Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
Archief 4e elftal
Wedstrijdverslagen 2012 / 2013 | topscorers: it fjirde 2012 / 2013 | selectie 2012 / 2013 | Verslagen 2011 / 2012 | topscorers: it fjirde 2011 / 2012 | Verslagen 2010/2011 | topscorers: it fjirde 2010 / 2011 | verslagen 2009/10 | verslagen 2008/09 | fotoalbum |

 

Wedstrijdverslagen Heeg 4, Seizoen 2009 – 2010.

 

 

2 juni 2010; Heeg 4 – Sleat 2.

Boargers fan Sleat, stean op it is dei,

De hoarn is fol skyt en de rattel is wei!

De koster is gek en de toer is mal,

Ik wit naet meer wat ik roppe sal!

 

Maar wij wel; ‘Sleat 2 is degradatie ontlopen !’ en dat is misschien goed nieuws in het kleinste stadje van Fryslân en hoe dan kon is hieronder te lezen.

Terwijl iedereen al is uitgespeeld moeten wij nog aantreden tegen Sleat. Dit in onze laatste wedstrijd van het seizoen, tegen een ploeg die laatste staat in onze competitie. Kunnen we eindelijk weer eens punten pakken.

Sleat staat in te spelen als wij ruim op tijd aan komen fietsen, zij zullen wel moe zijn als we beginnen.

Met een half eigen team en de invalkrachten Luutzen de Jong, Peter Arema, Bert de Boer en Jelmer Gerritsma begonnen we zonnig aan de wedstrijd. Met de kont in het doel en de zon in de rug speelden we onze wedstrijd. Ze kwamen steeds massaal op ons af, gingen om ons heen en scoorden voor rust al vier keer. Hun doelstelling was bereikt. Door een beter doelsaldo niet meer laatste in de competitie en degradatie ontkomen. Wij probeerden wel wat aan ons doelsaldo te doen maar de kansen bleven kansen als was daar de lat een paar keer voor nodig.

Na rust de aankomende ‘Veteranen doelman’ (Albert van der Heide een doelman die kan voetballen) als speler in het veld en voorin was deze zo lastig dat Rob Bijlsma de kans kreeg op een strafschop. Het bleef 0 – 4.

Sleat ging door, waar ze de lucht en snelheid vandaan haalden was ons een raadsel, en de eindstand van 0 – 6 werd door hun na afloop uitbundig gevierd.

De penning ‘Man of the Match’ ging naar Peter Arema alhoewel deze niet op ons lijstje stond en het komende ‘Veteranen Feest’ was al spoedig het onderwerp van gesprek. We vroegen ons daarbij af of een doelman ook mee kan dingen naar de ‘Beste voetballer van Heeg 4’ en ik heb maar iemand gekozen die niet zo goed is zodat mijn eigen kansen wat stijgen. Alleen als er meer zijn die dit doen; dan kan de uitslag nog wel een heel verrassend zijn er wordt ik het niet.

 

 

22 mei 2010; Heeg 4 – Heerenveense Boys 5.

Vandaag de wedstrijd tegen Heerenveense boys 5, een ploeg die in het Friese Haagje nog wel eens met een sterke selectie en met behulp van derden als twaalf man tegen je voetballen, zo komen zij uit vaak met tweede hands voetballers aanzetten waardoor meestal de punten bij ons kunnen worden opgeteld. Zo kwamen ze ook vandaag weer met zo hier en daar een andere speler aanzetten, maar niet dat het er slechter van is geworden. Aangezien wij een aantal geblesseerde spelers hebben, staan er ook bij ons een aantal andere spelers in het veld. Maar daar waar andere ploegen jongere spelers meenemen om sterker te worden, laten wij jongens spelen als snuffelstage voor als ze later ook op die leeftijd zitten dat ze bij de veteranen in het vierde mogen komen voetballen. Vandaag dus nam Jaring zijn zoon Bert mee, Ids nam zijn kleine benjamin Gerard mee, Jacky nam Jelger Bles mee en was er ook nog Marius van Barneveld en Sjoerd, zoon van oud veteraan Gerard Zijlstra, die mee snuffelden. Hierbij wil ik even vermelden dat Jelger zijn vriendin mee naar de voetbalwedstrijd heeft genomen en dan direct maar de vraag waar de vriendin / moeder van Jaring, Bert, Ids en Gerard waren? Ik bedoel, Sonja was er laatst toch ook voor mij.

Afijn de wedstrijd dan maar, daar waar de oudste veldspeler bij ons in het doel staat en door een blessure de aller oudste speler van Heeg langs de kant zit. Dan gelijk ook maar de vraag of een geblesseerde speler die niet speelt wel een speler is? De wedstrijd wordt prima gedirigeerd door de weer teruggekeerde Siepie Cnossen. Een wedstrijd zoals de beste stuurlui aan wal alleen maar kunnen zien, dat er te weinig gewicht in het middenveld was en waar veel balverlies bij Heeg is en dat de snuffelstage lopers nog geen veteranen zijn, gaan wij met een 0 – 2 de rust in met een lekker bakkie thee zonder bitterballen van Harm.

Na een donderspeech van Jacky een vel strijdend Heeg in de tweede helft wat gelijk goede kansen geeft. Eerst is het Dirk die alleen op de keeper afkomt maar aangezien hij last heeft van het syndroom van dirk wordt er hier dus niet gescoord. Nog geen 2 minuten later is het Sjoerd die wel weet te scoren uit een snelle aanval. 1 – 2. Nog een beetje hier en daar bij schaven en een contract bij de veteranenploeg is in het verschiet voor deze jongen.. Heeg 4 ruikt zijn kans en zet door maar is het Heerenveen die op de counter weet te scoren. 4x nog wel, waarbij vermeld moet worden dat bij elke tegen goal er een takelwagen van de Skou het voetbalveld op wou komen rijden, maar nog net niet nodig was om het ouwe beesie op te takelen.. In één van de aanvallen van Heeg werd er door Freerk deze keer eens op doel gekopt maar door een tegenstander voor de lijn met de hand weggewerkt en krijgen we een penalty toegekend. O ja? Ja. Deze moest Freerk na lang aandringen zelf nemen en hij faalde niet. In de wedstrijd moest Rob helaas het veld ruimen doordat hij door zeer veel loopwerk zijn zolen onder de schoenen weg rende en kwamen er hier en daar nog een Jarinkje en een Vanommetje voor maar door een prima fluitende scheids werd er niet om gezeurd, wat misschien ook wel werd gemist, en eindigde deze sportieve wedstrijd in een eindstand van 2 – 6.

 

De Beste stuurlui.

 

 

19 mei 2010; Heeg 4 – O.N.S. 6.

Bij deze ploeg, 18 man sterk, moest ik denken aan het liedje van Jaap Louwes; met de tekst ‘De Memmen bij it stek’. Wij hadden ze alleen langs de lijn en in de dug-out. Deze ploeg moest zich namelijk nog laten rijden.

Deze ploeg zorgde voor vaart in het spel en het was dan ook niet verwonderlijk dat wij onder druk kwamen te staan. De eerste de bezweek was Thijs Veenstra die zijn enkel verzwikte, Thomas Visserman was zijn vervanger. Vervolgens was het de achterhoede die bezweek, al was dat pas op het eind van de eerste helft. Zij konden het doelpunt niet voorkomen. 1 – 0 achter, jammer vooral omdat wij halverwege deze helft eigenlijk voor hadden moeten staan. Rob Bijlsma miste het doel (en dat doet hij niet veel met ZULKE KANSEN) op een zeer fraai voorzet van Rimmer Grondsma.

In de rust 4 verse ONS’ers in de ploeg en bij ons Sjoerd Zijlstra voor Luutzen de Jong welke materiaal pech had. Sjoerd, apetrots dat hij met oom Jaring de Boer mocht voetballen, bekroonde zijn debuut met een afstandsschot op doel en doelpunt. Dit onder toezicht van een trots fluitende Gerard Zijlstra.

Even leek het erop dan O.N.S. bezweek, maar de kopbal van Rimmer Grondsma op de lat schudde de jongens weer wakker en het duurde dan ook niet lang of Heeg 4 zag doelman Jan de Vries (Wie kent hem niet ?) vergeeft graaien naar een bal en de achterstand was er weer.

Daarna ging het hard, de 1 – 3 volgde snel, Siep Vellinga, met de B van blessure liet zich vervangen door Luutzen de Jong op geleende schoenen en ook deze kon een doelpunt niet voorkomen. Toen daarna Jaring de Boer ook nog een bal van richting veranderde en Jan de Vries verraste was de 1 – 5 eindstand een feit.

Even dachten wij dat we dat het loonbedrijf gebeld moest worden voor een kraan maar op eigen kracht kwam onze doelman toch nog omhoog en in de derde helft was hij het onderwerp van gesprek. De penning ‘Man of the Match’ ging naar Epie Gerritsma welke nu ook zijn beurt heeft gehad en de ‘B’ is niet ‘Blessure’ maar ‘Box’ welke al strompelend door twee spelers werden schoongemaakt.

 

 

15 mei 2010; Heeg 4 – Oudehaske 4.

Uit met 5 – 1 verloren, maar dat was vorig jaar, nu willen we vierde worden in de competitie en dan is verliezen geen optie. Door een vroeg doelpunt van Thijs Veenstra, of was het E.D., komen wel op 1 – 0 voor. De 2 – 0 door Rob Bijlsma was volledig op Heeg 4 kracht en terecht. Zo ook de 2 – 1, al moet ik daarbij vermelden dat dit Oudehaske kracht was.

Na rust, Heeg 4 met de kont in de het doel, en Oudehaske 4 die een doelpunt rook.

Zuur is het dan, dat in de laatste minuut van de wedstrijd, een aanval van Heeg 4 de wedstrijd beslist. De aanval lijkt te stranden bij Dirk van der Horst, geen doelpunt, maar balcontrole, overzicht, en goed terugleggen geeft Rimmer Grondsma de kans om voor een 3 – 1 eindstand te zorgen.

 

 

28 april 2010; Heeg 4 – S.V.M. 4.

Het gebeurt me niet vaak, een verslag maken en vergeten op te sturen. Voordeel is nu wel dat ik de taalfouten en enkel onlogica kan weghalen welke na een derde helft, en drie pilsjes wel eens voorkomen.

De start was goed, na één minuut al met 1 – 0 voor door en goede bal van Piet de Jong en de snel reagerende Rimmer Grondsma die tussen verdediging en doelman met een lobje scoorde. En dat tegen een ploeg die ik in het begin van de competitie een kampioenskandidaat noemde.

Dat willen ze wel zijn en na veel gekibbel naar elkaar en tegen elkaar gaat S.V.M. voetballen en dan krijgen wij het zwaar. Na een half uur valt dan ook de 1 – 1, al heeft de spits daar drie kansen voor nodig.

De 1 – 2 die hierna volgde was en mooi doelpunt al zeg ik dat liever niet tegen een goal die we tegen krijgen en de strafschop mee, benut door Thijs Veenstra, zorgde voor een 2 – 2 ruststand.

Ids Groen en Luutzen de Jong nemen de plaatsen in van Rob Bijlsma en Epie Gerritsma die in de dug-out de geblesseerde Auke van Netten, John Palyama en Siep Vellinga tegenkomen.

Zij zien S.V.M. goed voetballen en zij zien Heeg plaagstoten uitdelen.

De 2 – 3 valt tenslotte ver in de tweede helft, was een beetje omstreden maar niet helemaal onterecht voor onze tegenstanders.

Tegen het eind wordt het zelfs nog 2 – 4, maar dat ziet Siep Vellinga al niet meer, Sonja kwam, Sonja wenkte en Siep vertrok. Hierdoor miste hij ook de uitreiking van de penning ‘Man of the Match’ aan Dirk van der Horst wat plaats vond tijden onze derde helft.

 

 

24 april 2010; Heeg 4 – Oudehaske 3.

Zo nu eerst iets rechtzetten van de vorige week, niet de buik van Thijs Veenstra is fors maar het was zijn overtreding. Verder las ik toen op de site van Oudehaske hun verslag wat werd afgesloten met de volgende regel ‘Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen onze angstgegner Heeg 4. Tegen deze ietwat belegen heren werd dit seizoen de enige verliespartij genoteerd’. En dat was op 7 november vorig jaar; wat zullen die jongens een slechte winter hebben gehad. Verliezen van die oudjes en dat pas op 24 april recht kunnen zetten. Want dat gaan ze doen.

Vanaf de aftrap staan we alleen maar te verdedigen en pas na een kwartier krijgen we wat grip op ons eigen spel en kunnen we aanvallen. Wij doen dat zo af en toe maar Oudehaske zo af en toe niet. Toch duurt het nog vrij lang voordat het eerste doelpunt valt. Het is meer geluk dan wijsheid maar we hebben hem wel tegen. Voor rust wordt het nog 2 – 0 omdat zijn sneller reageren op de ballen en vooral sneller spelen.

In de rust blijkt dat wij al onze fitte wissels hebben gebruikt maar dat er nog wat kandidaten rondlopen die ook wel willen.

Nu kan ik wel gaan vertellen hoe de tweede helft is verlopen maar dat wordt dan wat eentonig. Laat ik volstaan met de volgende samenvatting: ‘Als de stofwolken zijn opgetrokken blijkt dat wij met 0 – 6 hebben verloren’. Gelukkig maar; Oudehaske is eindelijk van hun trauma verlost, ze kunnen ook winnen van oudjes.

 

 

17 april 2010; C.V.V.O. 4 – Heeg 4.

Bekerfinale ‘Ajax – Feijenoord’ in ‘De Kuip’, geen probleem maar die supporters ! Konden ze niet uitwijken naar Veendam ‘De lange Leegte’, of naar Venlo in ‘De Kuil’ , of Haarlem wat toch afgebroken moet worden. Problemen, maar niet voor ons wij spelen vandaag onze laatste uitwedstrijd deze competitie, de rest moeten we allemaal thuis.

Dus vandaag tegen C.V.V.O. 4, onze laatste wedstrijd op echt gras, en niet onze beste wedstrijd al is C.V.V.O ook goed. Hadden ze deze ploeg de gehele competitie dan stonden ze veel hoger dan de tiende plaats waar ze nu terug te vinden zijn.

Onder zonnige omstandigheden spelen we een gelijk opgaande wedstrijd met kansjes voor C.V.V.O en kansen voor Heeg. Toch is er een mooi maar onverwacht doelpunt van Dirk van der Horst voor nodig om voor te komen.

Vanuit een afgeslagen aanval van Heeg wordt de bal weer ver het veld in gespeeld. Dirk trapt deze in een spontane reactie meteen terug op het doel. Hoog en ver gaat de bal de lucht in en van hoog komt deze bal terug naar beneden, achter de doelman, zomaar in dat doel terecht.

Lang hebben we niet kunnen genieten van deze voorsprong want er volgde als snel een tegendoelpunt. Al kreeg de speler de bal niet fraai op het hoofd, de kopbal uit de vrijetrap was snoeihard en ver in de uiterste hoek. ‘Uiterste hoek’, onhoudbaar zal je zeggen, al zou de tweede helft anders aantonen.

In de tweede helft konden we via Rob Bijlsma op voorsprong komen. Daarvoor was een snelle sprint van Rimmer Grondsma nodig en de messcherpe voorzet naar Rob.

Ook nu weer een voorsprong van korte duur. De aanval leek te stranden maar de bal werd goed voorgezet, goed geraakt en vanaf rand strafschopgebied, diagonaal langs de vingertoppen van Jan de Vries tegen de binnenkant van de paal geschoten, waarna deze aan de tegenoverliggende kant tegen het net aan bleef liggen.

Een goed schot van Dirk van de Horst leek in de kruising van C.V.V.O. te belanden maar deze doelman kon dit veranderen in een hoekschop en de buik van Thijs Veenstra kon ons ook niet weer op voorsprong brengen. De zeer goed leidende scheidsrechter vond dat je daarmee niet een doelman omver mag lopen en vond hem te fors om het doelpunt goed te keuren. De vrije trap kregen we tegen en de 2 – 2 eindstand was een terechte uitslag van deze wedstrijd.

Tot slot kan ik iedereen in Heeg gerust stellen. De ‘Gele driehoekjes’ in de straat hebben niks te maken met de korstte route naar de ‘Ticket verkooppunten voor kaarten van de Bekerfinale’ maar wijzen naar de waterputten voor ‘De Brandweer’.

 

 

10 april 2010; Heerenveense Boys 5 – Heeg 4.

Vandaag Heerenveense Boys 5, middenmoter en vorige week maar met 1 – 0 verloren van S.V.M. 4 mijn kampioenskandidaat en de koploper van onze competitie.

Heeg 4 gaat voortvarend van start, veel druk op het doel van de Boys en dan is het Rob Bijlsma die de bal krijgt. Keurig terug leggen op Siep Vellinga is en daarna het doelpunt een feit.

Doorgaan doet Heeg 4, en door goed doorzetten kan Rimmer Grondsma met een (Messie deed het, Sandor van der Heide deed het en dus Rimmer met een) lob de doelman passeren.

En zoals wel vaker hier in Heerenveen, een trein (wel een kilometer lang door de vele wagons) passeert, wij zijn de concentratie kwijt en de Boys scoren. Nadat Ids Groen een doelpoging ziet mislukken (‘Igropech’ is hiermee voor de Dikke van Dalen geboren) is dit ook de ruststand.

Na rust is Heeg 4 er wel maar doet Heeg 4 niet meer mee. De Boys hebben het overwicht en Heeg 4 het gewicht gezien de trotse reacties in de rust bij de vraag wie er boven de 110 kilo zitten.

Het wordt opruimen en ruimen bij Heeg 4 en Siep Vellinga laat ook zien dat hij ook in ons strafschopgebied aanwezig is. De achterhoede gepasseerd, Jan de Vries gepasseerd en dan is dat lange lijf een sta in de weg voor de 2 – 2.

Toch zal die niet uitblijven. Heeg 4 wil wel, maar kan niet meer, en de één na de andere speler wisselen doet ons spel ook geen goed.

Heerenveense Boys verdiende die tweede helft een gelijk spel maar dat daarvoor een strafschop nodig was is treurig. Jan de Vries zat er nog bij, stopte wel, maar de springende bal verdween daarna aan de binnenkant van het doel tegen het net. Onze eerste gelijke spel deze competitie (2 – 2) is daarmee een feit.

 

 

3 april 2010; Delfstrahuizen 3 – Heeg 4.

Sixshop moest het wezen, wat een type fout al niet teweeg kan brengen in Heeg. ‘Wie van de Veteranen doet er nu inkopen bij de Sexshop ! Maar laten we het daar niet over hebben als we met voetbal bezig zijn, dat doen wij nooit.

Het gaat vandaag om de vierde plaats in de competitie en Delfstrahuizen voelt daar wel wat voor. Vanaf de aftrap hebben zij de controle over de wedstrijd en al na 10 minuten staan zijn met 1 – 0 voor. Het duurt lang, er is veel gepraat voor nodig en tenslotte is het de hoekschop van Rimmer Grondsma die bij de tweede doelpaal direct hoog de kruising ingaat. 1 Tegen 1 en Heeg 4 heeft eindelijk grip op de wedstrijd. In de daarop volgende, gelijk opgaande, leuke partij wordt dit ook de ruststand.

Na rust zet Heeg 4 door, en terwijl de regen flink naar beneden komt is de druk op Delfstrahuizen zo groot dat een doelpunt niet uit kan blijven. Rob Bijlsma doet dat met een harde droge knal die de doelman alleen maar hoorde (zoef).

De druk bleef en dat resulteerde in diverse hoogstandjes voor de Delfstrahuizen doelman. Balletje iets omhoog, en daarna droog en hard tegen het dak van het doel. Daarmee maakte Rob Bijlsma zijn tweede.

De volgende twee hoogtepunten bepaalden daarna de eindstand van deze wedstrijd. Een zweefduik van Rob Bijlsma leek een doelpunt maar eindigde als een ‘stervende Zwaan’. En de doorgebroken Delfstrahuizen spits kon zijn eigen benen op het gladde veld niet bijhouden en belande met zijn neus en aangezicht in het natte en koude gras.

Een welverdiende 1 – 3 overwinning voor Heeg 4 die daarmee voorlopig stevig op de vierde plaats staat.

 

 

27 maart 2010; Heeg 4 – Balk 4.

Een variatie aan plastic tassen, zo kwamen de Veteranen vandaag aanlopen, Coop, Etox, Sexshop, www.AlveMarren.nl, Kruitvat, Bibliobus ,...... teveel om op te noemen; we krijgen vandaag n.l. onze nieuwe sporttassen welke al vanaf 6 december bij Dirk in de kamer stonden te wachten op onze eerstvolgende thuiswedstrijd. Maar voor het zover was; was er een dubbele beenbreuk bij een speler van Heeg 3, en een attent reagerende toeschouwer die haar behulpzaamheid ziet veranderen in ‘niet goed worden’ met als gevolg een tweede ambulance op het sportveld en dus onze tassen. Geen goede en prettige voorbereiding op een wedstrijd.

De tassen, mede gesponsord door de ‘Troefmarkt uit Gaastmeer’, zijn van ‘Autobedrijf André Flapper’ en zijn groot genoeg om al onze gesponseerde kleding (zie verslag van 28 november) in op te bergen.

Toch komen wij beter uit de startblokken want Balk 4 zit met de naweeën van een feestavondje met Jan Smit en de 3JS in de benen en daar zou ik ook niet goed van worden. Voor zij en wij het weten, weet Siep Vellinga Dirk van der Horst te vinden en die is spits en dus is dat 1 – 0. Vervolgens bekroont Rob Bijlsma een lange sprint langs de lijn met een voorzet waar Rimmer Grondsma wel raad mee weet. En ook de terug springende bal voor de voeten van Rimmer Grondsma is te veel voor de Balk doelman. Tussen de veel gemiste Heeg kansen die volgden zat vervolgens nog een rake punter van Rob Bijlsma.

Na rust kwam Heeg er niet meer aan te pas, Balk drukte Heeg in de verdediging en Heeg 4 werkte hier aan mee. Een terecht doelpunt van hun en een strafschop zorgden nog voor enige spanning en een eind uitslag van 4 – 2.

Aankomende donderdag zitten we met het ‘Balansen van de Veteranen onder toezicht van de Blondjes’ waarbij ik helaas niet aanwezig kan zijn en zaterdag wacht alweer een volgende tegenstander op ons. Misschien dat het toch nog lukt om ons voetbalprogramma voor eind mei

af te ronden.

 

 

13 maart 2010; D.W.P. 3 – Heeg 4.

Verliezen met 7 – 0 is niet leuk en dan valt het schrijven van een verslag ook niet mee. Maar laat ik beginnen met het begin, de 0 – 0, want die 7 – 0 was het eind.

Begin (5) december de laatste wedstrijd gespeeld en daarna sneeuw, kerst ,oud en nieuwe jaar en ijs, kortom niet optimaal getraind. In onze auto op weg naar De Wite Peal, samen 309 jaar oud (menig 11-tal haalt samen deze leeftijd niet) denken we, ‘Het zal wel zwaar worden’.

En dat werd het ook. Bij aankomst mogen we eerst een ruim kwartier wachten voordat we de box in mogen. ‘Dames !’ wordt er gezegd en de jonge spruiten konden zicht ruimschoots de tijd nemend om zich goed in de verf te zetten.

Omgekleed en op het veld mogen we meteen los (want het eerste moet weer achter ons aan) tegen een ploeg die na de winterstop al twee gewonnen wedstrijden in de benen heeft. In de volgende volgorde wordt het voor rust, 1 – 0, 2 – 0, 3 – 0 en 4 – 0. Voor details verwijs ik naar de site www.vvdwp.nl  – Teams – Senioren – DWP 3 – Verslagen DWP 3.

Na rust gaat dit gewoon door met de vermelding van twee hoogtepunten. Een omstreden vrije trap in onze, en DWP ogen moet vijf keer overgenomen worden voordat deze eindelijk door de scheidrechter geaccepteerd wordt en onze eerste echte doelpoging in de 89 minuut kan de nul achter de 7 niet veranderen.

D.W.P 3 heeft terecht gewonnen, jammer dat we het doelsaldo niet lager konden houden.

 

 

5 december 2009; V.V.I. 3 – Heeg 4.

Op de voormiddag van het Sinterklaasfeest,

zijn wij in Idskenhuizen aan het voetballen geweest.

V.V.I. 3 is in tegenstelling tot ons een jonge en snelle ploeg,

gemakkelijk werd het niet, wij wisten genoeg.

Heeg 4 deed haar best en kreeg kansjes met al haar schoten,

maar het was V.V.I. 3 dat het eerst van een voorsprong heeft genoten.

Verdedigers Freerk van Ommen en Epie Gerritsma waren daarbij iets te laat,

en iedereen weet dan hoe dat verder gaat.

Ook Jaring de Boer en Mewis Galama misten even het juiste gevoel,

met als gevolg de bal achter Jan de Vries in het doel.

Schouders recht, kop omhoog en er weer voor gaan,

dan komt de gelijkmaker er vanzelf wel achteraan.

Rechtsbuiten John Palyama zorgde voor enkele goede voorzetten,

de terugspringende ballen waren voor Auke van Netten.

Ook de anderen werkten hard en liepen zich het vuur uit de voetbalsloffen,

de bal wilde echter niet achter de V.V.I. doelman in het net ploffen.

In de rust aan de thee kwam de vraag van Jacky Reen,

‘Zijn er nog blessures ?’; er was er geen één.

Jaring de Boer zei ‘Ik heb vandaag genoeg gedaan’,

laat Rob Bijlsma maar voor mij verder gaan.

Meteen nu rust, en wie heeft het niet gehoord,

heeft daarna ‘Ome Bob’ de gelijkmaker gescoord.

Doelpogingen waren er vervolgens van Rimmer Grondsma en Siep Vellinga,

maar onze tweede kwam er toen nog niet achterna.

Ook Thijs Veenstra probeerde het, werkte hard, maar het zat hem niet mee,

het was tenslotte Dirk van der Horst welke zorgde voor onze nummer twee.

Ons spel werd hierna meer verdedigen dan aanvallen,

maar dan kon ons plezier niet verknallen.

Tegen het eind van de tweede helft was het Salah Al Mawdawy,

welke onze derde scoorde, en wij waren daarmee allemaal tevree.

Wie van ons had vanmorgen gedacht,

Dat deze dag ons een 3 – 1 overwinning zou hebben gebracht.

Met dank aan Rinze Koornstra welke heeft gevlagd,

heb ik dit voetbalverslag tot een goed einde gebracht.

 

 

28 november 2009; Oudehaske 4 – Heeg 4.

Voetballen; onze kopjes zijn er vandaag helemaal niet bij omdat we vooraf aan deze wedstrijd onze nieuwe voetbalshirtjes uitgereikt krijgen daarvoor op de foto moeten.

www.Tyvano.nl onze oude was een echte kledingsponsor, ‘Prins van Oranje sinds 1870’ onze nieuwe is een echte shirtsponsor. Dus nu in de shirtjes van www.prinsvanoranje.nl, daaronder een T-shirt van www.flexmen.nl, op het voeteneind de kousen van de www.vvHeeg.nl en daartussen, de eigen aangeschafte voetbalbroekjes a € 17,50 zonder binnenbroek en dat allemaal ingepakt in de trainingspakken van www.Igrotech.nl Installatietechniek voorzien van nummers door www.VeenstraschildersHeeg.nl.

Na het fotokunstje mochten we voetballen op kunstgras tegen Oudehaske 4. Ja drie weken terug waren we ook in Oudsehaske waar we gewonnen hebben tegen het ‘it Tredde’. Maar in Oudehaske is het hetzelfde als in Heeg, ‘it Fjirde’ is vele malen beter dan ‘it Tredde’ en dat lieten zij goed zien.

Zij stonden als snel met 1 – 0 voor en na de 1 – 1 (Mooie voorzet van Siep Vellinga op de snelle Rimmer Grondsma) waren ze ook snel met de 2 – 1. De 3 – 1 zat er ook aan te komen maar de eerste gele kaart in de carrière van Epie Gerritsma (te laat in zijn reactie (ouderdom?) waardoor een doorgebroken speler onderuit ging) voorkwam dit.

Oudehaske zetten dit meteen na rust recht. Nog voordat ik de reservebank had bereikt was het al zover; vanaf de aftrap bijna meteen raak.

Heeg 4 voetbalde daarna wel, Heeg 4 probeerde het daarna wel, Heeg 4 dacht van wel, maar kansen waren er niet. Oudehaske raakte meerdere malen paal en lat en als de ballen wel op doel waren was er nog ene Jan de Vries. Toch eindigde deze wedstrijd in een 5 – 1 overwinning voor de ploeg die één na laatst staat in onze competitie.

Vreemd eigenlijk dat een ploeg die bijna geen punten heeft gehaald, en bijna niet heeft gescoord, op deze dag met veel afgelastingen zo’n goede prestatie heeft neergezet of komt het door de ongebruikelijke voorbereiding ?

 

 

7 november 2009; Oudehaske 3 –Heeg 4.

Op kunstgras ontwikkelt zich een wedstrijd waarin Oudehaske 3 aanvalt met veel kansen en waarin Heeg 4 kansjes krijgt. Zo ook in de tweede helft. Ze zijn jong, vlug, goed en snel maar het doelpunt valt niet en terwijl zij steeds gevaarlijker worden krijgt Heeg 4 steeds minder kansjes en lijkt de 0 tegen 0 steeds dichterbij te komen tot 5 minuten voor tijd.

Deze zoveelste aanval wordt afgerond door een bal in het net achter Jan de Vries en in de ogen van de scheidsrechter een doelpunt maar de vlag van grensrechter Rinze Koornstra bleef overtuigend omhoog staan. ‘Doelpunt’ floot de scheidrechter maar bij het aanhoren van Rinze zijn overtuigend beweegredenen om te vlaggen bleef de bal bij Jan de Vries en was alles wat in het ‘Oranje’ speelde witheet en de grip op de wedstrijd kwijt.

Zuur is het dan dat in de laatste minuut enig twijfel tussen doelman en verdediger er voor zorgt dat…..

De hoge bal plofte tussen hen in, beide grepen niet in, en Rimmer Grondsma raakte de bal.

Waar Oudehaske 3 vijf minuten voor tijd van een 1 – 0 overwinning uitging bleek één minuut voor tijd een 0 – 1 verlies te zijn geworden wat een geweldig goed gevoel bij ons gaf en zeer teleurstellend was voor medekoploper Oudehaske 3.

 

 

31 oktober 2009; Heeg 4 – Delfstrahuizen 4.

Eerst D2 fluiten, dus ik vanmorgen enthousiast op weg naar Johannes de Jong en zijn ‘Blondjes’. Maar geen ‘Blondjes’ en wel dezelfde koppen die je steeds zaterdagmorgen ziet op de velden.

Na afloop de vlaggetjes ingeleverd in de scheidrechterkamer, zit daar G. Vlas uit Workum (welbekend vanuit onze jeugd en bij iedereen) klaar voor zijn wedstrijd; de B’s. Een echte oude rijksdaalder op tafel voor de toss en bezig met zijn laatste jaar. Want ‘Bij 70 jaar moet je stoppen van de bond’ zegt hij maar dan kan hij altijd nog op onze ‘scheidsrechter lijst’. Een echte genieter is trouwens deze man, vanmorgen op de fiets via het ‘Brekkenpaed en Aldegea naar Heech’ om te fluiten en daarnaar ook weer terug op de fiets.

Maar daar wil ik het niet over hebben; we hebben onze eigen wedstrijd. Betsie moest vandaag vroeg brood klaar maken voor Mewis Galama want we moesten al om 12:30 uur los en om 12:31 uur stonden we al met 1 – 0 voor als gevolg van een goede doelpoging van Dirk van der Horst; waarbij de bal strandde op de lat maar waarbij de terugspringende bal voor Rimmer Grondsma was. Het was daarna Mewis Galama die zich hierna goed vrij speelde, en de kans kreeg om een voorzet te geven, welke zorgde dat Rimmer Grondsma onze tweede kon maken.

De lange bal van Freerk van Ommen op neef Rimmer Grondsma was daarna goed genoeg voor een ‘echte hattrick’ en een 3 – 0 ruststand waar we nog ruim een half uur op moesten wachten.

De tweede helft was het spel er wat uit, viel Delfstrahuizen wel aan maar was het Rimmer Grondsma die scoorde.

Een terechte 4 – 0 overwinning voor Heeg 4 en wat vooral mooi was is de ‘0’ voor Heeg 4.

 

 

24 oktober 2009; Heeg 4 - Endetas.

Het is toch goed gekomen op deze voetbalvrij zaterdag. Geen inhaal en geen bekerwedstrijd vandaag; maar gelukkig is de lege ‘Heeg 4 beurzen en mobielen tas’ is weer boven water.

 

 

17 oktober 2009; Balk 4 - Heeg 4.

Dirk van der Horst had vannacht een droom; ‘Leider Jacky Reen die bij hem komt; ‘je moet invallen (bij het eerste)’ en in de allerlaatste minuut maakt hij het (beslissende) doelpunt.’ Ik ben benieuwd ? We trappen af met Dirk in het veld en als snel staan we voor. Rob Bijlsma veegt een misser van de eerder genoemde ´Dirk´ hard en droog in de kruising.

In de 21 minuut (zij hebben een scorebord met tijd) staat het al weer 1 – 1. Jan de Vries, die de eerste helft geen bal gehad heeft, had ook deze bal niet.

Heeg 4 blijft hierna kansen missen maar gerechtigheid kwam vlak voor rust. Thijs Veenstra scoorde op vrijwel identieke wijze als twee maanden terug tegen deze zelfde ploeg. Toen op een bijveld, nu op het hoofdveld. Zo kon de volle(dige) tribune bezetting zien dat wij de eerste helft met een 2 – 1 voorsprong afsloten.

De tweede helft met wisselspeler Arnold Haanstra in het veld, later gevolgd door Friso van Eck, bleven we kansen houden en bleven we Balk van ons doel weghouden. Zij voelden de 2 – 2 dichterbij komen (maar meer ook niet) en toen was er die droom; ‘Leider ‘Jacky’ had gezegd ‘je moet invallen’ en in de allerlaatste minuut maakt Steef Ritzema het (verlossende) doelpunt’.

Met deze 3 –1 overwinning op zak, maar zonder de lege ‘Heeg 4 beurzen en mobielen tas’ welke ik in de feestvreugde vergeten ben, gingen we goedgemutst terug naar Heeg.

 

 

14 oktober 2009; Heeg 4 – D.W.P. 3.

Afgelopen zaterdag niet doorgegaan en nu zijn ze toch in Heeg. Vanaf de aftrap ballen we goed en al na twee minuten is een hard schot op doel van Siep Vellinga te moeilijk voor de doelman. De terugspringende bal wordt door onze ome ‘Bob’ met een simpele Lob’ tot doelpunt omgezet. D.W.P. 3 voetbalt hierna tegen zichzelf en Heeg 4 heeft hierdoor alles onder controle tot de misstap halverwege de eerste helft. Met een ‘D.W.P.’er’ ruim achter hem doet Epie Gerritsma een extra stap naar voren. I.p.v. een buitenspelval-stap blijkt dit een enorme misstap te zijn, een doelpunt is het gevolg en D.W.P. 3 is weer terug in de wedstrijd. De tweede helft wordt zwaar en D.W.P. 3 laat zien waarom zij hoog in deze competitie staan. Hun doelpunt komt halverwege de tweede helft. Heeg 4 kan hier niets meer tegen inbrengen en meer (tegen)doelpunten lijken te komen maar daar is de verdediging, en vooral Jan de Vries, tegen waardoor deze wedstrijd eindigt in een 1 – 2 nederlaag. 

 

 

3 oktober 2009; Sleat 2 – Heeg 4.

Moeilijk leek het vandaag niet te worden. Sleat 2 nu nog bijna laatste in de competitie maar het bleken allemaal lastige jongens te zijn. De eerste helft begon met een enorme kans van Sleat wat ook een doelpunt opleverde maar daarna waren er de kansjes voor Heeg. Kansen; geen doelpunten en dat ontbrak eraan. Sleat deed het beter en halverwege de eerst helft stonden we al met 2 – 0 achter. De enige goal van Heeg die in de eerste helft viel was mooi. Links midden Johannes Elgersma kreeg de bal, ging goed door, gaf de bal vervolgens goed voor, en Rimmer Grondsma ronde raak af. Meteen hierna waren Johannes zijn schoen rijp voor het vuilnisvat en werd hij gewisseld. Tjitte Jan Hogeterp was zijn vervanger.

Na rust probeerde Heeg 4 het wel maar het lukt niet en de 3 – 1 was het gevolg. Zelfs het inbrengen van Jelger Zoef de Jong kon ons niet helpen.

Nu kunnen we wel zeggen ‘We waren niet compleet !’; maar het lag aan ons en vooral aan Sleat 2. Zij waren beter en de 5 – 1 nederlaag was terecht, voelde niet prettig aan maar in ieder geval prettiger dan vorige week. En met het feit dat Heeg 3 niet heeft gespeeld omdat meer dan de helft van het team zo nodig in het bubbelbad moest deze middag liepen wij naar de fraaie Sleat kantine voor een gehaktbal en drankje.

 

 

26 september 2009; O.N.S. 6 – Heeg 4.

Lastig leek het vandaag niet te worden. O.N.S. nog laatste in de competitie en het bleken allemaal jonge jongens te zijn. Lastig was het niet, leuk ook niet. De eerste helft begon met een enorme kans van O.N.S. maar daarna waren er de kansen voor Heeg. Kansen; geen doelpunten en dat ontbrak eraan. De enige die viel was mooi. Rechtsbuiten John Palyama kreeg de bal, gaf de bal, en Rimmer Grondsma ronde raak af.

In de rust stond Mechiel Zantema zijn plekje af aan Ids Junior Groen en zelfs deze voelde zich oud t.o.v. de tegenspelers.

Ook de tweede helft veel kansen voor Heeg en geen voor O.N.S. en iedereen begon te denken aan een 0 - 1 eindstand. Ruim na de tachtigste minuut kwam hier verandering in. Een hoge bal werd iets voor de doellijn uit de lucht geplukt door de springende doelman Jan de Vries. Deze hoge bal werd op dat zelfde moment door een tegen handen en lijf springende O.N.S. speler uit zijn handen gewerkt en tot doelpunt omgetoverd. Dit met goedkeuring van de O.N.S. scheidsrechter die met deze misser een enorm stempel op deze wedstrijd drukte.

Op het doelpunt dat O.N.S. 6 hierna maakte was niets op aan te merken; zij roken deze plotseling gekregen kans op winst en benutten deze kans geheel op eigen kracht.

Na deze 2 – 1 nederlaag en de warme douche konden wij het niet meer opbrengen om naar hun hoofdcomplex te lopen en kozen wij allemaal voor de kortere route direct naar de auto’s.

 

 

19 september 2009; Heeg 4 – C.V.V.O. 4.

Warm weer, mooi warm weer maar niet om te voetballen. C.V.V.O. 4 had daar minder last van dan wij en ze hadden in het begin een wat beter spel dan Heeg 4. Deze laatste had wel kansjes maar een onschuldig lijkende bal werd door Jan de Vries verkeerd ingeschat en losgelaten zodat de 0 – 1 eerder viel dan de 1 – 0. Zijn drie dochters zagen dit allemaal dus thuis zal het moeilijk worden om de schuld af te schuiven. Door onder deze zware omstandigheden toch het hoofd koel te houden en goed te blijven spelen kon de bal bij Rob Bijlsma komen. Niet willen afspelen en zelfzuchtig wist hij in de korte hoek te scoren. Een scrimmage, waarbij Freerk van Ommen al zijn 90 kilo nodig had resulteerde in een goed doelpunt en onze voorsprong waarmee we de rust in gingen. Na rust was ons spel slapjes en slecht en Epie Gerritsma was daar het voorbeeld van. Knullig verspeelde hij de bal en de 2 – 2 was een feit. Gelukkig zat hij niet echt over deze enorme misser in want alle tegendoelpunten dit seizoen waren zijn fouten zo kreeg hij na afloop te horen; gelukkig maar !! Dit doelpunt had Heeg 4 nodig; de kopjes gingen omhoog en er werd weer gespeeld. Ids Groen kon Siep Vellinga goed aanspelen en op, en met zijn nieuwe voetbalschoen, wist hij ook nog te scoren. Daarna werden zijn schoenen meteen gewisseld, Siep Vellinga bleef zelf in het veld. Op datzelfde veld werd Ids Groen iets later omver, en overlopen, op zo’n hardhandige manier dat ziekenhuis bezoek nodig was. De volgende weken zal wel administratief werk worden i.p.v. installatie werk. Invaller Rob Bijlsma, eerder al gewisseld maar nu koud terug in het veld, kreeg hierna de kans op nog een doelpunt en dit bleef niet onbenut. Na deze 4 – 2 voorsprong kon Heeg 4 de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. En nu maar hopen dat ik niet de schuld krijg van de zeven doelpunten tegen voor Heeg 3 op het veld naast ons want dan ga ik misschien wel van voetbal af.

 

 

16 september 2009; Heeg 4 – V.V.I. 3.

V.V.I 3, en niet onze vrienden V.V.I 4 waren vanavond de tegenstanders. Gelukkig dachten wij, het 4e is een mooie maar zware tegenstander, en dit zal beter zijn. Het welkom was goed; ‘Moeten wij tegen die oude grijzen spelen ?’ was hun vraag en we waren meteen op scherp gezet.

De eerste helft van de eerste helft liepen ze ons aan alle kanten voorbij en terecht stonden ze dan ook op een 1 – 0 voorsprong. Druk van ons en een mee naar voren gekropen Mewis Galama zorgden voor de gelijkmaker. Met de bal aan de voet, zelf de vrije ruimte opgezocht en vanaf ruim 20 meter als een streep in de bovenhoek; een schitterend doelpunt vonden wij allemaal.

Onze tweede was al even mooi. Dat Rimmer Grondsma na een snelle en lange sprint de bal bij de hoekvlag kon stoppen verwachten wij (en V.V.I) niet. Dat Rob Bijlsma zo hoog kon springen en daarbij goed raak kon koppen evenmin.

In de tweede helft konden wij ze in bedwang houden en zelf ook nog goed spelen. Onze weinig scorende balvaste spits, maar zeer nuttige Dirk van der Horst, wist Peter Arema goed aan te spelen en deze scoorde op dezelfde wijze als Mewis Galama. Een terechte overwinning van 3 – 1 in een mooie en zeer sportieve wedstrijd zonder gezeur en onsportief gedrag van beide kanten. Meer Zo !

 

 

12 september 2009; S.V.M. 4 – Heeg 4.

Deze morgen eerst wezen tellen hoeveel ‘F’jes er precies op een vierkante meter passen. En al fluitend vallen de losse veters mij op. Al strikkend zeg ik ‘Dat had je vader ook wel beter kunnen doen‘ en het antwoord is ‘Dat heeft mijn moeder gedaan !’.

Even later; weer losse veters en al stikkend zeg ik ‘Dat had …’ en als antwoord krijg ik ‘Dat heb je zelf gedaan’ !’. Fluiten is leuk al denkt Heeg F2 er na deze 0 – 16 wel anders over.

Zelf moeten we naar Marknesse en de lucht van kippenmest vermengt met wat overjarige ’Siepels’ is ons welkom. Marknesse, we kennen de ploeg niet maar daar komen we snel achter. De vijfde klasse zal zwaar worden voor ons en dat blijkt; zij zijn beter en jonger.

Hun oudste is 38 en onze ‘Benjamin van der Horst’ wordt volgende maand….. . Ja u raad het al en ondanks al onze pogingen en goed spel staan we met rust met 1 – 0 achter. De tweede helft is zwaarder en het wordt zelfs 3 – 0.

Verliezen willen we niet en een snelle aanval via Siep Vellinga en Rob Bijlsma wordt door Rimmer Grondsma goed afgerond en terwijl wij denken aan de 3 – 2 sluiten we de wedstrijd af met een 4 – 1 nederlaag. En nu maar hopen dat dit een kampioenskandidaat is anders wordt deze competitie heel zwaar.

 

 

2 september 2009; Heeg 4 – N.O.K. 3.

Een makkie zullen ze in het oude en nieuwe Mirdum gedacht hebben. Heeg 4 verloren van Oeverzwaluwen en gelijk tegen Balk terwijl beide door deze ploeg zijn ingemaakt.

 

Dat overkomt ons niet en dat wisten deze Mirdumers nog niet maar ze kwamen er wel achter.

Hoewel N.O.K. 3 beter was waren er ook kansen voor Heeg 4 in deze wedstrijd en als de verdediging dan zo stug is dat N.O.K. 3 er wel door komen maar geen kansen krijgen om te scoren is de ruststand 0 tegen 0.

In rust wordt door N.O.K. al gevraag naar de ruststand van Oeverzwaluwen tegen Balk want het zal toch niet gebeuren dat Oeverzwaluwen daar wint, dat N.O.K. in Heeg verliest en dat zij daardoor de volgende ronde van de beker missen.

Na rust en een kwartier spelen moet Heeg 4 tenslotte toegeven en is de 1 – 0 achter een feit.

………(* 1)……

Ondanks deze 2 – 1 achterstand blijft Heeg 4 er in geloven en terwijl N.O.K. verzuimd om de 1 – 3 te maken mogen ze blij zijn dat Heeg 4 de gelijkmaker vergeet te maken.

Een zware wedstrijd voor N.O.K. 3 en voor Heeg 4, een mooie wedstrijd voor beide waarbij de oudjes van Heeg 4 goed stand hebben gehouden en verbazing bij mij en vele anderen van onze ploeg dat er plotseling een jeugdige Heeg 3 doelman mee huppelde tussen ons als oudjes en bij de derde helft zelf nog mee durfde te spreken.

Opm. *1):

Zelf bezig met douchen en niets gezien, heeft Thijs Veenstra gescoord voor Heeg 4 en deze evenwichtige stand is vlot daarna door N.OK. 3 teniet gedaan; meer weet ik niet.

 

 

26 augustus 2009; Heeg 4 – Heeg 3.

Een avond later, en nog nagenietend van de winst op het derde, lukt het eindelijk om een objectief verslag van dit gebeuren te maken. Dit gebeuren betrof een oefenwedstrijd en in het begin ging deze redelijk gelijk op waarbij de hoogtepunten van de eerste helft beperkt bleven tot drie momenten.

Een betrof het doelpunt van Heeg 4. Dit was een rake kopbal van Freerk van Ommen (zijn eerste doelpunt bij de Veteranen) en terwijl hij uitbundig juichend terugliep werd hij vernietigend nagekeken door zijn voormalige teamgenoten.

Twee betrof de bril van Mewis Galama welke hij verloor toen hij uitgespeeld en gepasseerd werd. Door ‘Mijn bril !!’ te roepen wist hij een ieder tot stilstand te krijgen en tegen die tijd dat Heeg 3 zich dit realiseerde was de verdediging van Heeg 4 al weer goed georganiseerd.

Drie betrof de goed leidende scheidsrechter Rinze Koornstra welke net voor rust een gele kaart kreeg en zo waren we toe aan een tweede helft.

Van weerskanten werd er iets onvriendelijker gespeeld en het was Rimmer Grondsma die tenslotte het derde op de knieën leek te krijgen door zijn doelpunt en de 2 – 0 voor Heeg 4.

Een hoekschop van zoonlief Jelmer Gerritsma (Heeg 3) werd vervolgens snoeihard door Heit Epie Gerritsma (Heeg 4) in eigen doel geschoten waardoor het derde weer kansen rook en dit ook benadrukte door er goed tegenaan te gaan.

Deze inzet werd tenslotte door Johannes Elgersma omgezet in een doelpunt en beide elftallen stonden weer gelijk.

De ogen openhoudend en gaten zoekend wist Heeg 4 tegen het eind van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. Thijs Veenstra zag de ruimte, Rimmer Grondsma gebruikte deze ruimte en Rob Bijlsma passeerde de kansloze doelman Siebren Kiestra en de 3 – 2 eindstand was bereikt. Een terechte overwinning voor de Veteranen maar ik denk dat hun verslag dit anders zal vermelden.

 

 

22 augustus 2009; Balk 4 – Heeg 4.

Zo slecht hebben wij het vorige week nog niet gedaan, het tweede verloren met 9 – 1 en dit Balk 4 met 15 – 2 voor ‘dezelfde Beker’ dus dit wordt vandaag een ‘makkie’. Nauw vergeet dat maar, ze voetbalden goed maar we stonden zelf al snel met 1 – 0 voor. Thijs Veenstra die de bal op Balkhelft naar Freerk van Ommen speelde en deze niet terug wilde (Nee, niet doen riep hij nog); kreeg toch de bal en vanwege moeheid speelde hij deze maar van ver over de doelman. Dit doelpunt werd al snel gevolgd door de 1 – 1. Ids Groen zorgde daarna voor 1 – 2 en er moesten eigenlijk meer in want deze eerst helft was namelijk voor Heeg de betere helft.

Rust, en daarna balverlies voorin en een te late reactie achterin, gevolgd door een strafschop gaf Balk de kans op de 2 – 2 en Jan de Vries de kans om te laten zien hoe goed een ‘Oude’ doelman nog is. De gelijkmaker kwam toch omdat Heeg 4 niet meer voetbalde en Balk 4 er bovenop zat.

Dit zal vaker gebeuren nu we toch nog in de vijfde klasse zijn ingedeeld. We zullen moeten blijven voetballen en vooral, we zullen moeten knokken i.p.v. mopperen en mokken. De 3 – 2 voorsprong van Balk 4 was daarna terecht.

Een vreemde wissels van Heeg 4 op het eind van de wedstrijd werd door Heeg 4 bijna, en Balk 4 vooral over het hoofd gezien. Zo kon kort voor tijd een ‘voormalige linksbuiten’ goed aangespeeld op links mooi voorzetten en onverwacht was daar de 3 – 3 van Rimmer Grondsma. Na afloop realiseerde Heeg 4 zich dat zo’n tweede helft dit seizoen vaker gaat gebeuren en dat we geen Kampioensteam meer zijn maar samen moeten knokken voor de punten. En dat gaan we in onze laatste bekerwedstrijd zeker doen tegen NOK 3 dat vandaag gewonnen heeft van Oeverzwaluwen 4.

Terug in Heeg (zonder ‘Teamgeest’, die was vandaag niet mee) was de wedstrijd snel vergeten en zaten we ons af te vragen wie onze nieuwe shirtsponsor gaat worden. ‘Tyvano’ staat nog op onze borst maar die betaald (einde contract) er niet meer voor en een nieuwe is nog niet gevonden. Harm Haanstra; misschien iets minder op de (rode) strepen staan en misschien iets minder rode strepen op de shirtjes (scheelt in de kosten) en een nieuwe was zo gevonden in deze crisistijd. En anders maakt ‘Betsie’ wel een paar nieuwe shirtjes voor ons.

 

 

15 augustus 2009; Heeg 4 - Oeverzwaluwen 4.

Het tweede aangevuld met wat overbodige spelers van het eerste, met wat voormalige A’s en wat overige ongeregeld spul speelde naast ons op het hoofdveld als ‘Heeg 2’ en zo’n elftal hadden wij ook vanuit Koudum tegenover ons staan voor de eerste wedstrijd voor ‘de Beker’. Zij noemden zicht Oeverzwaluwen 4.

 

Voortvarend gingen wij van start en al ga stonden we met 0 – 2 achter, het leek zwaar te gaan worden deze warme zaterdagmiddag.

Halverwege de wedstrijd kregen wij weer grip op het spel, de conditie van Oeverzwaluwen liet het iets afweten en Rimmer Grondsma scoorde. Hoera de aansluitingstreffer dachten wij maar een minuut later wat het al weer 1 – 3, en een minuut later gevolgd door de 2 – 3 van weer Rimmer Grondsma. Door Rob Bijlsma begonnen we met een 3 – 3 ruststand aan de thee en we hadden nog hoop.

Na rust, 3 – 4, na rust 3 – 5, na rust 3 – 6 en 3 – 7 en 3 tegen 8. John Palyama en Epie Gerritsma haalden nog de bal van de lijn en Thijs Veenstra misten een penalty, anders had de eindstand van 3 – 8 heel anders kunnen wezen.

Oeverzwaluwen won terecht en we hebben tegen Balk en NOK iets goed te maken.


 
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden