan de thee. Voor Jan de Vries is het niet zomaar een bakje thee, maar het laatste bakje thee wat hij ooit zal drinken in de rust van een voetbalwedstrijd als actieve speler. In het kader van dit afscheid is eigenlijk het verdere verloop van de wedstrijd bijzaak. Jan had nog een paar ouderwetse reddingen in petto en moest voor de laatste keer vissen in zijn lange carriere. Iets waar de immer fanatieke Jan altijd een hekel aan heeft. Dan roept Jacky 'Skeids, wissel! tegen de 73-jarige scheidsrechter van dienst. Liggend in een kruiwagen met een bos bloemen gaat het 60-jarige clubicoon onder applaus voor de laatste keer van het veld. Velen binnen de club hebben met hem mogen spelen en trainen. Hij leefde voor zijn sport en stond meerdere dagen per week in weer en wind op het trainingsveld. Hij bereidde zich altijd tot in de puntjes voor op de wedstrijd en wist als geen ander zijn verdediging te coachen. Een sympathieke man die van een grapje houdt en bovenal een hele goede keeper. Maar de jaren tellen en het houdt een keer op, had hij al eerder besloten en vandaag is het dus zover. Tijd voor andere hobby's, lekker langs de lijn op zaterdag of tijd voor de vrouw (de Oasterdyk op). We zullen hem zeker gaan missen. Zijn vervanger Rob moet nog een keer vissen en dan zit het seizoen er alweer op. Tijd voor de zomerstop, andere dingen, maar volgend seizoen gaan wij gewoon weer de wei in.

Heeg 3 - Oudega 2   1-0  zaterdag 23 april 2016

De laatste thuiswedstrijd alweer en wel tegen onze westerbuur Oudega. De return van de eerste wedstrijd van dit seizoen. Op een doordeweekse avond in Oudega speelden we een van de mindere wedstrijden van het seizoen, we verloren terecht met 3-1. In het oranje vandaag weer oud-Hegemer Johan 'Kriel' (wy winne noait) die zijn ploeggenoten op de fiets vooruit gesneld is. Heeg is gebrand om revanche te nemen en komt goed uit de startblokken. Er wordt goed overgespeeld, terwijl Oudega het meestal via de lange bal probeert. Na ongeveer een kwartier spelen komt Heeg op 1-0 als topscorer Rob bij de 2e paal een mooie aanval weet af te ronden. Grote kansen volgen voor de voorwaartsen om de score op te voeren, maar scoren lijkt altijd makkelijker dan het is. De gasten laten aanvallend vooralsnog weinig zien, maar loeren op hun kansjes. We zijn er in de pauze dus nog niet gerust op. Met de nodige wisselingen in het team wordt het voetbal er in de 2e helft niet beter op. Maar ook Oudega gaat hier in mee en dus gaat het niveau van de wedstrijd omlaag. Heeg is nog dichtbij een doelpunt als Peter uit een corner op de lat kopt. Ook Oudega krijgt een grote kans, maar JDV redt de thuisploeg. De frustraties (wegens eigen onkunde?) nemen toe bij beide ploegen. Scheidsrechter Rinze besluit daarop wijselijk af te fluiten (een paar minuten te vroeg?). Zodoende blijven de punten in Heeg in een weinig verheffende derby. Positief is dat we voor het eerst dit seizoen de nul hebben gehouden. En dat we weer in het felbegeerde linker rijtje staan. Nu eerst 2 weekenden vrij en dan de laatste wedstrijd (met een afscheid?) in Idskenhuizen.

TvdM  

Oeverzwaluwen 4 - Heeg 3   7-1  zaterdag 16 april 2016

Dit zijn de minste wedstrijden om een stukje te schrijven. Maar eerlijk is eerlijk Oeverzwaluwen heeft gewoon verreweg de beste ploeg dit seizoen. Thuis werd al kansloos met 1-5 verloren. Dus reist het gehavende 'Tredde' (8 man ontbreken) met niet teveel illusies af richting 'De Sandobbe'. De gastheren leggen ons dan ook meteen de wil op. Ze proberen echter veel door het midden te combineren, met opkomende mensen. Omdat we de organisatie bij Heeg goed staat lukt dit niet echt en wordt het van afstand geprobeerd. JdV en het houtwerk staan voorlopig nog in de weg. De eerste goede aanval van Heeg is wel meteen raak door een kopbal van Rob. Lang kunnen we niet genieten van de verrassende voorsprong, een schot van afstand vliegt er nu wel in. En vlak voor rust een speler van de 'Sweltsjes' kapt ons halve elftal uit en scoort. Meteen daarna nog een goede kans voor Thijs maar hij schuift hem net voorlangs. De tweede helft een andere (Marc van  Hiel) tactiek, maar die is te ingewikkeld voor ons. Oeverzwaluwen, een mix van vedettes en jong talent, komt nu echt op stoom en al gauw volgt de 3-1. En er volgden er meer en zo wordt de 2e helft er een om gauw te vergeten. De teller stop uiteindelijk op 7.  De kopjes maar weer omhoog en op naar de derby tegen Oudega.

