Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
Archief 4e elftal
Wedstrijdverslagen 2012 / 2013 | topscorers: it fjirde 2012 / 2013 | selectie 2012 / 2013 | Verslagen 2011 / 2012 | topscorers: it fjirde 2011 / 2012 | Verslagen 2010/2011 | topscorers: it fjirde 2010 / 2011 | verslagen 2009/10 | verslagen 2008/09 | fotoalbum |

 

Wedstrijdverslagen Heeg 4, seizoen 2011 – 2012. 
 
 

25 mei 2012; 45+ voetbal, 7 tegen 7 toernooi.

Een alleraardigst initiatief wat ze bij H.J.S.C. uitvoerden. Als start van H.J.S.C. weekend een 45+ toernooi op de vrijdagavond van hun H.J.S.C. weekend. Dit met ploegen uit Balk, Sneek (O.N.S.), IJlst, Heeg, Oudega W., de Noordoost Polder en twee uit Hommerts/ Jutrijp.

Heeg startte tegen Klaes Gerbrandy, Hiele Walinga, Coos Veltman en zo verder, ‘H.J.S.C. 1’ dus en al na drie minuten wist Rob Bijlsma strak raak te koppen, een voorsprong zowaar.

Vlak daarna was het Epie Gerritsma die over de as van het veld op het H.J.S.C. doel af stormde, de voorzet van Rimmer Grondsma was op maat en Hans Wempe verslagen.

Om de weelde compleet te maken droeg ook Jaring de Boer zijn steentje bij aan de ‘Knock-out’ op H.J.S.C. en scoorde hij beheerst de 3 – 0. Tegen het eind van de wedstrijd (steeds 20 minuten) wist H.J.S.C. de eer nog te reden maar daarvoor had Rob Bijlsma zijn tweede al gemaakt.

De volgende, N.O.P. met Pieter Bijl op het veld, was de ploeg waar we tegen opkeken. Maar Jaring de Boer en Luutzen de Jong wisten deze en de marathon loper aardig in toom te houden. Voorin kwamen de kansjes en daar was het twee maal Salah al Mawdawy die met zijn beheerste bewegingen eerst de doelman uitgespeeld en daarna gepasseerd wist te krijgen. Salah, op het grote veld altijd goed voor het laatste kwartiertje, hadden we verteld dat deze wedstrijden 15 minuten duurden, dus op maat voor hem gemaakt, het kwam er bij hem ook uit.

Oudega W. was onze derde tegenstander, ook oude bekenden. Ze waren bang voor ons en kropen met de kont het doel in. Die was dan ook zo vol dat scoren erg moeilijk was maar geduldig verdedigend en beheerst aanvallend kwam de kans in de persoon van Siep Vellinga. Zijn bal verdween als een kanonskogel in de kruising van het doel. Thijs Veenstra, directeur ‘Penalty-bokaal’ was ondertussen ook aangekomen en kon nog net de laatste minuten meespelen in deze wedstrijd, we kwamen ook toen niet in gevaar.

Zowaar een goed resultaat, 3 wedstrijden gespeeld. Alle gewonnen, en eerste in de poule.

De finale wedstrijd was tegen IJ.V.C. Zeer solide en geconcentreerd werd er gespeeld door IJ.V.C. maar vooral door ons. Na gemiste kansen voor Rob Bijlsma en Salah al Mawdawy was er dan toch dat doelpunt. Rob Bijlsma werd vrij gespeeld en deze wist beheerst het net te vinden. IJ.V.C. probeerde het daarna nog meer maar we lieten ze niet al te dicht bij Jan de Vries komen die dan ook de nul wist te houden. Met 2 – 0 sloten we dit toernooi als winnaar af.

Het deed ons daarna goed dat uitgerekend Klaes Gerbrandy ons de winnaars medailles moest overhandigen waarna we nog gezellig met een pilsje de nacht indoken in de H.J.S.C. feesttent. Salah al Mawdawy, onze ‘Man of the Match’ en alcohol vrij vertrok hierna naar Heeg. Wij genoten en nog ruim na en vertrokken laat in de nacht naar Heeg. Dit fietspad was wel de helft smaller dan die van de heenreis en de vele bochten maakte het moeilijk om tussen de twee bermen te blijven fietsen maar we waar wel de toernooi winnaars.

 
 

19 mei 2012; Heeg 4 – Heerenveense Boys 6.

Zij kunnen nog kampioen worden en wij willen winnen. Op voorhand dus een wedstrijd waar het om gaat. Ook naast ons op het B-veld Heeg 3 – de Walde 2 een wedstrijd waarin De Walde 2 nog kampioen kan worden. We kennen die ploeg; in de beker uit met 9 – 1 verloren. Nu zit die selectie bij SC Joure zm 1 – De Walde 1 (Promotie/degradatie 3e/4e klasse) op de bank, Heeg 3 wint met 4 – 0.

Maar nu onze wedstrijd; al na 5 minuten ‘Hends’. Dat wil zeggen de bal gestopt met de hand in eigen strafschopgebied. Heeg 4 krijgt geen strafschop ! Hoe anders had de wedstrijd kunnen lopen. Ook daarna nog een keer, minder opzichtig en onbewuster en dan is het zuur dat via de uitbraak daarna drie man vrij en alleen op Jan de Vries door mogen lopen. De oude en trage linksback doet nog een poging, is kansloos, Jan de Vries ook en de 0 – 1 komt aan de haakjes. Tocht wordt Heeg 4 niet weggespeeld en weet het zelf kansjes te creëren maar ze moeten er wel in en dat lukt niet.

Problemen in de rust, de ploeg is vrijwel compleet en er moet veel gewisseld worden. Toch lukt het Jacky Reen om iedereen zonder te morren op de bank of in het veld te krijgen.

De wil om te winnen is er in die tweede helft bij Heeg 4 en dat zorgt voor druk op het doel van onze tegenstanders. Die ploeg blijft echter rustig, de doelman ook en de stand veranderd niet totdat Thomas Visserman voor een opleving zorgt. Beweeglijk en vlug dartelt hij het strafschopgebied in en met de nodige schijnbewegingen gaat hij op weg naar het doel. Een verdediger die niet van schoonheid houd stopt dit gebeuren en daarna wordt er hard geroepen om Epie Gerritsma.

Maar dat mag toch niet ! Een speler die in 38 jaar nog nooit in en echte wedstrijd een strafschop raak heeft geschoten nu achter de bal te zetten, dat kan toch niet ! Jacob van der Goot die dit bij Oudega altijd mocht doen zorgt voor de 1 – 1.

Zuur is het daarna als een hoekschop hoog onder de lat, ver boven het kalende hoofd van Peter Arema via de binnenkant van de paal, het doel in gaat. Nu werd er al geroepen waarom Jaring de Boer daar niet stond, maar ook hij had de bal alleen maar met zijn handen kunnen stoppen en die ’Hends’ was zeker niet onopgemerkt gebleven.

Jaring de Boer, in de rust gewisseld,  was echter aan het lopen met een kruiwagen. De oudste voetballer van Heeg 4 (Doelmannen zijn geen voetballers, dus tellen niet mee !) was uitgespeeld en moest van het veld. Met bloemen van het bestuur en medespelers, met een handdruk van tegenstander en medespelers werd Epie Gerritsma het veld af gerold. De beste actie van deze knaap in zijn laatste jaren en dan ook terecht ‘Man of the Match’.

Heeg 4 probeerde het daarna nog wel, het stond 1 – 2, het bleef 1 – 2 in deze laatste wedstrijd van seizoen 2011 – 2012. Heerenveens Boys nog geen kampioen en Heeg 4 afgesloten met een mooie middenmoot positie in deze vijfde klasse.

 
 

12 mei 2012; C.V.V.O 5 – Heeg 4.

Vandaag dus de wedstrijd tegen CVVO 5 die ze niet door de weeks wilden spelen omdat ze anders te veel spelers misten. Ik weet niet wat ze dan moesten missen, maar wat ze nu misten waren spelers die konden voetballen want dit team stelde niet zo veel voor. Hun eerste dat naast ons speelde en kampioen werd, zo moet dit team maar snel degraderen, daar waar ze misschien meer te zoeken hebben.

Nu moet ook gezegd worden dat er lekker en goed gevoetbald werd door Heeg 4, en dat dit nu mede komt door de noodleden of dat de spelers die er niet waren misschien de zwakke schakels zijn dat is iets om over na te denken.

De gehele wedstrijd werd door Heeg gedomineerd en bij bal verlies werd er direct door iedereen gestoord zodat de bal al zeer snel weer bij ons werd ingeleverd. Zo gingen we de pauze in met een 4 – 0 voorsprong waar het ook zo een 10 – 0 stand had kunnen staan, want het enige wat we niet goed deden was scoren.

Dan dus de tweede helft weer het zelfde liedje, Heeg valt aan en CVVO nu zelf met een Chelsea opstelling 4 man laatste man met 5 man vlak daar voor en 1 man in de voorhoede. Ondanks deze opstelling waren het weer vele kansen van Heeg, maar het afwerken moet nog meer op geoefend worden. Een enkele keer liep er een CVVO speler vrij, maar dan was Jan er wel weer om ons te attenderen dat er iemand van hun richting zijn zektsjen meter gebied liep, dus werd dit vroeg tijdig opgelost. Helaas werd Jaring weer geraakt aan zijn dikke teen en moest weer gewisseld worden. (watje). Zal wel iets voor 50+ers zijn daar waar Epie zijn tenen dubbel in zijn schoenen had en een tijdje niet kon voetballen.

Aangezien er verder weinig gebeurde werd de eindstand 7 – 0 voor ons met 3 goals van Thijs, 2 van Rob, 1 eigen goal van hun en 1 goal van iemand die dit binnenkort wel aan mij zal melden.

 

Siep.

 
 
21 april 2012; Heeg 4 – O.N.S. 7.

O.N.S. 7, ze staan laatste in de competitie dus dat is oppassen geblazen, voor ons wel te verstaan. Want staan ze wel terecht onderaan en nemen wij het niet al te licht op ?

Het veld is niet al te goed, regen vanmorgen, maar bespeelbaar. O.N.S. heeft daar ook last van. Vanaf aftrap zet Heeg 4 aan en wordt O.N.S. 7 onder druk gezet. Maar daarmee is ook alles geschreven. Want in de buurt van hun strafschopgebied zijn zij er wat eerder bij dan wij en echt gevaarlijk wordt het niet. Toch komen we op voorsprong. Van veraf mag Siep Vellinga uithalen en de bal het doel in schieten. Geen echte aanval maar we staan met 1 – 0 voor.

O.N.S. blijft ook aanvallen en dat resulteert in een vrij trap welke daarna via veel schijven tergend langzaam het doel in gaat. Langzaam of snel, we staan wel weer gelijk.

Hiermee heeft O.N.S. het beste deel van hun spel laten zien en kruipen ze langzaam achter uit.

Later langs de kant hoor ik van hun leider dat de eerste helft bij hun vrijwel altijd goed gaat maar dat ze daarna inzakken en dat conditie hun gaat opbreken. Wel vandaag niet. Achteruit kruipen doen ze, stug verdedigen ook en gevaarlijke uitvallen zijn er ook bij.

Heeg 4 valt stug aan maar vanaf de zijlijn kijken we elkaar steeds aan en vragen we ons af hoe het komt dat de bal er niet ingaat. Heeg 4 heeft aanval op aanval maar kan er niet echt doorkomen. Ook niet nadat verdediger Freerk van Ommen gewisseld wordt voor aanvaller Salah al Mawdawy. De eerste en beste aanval hierna is wat wij wilden, opkomen, achterlijn halen, de voorzet, de snoekduik van Salah maar wat overblijft is geen doelpunt, geen voorsprong, alleen een mooie buikschuiver in de modder van het strafschopgebied. De stand van dat moment (1 – 1) wordt ruim daarna ook de eindstand.

Het zat er vandaag wel in maar kwam er niet uit en Henk van der Veer, wil jij iets overnemen uit dit verslag, dat mag maar of je er iets mee kunt ? Een goed verslag is het ook niet geworden.

 
 
14 april 2012; Heeg 4 – C.V.V.O. 6.

Een vreemde wedstrijd die eigenlijk nergens om gaat. C.V.V.O is later bij ons in de competitie ingedeeld en doet om de punten niet mee. Een wedstrijd met een zwart randje, niet daarom. Fimme Veenstra, vader van jonge kinderen, echtgenoot, zelf ook broer van en kind van. Te jong overleden, verloren van een tegenstander waar niet van te winnen is.

We beginnen met een minuut stilte en voetballen daarna, het gaat eigenlijk nergens om.

Heeg heeft eerst een overwicht op het veld maar moet toestaan dat C.V.V.O op voorsprong komt. Niet van en uit het veld geslagen blijft Heeg hierna door voetballen en bij rust vragen wij ons allen af waarom wij niet gescoord hebben, kansen zat.

In de rust veel gewissel. Thijs Veenstra, halverwege de eerste helft ingevallen voor Jaring de Boer moet nu al opgeven, te veel last. René Spliet, voor het laatst bij ons gespeeld in Heeg 6 valt voor hem in. Ook Freerk van Ommen, tikje op de neus en meteen last van de rug geeft Sierd Gerritsma de kans om te spelen. Ook Jeroen Tekstra met een gewonnen wedstrijd in de benen trapt de tweede helft bij ons af in de plaats van Piet de Jong.

En niet om deze jongens, inzet en voetbal voldoende, maar het voetbal zit er bij ons niet meer in. Het vertrouwde in ons spel is er niet en we moeten toestaan dat C.V.V.O. gevaarlijk wordt voor ons doel. We houden nu wel de nul en tegen de verhouding in gaat onze nieuwe laatste man Siep Vellinga ook nog eens mee aanvallen. Achterin wordt één op één gespeeld, is onze rechtsback meer laatste man en krijgt onze doelman kramp in beide benen.

Salah al Mawdawy, altijd goed voor een laatste kwartiertje doet het vandaag andersom. Vanaf aftrap begonnen gunt hij nu het laatste kwartiertje aan Paulus Pieter Veldhuis, we staan nog steeds met 0 – 1 achter.

Tegen het eind van de wedstrijd wordt onze inzet toch nog beloond. Een hoekschop wordt Dirk van der Horst in de voeten geschoven en vanaf rand strafschopgebied veegt deze de bal uiterst zuiver, tussen ruim 17 man door, de bovenhoek in. En met deze terechte 1 – 1 stand sluiten we deze wedstrijd af met een glinsterend randje. We kijken nu al uit naar 31 augustus.

 

 

7 april 2012; Heeg 4 – O.N.S. 6.

O.N.S. en niet anders we zijn van het oude stempel. We zijn de enige wedstrijd thuis en we worden de hoofdwedstrijd. Elf man op het veld, vier op de bank, we zijn er klaar voor. Van begin af aan zetten we O.N.S. onder druk. Ons spel is goed en O.N.S. heeft daar moeite mee.

Heeg 4 valt aan, Jan de Vries (Ons doelman) heeft weinig te doen en ons voorhoede kan zich uitleven.

Dirk van der Horst heeft mij gevraag hem met een doelpunt te vermelden in dit verslag maar ik moet hem teleur stelen. Geen doelpunt maar wel steeds nadrukkelijk voorin aanwezig en gevaarlijk. Evenals de rest van ons voorhoede.

Maar hoe gevaarlijk ook ons voorhoede, het is een middenvelder die de openingstreffer mag maken. Vlak voor rust geeft ons middenvelder Siep Vellinga een zeer goede lange bal op ons Rimmer Grondsma die deze minder goed kan terug leggen op ons middenvelder Peter Arema.

En wat ons Peter nooit doet maar vandaag wel, is scoren. Zijn vijfde doelpunt in zijn al lange carrière en het is ook meteen rust. (Tussen haakjes, ons coach Jacky Reen heeft dit ook gezien, maar gelooft het nog steeds niet, ons Peter kan namelijk niet scoren.)

Met twee wissels in de rust komen we terug op het veld voor een tweede helft. Het spel wordt er niet beter op. Speelde O.N.S. de eerst helft niet mee, deze helft begonnen ze druk te zetten en we kwamen dan ook minder aan ons aanvallen toe. Hadden we het de eerste helft maar af moeten maken, maar ja dat hebben we O.N.S. niet aangedaan.

En terwijl het weer steeds beter en zonniger werd bleven wij steeds meer rond ons eigen strafschop gebied voetballen. O.N.S. kreeg hierbij op het einde van de wedstrijd nog kans op de gelijkmaker maar dit werd dit seizoen de eerste wedstrijd waarbij ons doelman de ‘Nul’ konden vasthouden.

En waar ik de vorige keer nog schreef over hulde voor de jonge grensrechter wil ik nu schrijven over hulde voor de oude scheidsrechter. Niet alles ziend en zeker niet horend floot Jan van der Heide een keurige wedstrijd. Wie gaat hem dat nadoen op zo’n leeftijd.

Peter Arema, in de rust vertrokken naar huis, er zijn namelijk ook kinderen die aandacht nodig hebben, hebben we de penning ‘Man of the match’ toegestuurd. Zijn vijfde doelpunt, de enige van deze wedstrijd en wij zelf begonnen aan de derde helft in ons kantine bij Harm en Hielkje.

 
 

31 maart 2012; Heeg 4 – Oudehaseke 5.

Je moet even opschrijven dat ik nog nooit twee keer heb gescoord in een wedstrijd’ zei deze ras verdediger tegen mij maar eerst even vertellen waarom dit verslag zo laat is.

Ik ben met mijn vrouw naar volleybal geweest, naar de dames van VC Sneek. Doen wij wel vaker. Dit was de derde wedstrijd van de Play-Off voor de landstitel;. ‘Play’ was er Sliedrecht, voor VC Sneek was het ‘Off’. Later in de nacht tegenover ons, een zwarte auto op de kop in de sloot. Toen was deze helemaal zwart. Politie, Brandweer Ambulance, het Duikteam, een Takelwagen en de inzittende(n) weggelopen; onfatsoenlijk !

En dan onze wedstrijd, die begon voor ons 5 minuten later dan die van Oudehaske 5. Zij waren al bezig voor wij begonnen en we werden pas wakker nadat zij op 0 – 1 waren gekomen.

Wij konden daarna zodanig druk opvoeren dat de voorhoede kansen ging missen en uit een hoekschop van Siep Vellinga was het vervolgens verdediger Freerk van Ommen die al koppend voor de gelijkmaker zorgde. Flink kansen missend en hoekschoppen forceerde bleef Heeg 4 doorgaan. Een van die vele hoekschoppen was vervolgens een kopie van de eerste. En weer was het Freerk van Ommen die al koppend scoorde. Wel met zijn handen iets leunend op een Oudehaske speler maar zoiets doet onze verdediger nooit en waarom dan nu wel; ‘Niet dus !’

De 3 – 1 was een cadeautje en een mooie. De Oudehaske doelman trapte slecht uit en de bal komt in de buurt van de middenlijn in de voeten van Siep Vellinga terecht. Deze trapt de bal na en flinke draai meteen retour naar diezelfde doelman en gedragen door de wind draait deze uiterst precies de bovenhoek in. Oudehaske lijkt rijp voor de sloop, voetbalt vervolgens tegen hunzelf en omdat wij de kansen niet maken halen zij de rust met een nog hoopvolle achterstand.

Vol vuur gaan zij na rust los en weten ons zodanig onder druk te zetten dat zij terug komen op 3 – 2. Ook de 3 – 3 kunnen we niet voorkomen. Onze scorende verdediger is ondertussen zodanig hard aangepakt dat deze gewisseld moet worden en dat doet pijn.

En terwijl de achterstand steeds dichterbij komt breekt Rimmer Grondsma door en komen we weer op voorsprong. Het spel wordt vervolgens wat onvriendelijker en dat levert een strafschop op. En terwijl de Heeg speler naar de stip loopt zegt grensrechter Lennert Veenstra dat Heit gaat missen. Hij krijgt gelijk.

Flink doorworstelend weten we vervolgen de voorsprong tot aan het eind van de wedstrijd vol te houden. Deze overwinnen voelt dan ook erg goed aan al is het ook een dure overwinnen.

Want na afloop, terwijl de elftalkas fors word uitgehold gaat de penning ‘Man of the match’ terecht naar Freerk van Ommen die tot vandaag nog nooit twee keer op rij in een wedstrijd scoorde.

 
 

24 maart 2012; Hielpen 2 – Heeg 4.

Het is erg lang geleden dat ik hier voetbalde en volgens mij geld dat voor mening een van ons. We worden welkom geheten door een grote poster ‘Hielpen 2 – Heeg 4’, we zijn de hoofdwedstrijd, de lootjes ontbreken.

Hielpen 2 een goed spelende ploeg ? Thuis hebben we met 3 – 1 gewonnen maar ze staan nu erg goed in de competitie.

Heeg heeft het overwicht en weet kansen te creëren maar niet te maken. De kansen komen omdat Heeg 4 het beste van het spel heeft maar Hielpen 2 heeft ‘de counter’. Met twee gevaarlijke en goede voetballers voorin wachten zij op de fouten van ons. De eerste uitval in dan ook meteen de 1 – 0.

Heeg 4 blijft erin geloven en blijft voetballen, blijft druk geven en blijft kansen missen. Hielpen 2 wacht af, breekt nog eenmaal uit en de 2 – 0 is het gevolg.

Nu is ons aanvalsspel niet helemaal vergeefs en ‘die’ kans komt er echt wel. Thijs Veenstra wordt vrijgespeeld en aangespeeld en dan is zelfs met ‘rechts’, en strak in de bovenhoek, voor hem geen probleem.

De derde aanval van Hielpen 2 wordt daarna bijna de 3 – 1. Achterhoede uitgespeeld maar Siep Vellinga was de sta in de weg.

Hierbij dus meteen een goede raad voor de komende tegenstanders van Hielpen 2, ze kruipen achteruit, verdedigen als Italianen en wachten op de fout van jullie en die komt er.

De tweede helft een zelfde beeld. Heeg blijft erin geloven en blijft aanvallen. Zelfs de laatste man wordt gewisseld voor een extra aanvaller. Een op een achterin en dat resulteert in zoveel druk dat Hielpen wel moet bezwijken. De 2 – 2 valt dan ook, maar buitenspel laat deze niet tellen.

De uitbraak van Hielpen is daarna doeltreffend en kan zelfs groter worden als het kunststukje op de achterlijn van Jan de Vries mislukt. Al voetballend de aanvaller met kappen en draaien passeren. Was dit niet gelukt dan had hij zeker dit verslag gehaald.

Met het naderen van de eindsignaal blijkt dat de spelwijze van Hielpen 2 werkt. Wat Heeg ook doet, Hielpen houd stand. Bij het laatste signaal van de goed fluitende scheidrechter, voor het eerst een senioren team leiden als ‘taakstraf’ wegens misgedrag tegen een scheidsrechter, blijkt de eindstand 3 – 1 in ons nadeel te zijn. ‘Het’ was vandaag echt nodig en niet aanwezig.

 
 
17 maart 2012; Heeg 4 – Q.V.C. 3.

Loeiende sirenes, een pliese auto en ambulance die het voetbalveld voorbij racen. Richting Auke van Netten, onze laatste man die een scootmobiel zo de sloot zit inrijden. Alles is goed afgelopen maar dat weten we bij de aftrap nog niet.

Q.V.C. gaat voortvarend van start en is het eerst gevaarlijk. Heeg is de eerste die scoort uit een aanval over links via een voorzet van Rob Bijlsma op Jacob van de Goot en de 1 – 0 is er.

Na een kwartier spelen maken de ‘Staverese lui’ de 1 – 1 en daarmee is de eindstand van drie weken terug al bereikt en moeten we nog 5 kwartier voetballen die vervolgens redelijk gelijk opgaat.

Vlak voor rust een tegenvaller, Thijs Veenstra moet uitvallen en Jelke Boelen, B- speler bij de ‘Voetbalvereniging Veenstra Heeg’ vervangt hem.

De tweede helft een iets beter Heeg die dan ook uit een mooie aanval, afgerond met een droog en doeltreffend schot van Siep Vellinga, op 2 – 1 komt.

Nu moet gezegd worden dat Q.V. C. maar acht man van hun eigen selectie hadden als gevolg van Ljipaaisykje, boot schilderen, tuin, V & D en moeders de vrouw. De rest kwamen ze onderweg tegen. Eigenlijk ook zo bij ons. Een groot deel van de vast kern weg, twee B ‘s en een nood lid welke speelde, wat al erg genoeg is en Sander Terpstra (ook ‘vv Heeg’ – B) heeft inmiddels Epie Gerritsma vervangen en de druk op het Q.V.C doel blijft groeien.

Een mooie voorzet van Siep Vellinga brengt vervolgens de jonge doelman van Q.V.C. zo in de problemen dat Jelke Boelen de bal kan overnemen,. Doelman en achterlijn ontwijkend weet hij voor de lege poort van 7,32 meter te komen en vanaf 17 cm is scoren dan geen probleem meer. Klasse jonge zoals jij doorzette.

Ook Q.V.C. heeft jeugd in de gelederen en deze reageert feller en attenter en vooral doeltreffender bij een misverstand in ons achterhoede.

En met het idee dat we nog 2 minuten moeten voetballen, Heeg 3, tweede helft gelijk begonnen is inmiddels afgelopen, begin we aan de laatste tien minuten van de wedstrijd.

Dit geeft de kans aan Jelke Boelen om nogmaals zij voetbalkunnen te laten zien. Doorzetten en doorgaan zorgen voor een goede voorzet en Jacob van der Goot kan voor een leeg doel niet meer missen en dat doet hij ook niet.

Gecontroleerd voetballen wij daarna de wedstrijd uit. En terwijl de scheidsrechter van Heeg 3 gedoucht, schoon en rokend langs onze zijlijn staat klink bij ons ook het eindsignaal.

Gewonnen met 4 – 2 en dat met Freerk van Ommen en Peter Arema erbij, maar zonder Dirk Van der Horst die bezig is met een lang weekendje weg. We hebben hem maar meteen een extra weekendje aangeboden en volgens onze vast supporters Wessel van Netten en Teade Grondsma verdiende Jelke Boelen de penning; ’Young Men of the Match’ omdat hij het verschil maakte. Niemand had hier bezwaar tegen.

 
 

10 maart 2012; Makkum 4 – Heeg 4.

Afwezig en Blessure zijn vandaag ook mee met deze uitwedstrijd en dat maakt van onze Heeg 4 selectie een heel beperkte Heeg 4 selectie. Noodleden, al weten ze dat zelf al niet meer, moeten spelen en op de bank twee B’s. Toch mag dit geen excuus zijn want de overgebleven spelers weten ook wat voetbal is maar laten dat niet zien.

Makkum 4 voetbalt met inzet, misschien niet 100% goed maar wel met inzet. Die druk en inzet zorgt ervoor dat Heeg niet aan voetballen toe komt en de bal komt ook niet naar Heeg 4.

Het is teveel gezegd dat Heeg de kluts kwijt is maar alle ballen uit de kluts zijn voor Makkum.

Zij zijn er gewoon eerder bij en dat is haverwege de eerste helft ook zo bij een afgeslagen aanval van hun. De weggewerkte bal wordt weer opgevangen en mooi voorgezet. Heeg 4 heeft vervolgens het nakijken bij de kopbal. Vlak voor rust nog een keer, nu gaat de bal over de grond. 2 – 0 Achter, waarbij vermeld moet worden dat er voor ons nog wel kansjes waren.

Na rust kruipt Makkum 4 achteruit en heeft Heeg 4 grip op de wedstrijd. Met het invallen van B speler Jelke Boellen wordt de gemiddelde leeftijd van Heeg met 4 jaar omlaag gebracht en het spel niet slechter.

Makkum 4 moet hierna toestaan dat Mark van Hiel een vrije trap van Siep Vellinga in mag koppen. En terwijl de 2 – 2 in de lucht hangt is het daarna tocht onverwachts 3 – 1. Makkum 4 straft ons spel en geaarzel meedogenloos af. Lennert Veenstra mag daarna de moegestreden doelpuntmaker vervangen en moet vervolgens toezien dat Makkum 4 fel en scherp blijft doorvoetballen. De 4 – 1 en 5 – 1 zijn daarvan het logische vervolg. De wedstrijd kunnen we hierna wel vergeten.

Welkom bij onze club !’ kunnen we nog wel roepen. Ook Thijs Veenstra hoort nu bij het selecte groepje spelers die kan zeggen ‘Ik heb in een officiële wedstrijd samen met mijn zoon mogen spelen’.

(Nu nog de eerste Dame bij Heeg die kan zeggen ‘Ik heb met mijn dochter gevoetbald’.)

En Freerk van Ommen en Peter Arema, jullie kunnen nu wel roepen dat het met jullie erbij anders was gelopen. Vergeet het maar, ‘Het !’ zat er ook vandaag voor ons niet in.

 

 

3 maart 2012; Leeuwarder Zwaluwen 5 – Heeg 4.

Na de winterstop onze tweede wedstrijd, onze tweede uitwedstrijd, onze eerste op kunstgras. Thuis nipt van deze ploeg gewonnen, zit dat er nu weer in ? We weten het eigenlijk niet. We voetballen wel maar zonder het laatste stukje ‘Het !’. Ja wat is dat ‘Het !’, we voetballen wel en de Zwaluwen uit Leeuwarden ook. Het spel speelt zich veel op het middenveld af. Freerk van Ommen, Jacob van der Goot, Jaring de Boer Jan de Vries en Epie Gerritsma verdedigen attent en hebben het niet moeilijk. Dirk van der Horst, Rob Bijlsma en Thomas Visserman plagen voorin de doelman maar die heeft het ook niet moeilijk en Siep Vellinga, Peter Arema en Mark van Hiel lopen zich het vuur uit de sloffen en hebben het ook niet moeilijk maar wel zwaar. Het hoogtepunt die helft is voor de Zwaluwen en wel vlak voor rust. Heeg verspeelt de bal op het middenveld en hoe attent ook de achterhoede, de bal ligt er zomaar in.

In de rust Auke van Netten voor Epie Gerritsma (halverwege de eerst helft heeft Rimmer Grondsma Thomas Visserman al vervangen), en de tweede helft heeft Heeg 4 het betere van het spel maar ‘Het !’ ontbreekt. Dat breekt ons dan ook op bij een hoekschop. Deze wordt niet goed ingeschoten, een Zwaluwen speler krijgt deze op zijn schouder en met een hoge vreemde curve dwarrelt deze richting, en in ons het doel. Doelman en verdedigers staan erbij, en verkeerd, kijken erna en de 2 – 0 is een feit en dat is ook verkeert.

Heeg 4 zet hierna nog meer aan maar ‘Het !’ is er nog steeds niet, al is het spel nog meer dreigend, komt Salah al Mahdawy erin voor de moegespeelde Rimmer Grondsma en maakt Siep Vellinga tegen het eind van de wedstrijd fraai ons eerste doelpunt. Leeuwarden Zwaluwen 5 wankelt maar blijft zoals de hele wedstrijd goed voetballen en haalt het eind met een overwinning.

Ook terug in Heeg is ‘Het !’ er nog niet, we weten wie de penning ‘Man of the Match’ moet hebben maar durven het niet uit te spreken. ‘Het’ zat er vandaag niet in.

 

 

25 februari 2012; Q.V.C. 3 – Heeg 4.

Vandaag staan we weer op het veld na ruim twee maanden winterstop. Maar eens kijken hoe wij de winter zijn doorgekomen. Q.V.C. is de tegenstander vandaag, de minste verliespunten in de competitie, dus we nemen alles mee wat we kunnen gebruiken.

Nog geen voorjaarsdag maar het is prachtig weer. In Staveren moeten ze ook weer wennen aan de hervatting van de competitie. We attenderen ze erop dat hun Friese vlag op de kop hangt en betreden de grasmat die wat onvlak en weeldering voorzien van ‘oud’ gras voor ons klaar ligt.

Vreemd, twee weken terug schaatsten we door heel Fryslân en nu trappen we af voor een gelijk opgaande wedstrijd. Kansjes zijn er aan beide kanten, maar gevaarlijk wordt dat niet.

Ook niet als Mark van Hiel na 10 minuten spelen de scherp en vrijstaande Thomas Visserman bereikt. Voordat het gevaarlijk wordt schiet hij Heeg 4 rustig naar de 0 – 1 voorsprong.

Heeg 4 verzuimd hierna het tweede doelpunt te maken en bij het begin van de tweede helft ruikt Q.V.C. haar kansen. Heeg 4 kruipt achteruit en Q.V.C. komt meer voor ons doel dan wij aan de overkant. Redde Jan de Vries de eerste helft nog stijlvol, nu was hij kansloos bij de toegekende strafschop en eigenlijk had Heeg 4 dit ook nodig.

De ploeg begon weer beter te voetballen, wist Q.V.C. terug te dringen naar eigen helft en wist ook weer gevaarlijk te worden in hun strafschop gebied. Misschien hadden wij ook wel een strafschop verdiend en als het schot van Rob Bijlsma doelpunt was geworden in plaats van voorlangs…. Als, nu is Jaring de Boer de enige aan onze zijde die de wedstrijd winnend heeft afgesloten, en de overige voldaan dat ‘we’ niet verloren hebben. Ondanks het gelijke spel hangt na afloop de Friese vlag nu wel goed en keren we voldaan huiswaarts.

Terug in Heeg willen we Peter Arema uitroep tot ’Man of the Match’ maar deze is als thuis. Voor hem wordt het ‘Paars met stippen’. In de kantine wordt nog aan de grensrechter gedacht die deze keer foutloos heeft gespeeld, wordt nog gedacht aan de doelman, maar ja, die strafschop niet stoppen en vrijwel unaniem valt daarna de keuze op Thomas Visserman. Netjes wat hij deed, na drie maanden terugkomen van een blessure en al weer zo meedoen. En dan vergeten we stilletjes onze leider die ook weer meedeed na een nog langere blessure periode.

 
 
7 januari 2012; Heeg 4 – Gemengd Heeg, Zaalvoetbaltoernooiverslag.

Vandaag dus een uitstapje van het vierde naar de zaal, waar gespeeld moest worden tegen allerlei jonkies en enkele jonge kalende toekomst veteranen. Het dreamteam bestaat uit Rob Bijlsma op goal en met de veld spelers Jacob van der Goot, Freerk van Ommen, Rimmer Grondsma, Peter Arema, Thijs Veenstra, Dirk van der Horst en Siep Vellinga, en met een speciaal gemaakt shirt gaan we vandaag de strijd aan. Op routine zal het wel lukken maar met de snelheid moet wat worden ingeleverd.

Mede door 3 wisselspelers kan er vaak genoeg gewisseld worden en kan de bal met gemak worden rondgespeeld, waar van uit het publiek vele complimenten worden gegeven. De eerste 2 wedstrijden worden nog beide 1 – 1 gelijk gespeeld maar daarna komen de diesels op stoom, en wordt er ondanks dat Thijs met het excuus komt dat hij een stijve rug krijgt van het bank zitten en niet het veld uit wil en Jacob in de vijfde wedstrijd last van z`n buik kreeg omdat de vrouw langs de lijn stond, er 3 wedstrijden met de tegenstanders gespeeld en met speels gemak gewonnen wordt waarvan de uitslagen 4 – 0, 3 – 1 en 1 – 0 waren. En dan de laatste wedstrijd, dan komen de spanningen tevoorschijn want er is kans op een eerste plaats.

Allerlei geruchten over mogelijke eindstanden maken Freerk bijna rijp voor een enkele reis Franeker, en op de bank toe schreeuwend waar heel Workum hem kan horen wordt er de laatste pot gespeeld tegen Arjen ( ik mar ) Hoekstra en volgelingen. De wedstrijd begint met meer bal bezit voor de tegenstander en Arjen mag van ons ook Dirk een paar keer passeren, maar wordt gecontroleerd van de goal weggehouden. Edoch door een klein foutje van de schrijver zelf wat eigenlijk geen fout genoemd mag worden wordt er een tegendoelpunt gemaakt, en volgens Freerk is nu de tegenstander eerste !

Dus wordt er even een tandje hoger gespeeld en staan we binnen een paar minuten alweer op gelijke hoogte door een goal van Thijs. Bij deze stand staan beide ploegen op de eerste plek en hier hebben beide ploegen vrede mee. Na de douche en het ‘eerste’ biertje is de prijs uitreiking en worden wij als de winnaars uitgeroepen met een beter doelgemiddelde en overladen met cadeau `s en een kus van Annalies. Al met al een geslaagde missie en weer een prijs voor de prijzenkast.
 
 

10 december 2011; Heeg 4 – FC Wolvega 3.

De specialist wisten het ons woensdagavond al te vertellen; Heeg 4 wordt zaterdag afgelast en het weer hielp deze specialist daarbij. Vrijdag en zaterdag kwam de telefoonketen niet in werking zodat we om 14:30 uur konden aantreden tegen FC Wolvega 3.

Dit op een mooi bespeelbaar hoofdveld welk bij onze uitwedstrijd tegen deze ploeg nog was afgekeurd en dat was in de zomer op een erg warme dag.

De eerste helft toonde een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Heeg 4 het geluk aan haar zijde had, zij het dan achterin. Wolvega creëerde kansen die er niet in gingen, waarbij ook hun grootste kans, hun spits door ons vrijgespeeld en alleen voor Jan de Vries. Geluk; voorin misten we dit. Ook bij ons was het ‘net niet’. Een gelijk opgaande helft, dus een terechte 0 – 0 ruststand.

Ook na rust een gelijk opgaande wedstrijd al moet geschreven worden dat Wolvega net iets beter, net iets feller, niet iets sneller net iets gemener was. Samengevat, net iets beter.

Onze aanvallen werden wat minder gevaarlijk en het middenveld moest meer energie gaan steken in verdedigen dan in aanvallen. Een vrije trap werd ons op het eind van de wedstrijd fataal. Wij maakten de overtreding en die trap was dan ook terecht. De bal werd hard en zuiver in de uiterste hoek ingeschoten en de 0 – 1 kwam aan de haakjes te hangen.

Dit veranderde in het restant van de wedstrijd niet meer. Een beetje zuur liepen we na afloop van het veld, Wolvega was beter, wij hadden ook wel een doelpuntje verdient maar het zat er niet in. Niemand van ons konden we deze nederlaag in de schoenen schuiven maar er was ook niet iemand die in deze wedstrijd boven zichzelf uitsteeg. Wel waren er een paar die extra veel energie in deze wedstrijd hadden gestoken om te willen winnen. Met name Peter Arema, die in de verloren uitwedstrijd al na 10 minuten geblesseerd het veld moest verlaten deed er alles aan maar dus geen punten en alleen maar voor eventjes ‘Man of the Match’.

 
 

3 december 2011; O.N.S. 7 – Heeg 4.

Hoor de wind waait door de bomen, zaterdagmorgen is aangekomen’. Ook veel regen liet ons geloven dat er vanmiddag niet gevoetbald zo worden. ‘Heerlijk middagje is toch aangekomen’ als de zon in de loop van de dag de regen verdrijft. En terwijl naast ons op het hoofdveld ‘Kijk eens wat ik in mijn schoentje vind’ uit de luidsprekers schalt kijken wij naar onze schoenen. Die staan op een goed bespeelbaar veld als is duidelijk zichtbaar op welke helft de jeugd vanmorgen hun wedstrijd heeft gespeeld.

Al erg snel staan wij met 0 – 1 voor. Het is Rob Bijlsma die de bal niet op doel, maar netjes voorlangs schuift waardoor Jacob van der Goot niet te missen in kan schieten. Eén – nul voor, gaat het op de vorige wedstrijd lijken die we hier speelden ?

Nee, Heeg 4 lijkt wat verkrampt en plichtmatig te spelen en niet met de gedacht bij de wedstrijd te zijn. O.N.S. 7 valt aan en is gevaarlijker. Jaring de Boer levert de bal een keer in bij O.N.S. maar hersteld dit zelf weer goed. Jan de Vries heeft plotseling uitschuifbare voeten en kan een van erg dichtbij ingeschoten bal nog net stoppen. En op het meest natte, smerige plekje van het veld moet Epie Gerritsma languit om met een sliding een zekere doelkans over de achterlijn werken. Heeg 4 blij, de wasvrouw en moeders thuis waarschijnlijk niet en O.N.S. al helemaal niet.

Veel kansen voor O.N.S. maar toch is het voor rust Rob Bijlsma die voor 0 – 2 zorgt. Onze derde kans, eigenlijk een mislukte aanval van Jacob van der Goot waardoor de bal krachteloos over de achterlijn lijkt weg te rollen. Peter Arema wist dit te voorkomen en Jacob een tweede kans te geven voor een voorzet, de rest weten jullie al.

Na rust zakt O.N.S. in elkaar en herpakt Heeg 4 zich. Peter Arema gaat alleen op doel af en het is Dirk van der Horst die de bal er in schopt. O.N.S. brengt de spanning terug door met een kopbal Jan de Vries te passeren ‘Een doelpunt, bijna identiek (en vanaf dezelfde plaats) als tegen O.N.S. 6’ volgens Jan.

Siep Vellinga, alleen op de doelman af mist vervolgens, Thijs Veenstra iets later ook en Peter Arema….., zijn bal gaat erin. En terwijl hij denk ‘O, kom er eens kijken ,wat ik in het O.N.S. netje vind’ wordt dit vanwege buitenspel niet goed bevonden. Na de wedstrijd horen wij van O.N.S. zijde ‘Onterecht’. Geërgerd vanwege zijn misser schiet Siep Vellinga iets later van ruime afstand Heeg 4 naar de 1 – 4.

Jacob van der Goot ziet op het eind van de wedstrijd na een sprint vanaf eigen helft drie vrijstaande spelers over het hoofd en schiet Heeg 4 naar een 1 – 5 eindstand.

 
 

19 november 2011; Heerenveense Boys 6 – Heeg 4.

Een bekende tegenstander en behouden gingen wij van start. Niet driest aanvallen maar goed onder druk zetten en dat lukte. Het gevolg was dat de fout kwam en Heerenveense Boys een vrij trap tegen kreeg. Siep Vellinga schoot deze toegekende trap tegen de lat, en wel of niet van achter de doellijn in het veld terugspringend, kopte Thijs Veenstra deze nog eens netjes het doel in.

Heeg 4 kreeg hierna nog meerdere kansjes en aan de andere kant werd Heerenveens Boys 6 niet echt gevaarlijk. Het grootste gevaar de eerste helft kwam vervolgens via de linksachter van Heeg 4 tot stand. Met zijn rechtervoet probeerde deze een aanval te onderscheppen maar de bal deed heel wat anders dan de voet bedoelde. De Heerenveen spits kreeg de bal op een presenteerblaadje, Jan de Vries was kansloos en de stand 1 – 1.

Na rust met twee frisse wissels, waaronder een nieuwe linksachter, was Heeg 4 nog dreigender dan daarvoor. Heerenveense Boys wankelde, maar had het geluk om met een toegekende strafschop op voorsprong te komen. Onze nummer 5 vraagt zich nog steeds af wat hij hierbij misdaan heeft. En als gehele ploegen vragen wij ons af waarom de Heerenveen spits vanaf eigen helft, ongehinderd kan doorlopen op onze doelman om de 3 – 1 te scoren.

Rob Bijlsma weet tegen het einde van de wedstrijd zijn verjaardag nog wat op te leuken met een doelpunt maar dichterbij komen we niet meer. Ook niet als onze doelman bij een laatste aanval het strafschop gebied van zijn collega binnenwandelt.

Terugkomend in Heeg zien we veel belangstelling in de kantine ondanks het verlies van Heeg in de topper Heeg 1 – H.J.S.C. 1. Dat zullen wij aankomende dinsdagavond bij en tegen H.J.S.C. recht zetten in de strijd om de ‘Jacky Reen Wisseltrofee’ waarbij we minimaal rekenen op evenveel publiek.
 
 

12 november 2011; Heeg 4 – C.V.V.O. 5.

Bijna iedereen van ons had gisterenavond Nederland – Zwitserland gezien en vond die wedstrijd niet goed. Met twee vingers in de neus een wedstrijd proberen te winnen lukt niet, fluitconcerten zorgden in de tweede helft voor vingers in de oren en iets beter spel maar winnen was er niet bij.

Zo begin het ook bij ons. Zij staan lager, dus wij zijn beter, dus wij winnen wel. De kansen kwamen wel maar de intentie om goed te spelen was er niet. We voetbalden ook niet samen maar tegen elkaar en dan wordt de stemming er in het veld er niet beter op. Mijn tegenstander wist het toen wel en vertelde mij dat zij voor rust gingen scoren en met voorsprong aan de thee zouden zitten. Hij liep om mij heen, gaf een goede verzet, en kreeg zijn gelijk.

Achter gesloten deuren harde woorden in de rust, geen beter spel maar wel een betere instelling en dan dwing je toch wat af. Dirk van der Horst werd onderuit gelopen, een stafschop was het gevolg. Niemand die stond te trappelen om deze te nemen en dan ben jij ‘Thomas Visserman’ voor ons al voor het eind van de wedstrijd ‘Man of te Match’. De strafschop werd door hem daarna zuiver ingeschoten.

We gingen er weer in geloven en werden feller en scherper. Het gevolg was dat Thomas Visserman de kans kreeg voor de tweede keer te scoren. De C.V.V.O. doelman, die trouwens erg goed stond de doelmannen, kreeg deze bal niet onder controle en de voorsprong voor Heeg 4 was er.

Achterin wisten we het toen al, dit gaan we niet weggeven. Na Rob Bijlsma, gekneusde enkel, was het nu de beurt aan Auke van Netten om op te geven. Verkeerd gekochte pilletje, opgedaan op internet, zorgden voor een stijve nek en minder gelukkig voetbal. Mark van Hiel, naar achteren gehaald, kreeg protesterende kuiten en moet ook gewisseld worden. Epie Gerritsma deed een poging uit het veld gestuurd te worden vanwege een riskante sliding in het strafschop gebied maar de voorsprong van 2 – 1 bleef tot het einde.

Gekeken naar het spel van C.V.V.O. 5 staan zij ten onrechte laag in onze competitie en terugkomend op gisteren, 4 heren, 4 caps voor samen 449 wedstrijden voetbal. Die 4 hadden ze ook wel alle 4 aan mij alleen kunnen geven. Alleen al voor ons vierde heb ik ruwweg geschat dat aantal wedstrijden al ruim gevoetbald.

 

 

Fries Voetbal in week 43 – 2011.

Als specialist en scherpe analyticus van het Nederlandse voetbal is mij gevraagd een gast verslag te maken van de bezochte wedstrijden van afgelopen week.

Dat begon dinsdagavond in Heerenveen waar de plaatselijke ‘SC’ speelde tegen de ‘Harkemase Jongens’. Het deed mij goed dat vooraf het Friese Volkslied werd gespeeld door een blaaskapel gestoken in het rood, de kleur van de gasten. Mooier was geweest als de plaatselijke Fanfare van aldaar had gepeeld. Vooral omdat een 1.000 tal Harkema supporters met 22 bussen naar deze wedstrijd was gekomen. 4.000 streekgenoten kwamen op eigen gelegenheid. Verder zaten er nog ruim 20.000 toeschouwers van overal uit de provincie.

De thuisploeg speelde met de gasten, liet ze een doelpuntje maken en verzuimden in de tweede helft de toeschouwers te blijven vermaken en hield het bij 6 – 1. Het vierde elftal van Heeg (Friesland) zat in grote getale met aanhang op de tribune en dacht er het zijne of hare van. Want er waren ook dames die gebruik maakten van de aangeboden kaartjes van de ‘SC’ (Schilders Concern) uit die kern.

Op verzoek van mijn gasten ben ik mee teruggereisd naar Heeg, onderweg denkend aan 20 mei 1993 toen dezelfde ‘SC’ over de grens met 6 – 2 verloor in een bekerfinale. Heel veel bussen met supporters voelden toen wat die van Harkema nu voelen.

In Heeg zag ik diezelfde avond hoe hun tweede elftal daar in één minuut tijd een 2 – 1 voorsprong zag veranderen in een 2 – 3 achterstand. Ze namen het even gemakkelijk op als de verliezers in Heerenveen. De tegenstaande speelde n.l. wel 2 klassen hoger. Maar Heren; er had toch winst ingezeten !

Woensdag trainde ik mee met mijn gastheren, wat een niveau, het verbaasde mij dat er meer mensen bij de wedstrijd op het hoofdveld stonden dan bij deze training. Hier had menig speler van de overkant nog wat van op kunnen steken al werd daar ook wel gestoken.

Van die wedstrijd hebben we nog het laatste kwartiertje gezien. Teleurstellend; in de eerste plaats omdat de scheidrechter geen 2 rode kaarten bij zich had, want die had deze m.i. wel allebei mogen tonen en vooral omdat een 3 – 1 voorsprong werd weggeven.

En dan afgelopen zaterdag 29 oktober. Met mijn gastheren bezocht ik eerst de wedstrijd Heeg D1 – Oudega/H.J.S.C. D1 waar aan beide kanten vaste supporters van Heeg 4 meedoen.

Het was een spannende wedstrijd en de thuisploeg verloor nipt met 0 – 8, het had ook andersom kunnen zijn. De tegenstanders van die wedstrijd Teade Grondsma en Wessel van Netten begeleiden mij die middag naar Sneek waar wij toeschouwers waren bij:

29 oktober 2011; O.N.S. 6 – Heeg 4.

Gezien de stand twee gelijkwaardige ploegen maar op het veld bleef daar niets van over. Heeg 4 nam het heft in handen en overklaste de tegenstander. De achterhoede van Heeg stond als een dijk, het middenveld had alle ballen en de voorhoede was een plaag voor O.N.S.

Middenvelder Siep Vellinga, welke een paar O.N.S. spelers al blauwe plekken had bezorgd met zijn harde schoten, zag een bal, zo uit de lucht geplukt, snoeihard het doel ingaan. Teamgenoot Piet de Jong, naast hem spelend, bekroonde zijn goede spel al na een kwartier met Heeg 4 haar tweede doelpunt. Voorhoede speler Thomas Visserman maakte behendig de 0 – 3 en Piet de Jong kreeg door goed samenspel van de gehele ploeg de 0 – 4 op zijn naam.

Goed pressie blijven spelend van Heeg 4 maakt O.N.S. daarna zo zenuwachtig, waardoor achterin zoveel werd gestunteld, dat Thomas Visserman de bal kon onderscheppen. Niemand die hem tegenhield op weg naar de 0 – 5.

O.N.S. 6, tocht geen slechte ploeg was compleet weggespeeld liet zijn tanden nog even zien een maakte na een half uur haar eerste doelpunt ietwat geholpen door Heeg 4. Op slag van rust maakten ze op eigen kracht hun tweede doelpunt.

Meteen na rust zette mijn gastheren orde op zaken. Aanvalletje op recht via Luutzen de Jong van Heeg 4 en Rob Bijlsma tikte droog en beheerst in. Heeg 4 op rozen, O.N.S. gebroken.

Salah al Mawdawy (Altijd goed voor een ruim kwartiertje heb ik begrepen.) viel in voor de moegestreden Mark van Hiel kon niet meer scoren maar kon wel meegenieten van deze collectief verdiende 2 – 6 eindstand.

Mee terug in Heeg kon ik nog net meemaken hoe bijzonder deze ploeg is. Bijna allemaal aan een biertje en gebak op tafel van Salah welke morgen zijn vijftigste verjaardag gaat vieren. Over één ‘Man of the Match’ werd niet eens gesproken.

Wat een mooie week was dit toch daar in Heeg denk ik als ik op weg ga voor mijn werk naar ‘SC Heerenveen – ADO Den Haag’ om daar mijn volgende wedstrijd te aanschouwen.

Ik ben uitgeschreven, volgende week laat ik het weer over aan jullie eigen schrijver.
 
 

15 oktober 2011; Heeg 4 – Hielpen 2.

Vorige week vrij omdat de velden van Q.V.C. onbespeelbaar waren (?) en woensdag trainen onder leiding van Dirk van der Horst, is dit een goede voorbereiding. ?

Vakantie, afwezigheid en blessures zorgen er verder voor dat we onze uitgedunde selectie moeten aanvullen met enkele noodleden, maar het is weel mooi voetbal weer.

Hielpen 2 is goed maar wij komen voor uit een goed opgezette aanval. Van achter uit, middenveld gebruiken en via Peter Arema, welke zelf nooit scoort maar wel vlijmscherm aanvoerder Dirk van der Horst kan aanspelen, kan die laatste voor 1 – 0 zorgen.

Hielpen 2 is goed en komt terug. Een vlotte ingooi, bal naar de overkant van het veld, de bal goed voor, en de 1 – 1 is een feit. Het zal toch niet gebeuren, Hielpen 2 staat al boven ons en is dit het begin van de nederlaag ………?

We blijven voetballen en als dan de bal bij Rob Bijlsma (rand strafschop gebied) in de voeten ligt en NIEMAND zich aanbied schiet deze de bal zelf maar zuiver het doel in. Zowaar een mooie ruststand !

Ook na rust een gelijk opgaande, sportieve en eerlijke wedstrijd welke al kanten op kan gaan.

De kansen van Heeg lijken gevaarlijker dan die van Hielpen, mede omdat wij achterin daarvoor wel tijd, en bij verdedigen geen tijd hebben om te kijken. Zo zien we een Heeg aanval stranden doordat bal en aanvaller naar de hoekvlag worden gestuurd. De bal ver terugspelend naar Mark van Hiel is de enige optie. En recht voor doel en niet onbeheerst uithalend, maar met gericht trappen zorgde deze voor een bevrijdende 3 – 1 stand. Daarna worden onze aanvallen ‘kleine kansjes’ mede omdat Hielpen flink in de aanval gaat.

Mee verdedigen van de voorhoede en middenveld en een achterhoede die staat (!) zorgt ervoor dat het ‘heilige vuur’ langzaam uit Hielpen wegkruipt. Met het minderen van de speeltijd groeit ons geloof in een overwinning welke we na afloop ook prettig wegdrinken.

We voelen ons daarbij allemaal ‘Man of the Match’ maar de penning ligt wel bij Mark van Hiel op tafel die deze op het eind van de middag voorzichtig naar ons terugschuift. ‘Neem deze maar mee dan kan ik dat niet vergeten, en dit smaakt naar meer’ waren zijn woorden.

En nu voor de TV, kijken naar ‘All Stars’ uit 1997, zoeken we naar de overeenkomsten.

 

 

1 oktober 2011; Heeg 4 – Makkum 4.

Vandaag het mooiste zomerweer welke we afgelopen zomer niet hebben gezien. De wedstrijden tegen Makkum hebben er een patent op. We gaan voortvarend van start en ons aanvals gehalte is hoog. Doelpunten komen er niet en doelkansen zijn er zoveel dat we er ons voor moeten schamen dat we niet op voorsprong staan. Zelfs de achterhoede krijgt de kans op de 1 – 0.

Halverwege de eerste helft ziet de scheidsrechter, niet gehinderd door een las en/of zonnebril, dat de Makkum spits neer gaat in ons strafschopgebied. Onze doelman was erbij, een van onze middenvelders, en de strafschop zat. Vlak voor rust wordt het nog erger omdat Makkum wel, en Heeg geen bal raakt.

Waar wij met rust een riante 3 – 0 voorsprong hadden moeten hebben (Maar door ons collectief falen en een goede Makkum doelman) staan we nu met 0 – 2 achter.

Na rust weten we wat we moeten doen, VOETBALLEN ! Al snel is het 1 – 2 doordat Rob Bijlsma een goed teruggelegde bal zuiver inschiet. Gelukkig, hiervoor lukt hem dat niet, en hierna waren er ballen welke bij Kees van der Tol in het weiland terecht kwamen.

Piet (met maar 20 minuten voetbal al ‘Man of the match’) de Jong, niet gehinderd door Makkum zag hierna een solo door het gehele strafschop gebied eindigen met een doelpunt en Siep Vellinga trapte een hoekschop direct het doel in waardoor we op voorsprong kwamen.

Salah al Mawdawy was hierna heel attent toen de Makkum doelman een bal niet goed onder controle kreeg en beheerst schoot hij Heeg 4 naar de 4 – 2. Hierna was het nog wel even schrikken, terwijl ik een sliding inzette richting zijlijn, zagen wij dat we (tegenstander en schrijver dezes) met gestrekte voet recht op een +/- zesjarig meisje afschoven. De voeten intrekkend en HEEL GELUKKIG weinig vaart, voorkwamen ongelukken.

Een eigen doelpunt zorgde daarna voor de 5 – 2 eindstand. Waarom ik moet opschrijven dat Auke van Netten hier iets mee te maken had weet ik niet, ik heb namelijk niet gezien dat die doelpoging een trap op doel van hem was.

Na afloop was het benauwd warm en reuze gezellig in de kleed box mede omdat Dirk van der Horst een kratje had meegenomen vanwege zijn komende 40e verjaardag op maandag a.s.

 

 

24 september 2011; Oudehaske 5 – Heeg 4.

Voor ons speelde Oudehaske 4 – Heeg 3 (0 – 2) en thuis hadden we het er al over wie de zwaarste ploeg zou treffen. Volgen mij wonnen wij het, Oudehaske 5 had meer kilo’s in het veld dan hun 4e.

Wij gingen aanvallend van start maar ‘De Hoske’ zat er feller op. Heeg verloor de duels, was te laat en als de bal uit een Hoske aanval door Heeg terug gekopt wordt naar een vrij staand Oranjehemd, dan …. Van ruim 25 meter ging de bal als een streep het doel in.

Hun tweede doelpunt was even komisch als triest. Wij misten alle mogelijkheden de bal te keren, ‘de oudste Hoske’ in het veld en spits eveneens, waardoor onze oudste zo verrast was dat deze de bal ook liet lopen. Jammer was wel dat ‘die oudste’ onze doelman was.

Voorin waren er kansen voor Rimmer Grondsma, Jacob van der Goot, Thomas Visserman, Thijs Veenstra, Siep Vellinga en Thomas Visserman maar allen hadden ruzie met het veld en de bal en dus zowaar geen doelpunten.

Op het eind van de eerste helft, het overkwam onze linksachter welke dacht; ‘Ik laat de bal over de achterlijn uitgaan en de hoek van uitval is gelijk aan de hoek van inval’, dus: daarbij ga je ervanuit dat dit in doorgaande richting is EN NIET TERUG !’

De linksachter stond daarbij voor ‘Lul’ en ‘De Hoske’ op drie – nul !

Na rust veranderde frisse wissels aan beide kanten niets aan het spel en ‘De Hoske’ kwam op 4 – 0, Heeg wisselde veel en Rob Bijlsma scoorde zowaar. Tegen het eind van de wedstrijd, bijna geen enkele Heeg speler stond meer op zijn eigen plekkie, scoorde de gastheren ook nog de 5 -1. Terecht, zij waren beter en feller, wij wat de laat en vandaag niet goed genoeg.

De penning ‘Man of the Match’, welke woensdag na het trainen plotseling in mijn tas lag was ik vergeten mee te nemen maar dat was vandaag geen probleem. En na afloop hielden wij ons bezig met de ‘Rode Paling’ welk in heel Heeg op de straat is geschilderd. Waarom ? Wie het weet even een mailtje naar Heeg4@vvheeg.nl.

 

 

17 september 2011; Heeg 4 – Leeuwarder Zwaluwen 5.

Geen vrij vandaag, eerst hadden we nog willen spelen tegen de ploeg die vandaag ook vrij is maar Heeg 4 – FC Wolvega 3 vonden we wat te veel. Onverwacht werd Leeuwarden Zwaluwen bij ons ingedeeld en zo spelen we vanmiddag tegen hun vijfde.

Een nieuw ploegje, jaren niet gespeeld en geen ervaring werd ons verteld en daar leek het op, we stonden al snel met 1 – 0 voor. Freerk van Ommen kopte mis en Rob Bijlsma schoot daarna niet te missen in. Veel niet te missen kansen werden daarna gemist en dan weet je het. Vlak voor rust lopen ze van eigen helft zo door op Jan de Vries en de 1 – 1 wordt vlug door Teade Grondsma op het scorebord gezet.

In de rust kijken we elkaar even aan en komen tot de conclusie; we zijn beter, moeten kunnen winnen van deze ploeg, maar deze 1 – 1 hebben we helemaal aan onszelf te danken.

Na rust ook eerst weer een beheerst en controlerend voetballend Heeg maar daar komen de doelpunten niet mee. Het enthousiasme van de Leeuwarders is groot evenals hun aanvals drift.

Voorin voorkomt paal en lat doelpunten van Rimmer Grondsma en ook andere pogingen sneuvelen al voordat de bal over de lijn is. Aan de overkant, de achterkant, komen we ook een paar keer goed weg. Mede omdat we ook een goede grensrechter hebben. Je speelt in C1 maar durft te vlaggen bij de ‘Veteranen’, hulde Lennert Veenstra.

Tegen het eind van de wedstrijd, we geloven nog in een overwinning, maar zullen blij zijn met een gelijk spel, gebeurt het dan toch nog. Jacob van der Goot krijgt de kans de doelman in moeilijkheden te brengen. Deze moet de bal loslaten en met links, net naast het doel, tegen de achterlijn mag Jacob het proberen.

In de eerste minuut voor, in de laatste minuut van de eerste helft gelijk en in de laatste minuut van de tweede helft 2 – 1. We hebben geen penning ‘Man of the Match’ maar we hebben wel een ‘Man of the Match’ en drie punten.

 

 

10 september 2011; FC Wolvega 3 – Heeg 4.

Vandaag de competitie start, we beschikken over 12 spelers. In Heeg wordt het hoofdveld al afgekeurd, te nat, de eerste afgelasting is er al. ‘Heeg 2’ ligt eruit en de jongs gaan liever naar Hindeloopen om bij Heeg 3 langs de kant te staan als toeschouwer.

Wolvega lang niet tegen gespeeld en het ligt ver weg. Via Hommerts, (Dirk durft) Spannenburg, Follega, Oosterzee-Gietersebrug, Echten, Echtenerbrug en Oldelamer bereiken we het sportcomplex en zowaar 13 man, Klaas Reitsma wilde wel voetballen.

Terwijl het korte broeken weer wordt trappen we af. Wolvega gaat stevig in de aanval en al na drie minuten is het raak. De bal kan vanaf rechts (voor Wolvega, van links van ons) voorgezet worden, veel Heeg en Wolvega spelers missen maar vanaf het middenveld opkomend, kan dan iemand de voet tegen de bal aanzetten. Jan de Vries keek er alleen maar na.

Spijtig, maar minder leuk is de blessure die Peter Arema na 10 minuten spelen opliep. Zijn wedstrijd zat erop en de eerste wissel is al gebruikt. Wel krijgen wel langzaam de controle over de wedstrijd en door goed storen kan Rimmer Grondsma de bal onderscheppen en van ver in het lege doel scoren. Dit had Wolvega niet verwacht.

Na rust eenzelfde beeld, Heeg speelt naar voren en de kans op de 1 – 2 zit erin (Al wordt Wolvega steeds wat gevaarlijker wordt vanaf de kant gemeld). En dat klopt en dit resulteert halverwege de tweede helft in een doelpunt. Heeg wat al op zijn laatste tenen liep kan daarna de 1 – 3 ook niet voorkomen.

Deze ploeg was vandaag een maatje te groot voor ons maar als de doorgebroken Dirk van der Horst in de 1e helft had gescoord en niet door de Wolvega speler onderuit was gehaald, geen 5 minuten eruit maar ‘Rood’ !! Als ? Dan was deze wedstrijd een geheel andere wedstrijd geworden overdenken we als we van het hoofdveld aflopen.

Het hoofdveld wat hier niet is afgekeurd realiseer ik mij na afloop.

Volgende week zijn we vrij en ‘Heeg 2’; als jullie nog spelers nodig hebben ik ben beschikbaar om mee te gaan. Ik reken wel minimaal op een helft zoals bij ons ook de afspraak is.

 

 

7 september 2011; H.J.S.C. 3 – Heeg 4.

Een ploeg met jongens waarmee we afgelopen zomer hebben getraind. Een ploeg met jongens welke ‘s winters naar Heeg komt om te trainen. Leuke jongens maar deze avond spat het vuur hun uit de ogen. De tanden ontbloot, ze gaan oefenen tegen Heeg. Wel wij lusten ze rauw !

Het begint al in de kleedkamer(zonder ‘s’) want die moeten we delen. Op het veld staan we ook tegenover elkaar. Het wordt een fijne pot voetbal.

H.J.S.C. speelt hun eerste wedstrijd, wij hebben er al drie in de benen zitten en dat is te zien. Gemakkelijk hebben we de controle over de wedstrijd en het is dan ook niet onverdiend dat uit een vloeiende aanval en goede voorzet van Dirk van der Horst door Rimmer Grondsma gescoord kan worden. Van vreugde slaat de klok van de kerk acht keer.

Met deze 0 – 1 voorsprong halen we de rust waarna we weer dapper het veld opstappen. Niet alleen de naderende nacht maar ook een opkomende stortbui maakt de omgeving helemaal zwart. Niet gehinderd hierdoor voetballen we gelijk de eerste helft. Na de stortbui met flink harde wind krijgt Heeg een vrij trap ver voor het doel van H.J.S.C. en Siep Vellinga weet die goed hard en strak in te schieten.

Ver tegen het einde van de wedstrijd, het is droog en de wind is helemaal gaan liggen, weet Rob Bijlsma een bal op te vangen welke terug spat van de paal en de 0 – 3 eindstand is een feit.

Na afloop in de gerenoveerde kleedkamer blijk dat Siep Vellinga niet alleen goed kan scoren maar ook mooie strak betegelde douches kan maken en durft Dirk van de Horst na ruim een jaar eindelijk weer door ‘Hommerts - Jutrijp’ Heeg uit te rijden.

 

 

3 september 2011; Balk 4 – Heeg 4.

Met knikkende knieën reisden we af naar Balk welk vorige week maar met 1 – 2 van ‘De Walde’ had verloren. Extra reserves hadden we meegenomen om op alles voorbereid te zijn. Met een zeer sterke basis starten we en de bank was ook erg goed bezet. Mark van Hiel gewend om op de bank te zitten, Dirk van der Horst en Salah al Mahdawy net terug van ‘Vakantie’ en ‘Ramadan’ en Sander Terpstra. Luutzen de Jong was ook opgeroepen en zou de tweede helft aanwezig zijn.

Het lukt ons om Balk onder druk te zetten en vlot was het een 3 – 0 voorsprong voor ons. Drie doelpunten van Rob Bijlsma. Het hoge tempo van Heeg en het erg warme weer eiste zijn tol en Freerk van Ommen en Rimmer Grondsma moesten gewisseld worden voor Sander Terpstra en Mark van Hiel. En deze laatste kreeg al na een halve minuut een riante kans op zijn doelpunt. Drie jaar niet gevoetbald, net in het veld, gelukkig zat die niet.

Verder ongeschonden haalden we de rust, iedereen wilde gewisseld worden, het was dan ook erg warm. De tweede helft, met de laatste drie wissels ging in een wat lager tempo en kende drie hoogtepunten.

1: Halverwege deze helft kregen we een ruime pauze om water te drinken.

2: Uit een vrije trap, welke erg vlot werd genomen scoorde Siep Vellinga van ruime afstand.

3: Onze doelman kreeg het daarna behoorlijk op zijn heupen. Onder toeziend oog van zijn net gearriveerde dochter dolde hij de spits van Balk, niet één maal maar ruim vier maal kapte, draaide, hakte en dolde hij deze speler in vijf tellen tijd voor zijn eigen lege doel. Wij keken er na en waren sprakeloos. Zoveel overmoed hadden we gisterenavond niet eens gezien bij Nederland – San Marino (11 – 0) en we hebben meteen zijn looprekje bij het oud ijzer gezet.

Na afloop van deze wedstrijd was ‘De trap op naar de kantine !’ met deze 0 – 4 een stuk gemakkelijker dan afgelopen dinsdag.

 

 

30 augustus 2011; De Walde 2 – Heeg 4.

Onze tegenstanders trainden al voor de bouwvak en ook hadden ze al twee oefenwedstrijden in de benen. En dat allemaal ter voorbereiding voor de wedstrijd tegen ons; ja ons !

Onze tweede bekerwedstrijd en na 5 minuten spelen had hun voorbereid goed geholpen. Ze stonden met 2 – 0 voor al moet daarbij vermeld worden dat Sjoerd Zijlstra een ruime kans op de voorsprong goal had laten liggen.

De Walde bleef met veel vaart en variatie aanvallen en bij rust stond het dan ook al 6 – 1. Die ene was een kopbal van Rimmer Grondsma waarbij werd geroepen dat Rimmer duwde. En dat kan ik mij niet voorstellen hij is een lieve eerlijke jongen. Na 42 minuten zat de eerste helft er daarna op, De Walde had zoveel vaart in hun spel dat zij die 45 minuten in 42 daarvan hadden volbracht.

De twee helft zagen wij met angst en beven tegemoet maar met goed blijven doorvoetballen kregen we toch nog enkele kansjes. De Walde ook en drie daarvan werden verzilverd. En toen we na afloop met een 9 – 1 verlies van het veld liepen zagen wij in het schemer hun selectie spelers trainen. Vijf stuks, waar was de rest ?

 

 

27-08-2011    Bekerwedstrijd Heeg 4 – Woudsend 2   1 – 3.

En dan op een mooie zaterdag middag is het zomaar weer zo ver, we mogen weer de wei in om een balletje te trappen. Helaas geen compleet elftal, paar met vakantie, paar aan het zeilen, eentje aan het frituren, eentje die nog aan het zwemmen is en natuurlijk de eerste geblesseerden. Je bent tenslotte ‘Veteraan’ en dan komen de gebreken. De stage lopers komen vandaag uit het 1ste , 2de  en het 3de waaronder Lytse Feike, Grutte Douwe ,de alles onder controle Klaas ,de neefjes (kwik, kwek en kwak) Wiebe, Peter en Sjoerd en van it derde Sierd en Teade.

Helaas voor Sierd die in de basis mocht starten , kreeg ie spontaan voor de wedstrijd een bloedneus waardoor hij alsnog op reserve moest en de 2de helft in mocht vallen en dit als een zoef de haas als vanouds deed.

Vandaag tegen Woudsend 2 en aangezien wij eigenlijk maar zelden tegen Woudsend spelen (de laatste keer dateert alweer van in de vorige eeuw) is het toch eerst even aftasten. Ondanks de vele snuffelstagelopers werd er toch lekker gevoetbald. Niet blind roeien maar lekker die bal tikken , balletje op de spits(it ken wel), terug kaatsen, over de vleugels en voor die bal. Maar ook Woudsend is ook niet meer die ploeg van eerst de man en dan de bal, dus werd er van beide kanten goed geacteerd voor de supporters van beide teams. Helaas mocht de tegenpartij de eerste goal noteren, spits aan gespeeld, dikke kont er in, weg draaien en roeien. Jammer voor zo`n trieste goal. Dan wij , Douwe diep aanspelen, beetje aanmoedigen en zie hem slalommen door de 8 man defensie en ook nog scoren. Klasse Douwe, schitterende goal zoals wij het vroeger ook zouden hebben gedaan. Bij deze stand rust en een potje bie…. Sorry, bakje thee in de pauze om de tactiek te bespreken. Gewoon doorvoetballen is de tactiek en zo beginnen we aan de tweede helft. De vermoeidheid van het hoge tempo in de eerste helft slaat in de benen en het oog verblindende voetbal is er nu wel een beetje vanaf bij beide teams.

Halverwege de 2de helft komt Haico (U weet wel ,die marmot) er in voor Thijs en slaat de tegenpartij toe door van afstand blind op de goal te schieten. Jammer wat een zaad goal. Nu zijn wij geen mietjes en stropen de mouwen nog maar een keer op en zetten de kleinste joker van Heeg in. Eeuwe der in en bikkelen. Meerdere kansen op de gelijkmaker maar de scherpte en een beetje geluk is vandaag niet aan ons besteed en in een afgeslagen aanval wordt de bal door Woudsend naar voren geroeid, breed naar een goaltje gapper gespeeld en die kan op de te ver uit zijn goal komende Jan, die te laat er achter komt dat zijn looprekje nog naast de goal staat om snel naar de goal terug te lopen, heen stiften. Niet lang hierna werd er door onze ex grens Rinse afgefloten voor deze sportieve en niet onaardige voetbal potje en werd er door de leider van de tegenpartij ,Jaring  ‘De penning Man of the Match’ toe bedeeld , waar wij het wel mee eens waren. Gastspelers bedankt en tot een volgende keer.

 

Siep.

 


 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden