Samenwerkende Teams (vv Oudega, vv HJSC, vv Heeg)


 
Archief 3e elftal
Fotohoek 2011-2012 | Verslagen 2011-2012 | Verslagen 2012-2013 | Statistieken 2012-2013 | Uitslagen 2012-2013 | Selectie 2012-2013 |
Heeg 3 - De Walde 2  4-0 (3-0)    zaterdag 19 mei 2012
Een pittige wedstrijd, tenminste dat verwachten we op voorhand. De nr. 2 van de competitie, waar we uit met 3-1 van verloren en waar het 4e met 9-1 kansloos van verloor in de beker. Maar ja, dat is Heeg 4 en wij zijn Heeg 3 en we willen deze wedstrijd winnen. Daarom ruilen we sneaky (zonder overleg met de leider van het 4e) van scheidsrechter want we willen niet benadeeld worden in deze belangrijke wedstrijd. Het 4e heeft toch een onbelangrijke wedstrijd tegen het 6e van Heerenveense Boys, wij zitten dus wel even bij hun 5e in de competitie. De ruil pakt prima uit! Terwijl het 4e maar liefst 2 penalty's onthouden wordt, stuurt onze scheidsrechter gewoon een tegenstander er 5 minuten uit. En er wordt ook nog gevoetbald. Binnen 2 minuten ligt de eerste al in het netje, na goed doorzetten van Marius kan Jelger gemakkelijk intikken. Na een half uur spelen is het Jelger die de lat raakt, maar de bal valt voor de voeten van Klaas, die de bal op een halve meter van het doel toch nog in de kruising krijgt. Even later valt Jelger geblesseerd uit en komt topscorer Roel binnen de lijnen. Al snel pikt Roel zijn wekelijkse doelpuntje mee. Maar wie gaf nou de assist? Roel zelf weet het in ieder geval niet meer. Wil de dader of een ooggetuige zich melden bij de leider? Na rust probeert De Walde het wel maar echt gevaarlijk wordt het niet. Heeg krijgt eigenlijk nog de beste kansen. De gewisselde en weer ingevallen Wilko zorgt uiteindelijk via de onderkant van lat, dat de 3 punten definitief in de tas gaan. Even later wordt duidelijk dat we van de 9e naar de 7e plaats zijn gestegen en dat we een grote kans hebben om (net als Heeg 4) als 6e te eindigen. Dat zou wat zijn? Heeg 4 neemt vandaag afscheid van Epie Gerritsma. Trouwens ook Heeg 3 is deze beste man veel dank verschuldigd.  Als hij zich niet had voortgeplant hadden wij geen Sierd en geen Jelmer in ons team. Epie bedankt hiervoor! Ondanks dat we geen bittergarnituur kregen genoten we op het vv Heeg-terras volop van ons welverdiende biertje en van het uitzicht op het scorebord van veld A. 

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Bolswardia en daarna is het slotfeestje! Meer info onder 'Mededelingen'  

Heerenveense Boys 5 - Heeg 3  2-1 (0-1)    zaterdag 12 mei 2012
De laatste uitwedstrijd alweer in en tegen Heerenveense Boys, een pittige tegenstander. Na de overwinning van vorige week is Heeg vol vertrouwen en dat is in het begin van de wedstrijd te zien. Heeg speelt goed en krijgt een aantal beste kansen. Voor de goal is Heeg nog niet scherp genoeg of anders staat de keeper (Waterreus) wel in de weg. Aan de andere kant is het oppassen voor een tegendoelpunt. De Feansters spelen slim en zijn gevaarlijk al leidt het nog niet tot uitgespeelde kansen. Na een mooie aanval is het dan toch Roel die op aangeven van Arian keurig binnenschiet. Zijn zevende doelpunt alweer na de winterstop.  Na rust zijn het de Heerenveense Boys die, met de wind in de rug, op zoek gaan naar de gelijkmaker. Echter uit de counter scoort Heeg een zuivere goal via Jelger B. Als Heeg klaar is met juichen, ziet het de grensrechter met zijn stokje omhoog staan. De scheidsrechter besluit na overleg om het doelpunt toch af te keuren. Vervolgens krijgt HB een vrije trap. De ongevaarlijke bal vliegt bij Siebren (op groene HB sokken) door de handen. Hoeveel pech kun je hebben! HB ruikt de overwinning en Heeg probeert het (verdiende) puntje veilig te stellen. Maar u raadt het al, vlak voor tijd wordt het toch 2-1 voor de thuisclub. Een mooie, sportieve pot voetbal met toch een teleurstellende uitslag. De grootste domper krijgen we trouwens te verwerken in Heeg. Met onze gortdroge kelen komen we voor een dichte kantinedeur te staan... Wat hewwe un klup niet!  

Heeg 3 - Hielpen 3  3-2 (2-1)    zaterdag 5 mei 2012
Vandaag de return van de openingsmatch van dit seizoen. In Hielpen waren de ploegen aan elkaar gewaagd (1-1 toen) en dat zou in deze wedstrijd niet anders zijn. Hielpen treedt aan met een jong team aangevuld met wat ervaren krachten. Heeg is wel weer eens toe aan een winstpartij. Heeg begint goed aan de wedstrijd en krijgt meteen 2 geweldige kansen. Het vizier van Marius blijkt deze wedstrijd niet echt op scherp. Ook moet worden gezegd dat de keeper van Hielpen moelijk te passeren was. Dan via de counter is de eerste kans voor Hielpen meteen raak door de watervlugge linksbuiten. Heeg raakt niet van slag en blijft aanvallen. Al gauw is het onze eigen Messi die bij de 2e paal alert is en gelijkmaker binnenschiet. Kort daarna komt Heeg, op dat moment zeer terecht, zelfs op voorsprong door een doelpunt van Roel op aangeven van spelverdeler Klaas. Na rust een omgekeerd spelbeeld, Hielpen dringt Heeg terug en krijgt de beste kansen. Heeg probeert de voorsprong vast te houden en keeper Siebren moet een paar keer handelend optreden. Helaas wordt het toch gelijk als er randje buitenspel van dichtbij wordt binnengetikt. Hielpen wil meer, maar krijgt al snel het deksel op de neus. Een lange bal wordt doorgekopt door Messi en komt bij Marius, die de bal over de uitkomende keeper plaatst. Hij kan dus toch scoren! Heeg zet vervolgens alles op alles om de 3 punten in eigen huis te houden en dit lukt! Een zwaarbevochten overwinning. Dan snel naar Hommerts waar Heeg 1 te nerveus blijkt om het kampioenschap te halen. De boeketten hadden ze beter aan het 'Fucking Driede' kunnen uitreiken.     

Heeg 3 - Oeverzwaluwen 3  0-4 (0-1)    zaterdag 21 april 2012
Na een verplichte zaterdag rust wederom een confrontatie met de koploper. Dus we hadden 2 weken de tijd om te overdenken wat er allemaal fout ging in Koudum. Vandaag dus een nieuwe poging om het deze tegenstander zo moelijk mogelijk te maken. Om de spelers zo gemotiveerd mogelijk te maken, wordt er bij een gelijkspel of meer een kratje bier uitgereikt. Al gauw komt Heeg op achterstand als keeper Siebren vanuit de rebound gepasseerd wordt. Redelijk eenvoudig wordt de rust gehaald met een 0-1 tussenstand, het kratje bier is dus nog steeds in zicht. Kort nadat het in het Catshuis misgaat, gaat het voor Heeg 3 ook mis. Eerst mag een Oeverzwaluw vrij inschieten even later wordt een schot van richting veranderd door invaller Teade en die gaat er ook in. Zou hier opzet in het spel zijn i.v.m. het kratje bier? Al vrij snel is het weer raak, kappen, draaien en schieten. Het laatste half uur heeft Heeg de wedstrijd weer onder controle. Er wordt regelmatig op de helft van de Koudumers gevoetbald maar echt gevaarlijk kan Heeg niet worden. Eindstand 0-4, maar... volgende week de herkansing op het kratje.


Oeverzwaluwen 3 - Heeg 3  6-0 (1-0)     zaterdag 7 april 2012
De wedstrijd tegen de koploper bij voorbaat geen eitje op de stille zaterdag. Weer een krappe selectie met een keeper en een geblesseerde lijder op de wissel. Heeg start geconcentreerd en heeft de wedstrijd verdedigend onder controle. Dan gaat Marius er als een paashaas van door maar mikt alleen voor de keeper naast, wat een uilskuiken. Even later Marius weer op de keeper af, maar hij wacht te lang en wordt met bal en al onderschept. Jezus wat een kans! Opvallend was de Oeverzwaluwen verdediger die constant zijn scheenbeschermer verloor en de scheidsrechter die de bal tegen zijn hoofd kreeg. Gelukkig kwam hij weer tot opstanding ontstond er geen ei op zijn hoofd. En er werd ook nog gescoord. Een mislukte voorzet belandde niet in de paastakken maar in het kruis achter de Haan. Dus ging Heeg, ondanks het goede spel, in grafstemming de box in. Meteen na rust is het tweemaal raak voor de Zwaluwen. Heeg verliest het geloof in een goed resultaat. Als Thijs ook nog geblesseerd raakt moet de geblesseerde Teade noodgedwongen zijn discipelen binnen de lijnen bijstaan. Het wordt een lijdensweg de 2e helft. De spitsen zijn er als de kippen bij en Oeverzwaluwen maakt het halve dozijn vol. Geen schande om hier te verliezen maar wel zuur gezien de goeie eerste helft. Vrolijk Pasen!     

Heeg 3 - Oudehaske 4  1-4 (0-2)      zaterdag 31 maart 2012
Door een aantal afmeldingen en pijntjes moet er weer flink gepuzzeld worden. Gelukkig is B-junior Jelmer Kiestra bereid gevonden om zich bij het 3e te voegen. Heeg wordt door Oudehaske en de harde tegenwind meteen flink teruggedrongen op eigen helft. Een aantal kansen volgen voor de bezoekers. Door inleveren van Teade kan de bal worden voorgezet en kan Oudehaske de 0-1 scoren. Let op! zegt een Oudehasker tegen zijn teamgenoot en vervolgens waait zijn schot over de verbouwereerde Siebren het doel in. Sierd zit weer eens in de rooie week en moet tijdelijk het veld verlaten. Het enige Hegemer 'wapenfeit' komt van militair Thijs in de vorm van een partij te schoppen, slaan en worstelen met een oranjehemd. We besluiten om na rust meteen gas te geven met de wind in de rug om nog wat van de wedstrijd te maken. Maar meteen krijgen we het deksel op de neus als Oudehaske er 0-3 van maakt. De eer wordt gered door Roel, hij kopt een voorzet van Thijs knap binnen. Maar meer zit er niet in, ondanks een aantal goeie kansen. Na een snelle counter wordt de bal fraai achter Siebren gevolleyd en dan is de tweede nederlaag ( en niet de eerste, webmaster!) na de winter een feit. Laagvlieger Oudehaske bleek toch heel aardig te kunnen voetballen. Dan kan koploper Oeverzwaluwen trouwens ook, laat dat net onze tegenstander van volgende week zijn. De Zwaluwen zullen 'broeden' op een overwinning na hun eerste nederlaag....edoch de bal is rond.

Workum 4 - Heeg 3  2-3 (1-3)       zaterdag 24 maart 2012
Vandaag de return tegen Workum. Thuis werd vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen. Met een vrijwel complete selectie arriveren we op sportpark De Rolpeal. Na de 2 dikke overwinningen moet niet gedacht worden dat we ' wel even winnen'. Toch begint Heeg niet scherp aan de wedstrijd. Het is een aanvaller van Workum die dit afstraft en na een mooie actie de thuisploeg op voorsprong schiet. Het is vervolgens Arnold die met enkele fraaie reddingen de ploeg op de been houdt. Toch is het vooral de (op leeftijd zijnde) scheidsrechter die Heeg hoofdbrekens bezorgd. Na 2 snelle wissels achterelkaar kan hij het niet meer volgen en wil hij de net ingevallen Lex er meteen maar voor 5 minuten uitsturen. Gelukkig kunnen we hem nog op andere gedachten brengen. Al snel weet topscorer Marius Heeg op gelijke hoogte te schieten. Even later is het Lex die á la van Bronckhorst vanaf 35 meter de bal erin veegt. Welkom terug Lex! Heeg wordt beter en het is wederom Marius die op fraaie wijze de 1-3 aantekent. Bij een corner belooft de scheids Jelmer v. O. een ijsje als hij scoort, helaas gebeurt dit niet. Na rust wordt het een echt voetbalgevecht met een feller en beter Workum. Kansen en kleine overtredingen volgen over en weer. de scheids kan allemaal lang niet meer van dichtbij volgen. Zo komt Workum op 2-3 waar volgens veel Hegemers hands aan vooraf ging. Ook een gevaarlijke overtreding op Arnold wordt niet waargenomen. Sierd heeft zijn handen vol aan de tropische invaller en moet met kramp het veld verlaten. De paal voorkomt treffers aan beide kanten. Na een overtreding op Messi moet een Workum speler eraf (of was het voor 5 minuten?) en komt Heeg niet meer in problemen en verzuimt het de score op te voeren. Een zwaarbevochten overwinning dus met niet al te goed voetbal, maar hij smaakte er niet minder om.       

Heeg 3 - Nijland 4  8-1 (4-0)         zaterdag 17 maart 2012
Voor het eerst sinds ruim vier maanden weer een thuiswedstrijd. Tegen concurrent Nijland hadden we nog wat goed te maken na de 3-2 verliespartij aldaar. Siebren mag vandaag weer op goal, dus voor Arnold een plekje in de voorhoede. Wilko zal vandaag vanaf het middenveld het spel verdelen. Al gauw voelt Heeg dat er een overwinning in zit. De blauw-witten zijn gehavend en missen o.m. hun vaste keeper. Heeg profiteert hiervan na dik 20 minuten door een boogbal van spits Roel die over de kleine keeper heen in het doel belandt. Vlak voor rust scoort Heeg 3 maal in 3 minuten. Eerst is het PPV alias Messi die zijn seizoentotaal met een droog schot verdubbelt. Een minuut later krijgt Heeg een penalty die door Teade wordt benut en kort daarop is het Roel die na een uittrap van Siebren alleen op doel af mag en scoort. 'Wat hawwe jimme?' vraagt een Nijland speler zicht terecht af. Vlak na rust komt Nijland terug op 4-1, een prachtige knal van afstand moet gezegd worden. 5 minuten later is marge alweer hersteld, als de Nijland keeper de bal loslaat en de getergde invaller Marius er als de kippen bij is. Het wordt 6-1 uit een vrije trap van Teade welke nog wordt aangeraakt door een Nijlander. Ook Thijs kan niet achterblijven en met een bijzonder mooie knal via de onderkant lat wordt het 7-1. Het slotakkoord is voor Marius, op aangeven van Wilko bepaalt hij de eindstand op 8-1. Met het laatste fluitsignaal van de prima leidende R. Koornstra komt een einde aan (wederom) een voetbalshow van het 3e. En het bleef nog lang onrustig in Heeg. Ga zo door jongens! Allemaal trainen (ma + do) en volgende week met goede moed richting Workum. Was getekend: de trotse coach

P.S. Er is een fietssleutel gevonden in de kleedkamer waar Nijland in zat. De eigenaar kan bellen met de kantine van v.v. Heeg.

ONS Sneek 5 - Heeg 3 1-6 (0-1)      zaterdag 10 maart 2012
Na de zeperd van vorige week gaat Heeg 3 op jacht naar eerherstel. Op papier is hekkensluiter ONS een 'te pakken' tegenstander.
'Haan' zal weer eens het doel verdedigen, in de spits proberen we het vandaag met Roel. Jelger H. van It Twadde maakt het 13-tal compleet. Heeg heeft vanaf het beginsignaal het overwicht in deze lunchwedstrijd. Er wordt van beide kanten zeer rommelig gespeeld. Niet toevallig dat Heeg door een rommelgoal van Roel op voorsprong komt. In de rust wordt afgesproken een tandje erbij te zetten. Stormram PPV en Jelmer G. komen erin. Omdat ze in de grote stad niet weten wat theepûtsjes zijn, geen thee in de box. Als we klaar staan voor de aftrap van de 2e helft, komt er toch nog een traytje thee, dan maar weer van het veld...De 2e helft wordt er beter gevoetbal en Heeg komt al gauw op 2-0. Jelmer v.O. zet zijn witte Dutchy onder de bal en deze vliegt er keihard in. ONS komt terug in de wedstrijd als een ONS-er alleen op doel af mag en de bal onder de uitglijdende Haan doorschuift. Heeg raakt niet van slag en het is Thijs die met 2 mooie doelpunten op jacht gaat naar de topscorerstitel. ONS is nu echt van slag, ondanks de aanwijzingen van de onvermoeibare coach. De 5-1 is weer zo'n mooie knal van afstand, ditmaal schiet Marius hem in de kruising. En dan een historisch (hysterisch) moment: PPV scoort! Hij schiet een perfecte voorzet van Douwe á la Messi volley tegen de touwen. Een mooie overwinning. Tegen Nijland moet de opgaande lijn worden doorgezet. 


V.W.C. 2 - Heeg 3 5-1 (3-1)       zaterdag 3 maart 2012
Na een winterstop van 3,5 maand mogen de vedettes van Heeg 3 de wei weer eens in. Eigenlijk kon dat vorige week al, maar met 7 man speel je geen voetbalwedstrijd. Vandaag vertrekken we met maar liefst 13 man richting Weststellingwerf. Dit inclusief de B-junioren Sander en Jelke (zijn debuut in de senioren!). Heeg start zeer onwennig en voor dat men het door heeft staat het al 1-0 achter. Er is te veel balverlies en de voorwaartsen PP Messi, Thijs en Arnold (de roechhouwer) worden te weinig bereikt. Even later wordt een corner van de thuisploeg er hard tegen de touwen gekopt. Dit kan ik ook! denkt Roel en hij kopt een vrije trap van Johannes leep over de keeper. Heeg heeft weer hoop op een goed resultaat. Deze hoop vervliegt op slag van rust als een zwaarlijvige VWC'er ongehinderd naar voren mag denderen. Diens voorzet wordt gepromoveerd tot doelpunt. Na rust kan Heeg nog maar weinig gevaar stichten. De thuisploeg wel en men scoort nog 2 keer uit scrimmages. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter klinkt als muziek in de oren. Een valse start dus. Volgende week tegen ONS moeten de punten weer eens mee naar Heeg!

De Wâlde 2 - Heeg 3 3-1 (2-0)         zaterdag 19 november 2011
Een zware kluif zou het worden dat wisten we op voorhand. De mannen uit Oudega en Elahuizen wisten al een paar keer gehakt te maken van de tegenstander. De wedstrijd op sportpark Wâldstreffen ging om 12.00 uur los. Terwijl onze warming-up bestond uit de bal half slaapdronken naar elkaar toeschuiven. Waren de groen-gelen al druk in de weer met positiespel en afrondoefeningen. De afrond-oefeningen hadden in de beginfase van de wedstrijd nog weinig resultaat. Ondanks de vele kansen bleef het tot de 40e minuut 0-0. Aan de andere kant mocht Berend 2 keer alleen op de keeper af, maar er werd beide keren goed ingegrepen. Dan vallen kort voor rust 2 treffers terwijl uw verslaggever al richting douche is i.v.m. sinterklaasverplichtingen. Na rust hebben de Hegemers er nog een leuke wedstrijd van gemaakt, hoorde ik. Er werd door beide partijen nog eenmaal gescoord. De Wâlde uit een strafschop, veroorzaakt door Marius. Dezelfde Marius maakte dit weer goed door een doelpunt van Wybe voor te bereiden. Derhalve geen grote nederlaag, maar ook weer geen punten. Volgende week vrij en dan (wéér) een uitwedstrijd, tegen koploper Oeverzwaluwen.

Klik voor foto's van deze wedstrijd: http://www.kykjesstudio.nl/19-11-2011%20De%20Walde%20II%20Heeg%203%20Portas/index.html

Heeg 3 - Heerenveense Boys 5 1-2 (1-0)       zaterdag 12 november 2011
Moesten we vorige week met z'n elven op pad. Vandaag maar liefst een selectie van 16 man, wat een weelde! Heerenveense Boys is een veelscorende ploeg als je naar de stand kijkt. Het blijkt inderdaad een slim spelende ploeg te zijn. Maar Heeg 3 is aan een goed resultaat toe en begint prima aan de wedstrijd. Een grote kans wordt verprutst, maar vlak daarna valt de 1-0 door Wybe. De teruggekeerde spelmaker tikt de lage cornerbal als een echte spits bij de eerste paal binnen. De Boys uit het Friese Haagje beginnen nu te mekkeren al kwamen ze uit een echte stad. Vlak voor rust is het einde wedstrijd voor, de tot dan toe lekker op dreef zijnde Lex. Een speler van HB maakt een grove overtreding terwijl de bal al over de zijlijn is. Dit had uiteraard 11 tegen 10 moeten betekenen! Lex is nog naar het ziekenhuis geweest, maar gelukkig niks gebroken. De Hegemers, met 4 verse krachten, lijken na rust wat van slag en HB neemt het heft in handen. Al snel wordt de gelijkmaker binnengeschoten. Na een onterechte vrije trap, gegeven door de warrig leidende R. Koornstra, wordt ook nog eens de 1-2 binnengetikt. Aan de andere kant slechts 2 kansen voor Heeg. Maar wat voor kansen! Ze mogen erin Marius! Heeg neemt risico en HB scoort nog een keer maar dit wordt afgekeurd i.v.m. buitenspel. Helaas weer geen punten maar wel een mooie pot voetbal.     

Bolswardia 3 - Heeg 3 4-1 (1-1)      zaterdag 5 november 2011
Het ensemble van lijder Teade zit even in een moelijke periode, met als dieptepunt de oorwassing vorige week tegen Sleat. Voor de wedstrijd tegen Bolswardia om diverse redenen maar 10 man beschikbaar. Een rondje (lees: avondje) bellen met diverse Heeg 4 spelers (ze hadden vrij) en noodleden leverde 1 speler op: Wilko. Dit onder het motto wat de voorzitter al memoreerde in de Heeg Omheech: alleen kun je niks, met zijn allen kunnen we heel veel (ofzo). Dus met 11 man op naar het Bolswarder kunstgras voor de 3e uitwedstrijd op rij. Heeg begint best aardig aan de wedstrijd, er volgen al snel een paar kansjes. Na 20 minuten is het Lex die na een solo vanuit een moeilijke hoek knap scoort. Al snel wordt het weer gelijk als een afstandschot via de schouder van uw verslaggever in de kruising belandt. Na rust gaan de Bolswarders steeds beter combineren en de Hegemers weten dat een gelijkspel het hoogst haalbare is. De druk neemt toe en de vermoeidheid bij de 11 roodwitten ook. Spelmaker Wybe (in actie bij Heeg 2) wordt node gemist. Al snel valt de 2-1 uit wederom een afstandsschot. Dan krijgt Lex een gigantische kans op de gelijkmaker, maar helaas. Als dan de 3-1 uit een bijna onmogelijke hoek valt, is de wedstrijd gespeeld. Bolswardia breidt de score uit naar 4-1 en dan klinkt gelukkig het eindsignaal.   
 
 
Sleat 2 - Heeg 3 8-0 (4-0)     zaterdag 29 oktober 2011
Op de altijd actuele website van v.v. Sleat werd al gewaarschuwd: het hoofdveld is spekglad. Maar de uitglijder die Heeg 3 vanmiddag maakte, kwam niet door het veld. Edoch, de 'mannen fan Sleat' voetbalden geweldig en vlogen erin, ze gingen voor elke bal. Helaas gingen ze niet alleen voor de bal maar ook voor onze ledematen. Het mag echt een wonder heten dat er niemand per ambulance het veld heeft verlaten.  Zodoende werden we compleet afgebluft en stond het na een kwartier al 3-0, en na 90 minuten maar liefst 8-0. Al moet gezegd worden dat Sleat ook een aantal doelpunten kado kreeg. Er ging gewoon heel weinig goed aan Heeg-kant. Tot overmaat van ramp moest er ook nog flink gepuzzeld worden met de opstelling door o.a. blessures van Jelger B. en Thijs. Een wedstrijd die we maar gauw moeten vergeten. Volgende week hebben we heel wat recht te zetten, we beginnen gewoon weer met 0-0.         

Nijland 4 - Heeg 3 3-2 (0-1)    zaterdag 22 oktober 2011
Maar liefst 6 afwezigen vandaag in de selectie van Heeg 3. Gelukkig konden we 2 vedettes van weleer inzetten, Siep V. en Piet de J. (niet de de minsten dus). Ook B-junior Sander is weer bereid gevonden mee te doen. De Nijlanders gaan meteen furieus van start en Heeg heeft het er moeilijk mee. Kansen volgen over en weer, maar keeper Siebren geeft geen krimp en houdt de Hegemers met enkele prima reddingen op de been. Ook de Nijlander keeper houdt het doel schoon. Maar op slag van rust is het Thijs die Piet alleen voor de keeper zet, en Piet rondt dit beheerst af. Na rust besluit de scheids om de thuisploeg maar een handje te helpen. Al snel volgt de gelijkmaker met een serieus buitenspelluchtje, ondanks vlagsignaal goedgekeurd. Daarna moet ook nog keeper Siebren het veld geblesseerd verlaten, Douwe neemt zijn plek in. Een van de talloze lange halen valt achter de Hegemer verdediging en een Nijlander aanvaller schiet de bal knap over Douwe heen. Heeg laat het er niet bij zitten en zoekt de aanval. Vervolgens slaat een Nijlander de bal weg in de zestien, iedereen ziet het behalve de scheids. Tot verbijstering van alles wat roodwit is, geeft de scheidsrechter even later wel een penalty aan Nijland na een overtreding duidelijk buiten de zestien. Deze wordt benut en dan is de wedstrijd wel gespeeld. In de slotminuten schiet Thijs nog met veel frustratie de 3-2 in de kruising. Maar Heeg krijgt geen tijd meer de achterstand te repareren. Zo leed Heeg 3, een beetje zuur, de eerste nederlaag van het seizoen. En de scheidsrechter..die heeft vast een aantal biertjes gekregen tijdens de Nacht van Nijland.    

Heeg 3 - Workum 4 2-0 (1-0) zaterdag 15 oktober 2011
Vorig weekend afgelast vanwege de regen, vandaag weer een zonnetje aan de strakblauwe hemel. Dankzij o.a. de comeback van keeper Siebren en noodspeler Wilko kunnen we met 13 man aan de wedstrijd beginnen. Workum 4 zit al bijna 100 jaar bij ons in de competitie en zij willen Heeg natuurlijk graag van de ongeslagen status beroven. Heeg speelt best een lekkere 1e helft, maar (edoch) het wil niet lukken om in de drukke '16' een medespeler te vinden. Pal voor rust is het dan toch raak. Uit een scrimmage is het spits Rein (ja Klaas W. je leest het goed!) die de bal in het net werkt. Workum is met name gevaarlijk door corners. De 2e helft blijft Heeg de betere  en na een kwartier spelen is het Bauke die op aangeven van Wilko de score weet te verdubbelen. Daarna lijken de krachten bij de 'Brijbekken' weg te vloeien. Gelukkig voor hen last scheids Siep een afkoelingsperiode/drinkpauze in. De keeper van Workum zoekt meteen de douche maar op. De wedstrijd wordt er vervolgens niet beter op. Er volgen nog een aantal kansen voor Heeg, maar het lukt (met name spits PPV) niet de invalkeeper de passeren. Door deze 3 punten stijgt Heeg 3 naar de 3e plaats op de ranglijst. Volgende week inhalen tegen Nijland, altijd lastig.

Heeg 3 - ONS Sneek 5 5-0 (1-0)   zaterdag 1 oktober 2011

Op deze wederom zweterige nazomerdag mag Heeg het opnemen tegen ONS 5. Een jong maar nog niet echt ingespeeld geheel. Hoewel  Heeg de bovenliggende partij is, lukt het nog niet dit in de score uit te drukken. Er ontbreken vandaag een paar vaste krachten (o.a. gebroeders Gerritsma) daar tegenover staat het (verdienstelijke) debuut van oud-Sneker Douwe Vermaning. Onder de felle aanmoedigingen van de spelers van 'It Twadde' is het Marius die op aangeven van Thijs, Heeg knap op voorsprong zet. Vlak na rust is het invaller Arian 'Stuffie' die de bal strak in de hoek poeiert. Even later is het Jelmer v.O. die de andere invaller Berend bedient, die de 3-0 kan aantekenen. Een doelpunt van Bauke wordt wegens buitenspel afgekeurd. Even later wordt dezelfde Bauke omver gekegeld in de zestien. De pengel wordt onberispelijk binnengeschoten door Teade. Vervolgens belandt een vrije trap voor de Snekers op de lat. Het slotakkoord is echter voor Heeg, want het is Berend die wederom scoort en de eindstand op 5-0 bepaalt. Alweer een overwinning en nog steeds ongeslagen. Volgende week wacht het altijd lastige Nijland.

Oudehaske 4 - Heeg 3 0-2 (0-1) zaterdag 24 september 2011
De wedstrijd tegen de koploper op tapijt met rubberkorrels, vooraf gezien een moeilijke opgaaf. Op deze heerlijke nazomermiddag schieten de Hegemers uit de startblokken. Zijn we dan toch mooiweer voetballers? Het is Marius die Berend (net hersteld van 2 weken ziekte) de vrije doortocht biedt en Berend plaatst de bal beheerst langs de doelman. Toch is het de thuisploeg die het betere van het spel heeft. Na een half uur spelen krijgt Oudehaske een penalty toegekend. Deze wordt te slap ingeschoten en Arnold weet de bal klemvast te pakken. Even later krijgt een speler van Oudehaske rood na een gemene overtreding van achteren. De 2e helft mag Jeroen Tekstra zijn debuut maken voor Heeg 3. Heeg speelt geconcentreerd en de thuisploeg bijt zich keer op keer stuk op de stugge verdediging. Heeg krijgt voorin steeds meer ruimte en kansen en in de 60e minuut is het Berend die in 2 instanties de bal in het 'Hosker' doel werkt. Dan lijkt de thuisploeg er niet meer in te geloven en komen de 3 punten niet meer in gevaar. Een mooie overwinning in een sportieve wedstrijd. Een kouwe toeter van de coach hebben de mannen wel verdiend. 

Heeg 3 - VWC 2 1-1 (0-0) zaterdag 17 september 2011
De tegenstander van vandaag is een grote onbekende voor Heeg 3. De mannen uit Munnekeburen e.o. treden aan in de Barcelona-kleuren. Al gauw blijkt dat de ploeg geen Messi's in de gelederen heeft. Die heeft Heeg helaas ook niet, maar we hebben wel Sierd. Hij tekent 20 minuten voor tijd voor de 1-0 op aangeven van Marius. Op de vraag wanneer hij voor het laatst gescoord had, moet de rasverdediger na lang nadenken, het antwoord schuldig blijven. Dat juist Sierd het enige doelpunt maakt, is tekenend voor het gebrek aan stootkracht voorin. Alhoewel, spits Paulus Pieter wil wel even slaan met zijn tegenstander. VWC kan voorin ook geen potten breken. Schoppen kunnen ze wel, met als grootste slachtoffer onze nieuwe aanwinst Helmut. Eerst wordt zijn 'Kopf' geraakt en later gaat er iemand op zijn teen staan, waardoor hij de strijd moet staken. 10 minuten voor tijd scoren zowaar ook de bezoekers. Uit een counter wordt de bal keurig over keeper Arnold geplaatst. Wederom een terechte uitslag. Een wat saaie wedstrijd om gauw weer te vergeten, behalve voor Sierd natuurlijk.

Hielpen 3 - Heeg 3 1-1 (0-0)     zaterdag 10 september 2011
De wedstrijd was voor de meeste spelers een kwestie van overleven. De combinatie van conditiegebrek en de drukkende warmte had zo zijn invloed op het spel van Heeg (en Hielpen). Heeg krijgt meteen een grote kans via Marius, maar de bal gaat hoog over. Hielpen speelt iets makkelijker dan Heeg en heeft het overwicht. De grootste kansen zijn echter voor Heeg, maar het balgevoel laat nog te wensen over. Heeg mag niet klagen als de bal via de neus van keeper Arnold net wel/niet over de achterlijn stuitert. De 2e helft laat invaller Sebastiaan meteen zien hoe je wél een doelpunt maakt. Vanaf de aftrap is het binnen 10 seconden al raak! Heeg krijgt nog enkele grote kansen via Marius en Paulus Pieter. Maar Hielpen zet Heeg verder onder druk en een kwartier voor tijd, valt dan ook de gelijkmaker. Het eindsignaal klinkt als muziek in de oren. Een terechte uitslag en op zijn trouwdag (1 jarig jubileum) een punt voor de debuterende leider Teade.
  
wedstrijden
 
Heeg 1 - SC Bolsward 1
25-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - SDS 2
26-08-2017 14:30 uur
Oefenwedstrijd
Heeg 2 - Workum 2
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
Heeg 1 - Workum 1
29-08-2017 20:00 uur
Oefenwedstrrijd
 
 
agenda / nieuws
 
Nieuwe regeling gele en rode kaarten
Met ingang van het komende seizoen is de regeling v.w.b. schorsingen na gele en rode kaarten iets gewijzigd. Leiders en trainers graag uw speciale aandacht hier voor! Klik op "meer" voor het volledige document.
meer »
Vacature: Scheidsrechterscoördinator
We zijn op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de pupillen (JO8 tm JO13). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit maken van schema's. Je hoeft niet verplicht op zaterdagochtend aanwezig te zijn. Interesse? Neem contact op met één van de bestuursleden.
meer »
App wedstrijdzaken
Vanaf het nieuwe seizoen wordt het wedstrijdformulier ingevuld via de app wedstrijdzaken. De fysieke spelerspassen zullen hiermee verdwijnen. Klik op 'meer' voor alle info.
meer »
Artikelen webshop in prijs verlaagd!
Heb je voor het nieuwe seizoen nog wedstrijd- en/of trainingskleding nodig? Bezoek snel onze webshop! Bijna alle artikelen zijn blijvend in prijs verlaagd! Dit geldt voor de jongste jeugd t/m de senioren. Op = Op! Klik op 'meer'.
meer »
 
   
sitemap
print deze pagina
 
 
websitesponsors
Fotografie & Ontwerp door TJ Hogeterp • Powered by Webza (KisW Sport Pakket) • Alle Rechten Voorbehouden VV Heeg
- welkom
- senioren nieuws
  |  - Zomerstop nieuws
  |  - 29 apr
  |  - 15 april
  |  - 8 apr
  |  - 25 mrt
  |  - 11 mrt
  |  - 4 mrt
  |  - 18 feb
  |  - 4 feb
  |  - Winterstop
  |  - 10 dec
  |  - 3 dec
  |  - 12 nov
  |  - 5 nov
  |  - 29 okt
  |  - 15 okt
  |  - 8 okt
  |  - 1 okt
  |  - 24 sept
  |  - 17 sept
  |  - Competitie indelingen
  |  - 4 jun
  |  - 28 mei
  |  - 24 mei
  |  - 14 mei
- jeugd nieuws
  |  - Nieuws
  |  - Trainingsschema
  |  - Kantinedienstrooster
  |  - De Grote Club Actie
  |  - Shirt sponsors
- club nieuws
- senioren
  |  - 1e elftal
  |    |  - Seizoen 2016-2017
  |    |  - seizoen 2015/2016
  |    |  - Seizoen 2014/2015
  |    |  - Seizoen 2013/2014
  |    |  - Seizoen 2012/2013
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/2011
  |  - 2e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - Wedstrijdverslagen
  |    |  - Statistieken
  |    |  - Seizoen 2011/2012
  |    |  - Seizoen 2010/11
  |    |  - Foto's
  |    |  - Beker
  |  - 3e elftal
  |    |  - Selectie
  |    |  - wedstrijdverslagen
  |    |  - Topscorers 2016/2017
  |    |  - fotoalbum
  |    |  - Topscorers 2015/2016
  |    |  - Topscorers 2014/2015
  |    |  - topscorers 2013-2014
  |    |  - verslagen 2015/2016
  |    |  - verslagen 2014-2015
  |    |  - verslagen 2013-2014
  |  - Archief 3e elftal
  |    |  - Fotohoek 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2011-2012
  |    |  - Verslagen 2012-2013
  |    |  - Statistieken 2012-2013
  |    |  - Uitslagen 2012-2013
  |    |  - Selectie 2012-2013
  |  - Archief 4e elftal
  |    |  - Wedstrijdverslagen 2012 / 2013
  |    |  - topscorers: it fjirde 2012 / 2013
  |    |  - selectie 2012 / 2013
  |    |  - Verslagen 2011 / 2012
  |    |  - topscorers: it fjirde 2011 / 2012
  |    |  - Verslagen 2010/2011
  |    |  - topscorers: it fjirde 2010 / 2011
  |    |  - verslagen 2009/10
  |    |  - verslagen 2008/09
  |    |  - fotoalbum
  |    |  -
- jeugdteams
- fotoalbum
  |  - 17 okt
  |  - 10 okt
- de club
  |  - geschiedenis
  |  - lid worden
  |  - afmelden
  |  - kledinglijn
  |  - downloads
- Vrienden van v.v. Heeg
- sponsoring
  |  - sponsor worden