TvdM

Heeg 3 - Sleat 3   6-3   zaterdag 9 april 2016  

'Mem, ik bin sa benaud foar de duvel fan Sleat' luidt een Fries volksliedje. De duvel speelde vandaag echter voor Heeg en kwam uit het OHH doosje. Wegens een aantal afmeldingen mocht B-junior Rick vandaag met omke Peter meedoen bij de ouwe lullen. Hij mag eerst plaatsnemen op bank bij Jacky. De wedstrijd op deze zonnige april middag staat onder leiding van scheidsrechter Wittermans uit Hommerts. Beide ploegen hebben er zin in en leggen aardig voetbal op de mat. Sleat heeft een ervaren ploeg en ze kunnen elkaar goed vinden. Na een kleine overtreding op Teade, fluit de scheids, maar hij wijst de verkeerde kant op. Sleat loopt dus naar voren maar Piet neemt slim de vrije trap op Thomas, die alleen op de keeper af kan en scoort. De Sleat spelers zijn hier niet blij mee, zeg maar. Even later verdubbelt Thomas de score uit een voorzet van Paulus. Nu gaat Sleat er tegen aan en een afstandschot gaat via de handen van JDV in het doel. Nog voor rust wordt het ook nog 2-2 uit een prima aanval van Sleat. In de pauze zijn we er niet gerust op en balen we van de weggepoetste voorsprong. De tweede helft lijken de gasten hun kruit wat te hebben verschoten (daar zijn ze goed in die Sleattemers). Terwijl Heeg zijn geheime wapen (Rick) in de spits heeft gezet. Al snel zorgt hij van dichtbij voor de 3-2 na een misverstand in de Sleat verdediging. Heeg is nu duidelijk de betere en weer is het Rick die zich laat gelden en zijn tweede maakt. De op dreef zijnde Paulus trekt weer ten aanval dan klinkt het plots: 'Messi! Leg klaar!' Prompt legt hij de bal terug en voorstopper Thijs jaagt de bal onhoudbaar binnen. Toch blijft het oppassen voor de sterke aanvallers van Sleat. Dat blijkt wel als een van hen een voorzet van rechts behendig binnen prikt. Toch weer wat spanning, maar niet lang, want Rick schiet even later prachtig zijn derde van de middag erin. Drie keer scoren, omke Peter doet er ongeveer 20 jaar over. Moe maar voldaan stappen we onder de douche, zelfs Khudhur, in een mooi witte Ronaldo onderbroek. Prrrrr.

TvdM

W.P.B. 4 - Heeg 3   3-1  zaterdag 2 april 2016

Na een gelijkspel tegen koploper QVC en een overwinning op Hielpen, nu de taak om in Sneek de ongeslagen status sinds december 2015 te behouden. W.P.B. 4 is een jonge en sympathieke ploeg, maar tegelijkertijd een ware angstgegner voor It Tredde. Thuis werd destijds kansloos met 7-0 verloren. Maar de ploeg is opgebloeid en laat dit ook zien in de eerste helft, want de gastheren worden zo'n beetje weggetikt. Het scorend vermogen laat echter weer te wensen over. Zo worden grote kansen om zeep geholpen, ligt de keeper in de weg en wordt een doelpunt afgekeurd wegens hinderen van de keeper. Uit het niets, nou ja via de kont van Messi, gaat het eerste schot van Wee-pee-bee er meteen in. Een domper voor Heeg, maar in de rust is er nog alle vertrouwen in een goede afloop. Meteen vanaf de aftrap een grote kans voor Robin (Rattie) maar de keeper redt wederom. Daarna gaat het in korte tijd mis. Een bal valt tussen de verdediging en JdV en een van hun snelle aanvallers is er als de kippen bij om te scoren. Vlak daarna een schot dat wordt gekeerd door JdV, maar weer is WPB alerter en de rebound gaat er alsnog in. Een hopeloze achterstand, maar Heeg begint weer te voetballen wat moet het anders. WPB beperkt zicht tot verdedigen en loert op de counter. Na een goede aanval is het Robin die nu wel knap afrond en de 3-1 aantekent. Aan de andere kant gevaarlijke counters, waarbij de paal en Jacob redding brengen. Dan fluit de 71-jarige scheidsrechter (wij zijn nog broekies) voor het einde van de wedstrijd. Daarna een biertje in hun kantine (de doppen gaan in de oud-ijzer bak) en weer op naar het zonnige Heeg. Met gemengde gevoelens dat wel, goed gespeeld maar geen punten. 

TvdM 

De Walde 3 - Heeg 3   2-11   zaterdag 12 maart 2016

Op het 'briefje' maar liefst 19 man voor de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager De Walde. De zaterdags om diverse redenen nog maar 14 man. Een mooi aantal om mee te beginnen op een zonovergoten sportpark It Waldstreffen. Al snel werd duidelijk dat we niet een al te lastige wedstrijd zouden krijgen. Rob zorgde (geloof ik) al binnen een paar minuten voor de 1-0 en daarna nog meer doelpunten, even denken, van Piet, Thijs, Thomas en onze top spits Dirk maakte er zelfs twee. Ook was er een kleine ramp voor Dirk. Een schot van Piet vloog over het vangnet, pardoes op de motorkap van Dirk zijn enorme BMW, waar hij zo trots en zuinig op is. Na de wedstrijd bleek er dus een deukje in de motorkap te zitten. Hoe moest hij dit Monie nou weer uitleggen? Ook was er een vroege wissel van Rob, niet omdat hij slecht was, maar omdat zijn schoen bijna doormidden lag. Gelukkig had hij nog een paar reserve en kon hij de 2e helft er weer in. De ruststand was dus 0-6 voor Heeg, wat een weelde. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Heeg mocht rustig het spel maken en (nog) geen serieus werk voor JdV, onder toeziend oog van zijn dochter. Dirk beleefde trouwens zijn 'ontmaagding' als grensrechter. Dit ging prima, volgende week maar weer even? De mannen van het electronisch scorebord konden weer flink aan de bak. De score werd opgevoerd door Piet, Rimmer, Rob, Paulus Pieter en Ed (van De Walde). Het scorebord ging echter niet verder dan 9, dus op een gegeven moment stond het weer 0-0. Even later zelfs 1-0 en op het laatst 2-1. Na 85 minuten vond de prima scheidsrechter het welletjes. Een ongekende wedstrijd voor Heeg 3, nog nooit zoveel gescoord en nog nooit zo weinig gezeurd. Volgende week moet blijken wat het waard is, dan komt koploper QVC op visite. Ook in Heeg bij het draaiend rad trouwens was er veel succes voor de mannen van het 3e.  Er zijn kiekjes gemaakt van de wedstrijd, zie deze link: http://kykjesstudio.nl/12-03-2016%20De%20Walde%20III%20Heeg%20Portas/index.html . Wat een knappe kerels.

TvdM

NOK 4 - Heeg 3  1-4   zaterdag 20 februari 2016

De velden in Oudemirdum kunnen altijd veel hebben dus mocht Heeg 3 vandaag weer los voor de competitie. We vertrekken met wat vertraging richting Gaasterland, want er moesten nog wat auto's aan de lader. Met een aantal trainingen en een oefenpot tegen IJVC (6-1 winst) moeten de mannen van Jacky Reen er klaar voor zijn, zou je zeggen. Maar binnen de minuut ligt hij al in het netje achter JdV. Na een misverstand in de achterhoede, kan een NOK-speler zo doorlopen en raak schieten. Heeg schrikt wakker en pakt het initiatief. Een serie aardige kansen volgen maar het vizier staat (nog) niet op scherp. Maar een doelpunt kan niet uitblijven en onze 'spits' Dirk zorgt koppend voor de gelijkmaker. Achterin blijft het oppassen voor de snelle spitsen van NOK, maar iedereen is bij de les. Nog voor rust komt Heeg op voorsprong als spelverdeler Piet van afstand knalt en de keeper verrast. Met een goed gevoel gaan we aan de thee. Meteen na rust is het invaller Rob die de lat raakt. Na een harde overtreding op Piet moet een speler van NOK met geel 10 minuten afkoelen. Heeg weet hier niet van te profiteren. Dan een magisch moment, waar nog lang over nagepraat zal worden: Peter scoort! Voor het eerst in jaren en ook nog wel met het hoofd. Eigenlijk zou hij meteen moeten stoppen met voetbal, maar dat moet nog maar niet. Dus denkt de onvermoeibare Arjen, wat Peter kan, kan ik ook. En na een mooi uitval stift hij de bal beheerst binnen. Het feest is compleet voor Heeg 3. Het begint harder te regenen en als zelfs Arjen moe is, is het mooi geweest en fluit de prima scheidsrechter af.  Moe maar voldaan onder de warme douche, een biertje in De Skelp, op naar Heeg, lekker nazitten, een kratje bier van de jarige Auke en zondags allemaal zo stijf als een plank: Heerlijk! het voetbalseizoen is weer begonnen.

TvdM       

Heeg 3 - Workum 4  5-1  zaterdag 12 december 2015.

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Hopelijk kunnen we de toch matige eerste seizoenhelft positief afsluiten. Langzaam aan komen er weer spelers terug van blessures. Vanwege droevige familie omstandigheden deze week bij Auke en Jacob, hebben we een minuut stilte voor de wedstrijd. En dan is het weer tijd voor een van de mooiste bijzaken van het leven: voetbal. Het is eerst aftasten, Workum die het moet hebben van snelheid en Heeg van de driehoekjes. Die driehoekjes waren er toch wat te weinig dit seizoen, maar vandaag waren er weer genoeg. Het jonge Workum komt echter op voorsprong als de snelle linksbuiten ontsnapt en zijn voorzet knap wordt afgerond. Kort daarna is het alweer gelijk als Siep op aangeven van Rob van dichtbij binnen kan tikken. Heeg gooit er een schepje bovenop en komt al gauw op voorsprong, dit keer is het Rob zelf die trefzeker is. Voor rust wordt het zelfs 3-1 door een doelpunt van Piet. Wat een weelde voor de ploeg van Jacky Reen, die de heenwedstrijd in Workum op het tandvlees een puntje haalde. In de rust de nodige wissels die het spel van Heeg er niet beter op maken. Workum zet aan maar het doelpunt valt aan de andere kant. Het is Thomas die een vrije trap verrassend in de korte hoek schiet, waar iedereen een voorzet verwacht. Een grote marge dus voor blauwhemden en mokerslag voor de roodhemden. Na lang blessureleed mag Peter dan ook nog een halfuurtje spelen. Workum geeft veel ruimte weg nu en Heeg krijgt kansen om de score op te voeren. Voorstopper Arjen ruikt zijn kans en soleer richting het Workummer doel. Zijn schot belandt helaas op de deklat. De bal ketst terug het veld in voor de voeten van invaller Bob. Hij controleert de bal en schiet de bal tegen de touwen. Zijn eerste doelpunt en daar is hij erg blij mee. Het regent inmiddels en het is half donker als scheidsrechter Wittermans affluit. Maar voor Heeg 3 schijnt de zon en we kunnen met een opgeheven hoofd de winterstop in.

TvdM


EBC 2 - Heeg 3  1-1   zaterdag 5 december 2015

Een gelijkspel tegen EBC 2 (zat). Had er meer ingezeten of ben je blij met een punt?
Welke speler was de uitblinker? Deze vragen mailde Voetbal.nl mij zaterdag. Tja, ik kan deze vragen helaas maar half beantwoorden. Ik speelde maar een helft namelijk. Daarna snel douchen en weer in de auto, omdat die goeie ouwe man 's middags bij ons langs kwam.  De eerste helft speelden die andere ouwe mannen eens een keer niet voor Sinterklaas. Dat er geen tegentreffers kwamen was vooral te danken aan Jan de V, die een paar ouderwets puike reddingen verrichtte. Op de tweede vraag kan ik op basis van de 1e helft dus antwoorden: Jan de V. De straffe wind blies recht over het veld. EBC, met de wind in de rug, dus een aantal keer gevaarlijk. Aanvallend stelde Heeg hier bitter weinig tegenover. Op de eerste vraag kan ik op basis van de 1e helft dus antwoorden: Ja, ik ben blij, er had niet meer ingezeten. Hoe het tweede bedrijf echter verliep, geen idee. Alleen 2 berichtjes op de groepsapp: '1-1 gespeeld' en 'Gelijkmaker van Thomas'. Het negende punt is binnen, volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Workum 4. Wellicht dan weer een heel verslag. 

TvdM

Heeg 3 - Oeverzwaluwen 4  1-5  zaterdag 28 november 2015

Na de spectaculaire remise van vorige week tegen Hielpen (4-4, na 4-0 achterstand) alweer de elfde wedstrijd voor Heeg 3. Tegen het enige team waar we nog niet tegen gespeeld hadden, en niet de minste: koploper Oeverzwaluwen 4. Door de vele blessures en afwezigen was er van te voren al niet teveel vertrouwen in een goede afloop. Na een seconde of 15 is deze hoop al bijna vervlogen, als hun eerste de beste aanval meteen achter keeper Jan belandt. De rest van de eerste helft heeft Heeg de tegenstander redelijk onder controle. Al gaat dit soms met hangen en wurgen, de rust wordt met een 0-1 achterstand gehaald. Na rust een sterker Oeverzwaluwen met goeie invallers. De 'Sweltsjes' beginnen zich thuis te voelen op het drassige wetra veld. De ene na de andere vliegt erin. Met name de 0-5 een wonderschone stiftbal, die je op ons niveau (bijna) nooit ziet. Heeg krijgt ook een paar grote kansen. De grootste is voor Dirk,  maar van dichtbij presteert hij het de bal over te schieten. Het slotakkoord is wel voor Heeg. Invaller Robin knalt de bal vanaf de rand zestien in de kruising. Een afgetekende nederlaag tegen, wat mij betreft, de beste ploeg van deze competitie.

TvdM

Sleat 3 - Heeg 3  1-3  zaterdag 14 november 2015

Vorige week kreeg Heeg 3 een flinke oorwassing (0-7) van WPB. Voor het team is het zaak de scherven te rapen en snel het plezier terug te vinden. Dat moet dan maar gebeuren op het sportpark It Krûdfjild in Sloten. Vandaag door diverse afmeldingen een gehavend Heeg 3 met dus niet al teveel zelfvertrouwen. Heeg gaat echter prima van start en na enkele minuten gaat de bal al op de stip, na een overtreding op Marius. Rob eist de bal op en schiet hem beheerst in de hoek. Lang kan Heeg niet van de voorsprong genieten. Vanuit een scherpe counter komt de bal perfect voor en wordt de bal binnengekopt. Wat een domper weer voor de enthousiast spelende Hegemers. Na een afgeslagen corner komt de bal bij ondergetekende, gehuld in het magische nr. 7 shirt (Siep had een date?). Hij (ik dus) neemt de bal mee en vanaf de rand zestien jaagt hij de in de kruising. De vernieuwde voorsprong wordt daarna met verve verdedigd. Helaas zonder laatste man Jaring. Hij wilde ook scoren maar kwam daarbij raar in botsing. Zijn vervanger Auke deed het prima, ondanks een misverstandje met linkshalf Messi. Voor rust volgen er nog grote kansen voor o.a. Rimmer en Rob. Dit moeten we niet meer uit handen geven. Na rust met Thomas en 'Zijlie' erbij, meer snelheid in de ploeg. Er ontstaat ook veel ruimte omdat Sleat op zoek gaat naar de gelijkmaker. Uiteindelijk zo'n 10 minuten voor tijd valt de beslissende 1-3. Invaller Khudhur kan van dichtbij raak schieten. Een glorieus moment voor hem, zijn eerste doelpunt! Zonder grote problemen kan Heeg de overwinning over de streep trekken. Eindelijk de eerste driepunter en nog belangrijker, het plezier was vanmiddag in ieder geval weer helemaal terug. En met stip gestegen naar de 10e plek!

TvdM


QVC 3 - Heeg 3   4-2   zaterdag 31 oktober 2015

Een keer in de zoveel tijd moet je weer naar die uithoek, de tepel fan Fryslan's memmeboarst. Dat klinkt fijn, maar vaak waait het dan hard, is het koud, zijn de tegenstanders stevige kerels en tevens een kop groter. Bijna altijd ga je het schip in. Alleen vandaag is het heerlijk voetbalweer, zou het dan toch? Die eerste overwinning voor Heeg 3. Tot nu toe blijkt de competitie pittig. De tegenstanders taaier dan vorig seizoen of zijn we zelf minder geworden? Beginnen de jaren te tellen? Het zit vaak ook niet mee. Zo ook vanmiddag, als keeper Jan de bal keert maar niet kan pakken.Vorig seizoen ging de bal dan over de achterlijn of de zijlijn of naar een rood-witte. Maar nu precies voor de voeten van een QVC'er die daar wel raad mee weet. Dit terwijl Heeg best goed aan de wedstrijd is begonnen. Dat wij 2e van onder en zij 2e van boven staan is nog niet te merken. Arjen is er weer eens bij en het leidersduo heeft hem verrassend genoeg op de linksvoor gezet. Dit pakt goed uit. Na een verzorgde aanval is Arjen zijn bewaker te snel af en de voorzet wordt door Thijs binnen gewerkt. QVC, een jong team aangevuld met wat ervaren krachten, speelt slim en zoekt vaak de combinatie door het midden om zo door de verdediging te snijden. Dit lukt een paar keer maar Jan staat op zijn post. Heeg komt er uit via een snelle counter en weer is Arjen er vandoor. De voorzet is op maat en voor en Paulus (Messi) rondt het beheerst af. QVC blijkt trouwens ook een Messi in de gelederen te hebben, hmm origineel. QVC lijkt wat van slag maar toch kunnen ze voor rust de gelijkmaker produceren, 2-2. Een bekende uitslag, zou het dan toch weer? De 2e helft is QVC de betere en komt Heeg er maar moeizaam uit. De thuisploeg scoort de 3-2 dan ook. Na een terugspeelbal is het Jan die als een jonge God twee aanvallers het bos in stuurt, dit tot grote vreugde van Jacky. Rob krijgt nog een mooie kans op de gelijkmaker. Maar het wordt helaas ook nog 4-2 en dan is het gespeeld. Na een oogstrelende slalom van Piet door de QVC verdediging komt de bal bij Khudur. Maar hij schiet deze niet te missen kans over. Dan klinkt het eindsignaal van de goede scheidsrechter. En dus blijven de punten zoals wel vaker in Staveren. 

TvdM

Heeg 3 - VVI 5    2-2   zaterdag 24 oktober 2015

Voor deze wedstrijd worden we op de foto gezet door 1e elftal trainer Marcel Priem (van alle markten thuis). Het resultaat is inmiddels te vinden op de website. Vandaag dus inhalen tegen VVI. Een aantal weken terug hadden ze te weinig, nu ook maar met slechts 12 man in Heeg. De eerste helft voetbalt Heeg iets makkelijker, maar kansen creëren blijft een terugkerend probleem. De beste kansen zijn eigenlijk voor de oranjehemden. VVI heeft best een leuk team. Helaas moeten ze de eerste helft 2 blessures incasseren, dus moeten ze een tijdje met zijn tienen spelen. Gelukkig keert een van beide spelers terug en wordt het weer elf tegen elf. De tweede helft met invaller Jelger moet het toch lukken die eerste overwinning. Maar zoals wel vaker valt het eerste doelpunt aan de andere kant. Een afgemeten voorzet wordt door de sterke VVI spits bij de 2e paal prima raak gekopt. Gelukkig wordt het als snel weer gelijk als Jelger de bal van dichtbij achter de keeper weet te werken. Beide partijen gaan voor de overwinning en krijgen grote kansen. Weer zijn het de gasten die op voorsprong komen, maar weer kunnen ze niet lang genieten. Een uitval van Heeg wordt doeltreffend afgerond door wederom Jelger: 2-2. VVI lijkt moegestreden en Heeg ruikt de overwinning. Invaller Khudhur krijgt een enorme kans, maar voor open doel schuift hij de bal naast. De andere invaller Rimmer raakt in de laatste minuut nog de lat. Voor de vierde keer in zes wedstrijden spelen we 2-2, een leuke uitslag maar het levert maar 1 punt op steeds. Het positieve is dat we op doelsaldo De Wâlde voorbij gaan en dus niet meer laatste staan. Volgende week wacht hoogvlieger QVC, de slag om Stavoren, we zien wel waar het schip strandt.

TvdM 

Heeg 3 - De Wâlde 3   2-2    zaterdag 17 oktober 2015

Twee weken terug een afgetekende nederlaag (1-4) tegen NOK en vorige week te weinig spelers om tegen Hielpen aan te treden. Het is voorlopig nog geen florissant seizoen voor Heeg 3, dat nog steeds wacht op zijn eerste overwinning. Dus moest het afgelopen zaterdag maar gebeuren tegen De Wâlde, ook bepaald geen hoogvlieger. Achteraf blijkt dat ze eigenlijk maar 8 man hadden. Gelukkig is hun tweede afgelast, zodat we toch los kunnen. Dit betekent wel dat het gehavende Heeg vol aan de bak moet. De eerste fase van de wedstrijd is leuk en gaat gelijk op. Heeg heeft iets beter veldspel, maar de gasten komen er een paar keer gevaarlijk uit met hun snelle aanvallers. Na ongeveer een half uur spelen komt De Wâlde op voorsprong. De goal komt letterlijk uit de lucht vallen. Een inzet van hun rechtsbuiten wordt aangeraakt door een Hegemer, de bal vliegt omhoog en dwarrelt heel apart over de mistastende JdV. Een ongelukkige rentree voor hem dus. Heeg is even van slag maar herpakt zich weer. Een mooie aanval komt uit bij Rob maar zijn volley gaat rakelings over. De 2e helft maakt onze Irakese vriend Khudhur zijn debuut in Heeg 3. Na slordig balverlies komt de rechtsbuiten van de Wâlde alleen voor doel, maar hij krijgt zoveel tijd dat hij begint na te denken. Uiteindelijk schiet hij, maar Jacob kan redding brengen op de doellijn. We gaan voor de gelijkmaker en met name Marius werkt zich een slag in de rondte. Heeg krijgt loon naar werken als rechtshalf Dirk de bal prachtig achter de keeper volleert. Achteraf blijkt dus dat masseuse Jenkelien zo hard heeft gewreven dat zijn voeten nu eindelijk recht staan. Heeg wil de eerste driepunter maar krijgt zo'n 10 minuten voor tijd het deksel op de neus. Een snelle aanval wordt door de gasten onhoudbaar afgerond en dus lijken we met lege handen te eindigen. Maar ja, die Dirk met zijn rechte voeten, zorgt persoonlijk voor de gelijkmaker. Hij krijgt de bal, neemt hem mee richting doel en schuift de bal beheerst langs de keeper. Niet lang daarna het eindsignaal van de goed leidende en kersverse achteroom Rinze. Helaas weer geen overwinning, maar toch wel een puntje om te koesteren.         

TvdM   

Workum 4 - Heeg 3  2-2   zaterdag 26 september 2015

Vandaag weer eens op bezoek bij de 'Brijbekken'. Omdat Jan nog steeds geblesseerd is en Heeg 2 blijkbaar geen keeper kan afstaan, rechtsback Freerk tussen de palen. De wedstrijd staat onder leiding van onze oude bekende flierefluiter. Het lijkt een zware wedstrijd te worden op het Workummer kunstgras. Workum 4 is een jong en afgetraind gezelschap (vergeleken met ons). Toch zijn we voetballend zeker niet de mindere. Een overduidelijke overtreding op Thijs in de zestien, ontgaat de arbiter blijkbaar, dus geen penalty. Aan de andere zijde wordt er niet goed ingegrepen en kan Workum via de binnenkant paal de 1-0 aantekenen. Heeg blijft rustig doorvoetballen en het is Rob die een goede aanval met de gelijkmaker weet te bekronen. De tweede helft begint rampzalig als invaller Marc de bal pardoes inlevert bij een aanvaller van Workum, die zo richting het doel en scoren kan. Workum heeft er in de rust een paar gewisseld en is er niet minder van geworden. Zouden ze een paar van het (vrije) 2e geleend hebben? Gelukkig worden we ondersteund door Jaring zijn vrouw, dochter en zijn kersverse skoansoan Lammert uit Workum. Heeg heeft zijn handen vol maar strijd voor wat het waard is. Ook Freerk geeft geen krimp en houdt zijn doel verder prima schoon. Heeg krijgt ook nog goede kansen maar de wedstrijd loopt tegen zijn einde. Als Marius natrapt en er 10 minuten uit moet, wordt het helemaal een moeilijk verhaal. Sierd speelt ook met vuur als hij zijn ergernis over de leiding niet voor zich weet te houden. Maar een paar minuten voor tijd is het Marc die zijn eerdere fout helemaal doet vergeten. Zijn kopbal van dichtbij dwarrelt heerlijk langzaam in het hoekje. De Workummers willen dat de scheids de goal afkeurt, maar daar is helemaal geen reden voor. Het strijdende Heeg 3 pakt zodoende op de valreep een verdiend punt. De gastheren zijn danig gefrustreerd hierover en weigeren ons de hand te schudden. Maar wat kan ons het schelen, het is mooi weer en het biertje smaakt vandaag extra lekker. 

TvdM

Heeg 3 - EBC 2  2-2    zaterdag 19 september 2015

Op deze mooie zaterdagmiddag de eerste thuiswedstrijd voor it Tredde dit seizoen. Een aardige lijst van afwezigen vandaag om diverse redenen. De opvallendste afwezige (maar wel supporter) vandaag is keeper JdV. Door een blessure voorlopig uit de roulatie. Dus wordt er een beroep gedaan op Hille G., die net zijn wedstrijd met It Twadde winnend had afgesloten. Dus even een stuk oranjekoek in de bek en weer aan de bak. Het is eerst van beide kanten aftasten. EBC blijkt toch een stugge ploeg met een aantal aardige voetballers er tussen. Kansjes volgen over en weer. Heeg voetbalt net als tegen Oudega weer vrij moeizaam. Opgelucht zijn we dan ook als een knappe uithaal van Thijs in de kruising belandt. Maar Heeg blijft moeite houden met de gasten, met name met de opkomende en inschuivende verdedigers. Maar met een 1-0 voorsprong wordt de rust gehaald. Met een paar frisse krachten en wat omzettingen gaan we voor de overwinning. Zo maken Bob en Marc (voor de licht geblesseerde Jaring) hun eerste competitie minuten van het seizoen. Maar al gauw gaat het mis, als de EBC spits profiteert van onoplettendheid in de Hegemer verdediging en van dichtbij scoort. En het wordt nog erger, de maker van het eerste Hegemer doelpunt staat aan de basis van het tweede tegendoelpunt. De bal wordt zomaar ingeleverd bij de tegenstander, terwijl iedereen naar voren loopt. EBC kan er dus vandoor richting Hille, die in eerste instantie nog redt, maar uit de rebound wordt er alsnog gescoord. Heeg blijft moeizaam voetballen, maar een mooie voorzet van Siep wordt door Rob op waarde geschat en het wordt dus 2-2. Met de teruggekeerde Thomas erbij gaan we nog voor de volle winst. Uit een corner weet Freerk de bal binnen te koppen. Arbiter Rinze keurt de goal echter af omdat Bob net daarvoor schijnbaar een overtreding maakte. Zo blijft het 2-2, een sportieve wedstrijd met een terechte uitslag.

TvdM


Oudega 2 - Heeg 3     3-1 woensdag 9 september 2015

Als ik dit schrijf is inmiddels bekend geworden dat de wedstrijd van komende zaterdag tegen VVI 5 is uitgesteld. VVI kan kennelijk geen team op de been brengen. In buurtdorp Oudega is het helemaal zorgwekkend, waar zaterdags nog welgeteld 1 seniorenteam de wei in kan. Ondanks dat Oudega 2 een selectie van zo'n 25 man heeft, volgens hun website. Heeg 3 had er na 2 oefenwedstrijden weer zin in, maar het begint alweer fijn. Maar ach, niet zeuren maar spelen, dan maar op woensdagavond in Oudega. De omstandigheden zijn prima maar hebben we er wel zin in? Oudega in ieder geval wel, ze zitten er meteen fel bovenop. Een heel ander (jonger) team dan dat zich vorig seizoen 2 keer vrijwillig naar de slachtbank liet leiden. Zelfs de dominee doet mee dus wellicht wat hulp van boven erbij. Al gauw loopt Heeg achter de feiten aan als de rechtsbuiten de bal mooi in de kruising krult.  Heeg heeft wel de balbezit maar sticht vooralsnog weinig gevaar. De verdediging van Oudega, onder leiding van Johan 'Kriel' staat goed en ze zijn gevaarlijk in de omschakeling. Na knullig balverlies op eigen helft kan de wederom de rechtsbuiten alleen op Jan af en hij scoort beheerst. Heeg heeft pech als uit een corner de bal van de lijn wordt gehaald. Invaller Marius mag meteen na de aftrap van de 2e helft alleen op doel af, maar stuit op de uitstekende keeper. Maar Heeg speelt geen goede wedstrijd en blijft moeite houden met de beweeglijke en felle Oudegaasters. Ook de irritaties komen en helaas wordt het soms wat grimmiger. Na een mooie actie schiet de snelle linksbuiten de bal binnenkant paal achter Jan en is de wedstrijd gespeeld. Heeg krijgt nog wel kansen en een schot van Siep verdwijnt in de verre hoek. Een doekje voor het bloeden. Heeg verliest terecht met 3-1 van een effectief Oudega. Kans op eerherstel derhalve pas op 19 september, thuis tegen EBC, ijs en wederdienende.

TvdM 


 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden