Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
Archief 4e elftal
Wedstrijdverslagen 2012 / 2013 | topscorers: it fjirde 2012 / 2013 | selectie 2012 / 2013 | Verslagen 2011 / 2012 | topscorers: it fjirde 2011 / 2012 | Verslagen 2010/2011 | topscorers: it fjirde 2010 / 2011 | verslagen 2009/10 | verslagen 2008/09 | fotoalbum |

 

Wedstrijdverslagen Heeg 4, seizoen 2012 – 2013.

 

 

45+ 7 x 7 bij H.J.S.C. op 24 mei 2013.

Wij voldeden aan de eerste voorwaarde en zo stapten wij vrijdagavond 24 mei om 18:30 uur op de fiets richting voetbalveld van de groenen. Onze eerste tegenstander wachtte om twintig over zeven keurig op ons om ingemaakt te worden en wij begonnen voortvaren aan deze opdracht. Zelf moest ik goed opletten want mij was gevraagd een verslagje te maken zoals het ook bij de F-jes van Heeg gaat.

 

Oudega 45 +.

Fris en fruitig begonnen we aan de wedstrijd en als spoedig speelden we voor het doel van de tegenstander waar Rob Bijlsma een voorzet van Siep Vellinga tegen de touwen schoot. Wisselen op je hoogtepunten en zo was het invaller Salah al Mawdawy welke de volgende voorzet van Siep Vellinga tegen de touwen schoot. Het goede gevoel van scoren gunde hij hierna ook een ander waarop Jan Tekstra de voorzet van Salah al Mawdawy omtoverde tot de 3 – 0. Dat Jan Tekstra hierna zelf voor de 4 - 0 zorgde was vooral mooi voor vrouw en kinderen langs de zijlijn die nu ook konden zien dan hun Jan nog wel een beetje kan voetballen.

 

IJ.V.C. 45 +.

Meteen hierop tegen IJ.V.C., voor hun de eerste wedstrijd en nog fris en fruitig, wij al wat minder. Tocht wisten we op voorsprong te komen door Thijs Veenstra maar naast fris en fruitig was IJ.V.C. ook taai en kroop richting doel van Jan de Vries. En hielden we ons nu allemaal maar aan onze taak dan was er nog niets aan de hand geweest maar IJ.V.C. wist het voor elkaar te krijgen dat wij elkaar aankeken en dacht ‘Hoe kan één van hun zo dicht bij onze doelman komen !’ en nog ergen het werd 1 – 1 en ik moest hier weer verslag van maken. Ik was erin getrap, niet één verslag van ’n wedstrijd maar van de gehele avond.

 

Balk 45+.

Balk, naast ons op het ander veld verloren mocht dit nu goedmaken tegen Heeg. Zij begonnen ook aan deze missie maar achterin waren het vervolgens Jaring de Boer, Luutzen de Jong en Epie Gerritsma welke dit wat verstoorden waarop het voor Jan de Vries gemakkelijk bal vangen was. Voorin kwamen ook kansen als voorzetten dan niet goed aankomen of afgemaakt worden dan scoor je toch zelf en zo deed Siep Vellinga dit ook met een strak schot. Een verdwaalde bal net tegen de achterlijn werd hierna door Rob Bijlsma nog hoog tegen de binnenkant van de touwen geschoten waarmee we de wedstrijd met 2 – 0 wonnen.

 

Tijd voor koffie (!), want we hadden nu even pauze en het was koud, deed ons in de feesttent belanden. En toen wisten wij het; hier wilden we na de wedstrijd weer wezen maar eerst wacht ons nog twee wedstijden.

 

H.J.S.C. 45+.

Dat bleken onze mede tent genoten te zijn welke ook aan de koffie (?) zaten. Even leek het erop dat de wedstrijd in die tent beklonken zou worden maar toch trappen we buiten af om halverwege de 15 minuten speeltijd op 1 – 0 te komen door Rob Bijlsma. Nu wel geconcentreerd spelend wisten we wel de controle op het spel te houden, H.J.S.C. kwam dichtbij, schoot ook wel maar de wedstrijd werd in ons voordeel afgesloten.

 

N(oord) O(ost) P(older) 45 -.

20 minuten pauze volgde, voldoende om een groepsfoto, te maken waarop we tegen N.O.P. moesten spelen, Onze laatste wedstrijd en nog ongeslagen, zo ook N.O.P.

Een pittige wedstrijd want ze waren goed, wij ook en zo kreeg Jan Tekstra uit een rommelige situatie een kans welke na kans doelpunt werd. Pittig spelend proberen we vooral deze voorsprong vast te houden en eigenlijk ook uit te breiden. Hierbij maakten we wel een overtreding wat de gemoederen van N.O.P. even tegen het kookpunt aan lieten komen. Dat laatste was eigenlijk nodig, de scheidsrechter had al duidelijk gefloten, en de overtreding mag gewoon niet, vooral  niet in zo’n soort van toernooi.

Gelukkig bleven we allemaal doorvoetballen en dat laatste deed N.O.P. iets beter. Wel hadden ze nog een misser van ons nodig om Jan de Vries te passeren. Spijtig want we hadden kunnen winnen maar tevreden ook wel omdat we ongeslagen het on de warme douche konden stappen.

 

Feesttent.

De laatste aangeboden consumptie munten werden hier eerst opgemaakt en nadat ook de laatste wedstrijd (N.O.P. - IJ.V.C.) was gespeeld wisten wij dan onze ongeslagen status niet voldoende was voor de eerste plaats welke voor de ‘Polderjongsens’ waren. Eén keer gelijk tegen ons en de rest gewonnen bezorgde hun een eerste plaats. Eervol tweede deze avond en H.J.S.C., reken er maar op dat we volgend jaar weer komen, dan nog meer 45+ spelers beschikbaar die het nu al spijtig vonden niet mee te kunnen  spelen staan te trappelen.

Wel vroeg ik mij in de late, nachtelijke uurtjes, af of dit nu was voor het voetbal of vanwege al het goed wat we in de feesttent tegenkwamen of innamen.

 

Van een grijze 45-plusser.

 

 

Rood Geel 4 – Heeg 4 .                                                                                  wedstrijd  11-05-2013.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Om 1 uur staan we klaar voor vertrek om voor de tweede keer dit seizoen te voetballen in Leeuwarden. Eerst koppen tellen en dan kunnen we gaan. Voor de vv Heeg uitrit komt Rob aanrijden.

Oh ja, de shirts moeten ook mee. Maar ook Rob is ze vergeten dus terug naar huis, en zo komt het dat we met 5 auto`s en een bus voor de kleding in de grote stad aankomen. De velden van Rood Geel zijn dan wel moeilijk te vinden, maar er leiden vele invalswegen naar toe zodat we allen uit een andere richting aankomen rijden. De wedstrijd begint een beetje aftastend en we zien al snel dat dit niet het zelfde team als in Heeg was. Mark de Haas mag ook weer mee doen bij hun, maar komt door een goede heegemer verdediging niet in het spel voor(hoe een team een haas vangt). Uit één van de eerste aanvallen is het Thomas die zich gewillig in hun strafschotgebied door een klein duwtje laat vallen. Penalty en de 0-1 door Thomas zelf. Iets later is het wederom Thomas die de 0-2 maakt. Zo hobbelen we een beetje door, en na een half uur voetballen krijg ik via een ingooi van Thomas de bal mee en kan ik vrij inschieten. 0-3. Vlak voor rust weer een aanval van Heeg, daar Thomas de bal over de uitkomende keeper lepelt en de bal via de paal bij Rimmer ziet belanden. Deze wordt voor open doel hard naast geschoten, en wordt er nu nog om de bal gezocht. De Tweede helft geen ander beeld, Heeg is veel beter en ook de goals worden door ons gemaakt. Thomas mag nog twee keer scoren en ook Dirk die eindelijk weer eens het net weet te vinden, dit keer met het hoofd. In de laatste minuten laten een paar van hun nog zien hoe weinig verstand ze hebben, daar een diepgaande B junior Jelke door hun achterste man onderuit getrapt wordt. Gelukkig weet hij ongeschonden weer op te staan, maar is er een ander die met veel kabaal dan vindt dat er niets aan de hand is. Hierbij fluit de goed fluitende  scheidsrechter af voordat er meer heibel komt. Bijna gaan we zonder voetballen terug naar Heeg, daar wat jeugd ze bij de kantine mee wil jatten.

Leeuwarden; het is niks en it zal niks wurde.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

m.v.gr.S.   

<!--[if !supportEmptyParas]--> 

Heeg 4 – Drachtster Boys 5        4-5-2013

 

Na de 0-0 van twee weken terug in Drachten, vandaag de return . Spelen op de steppe van Heeg valt nog  niet mee, in de hoeken groeit nog wat gras, in het centrum en zijkanten hebben we mul zand, en de rest van het veld is hobbelig en keihard. Goed voetbal is niet mogelijk op dit veld, en het was ook niet een goede wedstrijd, maar of dit nu van het veld kwam…  Drachtster Boys is een taaie ploeg, waar we op de een of andere manier niet lekker in de wedstrijd kunnen komen. Dat was in de uitwedstrijd zo, en nu weer. Luutzen deed niet mee, die moest nog bekomen van een smak van vorige week. Piet is in Afrika en Mark zat in Turkije en Freerk zit op Canarische eilanden, en Rob heeft last van knie. Gelukkig waren Badr-harrie, wietze, en paulus.p  bereid om ons te helpen.

Zoals gezegd begon de wedstrijd moeizaam, optisch waren we sterker, maar kansen kregen we niet veel, behalve een bal op de lat van Dirk, en een tikkie terug van mij op Jan.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld, alleen werden de boys steeds sterker, totdat Rimmer de bal pardoes van een tegenstander kreeg en hem er meteen maar inschoot: 1-0.

Vlak daarna schoof Siep de bal in het lege doel en toen was het 2-0. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar door dom balverlies in het midden maakten de boys er 2-1 van en was het weer een wedstrijd.

Thomas die weer bijna fit is, en de hele wedstrijd gevlagd had, kon het niet langer aanzien en gaf aan graag nog even mee te willen doen. Thijs , nog niet pijnvrij, wou er wel uit. Onmiddellijk toonde Thomas zijn klasse, gaf de bal perfect voor op Rimmer, die alleen zijn hoofd er tegen aan hoefde te zetten: 3-1. Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest, tegen deze sportieve tegenstander. Volgende week mogen we weer naar het altijd gezellige Rood Geel , misschien dat we de punten van vorige week terug kunnen stelen.

 

Groeten no.6.

 

 

 

 Heeg 4 – Rood Geel 4.                                                                               27-04-2013.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Vandaag tegen leeuwarders voetballen en stadsies  liggen ons niet echt. Meestal komen ze met een ander team dan hun eigen en zo ook nu: met de PaasHaas van Oudega(w). Met een shirtje wat duidelijk van twee shirts is gemaakt opdat deze maat niet bestaat.  Twee oortjes er boven aannaaien en je mag er op schieten in het jachtseizoen.  Eerst nog vriendelijk ieder een hand geven omdat ie blij is om weer in Heeg te zijn, en vervolgens een dik bruin paasei in de pot leggen. Sommige dingen veranderen nooit. Dan de wedstrijd, Dirk twijfelt welke schoeisel het beste is maar belooft in ieder geval te scoren en hier bedoeld hij niet bij Monie. Hier houdt hij zich aan want in een scrimmage weet hij de bal over de keeper het doel in te werken. Dan  ook nog even iets later is er vanaf rechts een half blinde voorzet van Rimmer waar een alerte Rob de bal weet binnen te koppen. 2-0. Dit gaat goed en Rood Geel valt eigenlijk maar in een paar dingen op, en dat is om de 10 minuten wisselen en irritant voetballen. Toch met een 2-0 voorsprong de rust in. Dan in de tweede helft een scrimmage voor het doel en Jaring weet met een mooi schot de keeper te passeren. Helaas in eigen doel dus is het 2-1. Vol goede moed omdat we al drie keer gescoord hebben weet Thijs in een aanval de keeper te verrassen, door de bal met een mooie boog in de verste hoek te schieten. 3-1. Maar ja, stadsies hé. Nog irritanter worden als het met gewoon voetbal niet lukt. Voor ons doel krijg ik eerst een druk in de rug waar vervolgens de bal tegen mijn hand wordt geschoten, en maar gillen dat het een penalty is. Die krijgen ze ook nog waarna het 3-2 wordt. Dan bij een volgende aanval van hun is het die vette gans van oudega die Auke een dikke drukker geeft en vervolgens vrijstaand de bal tegen z`n bolle kop krijgt en de bal de goal in ziet gaan. 3-3. En dan in de laatste minuten is het geluk met de dommen, wordt het 3-4 voor Rood Geel wat ook de eindstand is. Gelukkig dat het bier na een wedstrijd altijd smaakt want leuk terug zien op deze ploeg zullen we niet snel doen.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

m.v.gr.S.    

 

 

 

Wedstrijdverslag door de ogen van oud Heeg 1, nu rood geel speler Mark de Haas (bron facebook)

Straks.... Na het kleine avonddutje speciaal over alle menschen uit Heeg eo het spannende verhaal van hoe een Haas een ploeg sloopt....... Woeha. Maarrr vooralsnog welterustuh.......

 

Verhaaltje voor het slapen gaan....

Ach we moeten ook niet overdrijven! Daar hou ik niet zo van….. Maar eerder deze avond, toen nog in lichtelijk euforische stemming al aangekondigd, hoe velt een Haas een ploeg….. Nu met het einde der avond in het zicht dan eindelijk het langverwachte relaas…..

Hoe sloopt een Haas een ploeg??.... Nou door gewoon in te vallen na 20 minuten, her en der een babbeltje en een high five juh….. Wandelingetje naar links en zo nu en dan naar rechts….. Balletje op de borst (of was het de onderkin…..) mislukt hakje hier en ach, doe us gek, een sprintje daar…….. Het was en is altiid gezellig op de Hegemer fields!

 

Na 45 minuten bejaarden gymnastiek - met een bal gaan we  mooi, met een twee – nul achterstand, tegen de ouwe knarren waaronder een aantal voormalig teamgenoten van vv Heeg, de rust in….. We moesten wat minder seuruh en wat harder werken! Dat eerste is dikke prima, dat laatste… tsja op zich begrijpelijk maar ja hard werken na je 40 ste….??? Dat mutte anderen dan maar even doen!!! Maar goed: de spierkes waren in ieder geval redelijk opgewarmd…. Tweede helft!!!!

 

De tweede helft: volgens mij maakt Heeg een eigen doelpunt. Ik liep op 10 meter van plaats delict maar zei hardop dat ik er aan kwam (net zoals Cambuur: die komt er ook aan!! Toch??)!!! U raadt het al blinde paniek, bal wegrossen… eigen goal!!!

Daarna hotsknots en pingpong voetbal. Heeg maakt 3 – 1…. Wij niet in paniek!!! Neen!! Vol gas foarut…. Kansen…., praatje hier, wandelingetje daar, zo nu en dan wat naar links en zo nu en dan rechts…. En dan een kopbal van mijn hoofd zo op de hand van “een van de vijand”…. Penalty?? Skeids penalty!!!! Ja hoor… Raak. 3 – 2!!!

 

Bij oans zeggen ze dan: we ruiken bloed…. Nou ikke niet maar wel bier!! Het was toastig waar eet u wel!! De kerkklok geeft 16.00 uur aan en dan weet iedere voetballert….. Nog een kwartiertje maar….. en dan is alle ellende en drukdoenerij voorbij!!!!

 

Nou goed: de beuk erin dan maar. Was nog niet echt moe. En je mut als voetballert altijd alles geevu….. Dus ik wil sprinten (echt waar) maar de tegenstander wil mij tegenhouden. Tsja 130 kilo spier tegen 78 kilo spiertje…. Boem 78 kilo valt om…. Ik denk: das mooi loop (wandeltempo plus) naar eerste paal daar komt ook de bal. Dat is bij ons meestal toevallig!! Tong uit de bek, ogen dicht, boem klets!! Zeer hoofd en juichende spelers. Prima toch? Nog even en we kunnen los!!...

 

Maar we gaan door….. Waarom? Geen idee!! Maar goed: iedereen nog heel hard rennen en schoppen tegen bal of been….. Dan ligt er een Hegemer op de grond! Auw Auw!!! Bal eruit!! Bal eruit!!! De scheids zegt: ga doorrrrrrr!! Ik snap het  dus de bal er dan toch maar uit! Over de achterlijn….. In het doel, su ben ik dan ook wel weer!!

 

Dus 3 – 4 voor ons… Nou iedereen heel hard juichen maar die anderen niet echt!! Gelukkig is het afgelopen, gebeurd en klaar!! Het het alweer veel te lang duurt….. We nemen een biertje en ach we doen er nog maar een…..

De mannen van Heeg zijn oud, kenne ook wel een beetje seuruh (vooral op elkaar) maar zijn ook sportief!!!! Last but not least. De heren drinken ook bier!!! Net zoals vroegah….. Was weer een mooi dagje op de Friesche voetbalvelden……En de vraag der vragen: was het er eentje???... Uhhh ja: het was een overtreding van mij zodat ik, ons derde doelpunt, kon scoren……. Ik zal het nooit meer doen! Denk ik….. Sorry Hegemeners: maar als jimme goed blijven oefenu, miskien...... over een jaar of vijf kampioen van de reserve klasse 8!!! Succes ermee!!!

 

 

Wedstrijd  20-04-2013: Drachtster Boys – Heeg 4.

Verleden week mochten we tegen Flevo Boys, waar we niet ieder jaar tegen voetballen. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys op het menu, ook een tegenstander waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. Gelukkig had onze top-spits vrijdag al kwartier gemaakt in Drachten, dus we wisten precies waar we moesten zijn. De meesten van ons hebben nog nooit tegen de Boys gespeeld, dus volverwachting klopt ons hart. Aangekomen in het Drachtsterbos verbaasden we ons over de vele velden en kleedkamers, een van de velden is een kunstgrasveld, en laat dat nou net het veld zijn waar wij op mogen voetballen. De tegenstander,(ook van onze leeftijd), vroeg al snel of we niet liever op gewoon gras wilden spelen, nou dat was snel geregeld, gewoon gras dus.

 

Vandaag geen Peter, Luutzen, Thomas, Arjan, een halve Thijs en Mark, voor de rest een redelijk fitte selectie. Verder hadden we uitstekende scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden. Had Flevo Boys vorige week de bal en wij de kansen, nu hadden wij de bal en de kansen, maar geen doelpunten.

Dit is toch wel een beetje ons probleem aan het worden. Meestal beter dan de tegenstander maar niet scoren, enfin woensdag maar weer even oefenen.

Het was een niet al te beste wedstrijd, genoeg kansen maar geen doelpunten dus 0 – 0 bij rust.

 

In de rust een wissel, Rob eruit, Thijs erin. Verder het zelfde spelbeeld, wij proberen een doelpunt te maken, zij verdedigen en krijgen ook een paar kansjes.

De linksbuiten van de Boys, kapte Freerk uit en verraste Jan in de korte hoek.1 - 0. Ook dat nog. Het motto was gewoon doorgaan , dan moeten we wel een keer scoren. Dit gebeurde ook, Siep verraste de Keeper met een mooi schot onder de dek lat: 1 – 1. We probeerden het uit alle macht, maar we hadden niet het vernuft om nog een keer te scoren, jammer want we hadden hier gewoon moeten winnen. Wat verder opviel was dat we dicht bij Jan zijn geboortestreek waren. Want we hoorden nu van alle kanten :SECHTSJEN!!.

 

Volgende week krijgen we Rood–Geel, weer een onbekende tegenstander. Oant sneon.

 

Groet no 6.

 

 

Wedstrijd  13-04-2013: Heeg 4 – Flevo Boys.

Voetballen tegen de polderboys, dat doen we niet zo vaak. Uit hebben we nipt verloren, en werd Siep de wedstrijd uitgeschopt. Nu is alles weer anders; Siep voetbalt weer en wij zitten in een flow. We waren niet al te compleet, wat blessures: Thijs, Luutzen en Mark. Sommigen moesten werken: Piet en Arjan. En er was ook een speler die had afgezegd, omdat hij een “love-weekend” had geregeld voor zijn lieftallige echtgenote, tja…. ! Jan de Vries(de topper)was weer vrijgegeven door Pieter Baljet, dus weer een echte keeper op doel, en Rob mocht weer in de spits.

De wedstrijd begon prima voor ons, Flevo boys begon niet al te scherp en na geschutter in hun verdediging kon Rimmer al na 5 minuten de 1-0 op het score bord zetten. Dit was een lekker begin. We gunden Flevo boys de bal, en lieten hun mooi voetballen. Hun opbouw verliep behoorlijk traag, en we wachtten rustig totdat ze fouten gingen maken. Zo kon Rimmer profiteren van een foute breedtepass. Hij liep alleen op de keeper af, en verraste hem met een mooie boogbal. Prima goal en wij op rozen. Vlak voor rust moest Thomas er nog af met een hamstringblessure, Paulus-Pieter vervangt hem.

 

Na de rust krijgt Rob een enorme kans alleen op de keeper, maar helaas gaat deze er niet in. Wel is er hetzelfde spelbeeld, zij de bal, wij de kansen.

Als Jacob weer een rush naar voren maakt, is het Auke die de bal klaarlegt voor Jakob, en die schiet hem prima binnen; 3 – 0. wedstrijd gespeeld.

Intussen is Jelmer voor Rob ingevallen. Als Jacob weer zuurstof heeft getankt onderneemt hij weer een rush naar voren, legt mooi breed op Rimmer die de derde goal van deze middag laat noteren. José mag nog wel eens komen, het zet Rimmer in ieder geval flink op scherp. Hij heeft geen love-weekend nodig om tot scoren te komen.

 

Kortom drie punten, redelijk gespeeld en volgende week in Drachten eens kijken of daar nog wat valt te halen.

 

De nummer zes.

 

 

Wedstrijd  06-04-2013: V.V.I. 4 – Heeg 4.

Aankomend in Idskenhuizen hebben we eerst een schaap in onmacht. Jacky probeert uit de auto te komen maar komt klem te zitten tussen de voor en achter stoel en zit daar met de beentjes buiten de auto en de handen in de lucht. We hebben hem er maar uitgehaald, en na wat handen schudden en wat bij gepraat te hebben met de krasse knarren van VVI is het tijd om om te kleden. De wedstrijd begint rustig aan en de eerste kansjes zijn voor ons. Toch is het Piel van VVI die de eerste goal maakt door balverlies op het middenveld. Niet lang daarna is het weer Piel die scoort en is het 0 – 2 daar waar wij niet minder zijn. Scorend vermogen is het probleem bij ons maar dan is toch het geluk ook even aan onze zijde, Berend (een beste keeper) pakt de bal niet in de handen maar schiet hem hard tegen lytse Frans de Boer aan en de bal stuitert terug de achterlijn over. 1 – 2 en thee pauze. De tweede helft beginnen we vol goede moed en net als de vorige wedstrijden komen we dan pas tot scoren. Na de bal goed rond te tikken weet Thomas de bal hard langs de keeper te schieten. 2 – 2. Door het tempo in het spel te houden proberen we door te drukken maar is het de verder goed keepende Rob die de bal niet klem krijgt bij een aanval van hun, en de bal precies onder zich laat vallen. Eerst de bal niet kunnen zien want er hangt een buikje voor, dan bukkend om de bal op te pakken speelt de lenigheid hem parten of zijn de handen te kort. Afijn 2 – 3 door Richard Portena die volgens zijn teamgenoten een beetje lui was, tikt de bal snel in het doel. Weer achter maar nog niet verslagen weten we het spel er in te houden en mag ik zelf met een hard schot de 3 – 3 scoren. De wil is er wel om door te drukken voor de winst, maar VVI is hierna de betere ploeg maar weet ook niet meer te scoren en blijft deze leuke wedstrijd bij een 3 – 3 eindstand.

 

m.v.gr.S.

 

Heeg 4 – Blauw wit `34 6        2-4                                             23-03-2013                         

 

Onder Siberische omstandigheden scheiden de wegen van de echte kerels met de kou kleumers . vele afgelastingen vandaag maar niet wij, strijden zullen we. Veel wedstrijden in achterstand en daarom niet duidelijk wetend waar wij nu thuis horen in de ranglijst, vandaag de koploper bestrijden en dan weten we meer. De eerste helft in de wind ( een zesje denk ik) wordt er volop gestreden, maar bl.wit voetbalt net iets gemakkelijker en weet met een 0-3 voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft 2 jonkies er in i.v.m. afzegging van 7 los vaste spelers, en hier bij de complimenten voor hun goede spel. Ik zou zeggen maar gauw oud worden en jullie hebben een basisplaats. Als oude diesels zijn we nu op stoom en weten we hun goed onder druk te zetten, waar halverwege de tweede helft de 1-3 gemaakt wordt door de links half van Heeg. Hierna mogen de stadsies weer scoren uit een counter, maar de winnende goal wordt door niemand minder dan Dirk (op zijn nieuwe voetbalschoenen) gemaakt. Niet veel later wordt de wedstrijd afgefloten door de goed fluitende fluiter Siepie.   

 

m.vr.groet. de links half.

 

 

QVC 3 - Heeg 4        19 maart 2013

Opstelling tegen QVC :

Rob

Frerik auke jaring arjen

Jacob  thijs haico

Thomas dirk friso

Reserve Peter Siep Hilbert

 

Halve 1e helft kreeg auke last van ham string, hiervoor kwam hilbert

Rust 2e helft peter vd pol voor Frerik (dikke teen) en siep voor thomas uit voorzorg voor de koet)

Dirk kreeg vlak voor het einde een knietje dus heeft Thomas laatste 5 min. Weer meegedaan.

 

1e helft gebeurde er niet zo veel. Wel veel strijd maar verder als 16 meter kwamen beide teams niet.

2e helft kregen wij de meeste  goede mogelijkheden, ik denk dat qua aanval wij het meest gevaarlijk waren

 

Na kwartier Haico scoorde uit een mooie combinatie middenveld-jacob-haico. 0-1

Vlak daarna ongelukkig balverlies middenveld waarbij een van hun lucky de bal voor de voeten kreeg en scoorde 1-1-

Kwamen we daarna goed weg met een counter van hun, een vlammend schot op paal/lat ?

Vrije trap van links, Siep -Friso mooie volley scoorde 1-2, 20 min voor t eind

10 min voor t eind zij mooie combinatie, voorzet en mooie kopgoal, 2-2 konden we niks aan doen en

5 min voor t einde corner die velen misten en iemand van hun die er tegenaanl beukt en dwars door veel spelers heen in de goal 3-2.

Balen, voelde onterecht

 

 

 

 

 

 

 

 

                ONS BOSO SNEEK 7 – HEEG 4

 

24 november was de laatste wedstrijd  van ons tegen QVC, nu 16  Maart mogen we weer de wei in. ONS is de tegenstander van vandaag, een ploeg die ons wel aardig ligt. Siep is weer terug na zijn enkel blessure, Mark is er ook weer,  Thomas is fit. Jan de Vries heeft samen met Peter en Rimmer een kuitblessure. Tot zover het medisch rapport. Rob heeft de keepershandschoenen van Jan gekregen, en mocht dus keepen. Klasse Rob, ook klasse gekeept trouwens. De eerst helft was gewoon slecht, je kon duidelijk zien dat iedereen wedstrijdritme mist. Wel waren wij de  betere ploeg, en kregen ook de beste kansen.

In de tweede helft kopt Thijs na een prima voorzet van invallinksbuiten Jacob schitterend de 0-1 binnen. Dit gaf ons vertrouwen, we begonnen dan ook steeds beter te voetballen, en ONS kon ons alleen nog maar met bruut geweld stoppen. De prima scheidsrechter had wat mij betreft hier wel wat meer tegen kunnen optreden, er waren soms schandalige overtredingen bij. Gelukkig hielden wij het hoofd koel (en de meeste

ONS-ers ook). De druk werd steeds groter en toen een Sneker de bal met hand uit het doel sloeg,  kregen we een penalty, die Jacob benutte.ONS probeerde nog iets te forceren, maar  de achterhoede stond als een huis, we gaven niks  weg. Op het einde van de wedstrijd speelden we de achterhoede van ONS weg, en maakte Jacob zijn tweede doelpunt. 0-3. Kortom tweede helft goed gespeeld, en verdient gewonnen, We hopen dat Mark zijn blessure meevalt,(hij viel al snel uit met zijn enkel). As dinsdag mogen we naar Stavoren, waar QVC weer op ons wacht.

 

No.6

 

 

24-11-2012      Heeg 4 - QVC 3

 

Heeg 4 verliest weer in de slotminuten.

 

Op een mistig B veld moesten de restanten van Heeg 4 het opnemen tegen QVC 3, Peter was gelukkig weer terug na en rugblessure, Arjen,Rob,Piet waren afwezig, Siep,Thijs,Thomas,Mark,Luutzen geblesseerd. Gelukkig was het derde vrij, en had leider Rimmer nog een veteraan geregeld nml. Dennis. Dennis heeft 6 jaar niet gevoetbald, maar dat was niet te zien. Een regelrechte aanwinst voor Heeg 4 dus. Van het derde werden Sierd, Jelmer en Henk en Paulus-Pieter geleend, klasse jongens. De wedstrijden tegen QVC betekenen altijd veel strijd en felle duels, maar wel altijd fair. We begonnen de wedstrijd goed en we hadden ook een veldoverwicht, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. QVC is een ploeg die loert op foutjes van de tegenpartij, en die de achterhoede  goed op orde heeft. In de slotminuten van de eerste helft ging het toch mis, een vrije trap van QVC, Jan rekent op een uitdraaiende bal, maar het wordt een indraaiende bal, en doelman Jan heeft hem bijna nog, maar hij gaat er toch in:0-1. Dit was flink balen, want we verdienden dit niet.

 

In de tweede helft Jelmer voor Bauke, gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Iedereen vocht voor elke meter en voerden de druk steeds meer op, we werden sterker en sterker en doelpunt kon ook bijna niet uitblijven. Eerst ging er nog speler van van ons( ik weet niet meer wie ) over de knie bij een QVCer in het strafschopgebied. Penalty, dacht vriend en vijand maar de scheidrechter liet doorspelen. Daarna een actie van Dirk bij(over?) de achterlijn, voortrekken en Dennis tikte de 1-1 binnen. Eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. Maar ja, een oude voetbalwet zegt dat als je bovenaanstaat, je het geluk altijd mee hebt, en sta je mee onderaan dan dan heb je meestal net de pech. Want  wij wilden meer dan een 1-1, we vielen aan, Jelmer schoot nog op de lat, maar de ruimtes werden ook groter en dan moet je dus oppassen.Dan weer in de laatste minuten, beide partijen gingen voor de winst, maar toen wij vol in de aanval waren, hadden we dom balverlies en hun spits, sluwe vos Peter Jongstra, ging alleen op Jan de Vries af, en hij faalde niet:1-2. Dit was erg zuur voor ons, omdat we minimaal gelijkwaardig, eigenlijk gewoon beter waren. Wel konden we met opgeheven hoofd van het veld, omdat iedereen er keihard voor gewerkt heeft en we goed hebben gevoetbald. Als we zo doorgaan en weer en beetje compleet worden, dan moeten de punten ook komen, dat kan niet anders.

 

 

 

 

10-11-12    sc Joure 6 - Heeg 4

 

Jonkies nemen veteranen bij de hand.

 

 

Dit moest de titel worden van dit verhaal volgens een jonkie,en volgens mij heeft hij ook nog gelijk.

Aangezien we nog maar 11 spelers hebben, dankzij de vele blessures, hebben we niet alleen last van een blessurespook, maar nu ook nog van een degradatiespook.

Want de enige gewonnen wedstrijd is ons ook nog eens afgenomen door de KNVB, want Delfstrahuizen is op eigen verzoek een klasse lager gaan spelen. Dus nu staan wij onderaan, en dat is niet fijn.

Er was dus maar een opdracht: winnen.

 

De elf  nog "fitte" veteranen, mochten van ons technisch duo beginnen, dus de jonkies op de bank . Joure ook een veteranen ploeg, opgevuld met enkele jongeren was een gelijkwaardige ploeg.

We begonnen goed aan de wedstrijd, en Thijs schoot ons beheerst naar een 0-1. niks aan de hand zou je zeggen. Maar daarna ging het helemaal mis, een veel te lang veld, slechte inspeelballen, veel balverlies, middenvelders en achterhoede spelers van Joure lopen zo door. De 1-1 is dan ook al weer snel gevallen. We krijgen ook nog een aantal kansen, maar die werden niet benut. Thijs valt na een half uur uit, toen waren er nog 10 veteranen.

 

In de rust hebben we de koppen even bijelkaar gestoken, dit moest anders. Mark moest ook nog uitvallen met een achillepees blessure, dus Jelger Bles erin. We spraken af om het spel niet meer te maken,

een beetje inzakken, compact spelen, Dirk op het middenveld, en de snelle Jelger en Rimmer voorin. Sjoerd op de mid-mid. Dit pakte goed uit. We gunden Joure de bal, we probeerden hun  3 beste spelers vast te zetten, en dan op de counter toe te slaan. Na 20 minuten stuurde jonkie Sjoerd met een steekbal jonkie Jelger weg, die omspeelde de keeper:1-2. Het bleef onrustig, maar iedereen werkte keihard voor een goed resultaat. Jan de Vries redde nog schitterend op een vlammend schot, en op een van richting verandert schot,(wel blijven opletten Jan). Joure viel steeds meer aan, en wij kregen steeds meer ruimte.

Na een mooie aanval scoort Rimmer bij zijn Collega van Bijlsmaheftechniek, de 1-3. De wedstrijd was gespeeld, helemaal toen Sjoerd weer Jelger wegstuurde en hij keurig de 1-4 maakte. Jonkies bedankt.

Een mooi resultaat waar we hard voor gewerkt hebben. Wel is het zorgelijk dat na Siep, Thomas, Peter,Piet,luutzen nu ook Thijs en Mark aan dit lijstje toegevoegd kunnen worden. Dat wordt voor as.zaterdag weer een hele puzzel.

 

 

 

27-10-2012

 

Heerenveense boys 5 – Heeg 4

 

Met 12 man en een B-junior gingen we zaterdag richting Heerenveen.

Normaal gesproken voetballen we daar op het verste veld naast de spoorlijn, maar deze keer mogen we op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld aantreden.

 

We gingen goed van start met verzorgd voetbal, en kansjes over en weer.

Jacob ging een duel aan in de 16, de tegenstander valt , scheids fluit, penalty!

Te zwaar bestraft vindt ik maar scheids is de baas, penalty wordt benut 1-0

Dezelfde Jacob maakt een actie in het andere 16 meter gebied en wordt neergelegd, penalty!

 

Thijs neemt de verantwoording als aanvoerder, maar schiet niet goed in de hoek en de (uitstekende) keeper pakt de bal.

We blijven in dit stadium de betere ploeg en uit een snel genomen vrije trap, komt Thomas alleen op de keeper af en omspeelt deze mooi 1-1

 

Thomas wordt op de rechtervleugel omver gekegeld, en krijgt hiervoor een vrije trap.

De bal wordt voorgegeven gekopt en wordt in de handen van de keeper geschoten, die laat de bal even los, onze spits Dirk is er als de kippen bij en noteert de 1-2

 

Na de rust wordt Thomas gewisseld, kuit blessure, Rimmer komt er voor hem in.

H’boys hebben 3 frisse wissels ingebracht, toch is Heeg dicht bij de 1-3 door kansen van Thijs, Marc en Rimmer.

Peter wordt noodgedwongen gewisseld , last van de rug. Lennert komt hierdoor in de spits en Dirk op het middenveld. We krijgen het steeds zwaarder en H boys komen steeds vaker gevaarlijk voor ons doel. Jan de Vries pakt nog een speler vast die daarna scoort, maar scheids keurt de goal af, Jan krijgt een vrije trap.

 

H’boys scoren uiteindelijk toch, en wel 3 keer Rob had nog een goede kans maar deze knal ging helaas over.

Eindstand 4-2

 

 

Wedstrijd  20-10-2012: Flevo Boys 7 – Heeg 4.

Met 2 reserve spelers Hille en Dirk van it Twadde op de bank, spelen we vandaag in de polder tegen de Boys van Emmeloord. We beginnen beter aan de wedstrijd dan de Boys, en er zijn gelijk al wat kansen maar het is nog net niet. Dan in de 5 de minuut ik te snel en hij te laat geef ik de bal voor, en waar iedereen de bal volgt heb ik een sliding op mijn enkel te pakken. Hij 5 minuten en voor mij, zoals het er nu uit ziet tot en met de winterstop er uit. Dit heb je soms en de wedstrijd gaat door met Dirk voor mij er in. Heeg blijft goed door voetballen en bij een afgemeten voorzet van Rimmer op Rob wordt de bal van 5 meter hard op doel geschoten maar via de hand van de keeper, die de bal niet heeft gezien, over het doel geslagen. Verder de eerste helft geen grote kansen meer maar combinerend goed verzorgt voetbal. De 2 de helft heb ik niet gezien (in de kantine met de poot omhoog) maar nu wordt Heeg weg gespeeld. ( conditie? ) Een 2-0 nederlaag wat anders had gelopen als je zelf in de 1 ste helft wel weet te scoren, maar dat is voetbal.

 

m.v.gr. S.

 

 

Wedstrijd  13-10-2012: Heeg 4 – Delfstrahuizen 4.

Al 14.00 uur geweest en vol spanning wachtend op de tegenstander als zou sinterklaas langs komen, beginnen we maar vast om te kleden en aan de warming up. Nu druppelen de spelers van hun ook het veld op en trekken we de conclusie dat dit niet een drege wedstriet wordt. Met 3 halve en een volgroeide speler op de bank starten we de wedstrijd, en is het alleen maar één richting verkeer naar hun doel. Rimmer heeft de eerste kans maar de oogkleppen zitten nog voor de ogen. Dan Thomas die op een diepte pass goed vrij loopt en via de keeper in tweede instantie raak schiet. Al snel hierna is het wederom Thomas die nu op de sekstjen met de bal breed loopt en hiervandaan de bal hard met de linker in de hoek schiet. 2-0. Na deze snelle voorsprong wordt het wat rommelig, veel te snel diepte passes en te snel op de goal schieten edoch wel positioneel blijvend voetballen. Na een zeldzame aanval van de tegenpartij is het na een tijdje Arjen die goed door dribbelend in de sekstjen op doel schiet, de keeper die de bal tegenhoud maar Dirk als echte spits hem er wel intikt. Dan weer wat schoten die net naast gaan en één in het heempark, maar dan ook een goede aanval waar de bal van links achterlijn naar rechts bij Dirk komt en deze hem weer strak voor geeft op Rimmer en de bal hard inkopt. Eén der volgende aanvallen is het wederom de B-junior keeper die de bal net kan keren, maar in de rebound is het Thomas die weer scoort. 5-0 ruststand. De tweede helft met 4 (frisse) spelers erin is het in de 10de minuut Thijs die na een corner de 6-0 met een punter scoort. Dan wordt het spel weer slordig en lopen er spelers naar plekken waar ze niet spelen, en is er een foute terug pass naar achteren welke gelijk afgestraft wordt en is het 6-1. Wederom Heeg die het meeste balbezit heeft, maar de bal gaat traag rond en een tegenstander ziet zelfs kans om Thijs om te drukken. Knap werk. Dan kans Rob die naar buiten afkapt en net voorlangs naast schiet. Een volgende aanval is van Dirk die goed voorgeeft op Piet die de 7-1 maakt. Langs de lijn komt Griet naar het voetbal van haar man kijken, en gelijk is er de counter van de tegenpartij en 7-2. Tja…. Verdere hoogte punten waren een 3 tal corners van Piet die hij er in één keer in probeerde te draaien, en Peter een aantal keren op doel schoot maar ja, net niet he.

 

m.v.gr.S.

 

 

Wedstrijd  29-09-2012: Heeg 4 – ONS 7.

Na 2 verloren wedstrijden moesten er nu maar eens punten komen, en wel tegen het bekende ONS 7. Ook met verschillende grijze bollen in de ploeg, zonder de stadsdichter maar wel met een jonge bloem langs de lijn als vaste supporster. ONS begint goed combinerend met 10 man! en ondanks dat ook wij onze kansen hebben is het toch de tegenstander die de eerste goal maakt uit een van richting veranderde vrijetrap. Dan wij weer in de aanval maar het is weer netniet. En dan is het ONS die door vele fouten aan onze kant de 0-2 maakt. Binnen 2 minuten weet Thomas nu wel te scoren, maar binnen de minuut is dat alweer bijgedraaid naar 1-3 voor hun en om nog maar even nog sacherijniger gemaakt te worden, wordt het ook nog 1-4 in de 36 ste minuut. Hierna nog wel een paar kansjes maar het is nog steeds netniet. De sfeer is niet echt super in de pauze maar we geloven er nog steeds in. Dan dus de tweede helft met eerst weer een kans voor hun. Gelukkig is het spel beter en krijgen we nu wel een veld overwicht maar die goal scoren bij een vreemde kieper valt niet mee. Dan mag ik voor de goal zorgen maar eerst is het weer die kieper die hem tegenhoudt, maar uit een moeilijke hoek lukt het dan plots wel. Misschien dat we niet moeten nadenken maar gewoon doen. Al gauw daarna uit een niet nadenkende voorzet van mij op Thomas wordt het zowaar 3-4 door hem en het publiek scandeert al 10,10,10,10….. Ook achterin mag ik nog even een bal van de achterlijn weg roeien om een goal van ONS te voorkomen, en dan maar weer naar hun doel draven. Dom spul eigenlijk dat voetbal. Dan wordt er aan Jacob gevraagd om achterin te gaan voetballen, maar hij heeft een voorgevoel en wil voorin blijven en zowaar na enkele minuten weet hij ook te scoren. 4-4 en nog wat tijd om te kunnen winnen maar hij wil er verder maar niet meer in. Einde wedstrijd en woensdag trainen op afwerken.

 

m.v.gr.S.

 

 

Wedstrijd  15-09-2012: Blauwwit`34 6 – Heeg 4 .

Vandaag naar de grote stad Leeuwarden met 4 auto`s, en Piet mag even eerder weg om Jacky op te halen bij de v/d Wal in Sneek. In colonne rijden wij met Rimmer voorop naar Leeuwarden en bij Sneek sluit Piet aan. Al gauw merk ik dat we Piet alweer kwijt zijn, dus die zal wel weer een verkeerde afslag genomen hebben. Woensdags na trainen moest ik al uitleggen waar hun voetbalvelden waren en kreeg ik te horen dat ie de topografie van een bushokje had. Op één plek blijven staan is de enige manier om niet te verdwalen. Met 3 auto`s rijden we later de Waldwei af richting L`warden en weg is Freerk. Aankomend op het voetbal complex staat Freerk daar glunderend als eerste, want hij wist een sluiproute. Margrita was op vakantie en dan ga je maar wat computeren op vrijdagavond, maar Margrita had de kinderbeveiliging er op dus dan maar google maps, google earth en streetview er voor en zie daar. Toch was Mark de eerste, en wist te vertellen dat we in box 8 zaten en op veld 2 speelden. Klasse, die was er goed mee bezig. Inmiddels is ook Piet aangekomen want Jacky wist de weg wel, had hij wel eens op de fiets gedaan, en kunnen we na het omkleden op zoek naar veld 2. Mooi veldje maar wel kaal zo zonder bomen er omheen, blij dat Herke Hartstra niet meer mee voetbalt want je kon de trein zien rijden in de verte. De wedstrijd werd gevloten door Colina en deed dit goed, en dat is niet zomaar iets op ons hoog niveau. Blauwwit begon beter aan de wedstrijd of wij iets minder, maar na een kwartiertje komen wij beter in het spel en weten we met goed spel dreigend naar hun goal te komen. Toch blijven de goals nog even uit en hebben we eerst een botsing tussen Jaring en een speler van hun waar Jaring een blauw plek op de bil van overhoudt. Nu hebben ze ons kwaad gemaakt en krijgt Mark vanaf eigen helft via een steekpass de bal mee en op zijn snelst gaat hij richting hun keeper om na een minuutje deze met een strak schot te passeren. 0-1 voor ons en blauwwit weet het even niet meer en begint maar wat met een lange haal naar voren. Deze wordt doorgekopt door hun spits en daar staat toevallig één van hun bloemetjes te plukken en die schiet de bal achter Jan in de goal. Volgens ons allen buitenspel, maar niet iedereen heeft een bril waar ie beter door kijkt. 1-1 dus en we beginnen weer opnieuw. Nu wordt Dirk de diepte in gestuurd maar wordt door een wild inkomende keeper met bal en al omver gekegeld waar alleen een hoekschop het gevolg is. Rimmer wordt gewisseld omdat hij last heeft van de koet, volgens mij moet hij krachten sparen voor iets anders. Thomas er in en heeft gelijk een assist op Thijs, die de bal hard de kruising in schiet. 2-1 en we dringen door om meer goals te maken, maar na een kopbal van Thomas op de lat kopt hij in de rebound net over. Pech en pauze. Na de thee en een snicker beginnen we aan de tweede helft en gaat de wedstrijd gelijk op met veel kansen aan beide zijde. Dan komt Rob er in en deze krijgt gelijk een paar goede kansen waarvan een lob van Rob een hard schot had moeten zijn, maar dit weet hij nu zelf ook wel. Ook Luutzen mag nog 10 minuten mee doen, en wordt het pompen of verzuipen, want Blauwwit dringt goed aan. Helaas valt de bal over de verdediging en weet een speler van hun toch de gelijkmaker te maken. Dan in blessure tijd de bal tussen een kluitje F,jes via de kluts bij een speler van hun komend en de winnende treffer is aan hun zijde. Dit is kloten want hierna werd er afgefloten.

 

m.v.gr.S.

 

 

08-09-2012: Heeg 4 – Leeuwarder Zwaluwen 7.

Vandaag een wedstrijd tegen Leeuw. Zwaluwen, een tegenstander die we niet eerder ontmoet hebben. Zo te zien een vriendenploegje met een veel te groot uitgevallen walkman, maar dat heb je met die stadsies. Van die jongens die in hogere elftallen hebben gespeeld en kunnen spelen, maar liever tegen 40 plussers voetballen. Jammer dat ze fan zijn van Anneke trauma maar misschien wonen ze ook wel in een woonboot. Wie weet. Verder hoe was de wedstrijd: een benauwde warme middag, een aantal spelers niet aanwezig, conditie nog niet op peil ( oud spul komt langzaam op gang) en weinig ruimte krijgend, en dan kom je er achter dat je meer achter de tegenstander aan draaft dan zelf kansen creëert. Bij hun telkens een nieuwe man in schuivend wat bij ons de nodige verwarring bracht en hierdoor na een 20 minuten een speler over het hoofd gezien en de 0-1 op het bord. Maar met wilskracht kom je ook een eind en hebben wij ook onze kansen, maar de achterste linie tot de keeper werd goed door hun afgedekt zodat de meeste kansen met schoten van afstand tot stand kwamen. Dan eerst maar een bakkie thee. Na 10 minuten mag Thijs er uit (hij heeft een werk snabbeltje) en komt Luutzen er in. Wie komt nu waar te spelen en dit geeft verwarring en daar is 0-2. Later Mark afgemat er uit, ook voor Iris vanavond geen …… meer. Lennert er in, maar helaas daar is 0-3. Dan wordt Rob gewisseld en Jelmer Kiestra er in. En daar is gelukkig Jan met een goede redding, anders hadden we een wisseltrauma gekregen. Met deze twee jonge knapen kunnen we toch weer wat meer druk naar voren geven, maar ondanks een aantal schoten en een kopbal net naast blijft het daarbij van onze kant. Niet van hun kant, want met een paar counters wordt het woanskip nog twee keer gespeeld en wordt de 0-5 de eindstand. Verder dank aan de scheids met het gratis uitdelen van water in de extra drink pauzes, de 2 junioren die ons elftal wilden onder steunen, Jaring die eerder uit Zeeland terug kwam en de vrouw bij de zijlijn had afgezet, Dick Venema onze sponsor voor het aanmoedigen en ook aan de jeugdige notulist Keimpe Brander wiens vader vroeger ook nog in het vierde heeft gespeeld. Wat heffe we een club niet.

 

 

Beker wedstrijd  04-09-2012: Balk 4 – Heeg 4 .

Vandaag een beker wedstrijd in Balk waar we tegen het oude bekende Balk 4 moeten spelen. Ook zo`n team dat niet meer jong is, maar aan onze abrahams kunnen ze nog niet tippen. Vandaag ook de afscheid wedstrijd van onze Salah die i.v.m. werk in de jam jam bus voor lekker eten moet zorgen voor de hongerige mensen onder ons. Mc donalds kan wel opdoeken. Op het hoofdveld van Balk spelend komen we er al gauw achter dat het gras gemaaid is door iemand die nooit aangenomen zal worden bij empatec en dat hun spaarlampen te weinig licht geven voor een officieel wedstrijdje. Er wordt van beide kanten lekker zomeravond voetbal gespeeld en de meerdere kansen zijn voor ons besteed. Waaronder Piet door een goede actie al snel de 1-0 mag aantekenen, zorgt hij later ook dat Balk mag scoren. Maar de meeste aandacht vandaag gaat naar Salah die een zeer goede westrijd speelt. Gretig als een jonge god spelend, strooiend met de lange pass, dreigend naar de goal en een plaag voor hun achterhoede. Ik ben voorstander dat wij op toerbeurt in de jam jam bus gaan staan zodat Salah mee kan gaan om te voetballen. De 2-1 wordt dan wel door Piet gemaakt, maar dus op aangeven van Salah. De 3-1 wordt gemaakt door Rimmer, maar weer door een pass op maat van Salah. En dan als de slagroom op het toetje, scoort Salah zelf ook nog even met een mooie lop. En met deze 4-1 gaan we de pauze vieren en wordt Salah voor de laatste keer gewisseld. De tweede helft starten we met 2 frisse spelers waardoor we al snel 5-1 en 6-1 maken. Eerst een penalty van Rob door de benen van de keeper, en 2 minuten later schopt de keeper de bal tegen Rimmer waarna hij de andere goal droog afmaakt. Hierna komt er een fitte en goed spelende speler bij Balk er in, en waar zij beter gaan spelen worden wij steeds slordiger. Hierdoor krijgen zij nu meerdere kansen en moeten Jan en de paal steeds meer reddingen verrichten, maar ondanks dat wordt er toch nog 2x gescoord door hen. Op het laatst was er nog één speler die opviel, eerst met veel schreeuwen en daarna dat ie het veld werd uitgestuurd. Nadat de goed fluitende scheids affluit is er een afscheidscadeau voor Salah en nemen we afscheid van de man die altijd goed gemutst aanwezig was, en hopelijk nog wel een tijdje doorgaat met trainen.

 

m.v.gr.S.

 

 

Beker wedstrijd  28-08-2012: Heeg 4 – NOK 3.

Vandaag de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen en wel tegen een tegenstander met vele jeugdige spelers. Het loopvermogen is dan ook meer aan hun besteed, maar daar staat tegen over het slimme niet te veel lopen van ons. In onze gelederen een nieuw koppie en wel die van Arjen (lytse Kees), die Epie moet doen vergeten. Naar hier en daar wat aftasten is het Nok die eerst scoort. Dus nu de mouwen maar even opstropen en dit even rechtzetten. En met een mooie aanval die Luutzen zelf opzet wordt hij de diepte in gestuurd en weet deze met een strakke verfstreep de bal bij de goed inlopende Rimmer te plaatsen waar de gelijkmaker dan een feit is. En zo zal de wedstrijd verder door gaan tot het moment dat Rinse bij een 4-1 achterstand de wedstrijd affluit. Gebeurde er dan verder niks meer? Jazeker wel, onder andere drie wissels in de pauze waarvan twee gast spelers en Salah, die na de wedstrijd zomaar de voetbaltas bij Rimmer inlevert en meld dat ie i.v.m. werk niet meer op zaterdags kan voetballen. Hier is natuurlijk het laatste woord nog niet over uit gesproken. Ook hebben we van onze doelman weer iets geleerd, namelijk dat bij een vrije trap de lange mensen in het muurtje aan de buitenkant moeten staan en de kleine dikke spelers in het midden. Juist ja. Moet de keeper wel de open hoek afschermen, leer dat maar van ons.

 

m.v.gr.S.

 


 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden